Last news in Fakti

19 Февруари, 2022 19:59 4 376 68

Синдикатът на МВР: Заплатите са с 15% по-ниски

  • полиция-
  • мерки-
  • синдикат-
  • заплата

Другите 5% са искани заради инфлацията

Синдикатът на МВР:  Заплатите са с 15% по-ниски - 1
Снимка: БГНЕС

"Проблемът е закона за бюджета и липсата в него на каквото и да е увеличение на заплатите на служителите в МВР. Вече втора година изоставаме с 15% от колеги в други структури на сигурност. Другите 5% са искани заради инфлацията. Министър-председателят направи нещо нормално - извика ни на преговори, а през това време протестите ще продължават. МВР се нуждае от всеобхватна реформа, за това сме на едно мнение". Това заяви за "Офанзива" Валентин Попов, председател на Синдиката на МВР.

Според него ще се види какви средства ще са нужни и за униформено облекло. "Надяваме се да не говорим за 510-520 лева за полицейско яке, а ако цените са високи, поне да става дума и за качество", уточни Попов.

Той коментира и казуса с полицаите на протеста на "Възраждане"."Беше направена една крачка повече от необходимото, в желанието да се покаже, че полицията не смята да използва сериозна сила. В някои случаи това може да бъде приветствано, в други не съм съвсем сигурен", каза Попов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Display

    53 26 Отговор
    От кои други структури може ли да уточниш бе леке такова.........за нищо правене и тези пари ви са много.......аз като ида на работа, ако ми бъде дадено яке то е най много 50лв, какви 500лв бре........то в Германия на BAG униформите струват 150е целите.........

    Коментиран от #7, #46

  • 2 Бяс

    54 22 Отговор
    За биячи на мирно протестиращи хора по площадите и улиците, за сътрудници на ОПГ-та, за трафиканти на хора и стоки - никакви заплати от джоба на народа! На продажници и предатели не трябва да се плаща!

    Коментиран от #5

  • 3 ИВАН

    52 18 Отговор
    И преди демокрацията, по Тошово време - най долните и мързеливи ставаха милиционери, но сега са си откровени престъпници ... всъщност не само в България, по цял свят е така - полицаите не служат на народите, които ги хранят, а на господарите които са в сянка
  • 4 🐵🐵🐵

    48 20 Отговор
    Алчни ченгета 2 бона не ви стигат а резултата е ясен бандитите са на свобода
  • 5 Бяс

    51 18 Отговор

    До коментар #2 от "Бяс":

    Тия, които ми пишат минуси, да кажат от кое от работата на искащите заплати са доволни? Че не вземат рошувети по пътищата ли, че хващат бандити ли, че не правят чадъри на който им плати ли - от кое?
  • 6 Зззз

    49 16 Отговор
    Наглост твоето име е полицаи искащи увеличение на заплатите.Напускайте като не ви устройват заплатите ,необразовани, нагли и зли,но бити от другия етнос под път и над път..
  • 7 Не си прав

    47 6 Отговор

    До коментар #1 от "Display":

    Тези500 лв не ги е измислил полицая. Шие ги някоя "наша"фирма и определя цената.

    Коментиран от #8

  • 8 Display

    39 11 Отговор

    До коментар #7 от "Не си прав":

    Еми да ги ушие чужда фирма тогава, аз работя и плащам данъци, за да бъде облечен с яке струващо 500лв, а на себестойност 50лв някой, който освен да ме рекетира по пътищата не прави нищо друго..........трябвала ми е полиция няколко пъти и не ми се коментира, че ще отнеме час писане какви отговори и резултати съм получил от тях...........

    Коментиран от #10, #45

  • 9 Иво

    39 19 Отговор
    Наглост е на фона на подобна криза да се искат по високи заплати!!!!
  • 10 Рекет ли

    31 2 Отговор

    До коментар #8 от "Display":

    Що даваш. И ти си виновен Мен като ме спрат и казват ще пишем. Отговарям им кратко - Пишете.

    Коментиран от #16

  • 11 любител

    35 12 Отговор
    егати и наглеците за това което вършите а то да пазите боко тиквата и другите бандити и нищо за народа който ви храни и тези пари са ви много. няма далавера в страната в която да не участват и ченгета. така че който иска повече пари да отиде да учи и после с честен труд да си искара парите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А1А1А1

    5 3 Отговор
    сряда
  • 14 безпартиен

    58 7 Отговор
    В сегашното МВР има над 5000 "работещи" пенсионери с пенсия+заплата+20 заплати за пенсионирането си!Нито една държава в ЕС,САЩ дори РУсия и бившите съветски републики не си позволяват такова разхищение на бюджетни средства!Всички тези са на ръководни длъжности с по 2500-3000 лв.заплата месечно!Като им се работи ЗАЩО се пенсионират?Решението е просто и лесно-съкращаване на "работещите" пенсионери и едновременно с това щатните бройки на министерството!Оптимизиране на натоварването на служителите така,че да няма подпиращи бюрата си и спящи по цял ден служители!Изваждане на КАТ-регистрация на МПС от МВР и предоставянето на Министерство на транспорта.Съкращаване на персонала на почивните станции и предоставяне на сгради и имущество за продажба!Средствата от това да се използват за съвременни технически средства.Пожарната извън МВР защото дори в Русия не е там!Ние сме единствените!А за да се даде на някого по-голямо заплащане,то трябва да се вземе от някой друг!Този някой друг е единствено частния бизнес който плаща данъци и осигуровки за издръжка на 2.3 млн.пенсионери,около 700 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/,650 хил.малолетни и непълнолетни и 1.1 млн.ц.гани без образование и трудови навици!

    Коментиран от #22

  • 15 Зрител

    32 5 Отговор
    Финансовия министър ви каза. Сериозно съкращение и оснободения ресурс ще послужи за увеличение на заплатите. Не може всяка година населението на България прогресивно да намалява, а държавната администрация вкл. полицията да остава същата. Трябва сериозно съкращение на държавните служители.
  • 16 Display

    10 8 Отговор

    До коментар #10 от "Рекет ли":

    Не давам нищо, да пишат и после си го плащам....ама не е ли рекет това също..........а тая работа с оспорването съм я пробвал и нея, ама не става........
  • 17 Тома

    32 9 Отговор
    Щом са им малки заплатите да станат овчари
  • 18 Кой

    28 8 Отговор
    да ви ги изработи заплатите ? Затягайте коланити като навсякъде или напускайте !
  • 19 The Pest

    37 6 Отговор
    Работил съм в тази система и моите уважения към всички бивши колеги , но 70-80 000 персо ал на МВР ? Това е пъти повече от този в много други страни , където полицията върши повече работа . Ами намалете ги на пиловина и им вдигнете заплатите двойно , така хем ще имате мотивирани полицаи , хем 30 -40 000 души в работоспособна възраст за пазара на труда .
  • 20 Тези търтеи не се наядоха,

    29 9 Отговор
    пак започват с изнудванията. Като са им малко парите, имат право да напуснат и да си търсят друга работа. До кога ще ги храним като търтеи, а полза от тях нямаме?
  • 21 Руми

    23 9 Отговор
    Безсрамие!!!!
  • 22 Гражданин

    24 2 Отговор

    До коментар #14 от "безпартиен":

    Абсолютно вярно. Бих добавил и следното, преди 30 години наближавахме 9 млн бяхме с 240 депутата. Сега сме 6 млн и пак с 240. Някак си не се връзват нещата. Надявах се, че ИТН ще отстоява своите обещания за намаляване броя на депутатите и субсидията, но уви.
  • 23 Иво

    25 6 Отговор
    А какво да кажат хората с 900лв заплати
  • 24 Данъкоплатеца

    15 5 Отговор
    ДЕМ изнудвачи долни,
  • 25 В трудовите

    19 6 Отговор
    им договори , които са подписали доброволно , има ли залегнат процент от евентуална инфлацията ? Едва ли ! Какви тогава 5 % искат ?
  • 26 Зайко Байко многознайко

    22 8 Отговор
    Аман от теэи хрантутници и рекетьори , като искате повече пари на полето с мотиката, садете картофи, глеайте овце, вършете нещо полеэно!
  • 27 Стар тарикат

    18 9 Отговор
    2 лв увеличение им е много
  • 28 Как да ги подкрепя

    15 6 Отговор
    Как да ги подкрепя, когато те често изпълняват частни поръчки, продават се, извършват нерегламентирани подслушвания,.Тези подслушвания се пускат директно на частни лица, които извършват тормоз на други лица. Това много често се случва между 13 и 14 часа и после към 17часа. Според това , което се наблюдава полицията директно работи за престъпния свят. Много жалко.
  • 29 Полицай

    20 15 Отговор
    Не може един даскал с 5 дневна работна седмица по 6 часа на ден , с 3 месеца платена лятна ваканция, по 2 седмици коледни и пролетни ваканции, с бонуси за първия учебен ден, за 24 май и за Коледа да взема нетна заплата от 2 хиляди лева а ние с нощните дежурства и извънредните да вземане 1600-1900 лева. А и почти 2 години даскалите преподават онлайн а ние на улицата.

    Коментиран от #33, #34, #36, #38, #40, #44, #47, #63

  • 30 Бай Онзи

    17 9 Отговор
    500 кинта яке ? Нови трудови дъговори на 800 лв. ! Който не иска-напуска ! За 5 дена край на проблема ! Тиа за кви се помислиха ???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    в МВР трябва реорганизация както е в РЕПУБЛИКА ГРУЗИЯ
  • 33 Ами

    18 3 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    Потърсете сметка от банкянския тъпак! Същия вдигна заплатите на търтеите даскали от 400 лева 2009 г.при Станишев сега над 2000. Когато при Станишев искаха заплати по 1300 евро колкото във Франция вземали, Станишев им отговори като не им харесва да напускат и отиват в производството
  • 34 7,62

    19 15 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    Ти с даскалите ли се сравняваш ? Сещаш ли се колко си под интелектуалното им ниво ??.А да ти дам ли пример за други работещи на нощни смени ?
  • 35 Зайко Байко многознайко

    19 6 Отговор
    Констатация, от всички прочетени коментари, не видях един положителен в тяхна полэа, това е индикатор эа всенародната любов!
  • 36 Натопорен Батко

    16 6 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    А да биете зад колоните може ? И да ви кихат извънредни , аварийни , допълнителни ? Я си дай координатите да видиш какво може ...

    Коментиран от #37

  • 37 Полицай

    8 6 Отговор

    До коментар #36 от "Натопорен Батко":

    Координати в РПУ ли желаеш или лични?

    Коментиран от #52

  • 38 1900 ЛЕВА

    17 4 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    ХИЧ НЕ СА МАЛКО. Я ВИЖ ЕДИН ПЕНСИОНЕР С СТАЖ В МВР 30 ГОД ПЕНСИОНИРАН 2002 ГОД КОЛКО ПЕНСИЯ ВЗИМА. 700 ЛЕВА. НЕ ПЛАЧЕТЕ А СЛУЖЕТЕ НА НАРОДА
    ИЛИ В ПЕНСИЯ.
  • 39 Синдикалист

    11 0 Отговор
    Попов ни подкукоросва !!!
  • 40 Анонимен

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    Говориш за брутна заплата И тя не е толкова колкото пишеш .Учителите получават повече заради извънредни(лекторски )часове .се водят.и клас
    А ти като не плащаш осигуровки имаш ли представа колко би ти била брутната?
  • 41 Перо

    19 5 Отговор
    Фиша на полицаите няма дясна страна за удръжки! Всички осигуровки се плащат от държавата! Получават 20 брутни заплати при пенсиониране! Кадровата обезпеченост е под въпрос! Нужна е реформа и кадрови промени, оптимизация за отговаряне на критериите,особено за назначените,през последните 13 г.!
  • 42 Гай Турий

    15 4 Отговор
    Тия мързели реват само за заплати. Ами кога ще започнете да си плащате осигуровките и ДОД, като всеки български данъкоплатец ?! Чували ли сте за такива неща?! Заплатите са им доста високи и сега, пък и не вършат кой знае каква полезна работа, в много от случаите набеждават невинни хора за престъпници. Повечето са негодяи и безделници. Има хиляди пенсионери и клатикрачоли в това нереформирано министерство. Може да се одрусат като зрели круши поне 20 % от тия мимици там. С остатъка от бюджета, ако могат да си вдигнат заплатите. Иначе нито 1 стотинка повече!
  • 43 Баба ти

    17 5 Отговор
    Пенсионерите, които цял живот са внасяли осигуровки за разлика от МВР служителите, получават 2 пъти по-ниски пенсии. Искат пенсиите си да се вдигнат двойно и с право! Никакви пари за джандари повече. Гласувахте за мутрата, че ви вдигаше заплатите всяка година. Да ама вече няма да види власт тоя крадец. И вие като него.
  • 44 Перо

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    Вие сте на улицата,но под орехова сянка. За вас не са валидни престъпления,под една минимална заплата по незнайна оценка! Всички осигуровки се плащат от държавата и нямате никакви удръжки,под формата на данъци. Получавате 20 брутни заплати при пенсиониране 1-ВА категория труд и минимален стаж и дебела пенсия,без да имате университетско образование! Да не говорим за допълнителните бенефити за оръжие,почивки и права!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 911

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    А такса спокойствие?
  • 48 Перо

    13 4 Отговор
    При толкова неразкрити престъпления и “студени досиета” и нито един криминален политик в ареста е кощунство да се говори за повишение на заплатите,без да плащат никакви осигуровки и данъци! Много от полицаите имат престъпни връзки с криминални елементи и са корумпирани,особено по отношение на наркотици,проституция и хазарт! Аз гледам на полицаите като към престъпници до доказване на обратното! Нужни са големи структурни промени,кадрово обновление по критерии и оптимизация на назначените полицаи,през последните 13 г. от кадрово необезпечени министри!
  • 49 Работа

    11 3 Отговор
    Работа се иска
  • 50 Особено

    16 2 Отговор
    КОГА ЩЕ ПЕНСИОНИРАТЕ "ПЕНСИОНЕРИТЕ"?!?!
    ОБЕЩАХТЕ реформа и съкращение....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Display

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Полицай":

    Дай в РПУ, че белкем те намери там........по храстите или в Асан махала мъка.....,...........
  • 53 Хайде пак плюене

    9 15 Отговор
    Всички от които зависи нормалното функциониране на държавата трябва да са добре обезпечени. Не може да искате честност и всеотдайна работа от човек, който го държите на изискуемия минимум. Пак ви повтарям 1вата категория от Татово време не съществува вече. Полицай и пожарникари се пенсионират на 55 години с възможност да останат до 60. Един продавач в чуждестранен хипермаркет взема колкото полицай и пожарникар, което считам за смешно. Всеки може да участвате в партии, да си има фирми и да не си вдигнете телефона и др, но те не могат, защото това се иска от тях и затова получават 20 заплати при пенсиониране, за да могат, като компенсация с тях да се реинтегрират в нормалните икономически и обществени процеси, в които всички други иначе могат да участват по всяко време и поради това не са компенсирани. Като толкова им завиждате станете такива. Като считате за неправилно компенсирането с 20 заплати, махнете ги и им дайте вашите права. Има много критики към тях, които обаче след дълбок анализ се вижда, че трябва да са и към властта, защото тя назначава, тя обучава, тя слага правната рамка за работа, тя ръководи действията. И накрая не ги внасяме от Германия. Каквито е народа, такива са и те и само управляващите могат да ги моделират както с по високи поощрения, така и с по високи наказания при провинения. Аз подкрепям протеста и очаквам умни решения.
  • 54 Вуй

    10 3 Отговор
    Куките са много мързеливи и корумпирани
  • 55 Анонимен

    0 3 Отговор
    На запад за ваксините, на полицаи и охранители. Или се ваксинирайте, или напускайте. И са всички с ваксини. В България как стоят нещата, че майки деца от 10 г са семейни без деца, и нямало при ваксиниране да имат хохо. Дива Индия е в Бг. Тук е дс, кгб, масони, слънца, отърване няма от нерабитещи интелигентни управници. Уж интлигент бог знаехохо. Приятно вадене мъртви от огл. водно.
  • 56 Анонимен

    2 3 Отговор
    Социала чака да ги назначите. То България не е Бг. С тия заплати и дрехи ще нахранят много от родата и ще облекат униформи. На запад много са от бедни държави Африка полисаи.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ПОПОВ

    9 3 Отговор
    къв си ти бе,герберастка пу-ка ли?При Баце ще не крещя и истеризира,а си свихте платната.Колко години работиш като синдикалист? или полицай?.От какво сте изморени толкова полицията бе?С коли се придвижвате?Крадете бензин.Спирате в някоя пресечка,пиете си кафето и лафите?Когато баща ми беше милиционер ходеха пеш,винаги имаше по центъра униформени и по автогарите минаваха и хората имаха респект.Сега в Турция пак може да видиш дежурна полиция,а тук със свещи да ги търсиш?Нали държавата ви плаща осигуровките?Това трябва да се ОТМЕНИ,ОТКЪДЕ НАКЪДЕ на ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ,ЧЕ И ОСИГУРОВКИТЕ ИМ СЕ ПЛАЩАТ -ПЛАЩАЙТЕ СИ ГЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ.ТОЗИ ЗАКОН ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ С ТЕЗИ БОЛШЕВИШКИ ПРИВИЛЕГИИ.ЩЕ ПРОВЕРЯ КАК Е В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И ЩЕ ЗАНИМАВАМЕ ФИНАНСОВИЯ И КАКВИ СА ТИЯ ПРИВИЛЕГИИ ЗА РАННОТО ВИ ПЕНСИОНИРАНЕ-ЕГАТИ ЩЕДРАТА ДЪРЖАВА И ТЕ ВРЕЩЯТ ЛИ ВРЕЩЯТ.ЩЕ ПРОВЕРИМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА В ЕВРОПА?
  • 59 Бай Х.

    8 0 Отговор
    Значи така, ако искате ченгетата да са с по - малко заплати и привилегии, дайте им парите които вадят от глоби да си ги харчат. Обаче тогава всички магарета ще ревът
  • 60 Милиционерите с огромните си пенсии

    9 3 Отговор
    изяждат пенсионния фонд. И за останалите няма пари за пенсии.
    Затова сме на първо място по смъртност не само в Европейския съюз, а и в света.
    Защото с 300-400 лева пенсия не можеш нито да си платиш| храната, нито сметките, нито лекарствата.
    Невиждана наглост е тези, които пребиха младите хора по време на мирните протести, тези, които им плащат заплатите да искат повече пари!!!
    Заплатите на тези търтеи и безполезници хич не са малки!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гаргамел

    5 2 Отговор
    Тези 7000-8000 служители във МВР който са на двойна хранилка(заплата+пенсия) начело със синдикалните лидери,какво увеличение искат?
  • 63 Огнян

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Полицай":

    Хаийде да пробваш и дръугата страна.Вземам те на работа на автомивка700лева заплата и бакшиш от доволни клиенти. Може и в автосервиза но не очаквам да ми покажеш умения за съвременни автомобили. Така няма да има извънредни,нощни и други .Ще има бачкане а не цъкане на телефона в патрулката
  • 64 Хейт

    3 2 Отговор
    Защо се хвърляте върху полицаите. Искат 200 лв. увеличение заради инфлацията. Полицейското яке им го продават за 500 лв.. и си задължен да го купиш. Съдебната власт си раздадоха по 2,7 заплати бонус за Нова година. При заплата 5000-6000 лв.- Бонус 15000- 17000 лв. + заплата. ВСС 9000 лв.- БОНУС 25000 лв. От 01.01. Увеличение 10% на заплатите...Защо тях не хейтвате. Ами НАП...
  • 65 Нито стотинка повече

    4 0 Отговор
    за садистите, пребили и осакатили децата на протестите!
    Ако не им изнася, да напуснат!
    Има достатъчно свестни хора, които да бъдат назначени с конкурси и прецизен подбор.
  • 66 Рашков

    2 0 Отговор
    Алчни милиционери и това което взимате ви е много ,никакво увеличение и трябва да си плащате данъците като всички други.
  • 67 Рашков

    2 1 Отговор
    Алчни милиционери и това което взимате ви е много ,никакво увеличение и трябва да си плащате данъците като всички други.
  • 68 Истината

    2 1 Отговор
    И тзи заплати са им много. Даже и това не заслужават
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове