Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 06:27 2 220 29

Ген. Румен Миланов: Условията на труд в районните полицейски управления са трагични

  • генерал румен миланов-
  • мвр-
  • протести

Това е от 15-20 години, те не могат да се оправят утре, заяви бившият шеф на Националната служба за охрана

Ген. Румен Миланов: Условията на труд в районните полицейски управления са трагични - 1
Снимка: БГНЕС

"Този протест, както и останалите протести, имат две измерения - едното е заплащането, другото са условията на труд. Доколко заплащането е достатъчно, е сложен въпрос. В условия на пандемия икономиката ограничи своите възможности. Но нещо, което заслужава внимание, са условията на труд".

Това заяви в коментар за полицейските протести бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че условията на труд в районните полицейски управления са трагични.

"Това не е от днес. Това е от 15-20 години, те не могат да се оправят утре. Ако ние искаме да подобрим тези условия, трябва да започнем от утре. И да мислим как ще е след 5-6 години, иначе няма как да стане. Тази тема, на което и да е правителство да я поставят - тя винаги ще е актуална. Не го казвам с цинизъм", допълни ген. Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR.

А преди да се говори за реформи, той поясни, че не е направен достатъчно устойчив модел на Системата за сигурност и обществен ред.

"Големият проблем е защитата на населението. Тя е в компетенцията на много институции, плюс областни управи и общини. Този въпрос винаги се загърбва и когато настъпи някакъв проблем, тогава започваме да се сещаме. Дали ще стане чрез МВР, или ще се направи отделна агенция, пак е въпрос на управленски и финансов разчет", смята бившият шеф на НСО.

Крие ли рискове 112 да се извади от системата на МВР: "112 е една система, която тепърва трябва да работи по-ефективно. Но 112 има своето място за обслужване на населението".

"Прокурорът е господар на досъдебното производство, но след като има господар, има и слуга. Имал съм случай, в който прокурор се намесва в гражданско-правни спорове и изисква от разследващия полицай да приема данни и сведения, което е в разрез с всички принципи. Трябва да има баланс и в прокуратурата, и в разследващата част от полицията", каза още ген. Румен Миланов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 /////

    28 4 Отговор
    Тоя па смот.н катаджия трудовото място на полицаите не в районото, а на улицата иначе става въпрос за чантаджии каито вече са повече от униформените и точно заради това реформата е задължителна.

    Коментиран от #13, #16

  • 3 🐵🐵🐵

    21 0 Отговор
    На всякъде. Има хора на пенсия и заплата много им дреме
  • 4 Колега

    28 1 Отговор
    нужно е да се поразредим.Много сме на клончето и затова се счупи.75% съкращение и вече можем да говорим за по високи заплати и да подобрим условията на труд.А на който не му харесва работа в изобилие и вече доста заплатена.

    Коментиран от #18

  • 5 Зестра

    33 3 Отговор
    Е друго е държавната равота. Вали гърми пари има. Малко били. Да ходят в частния сектор. Ама се пенсионира рано. Осигуровки не плащат. Болничния е болничен. Отпуската отпуска. Почивка на ведомствена база за жълти пари.............. Не доволни били, ама народа плаща
  • 6 Кенди

    27 4 Отговор
    В управленията няма какво да се прави, какви условия на труд.
    1. Половината полицаи се крият из храстите и не им трябва управление
    2. Другата половина липсват ,защото жалбите на гражданите да се отклоняват и да не се приемат , с цел подобряване числото на разкриваемост
    3. Дознанието се води от време на време , пак да не се повиши числото на престъпленията и да се отчитат успехи , така , че условия на труд не им трябват много,много
    4. Остава часовоя, но колко му трябва на човек
  • 7 Така е

    24 4 Отговор
    Условията на труд нямат значение, важното е да са големи заплатите да могат да миткат по Гърция !
  • 8 Българка

    30 5 Отговор
    Я, чакай малко , за кои условия на труд става въпрос? Осноното работно място на 80% от полицията е навън. Искате дължавата да ремонтира кафенета и баничарници, където ви минава 2/3 от работното време??? Или искате каравани вместо коли, мека мебел за сърдитите лелки в КАТ, които чукат по клавиатурите с един пръст и имат по 20 кафе паузи дневно????? На 50 сте пенсионери, държавата ви осигурява, пътувате безплатно,облеклото ви е безплатно, а продукта който предлагате е спорен. Страхливия Рашо , ако ви клекне и за това, ще си ходи. На хората им писна. Моите данъци ви издържат, защо първо не питате моите доходи дали са се вдигнали.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    19 1 Отговор
    Боклук, вредното министерство има огромен бюджет, ако не даже най-големи в държавата. Значи, не е въпрос на липса на пари, а на нагло зверско крадене и разхищаване от некадърност! А пък отделно търтеите в униформи колко са трагични сами по себе си.
  • 11 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    14 0 Отговор
    минимум 50% съкращение!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    Какво им е трагичното?! Сградния фонд беше супер. Кой им го развали?! Аз ли?! Те ссмите са мърди без капка морал и съвест, и отговорност ,а се наричат полицаи!

    Колко и каква работа вършат! Виждам по 30 нарушения на зскона - всякакъв закон, за 15 метра по улицата, и като кажа на някой патрул - рова не ни е работа. Обади се на авт. Администрация и т.н.


    Да уволнят 50% и да ги съдят направо. Ако някой иска да е полицай, да се потруфи и покаже качества!!!
  • 14 Тити

    17 2 Отговор
    Хем условията са трагични а никой не напуска странно????
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    Н1ма ли някоя гражданска организация да направи контра мвр протест!

    Искаме мвр да си върши съвестни работата.
    Оо-морални и възпитани, самоинициативни кадри в мвр!

    25% съкращения Ииии с главно и патрули и в селата!
  • 17 ИВАН

    10 1 Отговор
    И какво сте свършили, влизат на комшията в двора и му товарят медния казан барабар с джибрите - тежко е, на другия комшия моторчето ... и се знае кои са и никой нищо не прави
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стефан Петров

    2 3 Отговор
    Абсолютно прав е. Наскоро бях в едно РПУ. Знам,че няма да повярвате, но като влязох първото, което видях бяха четири стола от квадратен железен профил, които бяха стари още през 1979г. Изумих се. Човекът, при когото ходих отиде в другата стая да ми донесе стол, а този, на който седеше бе със счупена облегалка. Бюрата в стаята бяха от времето на социализма.РПУ-то имаше две коли, едната по-нова, но другата бе на 250 000 км. Балатумът бе скъсан и на дупки. В това РПУ бях около 30-40 мин. и сигурно ако бях пребивавал още щях да видя и друга мизерия.

    Коментиран от #27

  • 20 Антони Лазаров

    10 1 Отговор
    Не,генерал Мазнянов....условията на труд в районните и провинциални управления са перфектни.Тъй като там работят наместени тюмбели,както и вие намествате.Там си живуркат хапват тук там без пари,разни неща без пари им дават и на тях като некадърни иначе мишки им е супер.Остави условията,кажи кога ще престанете с практиката МВР-семеен бизнес.
  • 21 МАРКО

    5 1 Отговор
    Полиция и другите подобни структури са ЦИРИЯ на обществото и трябва да се изрежат до дъно.Знам че ще боли но друг път няма.Тогава им вдигайте заплатите и ги изкарайте на улицата за да работят.А не да вият само за пари.
  • 22 За протокола

    7 0 Отговор
    По управленията е мизерия, а шефове в полицията са милионери.
    Рашков, и за теб се отнася!
  • 23 Гост

    4 1 Отговор
    Най важни са бърза помощ и полиция. Хората решават проблеми на момента. Всички им звънят
  • 24 НАЙ - МНОГО ПОЛИЦАИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИ

    2 1 Отговор
    А НЕ ГИ ВИЖДАМЕ , АКО ГИ ИЗВИКАШ НЕ ИДВАТ БИЯТ НА ПРОТЕСТИТЕ .............. ПЪК ПАРИ ИСКАТ ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БОЯ ОТ ТЯХ А ПАРИТЕ ОТ НАС

    1 0 Отговор
    КАКВА НАГЛОСТ САМО !
  • 27 колега

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стефан Петров":

    Най мизерното е РУ-Раковски.Бивш партиен дом от социализма, с бракувани мебели от Районен съд гр Пловдив.Външният вид като конслагер.Вътре разпад.Да те е срам да влезе някой гражданин.
  • 28 Ачо

    0 0 Отговор
    Те протестират за Заплати не за условията в полицеиските управления! Те са доказали с поведението си, че ги интересува единствено личното им благосъстояние и не им пука за нищо друго и за никоои друк
  • 29 Възмутен

    1 0 Отговор
    Повечето коментиращи плюете по мвр, ама стане ли нещо, първо в полицията звъните. Да не споменавам, че голяма част от пишещите са имали проблеми с мвр, защото са нарушители на закона или престъпници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове