Last news in Fakti

21 Април, 2022 14:12 2 175 64

Петков за коалицията: Време е да загърбим политическото говорене и поставянето на ултиматуми

  • кирил петков-
  • коалиция-
  • политическо говорене-
  • ултиматуми

Най-големият интерес на България в този момент е да има отговорни и координирани действия на управляващата коалиция, смята премиерът

Петков за коалицията: Време е да загърбим политическото говорене и поставянето на  ултиматуми - 1
Снимка: БГНЕС

След година на политическа нестабилност и два неуспешни опита за съставяне на кабинети сме изправени пред необходимостта да работим в сложна четворна коалиция. Това беше решението на българските избиратели. Това споделя на личната си страница във Фейсбук премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова телевизия.

„По темата за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, от една страна имаме БСП, за които пращането на такава помощ е червена линия, която не могат да си позволят да прекрачат. От другата страна, имаме ДБ с червената линия, че България е изправена пред исторически момент и трябва директно да изпраща въоръжение в Украйна”, уточнява той.
Петков обяснява и „къде сме ние”:

- В момента България оказва помощ на над 90 000 украински жени и деца, които са принудени да напуснат своите домове и близки заради Руския агресор;

- В момента България помага на Украйна с хуманитарна помощ;

- Българското правителство изпрати всички количества каски и жилетки за защита на украинското население, свободно налични в нашите запаси;

- От самото начало България е силен глас за Украйна в Брюксел и пред международния наказателен съд в Хага;

И тук сме изправени пред избора дали искаме в този момент да минем през червените линии на един от двамата коалиционни партньори.

Едновременно с това, в момента има 1 български кораб в руски ръце, и 1 български кораб – в украински. С български граждани на борда. Това са български животи.

- Ако искаме да проведем успешно спасителна операция за нашите съграждани, трябва да имаме единна позиция.

- Ако искаме да продължим да оказваме хуманитарна помощ и да разширяваме своята подкрепа за Украйна, трябва да имаме единна позиция и възможност за взимане на отговорни управленски решения.

- Ако искаме да дадем стабилност на всеки българин в условията на криза, трябва да имаме единна позиция.

Според премиера е време „да загърбим политическото говорене, време е да спрем да говорим за червени линии и да поставяме ултиматуми, които ползват само една политическа сила”.

„Най-големият интерес на България в този момент е да има отговорни и координирани действия на управляващата коалиция. В най-голям интерес за Украйна е да има стабилна България”, категоричен е премиерът.

„Осъзнаваме тежестта на историческия момент, но от ПП вярваме, че трябва да взимаме отговорните решения дори когато същите са несъвместими с политическия ПР и полезно говоренe. За нас е важно в тази сложна четворна коалиция да бъдем източник на стабилност за България, като едновременно с това се грижим за живота на нашите съграждани, независимо в кое кътче на света се намират”, пише той.

„ПП ще продължи да бъде конструктивният и отговорен политически партньор. В настоящия момент ПП ще води активна политика за диалог между БСП и ДБ, за да се обединим около единна позиция. Защото съединението прави силата, а не разделението”, завършва Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абв

    72 16 Отговор
    ОСТАВКА. ВЕДНАГА ОСТАВКА
  • 2 Киро Тъпиро

    43 14 Отговор
    Снощи и мустафата ме издyпи отново ама не ми беше кеф
  • 3 Последния Софиянец

    56 16 Отговор
    Вкара децата ни в огъня.Както те качихме на власт така и ще те свалим.Ние не се отказваме.Познава ни и знае на какво сме способни.

    Коментиран от #23, #57

  • 4 Пич

    53 12 Отговор
    Време е , Кире , да загърбиш и коалицията , и управлението , и държавата..... Само , за Кокорчо внимавай , че е почнал да те гърби !!! Да те не дозагърби.....
  • 5 Бойкикев съм

    34 12 Отговор
    Време е да си признаеш че си двуполюсен с предпочитание кум силния пол а Линда и трите дъщери са за парлама
  • 6 Референдум за ЕС и Нато

    56 13 Отговор
    Тоя примат Петков, ще ми обяснява къде сме ние. Оставка предателю!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Делю Хайдутин

    50 6 Отговор
    Кирчо като не знаеш какво да правиш,най добре не прави нищо.Стара народна мъдрост.
  • 9 Фен

    13 36 Отговор
    Точно така се говори държавнически
  • 10 Кирчо ксерокса

    25 6 Отговор
    На Кичето й е лесно да загърбва - отзад не го плаши нищо и никой, ще поеме всичко гъжнем
  • 11 ген Столти

    43 11 Отговор
    Време е да си ходите.
  • 12 гост

    29 10 Отговор
    Айде кирето падна у канала
  • 13 бокоБРАВО КИРО

    39 11 Отговор
    МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КОЗЯК НАСТЪПВА С ФАШИСТКИТЕ СИ ЛОЗУНГИ ...ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В КАСАПНИЦА КАТО В УКРАЙНА .... ТИКАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗПАРЕНА КАКТО И ЦЯЛА ЕВРОПА ОТ РУСКИЯ "Циркон", КИРО СЪС САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ ЩЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ...СМЯХ ..
  • 14 тони

    33 8 Отговор
    КИРЕ, КИРЕ, ВЗЕМАЙ КОКОРЧО, ОНЯ НАЗОБЕНИЯ И ВСИЧКИ ЧАЛГАРИ И ИЗМЕКЯРИ ОТ ДБ И БСП И СЕ МАХАЙТЕ ОТ РОДИНАТА МИ !!!!
  • 15 КИРЕЕЕ,.. ПЕН'ДЕЛ УЛ'АВ

    31 9 Отговор
    ИЗЧЕЗВАЙ БЪРЖЕ , БЕ... ДЖЕНДЪРЛЯК
  • 16 Българка

    15 28 Отговор
    Как да има разбирателство с кремълски слуги и зависими от Путин политици? Корнела каза, че за украинците няма оръжия, значи да почне да бродира бели знамена с надпис "Дар от БСП"
  • 17 Мим

    32 9 Отговор
    Тоя го командва баща му фашиста. .
  • 18 бокоБРАВО КИРО

    25 12 Отговор
    АЛООО КИРО ...ТО ЗЕЛЕНСКИ ЩЕШЕ ДА ПРАВИ ВОЕНЕН ПАРАД В МОСКВА АМА СЕГА ПОЛОВИН УКРАЙНА Я НЯМА А ДРУГАТА Е РАЗРУШЕНА ... И КОЛКОТО ПО БЪРЗО КАПИТУЛИРА ТОЛКОВА ПО МАЛКО КРЪВ ЩЕ ИМА ....ТОВА Е СЪДБАТА НА МАРИОНЕТКИТЕ НА КОЗЯК ...
  • 19 Исторически парк

    17 8 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ!
  • 20 Hoho Boho

    11 20 Отговор
    Всичко е вярно!
    На Кирил Петков не му е лесно с такива коалиционни партньори.

    Коментиран от #42

  • 21 крум

    28 7 Отговор
    Вън киро простото!
  • 22 СССС

    19 6 Отговор
    Малоумник .Тя червената линия на бсп прекрачи си отива в небитиято като партия .А дсб и без това няма да ги има и са в лебедова песен така че ако ги накараш да дадат оръжие ще го изду... те всичките
  • 23 Hoho Boho

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Селски, знаеш ли, че си като фурнаджийска лопата?

    Коментиран от #36

  • 24 Халкуна матата

    20 5 Отговор
    Много приказки и накрая нищо казано. Да, време е да спрете всички с приказките и пр-ите и да питате българския народ какво иска! А българите не искат бензин по 4 лв., не искат да са непрекъснато игнорирани от собствените си управници, не искат да се лишават от някой продукт от кошницата си, само защото не могат да си го позволят поради липса на бюджет, не искат газ на безбожни цени! Всичко това можеше да не е така, ако имаше референдуми по важните геополитически въпроси, ако в международен план се разчиташе на дългосрочни договори, а не на моментни състояния на борсите, само и само да се обяви гръмка новина-еднодневка! Оплетохте се в собствените си лъжи и сега не знаете накъде да хванете! Тъпото е, че всички видяхме безпомощността Ви. А следва да решите и проблема с РСМ, а Европа вече Ви ръчка с вилата да предадете пореден български национален интерес! Аз в 15 минути интервю с трима моряци чух повече истини от колкото 100 дни ежедневни ваши медийни изяви, вземете пример от тях.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаах

    11 11 Отговор
    Ами кажи го ясно и високо бе Кириле.
    Няма да дадем оръжие на украинците или
    Ще дадем оръжие на украинците.
    Ако не го кажеш, нямаш място в управлението на дДържавата.
    И без нашето оръжие орките ще ги натикат в....обратно в Русия.
  • 27 Българин

    14 2 Отговор
    ПЕТКОВ А ТВОЯТА ПОЗИЦИЯ КАКВА Е .ПРОДАРЖАВАТЕ ДА СЕ ГЪНЕТЕ КАТО ЧЕРВЕЙ И НИКО КОНКРЕТНО, ПОРЕДНОТО РАЗОЧАРОВАНИЕ.
  • 28 📌🇧🇬

    18 4 Отговор
    Палячо, вън.
  • 29 Бат Пешо

    13 4 Отговор
    И за чии с извинение трябва непременно да ги минавате тия линии? Бързате ли за някъде? Не е ли достатъчна хуманитарната помощ която оказваме на 90хил украинци по Ваши думи, да ни върнат те един кораб с моряци? Това ли е сметката, или пращаме оръжия (дето и за отбрана нямаме) на украинците и те ни връщат кораба с моряците, или не пращаме оръжията и тогава какво ще стане?
  • 30 Мдааа

    11 8 Отговор
    Кой го казва предателите от ПП-БСП-ИТН-Възраждане !
    На още някой няма ли да легнете за газ и петрол ?
    Явно келепира е голям от управлението след като е трудно да вземете достойното решение да се помогне на страдащи !
  • 31 bVlgari

    15 5 Отговор
    Украйна,Украйна,Украйна....а ние къде се вписваме в проблемите?!
    Да му изброя ли,проблемите болгарски,вместо украинските?Нещо като инфлация,хиперцени,започваща да се усеща беднория,несигурност,липса на адекватни решения и политики по тези въпросчета?!Украйна ли управлявате или България?
  • 32 Перо

    11 4 Отговор
    И селяндурът мисли,че е в позиция да дава ултиматуми! Нинова да разваля седянката и това е! Разликата между ГЕРБ и ПП е само, че първите са криминални престъпници,а вторите държавни!
  • 33 баста

    5 4 Отговор
    Тръгнал Кирил, Нинова и Президента и Слави, да налагат ЕМБАРГО ли е, забрана ли е, на Украйна да си купи с парите си оръжие.Иначе налагали от България санции.
    Де ги патриотите КАРАДЪЪ и МЕНТАТА да ги чуем и тях.
    Шолц си заминава до седмица, само заради това, че е зачеркнал от списък с доставки едно малко количиство, наште са се скопчили във властта, само и само да избутат още месец два.
    Срам.
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    СТИГА ЛЪЖИ мислете за НАРОДА
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 5 Отговор
    ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА е вече ФАКТ

    Коментиран от #41

  • 36 ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "Hoho Boho":

    КОЙ е СТАМАТ и РАЗКРИТ
  • 37 ivan

    8 6 Отговор
    време е да си подаде6 оставката и на нови избори,най доброто предложение бе6е днеска цялата група на ДБ ли4но да закарат военна помощ и да отидат доброволци за Герб съ6тото се отнася,много бързо забравихме когато Бой4ето ходи6е подир Путин с листите да му обяснява колко бързо вървял Балкански поток,е това е истината,другото е лицемерие,като вси4ки натовци,голям го вадят ама никой не иска да стъпи в Украйна,защото знае ,4е няма да се върне

    Коментиран от #52

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор
    ВОЙНАТА е ЖЕСТОКОСТ трябва да имаМИР и НЕУТРАЛИТЕТ
  • 39 Мдааа

    7 11 Отговор
    Естонците които имат граница с РФ ви се смеят на всичките путинофилчета и русофилчета. Естонците помогнаха на Украйна много повече отколкото България !
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор
    ЛИЦЕМЕРНО ДВУЛИЧНИ СТЕ и изобщо не мислите за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД слшате как ве командва ПРОКОПИЕВ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Hoho Boho":

    ЗАВИСИМОСТИ а и няма независима ПАРТИЯ или ПОЛИТИК
  • 43 Народен съд

    9 4 Отговор
    Време е да спрем подмяната. Върви си без кръв, Киро!
  • 44 Оставкаааас

    6 5 Отговор
    Краварски отпадъци

    Коментиран от #56

  • 45 ЕРГЕНЪТ

    3 2 Отговор
    Линда ми е фенка
  • 46 И пак да си припомним

    4 3 Отговор
    Българският народ благодари на донецката народна милиция и руските въоръжени сили затова, че освободиха нашите моряци, използвани като жив щит от украинските неонацисти, които взривиха два крана и минираха акваторията на Мариупол, за да отсекат пътя за бягство на чуждестранните кораби
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "Хаха":

    ДА се върне на ПОДАТЕЛЯ вие сте к е л е хш защото аз съм работил имам ТРУДОВстаж но вие сдс дпс ндсв герб съсипахте ЖИВОТА на много ХОРА а ИВАН КОСТОВ съсипа БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ а и ЛУКАНОВАТА и ВИДЕНОВАТА зими а МЕГЛЕНА ПРЪМОВА КУНЕВА по заповед на ГОСПОДАРИТЕ и от ЕС затвори
    1234 ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ на АЕЦ КОЗЛОДУЙ авашия герберастки МИНИСТЪР на ФИНАНСИТЕ ни сервирас присмехулна усмивчица ПОСТНА ПИЦА а БОЙКО БОРИСОВ хапвал филияс мас много ХОРА ТОВА И НЯМАТ И ОТ ГЛАД УМИРАТ а и вашия БОРИСОВ някога в САЩ нарече БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ лош ЧОВЕШКИ матерял

    Коментиран от #58

  • 48 Хаах

    5 3 Отговор
    И аз, като гласувал за ПП им искам оставката.Да се преброиме колко сме за НАТО и ЕС.
    Кирил щял да става арбитър на спора между руския свят и ЕС.
    Ами да става, след като не става за Министър Председател.
  • 49 Независим

    8 3 Отговор
    Кириле, с това си поведение показваш, че си слуга на Радев, и че не си по различен от Копейкин, ЖАЛКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Кириле, НЕ може до си с истината и лъжата, с доброто и злото, с Бога и с мамона, с ЕС и НАТО и да НЕ изпращаш оръжие с което да се защитават украинците, това твоето е лукаво поведение !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #50

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Независим":

    И НА ПРОКОПИЕВ а НАТО вън
  • 51 big

    4 3 Отговор
    Крайно време е да подаваш оставка и да се връщаш в Канада! Ти и националните предатели около теб най-много да ни вкарате във война или ни докарате трета национална катастрофа! Какво ще се развива у нас без газ, нефт и суровини? С дупедавство и лоялност не може да се нахрани народа!
  • 52 ИВАН

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "ivan":

    ВИЕ гербаджия ли сте

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 разума

    4 2 Отговор
    Путин в свое изявление каза: Който снабдява Украйна с оръжие ще смята че участва във войната. По ясно послание от това не виждам. НАТО първо обяви Русия за враг . НАТО това сме ние. Сега се сърдим , че Русия ни е нарекла неприятелска държава. Пратете оръжие и вероятно Русия очаквате да ни нарече братски народ. Краят на всяка една партия в България ще бъде гласуването и в парламента за включване във войната. САЩ подпалиха тази война и не само тази защото са далеч зад океана, но не е далеч времето да им стане и на тях топло под краката и тогава да гледат нашите политици как и в чии интерес се вземат решенията при тях.
  • 55 Спешно

    3 1 Отговор
    Кирил Незабавно да ги изгони от Управлението Нинова и Слави и изпрати едно писмо на Вебер и ЕНП да си укротят пропутинските ГЕРБ радетели на интересите на Империята на злото.
    Или да ходим на избори.Какъв е проблема.Да не би да няма избори в момента във Франция.Кое е належащото, тази коалиция с путински проксита да продължава да управлява и ни доведе до втора Жан Виденова зима.
    Иначе излиза, че пак са ни измамли на изборите, пак Правителството работи за интересите на Империята на злото.
  • 56 Тъп, по-тъп, най-тъп

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Оставкаааас":

    Кякви крави те боцкат беееее ???? Овча работа !!!! Какво друго !?!?!?
  • 57 Тъп, по-тъп, най-тъп

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ВИЕ си вкарахте децата, платиха вИ стотинки и се оакахте да носите ковчези, бесилки, огнйове! А сега някй вИ крив !? Каквото повикало - такова се обадило ! Така беше с цАРЯ, така беше с БКП, после с БСП ! Не поумнявате !!!??? Сега пак плашите гаргите ! Ама ТЕ (гаргите) УМНИИ ! Дерат ви по 5-пет кожи, а вИЕ ПАК сте способни ДА НЕ МИСЛИТЕ, ?!?! И ДОКОГА ЩЕ ПРАВИТЕ ТАРИКАТИТЕ. МИЛИОНЕРИ ?!?!
  • 58 Тъп, по-тъп, най-тъп

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сигурно си седял в "службите" като "слушалка", ама не си чул, че кУнева е кадър на БКП-БСП ! Основното ограбване на Банките и България стана от хора на (БКП) на партиини длъжности, 1995 и 6 и 7г. После Костов (партиен кадър) После "цАРЯ" - БКП-БКП го поканиха-уж не знаеха кой е(продаваше медалите на предците си) по-търгове, сега е милионер! И поредния фалит на държавата 2008 - 2010 г. Сега изровиха П от ПП и чагаджиите т цялата 4-на коалиция са партиини кадри !

    Коментиран от #60

  • 59 ivan

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "ИВАН":

    естествено ,4е не,ти про4ети ли какво съм написал изобщо,хаххахах и дали го разбра

    Коментиран от #61

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Тъп, по-тъп, най-тъп":

    КОСТОВ е бил от сдс после основа дсб а МЕГЛЕНА ПРЪМОВА беше от ндсв
  • 61 ИВАН

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "ivan":

    герб сдс сте мутри и мафиоти

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 анонимен

    2 0 Отговор
    Време е и стегни Нинова защото комунист където мине трева не расте тая жена ще ни съсипе ако не можеш да се оправиш с нея по добре разтуряй седенката Киро
  • 64 анонимен

    2 0 Отговор
    Вземи пример от Иван Костов той смени цялата посока на БГ и когато трябваше да пусне самолетите на Нато без да сме Нато в Сърбия той взе бързо и мъдро решение не се дръж за полата на Нинова
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол