20 Май, 2013 08:14 1 102 0

Възможно ли е касирането на изборите

  • избори-
  • вот

Преглед на печата

Възможно ли е касирането на изборите, разсъждава в. „Преса“

На състоялата се преди дни пресконференция на ГЕРБ г-н Бойко Борисов направи странно изявление. Той заяви, че ГЕРБ ще подаде жалба в Конституционния съд за касиране на изборите заради грубото погазване на закона в деня на размисъл. Изявлението на г-н Борисов ни изненада, коментира юристът проф. Велко Вълканов. „То ни изненада най-напред политически: за първи път една партия, която смята, че е спечелила изборите, иска тяхното касиране. То ни изненада и с правното невежество на своя автор - онзи, който довчера е бил министър-председател на страната, би трябвало да знае, че една партия не може сама да сезира Конституционния съд с подобно искане“.

Ще стигнем до Страсбург, ако дадат Александра на италианци, цитира в. „24 часа“

„Искаме си детенцето. Александра има право да бъде щастлива. Какво като е от ромски произход и не е руса със сини очи? И тя диша въздух. Полага й се да расте в радост и да се усмихва, а не разплакана да ходи по гюмовете“. Това отсича Стоян Стоянов от плевенското село Брест. Той и съпругата му Захарина са приемни родители на момиченцето.

Българската държава обаче подготвя осиновяването на Александра в Италия. Софийският градски съд ще разглежда делото за международното осиновяване днес. Приемните родители са готови да стигнат дори до съда в Страсбург.

Илиана Раева: От цял свят подкрепят бъдещата ми партия, предава в. „Труд“

Получих съобщения във фейсбук и обаждания от българи от цял свят, след като обявих, че ще правя партия. Хората ми предлагат идеи и искат да се запишат за членове, разказа Илиана Раева. В събота тя съобщи, че проектът ще се нарича „Обединена България“. Обаждали се и известни лица от културата, спорта и политиката, но Раева отказа да съобщи имена преди конгреса на новата партия. Той е планиран за 22 юни в НДК в София. „Не искам да съм по-добрият вариант на Маргарет Тачър, а да помогна да намерим верния път между партиите, защото на хората това разцепление им омръзна“ обясни Раева решението си да навлезе в политиката.

ТИР помете 6 коли, поне 10 души са пострадали, съобщава в. „Стандарт“

Автомобилите били спрели под дърветата вдясно по посока на движението, за да се предпазят от градушката, изсипала се изненадващо към 18 ч. Четири коли излизали от с. Моравица и били на отбивката за селото, други 2 - на банкета на пътя Е-79 между Мездра и Враца. ТИР-ът се е движел след тези коли. Ударил се е в мантинелата, вероятно се е движил с превишена скорост и се е подхлъзнал. Той избутал двете коли в храстите, продължил към отбивката и повлякъл другите 4 коли. Всички превозни средства се забили в крайпътната растителност. Най-много са пострадали първите 2 коли, поели цялата сила на удара, и пътниците от тях са най-тежко ранени.

Иманяри новобранци изкопали легендарно съкровище, разкрива в. „Монитор“

7 иманяри, които били съвсем нови в бранша, извадили невероятен късмет и попаднали на легендарното златно съкровище на базирания преди столетия край древен Пловдив римски легион. До находката стигнали с металотърсач до пловдивския екарисаж в землището на село Скутаре. Вместо да се радват на находката си обаче, „откривателите” от Пловдив, Кърджали и с. Поповица ще застанат на подсъдимата скамейка по обвинение в иманярство. Те първо открили 1500 антични римски бронзови монети - колонии. Продали ги на западни прекупвачи. Междувременно с парите започнали да правят ремонти, да си купуват луксозни коли и джипове и модерно обзавеждане.

Скандинавци щурмуваха музеите в София, донася в. „Новинар“

Шведи и финландци пощуряха по експонатите в Музея на социалистическото изкуство и Военно-историческия музей, видя репортер на "Новинар". Огромни опашки от чужденци и нашенци се извиха пред арт сградите в столицата в Нощта на музеите в събота срещу неделя. Група скандинавци проявиха огромен интерес към експонатите в Музея на социалистическото изкуство. Чужденците се снимаха с поставените на двора статуи, сред които на Ленин и Георги Димитров. Голямо внимание скандинавците обърнаха и на изложбата на политически плакати и картини от периода на социализма. Забавление за децата пък бе изложбата на военни машини в двора на Военния музей.

Орешарски предлага спешен план за икономиката и социалната сфера, пише в. „Сега“

Спешни мерки в икономиката, които да задвижат потреблението, по-високи помощи за отделни социални групи и намаляване на цената на тока от 1 юли. Това предвижда краткосрочният план на кандидата на БСП за премиер Пламен Орешарски, който ще бъде представен днес на Национален съвет на БСП и ще бъде предложен за дебат с партии, представители на бизнеса и неправителствени организации. Планът покрива първите 100 дни на евентуален кабинет с мандата на БСП, но партията е подготвила отделно и едногодишна, и 4-годишна програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове