22 Февруари, 2022 09:21 904 10

Хасан Адемов: Политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а предварително съгласувана

  • политика-
  • по доходите-
  • на парче-
  • осмислена-
  • съгласувана

Общата COVID добавка трябва да влезе в стойността на пенсията, смята депутатът от ДПС

Хасан Адемов: Политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а предварително съгласувана - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Имаше сериозни предложения, които и не бяха приети. Такива предложения бяха свързани с подкрепата за хората с увреждания и увеличаване на социалната инвалидна пенсия. Това предложение струва около 20 млн. лв., но управляващите не приеха това разумно положение. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов в студиото на БНТ относно бюджета, който управляващите са изготвили.

Според него политиката е добра тогава, когато се грижи за уязвимите групи. По думите му управляващите са успели да разтревожат всички пенсионери с някои от стъпките, които са предприели.

“Общата COVID добавка трябва да влезе в стойността на пенсията. Управляващите твърдят, че ще продължат анализите до края на месец юни. С какви инструменти обаче ще се случи? Има няколко възможни варианта. Един от тях е индексация на пенсиите с годините стаж. Той може да е увеличен на 1,4. Другата възможна мярка е да се промени златното швейцарско правило, защото то работи в страни със стабилна икономика, в които средният осигурен доход расте стабилно”, обясни Адемов. Той предлага предвидимо увеличение на пенсиите със 7,1%. Като по-сериозен инструмент определи преизчисляването на пенсиите: “Тези, които са се осигурявали на по-висок доход не печелят от това, че пенсиите се индексират на база на стажа”.

Като голям проблем определи липсата на разговори преди внасянето на бюджета в НС. По думите му инфлацията в края на годината ще бъде двуцифрена: “Политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а осмислена и предварително съгласувана”.

“Управляващите ще имат много големи проблеми, ако продължат да работят по този начин - който протестира му дават пари. Те заменят проблема с допълнителен финансов ресурс без да вникнат в дълбочина”, заяви депутатът от ДПС.

Притеснителен е темпът на нарастване на дълга и дефицита, категоричен беше Адемов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 XYZ

    8 1 Отговор
    Този човек защо сега се загрижи за пенсионерите и защо говори от името на пенсионерите!?! Когато крадяха на воля и тъпчеха гушата на "почетния" и другите край него, казваха че няма пари за пенсии! Спомням си "хипнотизиращата" министърка с какво съчувствие казваше от екрана "Искаме да увеличим пенсиите, но няма пари в бюджета!" Сега се разбра, че е имало достатъчно пари, но само за тях! И сега имат нахалството да дават съвети ?!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    9 1 Отговор
    Адемов очевидно говори полуистини и дори нристини. Борисов раздаваше от джипката парите на всеки, който силно ревне. Сегашните управляващи обаче в лицето на Василев казаха, че пари ще се дават след реформи, при реално свършена качествено работа . Те не раздават парите на ревящи или послушковци
    ГЕРБ и ДПС твърдят, че това е бюджет на разхищението и в същото време , за да настроят обществото в кризите срещу управляващите искат увеличения на големите разсходи още с 1-2 милиарда.
    Цинично поведение на опозицията, коята скърца злобно зъби, че не е надържавната софра за "усвояване"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реалист

    5 1 Отговор
    Човек който не е разтял истински шастлив, това не означава че трябва да е така цял живот !
    Ако е така цял живот, значи тва е заради интересите на ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА които иската определеният човек да не живее добре и да не е истниски щастлив !
  • 8 Хаджигенов

    5 1 Отговор
    Със кого да се съгласува бе бурсук неден. Вашето управление свърши. Вече други управляват.
  • 9 Самата истина

    1 0 Отговор
    Неоправдано високи заплати за депутатите и унизително ниски за хората, които са ги избрали. Това е тъжната действителност.

    “Ситият на гладния не вярва”, е казал мъдро народът ни и е прав, особено в този случай. Как ще повярваш на сънародниците си, че мизерстват, когато ти охолстваш на гърба им?

    За да опровергаят твърдението ми, че са скъсали нишката с народа, призовавам депутатите ни да намалят заплатите си, като ги приравнят към средната за страната в публичния сектор, която към момента е 1872 лв.

    Само когато влезеш в обувките на средностатистическия българин, можеш да разбереш нуждите му. Всичко останало е лицемерие и фалш.
  • 10 Коко

    1 0 Отговор
    Хасан Адемов е доста мъдър човек. Шапка му свалям.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол