20 Февруари, 2022 21:38 2 955 24

Надя Василева: Във всички сектори има невероятен глад за хора

  • надя василева-
  • труд-
  • българската конфедерация по заетостта

Най-много кандидати се търсят за производството, най-малко за мениджмънтът, посочи председателят на Българската конфедерация по заетостта

Надя Василева: Във всички сектори има невероятен глад за хора - 1
Снимка: БГНЕС

Нови служители ще се търсят навсякъде - всички сектори имат невероятен глад за хора.

Това заяви пред БНТ Надя Василева, председател на Българската конфедерация по заетостта.

Около 90 000 работни позиции има отворени в момента, като най-голям процент от тях са в сектор "Производство". С най-ниско търсене е мениджмънтът.

Във всички сектори се забелязват проблеми, просто няма хора, допълва Василева.

Цените у нас бележат 14-годишен рекорд. Инфлацията мина 9-те процента на годишна база по данни на НСИ, в сравнение с миналия януари. С този ръст прогнозата на финансовия министър Асен Василев, че няма да надхвърлим 10-те процента, може и да не се окаже релевантна.

Само за месец цените са скочили с 1,5%. В края на миналата година, те са нараснали на годишна база с почти 13% - разликата все повече се стопява спрямо инфлацията и вече е под 4%. Каквото и ново повишаване на заплатите да има, то вече ще бъде изядено от ръста на суровини, енергия и стоки, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Az2021

    87 3 Отговор
    Така е. Като се плаща малко няма мераклии. Евтината работна ръка избяга на запад и няма кой да работи тук, а работодателите им хареса фа плащат само минимална работна заплата....

    Коментиран от #17

  • 2 Все едно

    68 3 Отговор
    За без пари толкова..
  • 3 да бе

    54 0 Отговор
    брей, най-малко в мениджмънта се търсят? ами то нали всеки иска да е началник? как ще си намерят работници? то като гледам и мениджмънта какъв е, май там трябваше да са най-много свободните мста
  • 4 Гоуст

    63 2 Отговор
    Със същата сила, но с противоположна посока има глад за по-високи възнаграждения!
  • 5 Да попитам

    49 0 Отговор
    А политици търсят ли се? Депутати, министри?!?!?!
  • 6 трола стоян георгиев

    42 1 Отговор
    Важното е че имаме банани!
  • 7 Лудница

    51 3 Отговор
    Има и глад за заплати ама няма кой да ги даде. И ето ти баланса в природата едните не дават пари, а другите не дават работа. Може да погледнете как правят в Европа и да си вземете поуки да няма гладни.
  • 8 По накратко

    51 0 Отговор
    Много вожд, малко индианец!
  • 9 ДвеВедно

    23 1 Отговор
    Да не спретна война за да има емигранти и така да се пълнят свободните места: запада често прави точно това, дано и тук не се подведем, както се подведохме при първата и втората стветовна и после защо нямало разцвет след като загубихме войната заради акъла да не си мълчим.
  • 10 с трици

    18 0 Отговор
    маймуни не се луят
  • 11 Глад за роби

    21 0 Отговор
    ама голям ти казвам.
  • 12 Нема робове

    25 6 Отговор
    И аз съм на 44 годин и нямам деца нито жена и не искам и да имам деца за да не отглеждам робове на мутренските наследници..така съм решил след мен без наследници сатегорично отказвам да имам деца в бегето
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ковидиотин

    23 1 Отговор
    В цяла Европа има голям глад за хора.Само да паднат мерките и в България човек няма да остане
  • 15 Доко

    22 3 Отговор
    Ами те работниците напуснаха България отдавна. Тук останахме само тези, които имат да гледат възрастни родители или нещо от спешен характер. Още малко и положението ще се влоши повече. Решението е незабавно освобождаване на пенсионери от държавния сектор и който желае да заповяда в производството или с броеницата пред телевизора. Всичко е въпрос на личен избор.
  • 16 Интензивното

    15 1 Отговор
    И при нас търсят,но един не е дошъл за последните две години.Всички чакат да паднат мерките и много вече имат договори за Испания,Англия и Германия.Края на Март наближава а новия Гроб изпусна положението.Вместо да се занимаваха с Ковид трябваше първи в Европа да премахнем ограниченията икономиката да заработи и да се избегне отчасти новата вълна от емигранти за износ с драстично повишаване на минималните пенсия и заплата,които са трън в икономиката.Вместо това те не спират да броят заразените здрави
  • 17 Пазар

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Az2021":

    А горките ни ползватели на наемен труд, които се наричат "Работодатели", а всъщност са "Трудовзематели" не са особено умни и няма земна сила, която да ги научи, че за без паре вече няма кой да им работи!
  • 18 Пепи

    39 0 Отговор
    Така ще е. Щото 20 г. лафът беше ,, Отвън чакат още 5 ".
    Сега пак чакат 5 да ме вземат на работа.
  • 19 Тракиец

    19 0 Отговор
    Нормално е да няма работници,след като няма лоялни работодатели.Всеки така наречен работодател си мисли ,че ако в фирмата има 10 човека може да вкара 6 роднини и с по-големи заплати от хората които всъщност работят.Тук няма лоялност работодател работник.Днес заработваш 100 лв дават ти 50лв.Утре заработваш 200 вдругиден 300,но никой не ти дава повече от 50.Е как след това работниците да работят.Няма глад на работници има глад за коремни работодатели.
  • 20 гост

    9 4 Отговор
    Решение има и то е намаляване на държавните хрантутници наполовина и най-вече тези в МВР.А тези които останат да им увеличат заплатите двойно.
  • 21 Най интересното е че пари има и то много

    16 0 Отговор
    Обаче мутри и комунисти няма да ги дадат на хората щот презират хората и ги смятат за низши същества недостойни за живот и дори това да струва им забавените и нефункциониращи бизнеси правилно
  • 22 ха ха

    5 1 Отговор
    Истина е. Има глад за работници на тази цена. Нищо ненормално. Равновесието просто не е на тази цена. То и за жилища има глд на цена 100 евро на кв.м.
  • 23 БгТопИдиот

    0 2 Отговор
    Има глад за нисколатени работници (роби).
    Елементарен пазарен механизъм-увеличаваш цената и имаш нужното насреща (труд)

    Наште назначени робовладелци с трици маймунки искат да ловят ( де от молдова де от Окрайна и др)
  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Айде мениджмънта да почват да си работят,нещо много ,,мениджър" се извъди в последните години. Индианците поумняха,вождовете да хващат мотиките и лопатите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове