Last news in Fakti

2 Май, 2022 17:06 844 4

Кремен Георгиев: По договори газ има в топлофикациите, а дали е така

  • парно-
  • топлофикация-
  • руски газ

Доста отдавна вече те имат договори не само с "Булгаргаз“

Кремен Георгиев: По договори газ има в топлофикациите, а дали е така - 1
Снимка: БГНЕС

"По договори газ има в топлофикациите, остава да има и наистина физически количества". Това каза в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите:

"При топлофикациите положението е по-различно от това на "Топлофикация София". Доста отдавна вече те имат договори не само с "Булгаргаз“, но и с други лицензирани търговци на газ в България, така че по договори газ има, остава да има и наистина физически количества. Правителството говори, че е осигурен газ поне за един месец, ако това наистина е така, то притеснение не би трябвало да има. Ако няма газ, топлофикациите ще бъдат най-малкият проблем на страната. Има предприятия, които изрично трябва да работят на газ, но не могат да преустановят своето производство и ако го спрат, не могат да тръгнат".

"Мисля, че няма да се реализира идеята гражданите да бъдат компенсирани, ако се стигне до намаляване на температурата на топлата вода, подавана от "Топлофикация София", подчерта пред БНР Богомил Николов, изпълнителен директор на Българската национална асоциация "Активни потребители":

"Тук има още едно ограничение и то е хигиенно. Температурата не може да бъде по-малко от 55 градуса, защото ако е по-ниска, ще дойде РЗИ и ще се счита за опасно.

Може да бъде среда за развитие на микроорганизми, ако температурата е по-ниска, така че има и такова ограничение, което ще бъде нарушено, да не говорим за чисто икономическия ефект, който е по-скоро безсмислен или най-малкото не е калкулиран в това предложение, така както направиха онзи ден италианците.

Те си променят наредбата, която дава изискванията за климатиците в публичните сгради. Те са сметнали, че само ако с един градус се увеличи температурата през лятото, това ще доведе до икономия на еди-колко си кубика газ. Ясно и точно сметнато и предвидено, докато тук това беше по-скоро някаква подхвърляна идея".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    2 2 Отговор
    Уволненият човек на Радев в Булгаргаз е виновен да плащаме скъпа газ!
  • 2 честен ционист

    7 0 Отговор
    Има прясни пластмасови отпадъци от Англия, Испания и Канада.
  • 3 Копипасте

    2 0 Отговор
    ""Тук има още едно ограничение и то е хигиенно. Температурата не може да бъде по-малко от 55 градуса, защото ако е по-ниска, ще дойде РЗИ и ще се счита за опасно. Може да бъде среда за развитие на микроорганизми, ако температурата е по-ниска, така че има и такова ограничение, което ще бъде нарушено, да не говорим за чисто икономическия ефект, който е по-скоро безсмислен или най-малкото не е калкулиран в това предложение, така както направиха онзи ден италианците."
    Глупости на търкалета! Топлофикация трябва да подава мрежова вода към абонатните станции на консуматорите с такива параметри, щото да подсигури нормална работа на въпросните абонатни! В повечето български градове за това е достатъчно мрежовата вода подавана от Топлофикация през лятото да е с температура 65-70 градуса, Според тоя измислен топлофикационен шперц студената чешмяна вода е още по-ужасно опасна защото температурата ѝ е около 12-15 градуса! Всъщност температурата на водата в кръга на БГВ не трябва да надвишава 55 +/- 1 градуса заради отделянето на калциеви и магнезиеви карбонати, демек - котлен камък който при висока температура на водата бавно във времето, но сигурно задръства топлообменника и тръбите на щранговете на БГВ! Заради бактерията легионела в програмите на контролерите на определени обекти си има заложено периодично повишаване на температурата, макар че ВиК са длъжни и обработват водата така, че да е годна за пиене! Ако изобщо някъде може да има легионела - това са цедките, а
  • 4 Копипасте

    2 0 Отговор
    Да довърша : Ако изобщо някъде може да има легионела - това са цедките, аераторите ..... на батериите по мивките и като пуснеш да потече малко от хлорираната вода я оправяш тая безспорно неприятна бактерия! Но е безспорен факт, че за поддържане на по-висока температура на БГВ се изразходва и по-голямо количество топлина и съответно сметката е по-сладка за Топлофикация /интереса клати феса/!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове