Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2022 14:09 2 412 20

Директорът на "Кинтекс" напуска поста си

  • кинтекс-
  • александър михайлов-
  • кинтекс александър михайлов-
  • оръжие-
  • украйна

В отговор дружеството каза, че изобщо не е бил извършван такъв одит, а съдът отмени смяната на ръководството

Директорът на "Кинтекс" напуска поста си - 1
Снимка: Нова ТВ

Директорът на "Кинтекс" Александър Михайлов напуска поста си. Това потвърди той пред bTV.

Новите мотиви за смяната му са по думите му "разкрита държавна тайна", каза още Михайлов.

Още новини от Украйна

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи на 18 април, че уволнява ръководството на дружеството заради „заключения на Инспектората на министерството за редица нарушения и конфликт на интереси на изпълнителния директор“.

В отговор дружеството каза, че изобщо не е бил извършван такъв одит, а съдът отмени смяната на ръководството.

Михайлов обясни пред "Нова телевизия", че оставя „Кинтекс” в „перфектно състояние”, с погасени кредити, десетки милиони по сметките и договори за над 110 млн., обезпечаващи дейността за следващите две години. „Да видим дали сметките няма да се източат за комисионни и дали няма да се пришият посредници към заварените договори”, посочи той.

Решението за оказване на военна помощ чрез ремонт на военна техника той квалифицира като „полубременна жена”. „Това решение е и всичко, и нищо. БСП ще го представи на своя електорат като победа: „Другари, успяхме да удържим - няма да даваме оръжие на Украйна”. Избирателите и пацифистите ще се радват. Паралелно ще продължи старата схема с българско оръжие през посредници - Чехия, Полша и Словакия”, смята Михайлов.

Той е на мнение, че останалите три партии от коалицията ще представят решението като успех. „Ето - започнахме да оказваме военна помощ на Украйна. Едно и също твърдение, манипулативно, как ще бъде заблуждаващо представяно пред две противоположно настроени групи хора в нашето общество”, добави шефът на „Кинтекс”.

По думите на Михайлов първо трябва да се обсъди какъв е капацитетът на българските ремонтни бази. Той попита дали Кирил Петков е запознат с реалното състояние на „Авионамс” и „Терем”.

„Едното от тях работи по руски лиценз за летателната техника. Другото - знае ли какво е реалното му състояние? Заради недофинансиране 1/3 от неговото ремонтно оборудване е дефектирало и бракувано. Друга част е изчезнала, открадната и изнесена. Това предприятие работи с 40% от капацитета си, с който поддържа техниката на Българската армия”, обясни той. И уточни, че у нас няма производство на резервни части за ремонт на тази техника. „Такива няма. Преди се взимаха от Русия - тя има ембарго. Преди се взимаха от Украйна - там наличностите свършиха и производствените мощности са унищожени”, категоричен е Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 5 Отговор
    Абсолютно разумна постъпка и коментар.
  • 2 Това е

    31 4 Отговор
    Който е неудобен на Простия Кирчо и Корнелия си заминава!!!!!!!! Хора събодете се. Върнахани в правобитния век.

    Коментиран от #6, #14

  • 3 Г-жа Лъжа Костова Техноимпексова

    23 3 Отговор
    Екстехноимпексова съм - вече Кинтексова
  • 4 Корни

    18 4 Отговор
    Яко лъже и лапа. Тая съсипа БСП.
  • 5 Aлфа Bълкът

    23 2 Отговор
    И какво излеза, че не ремонтираме, а направо изпращаме наша техника за Украйна и народът както винаги баш будала?

    Коментиран от #8

  • 6 мнение

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Прост беше Боко Тиквата. Сега дойдоха на власт умни, интелигентни и образовони на Запад хора. Простотията е назад в миналото.
  • 7 Стига кражби!

    6 9 Отговор
    Марш вън герберски корумпирани калинки в конфликт на интереси както винаги. .
  • 8 Българка

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aлфа Bълкът":

    Абсолютна истина. Ще изпращаме наши танкове маскирани като отремонтирани украински. Ще продължим да пращаме патрони и гранати уж за Полша и кучетата си лаят, кервана си върви, парите текат като река. Да ви/ни е честита промяната!!
  • 9 Читател

    14 1 Отговор
    Сега му назначете охрана щото тия няма да го оставят спокойно
  • 10 Никой

    9 0 Отговор
    Ама недей да издаваш така четата . Тъкмо всички парламентарни сили барабар " десните " са доволни ,че избудалкаха електората и някои задържаха властта. То в този парламент е пълно с " пъпеши ". Ама да пасе народа.
  • 11 БРАВО НА КУРНЕЛЧИТО!

    6 1 Отговор
    УСПЯ ДА ИЗЛЪЖЕ ДЪРТИТЕ, ЧЕРВЕНИ БАБИ ОТ БСП И ДА ЗАПАЗИ ТЛЪСТИТЕ КОМИСИОННИ ОТ КИНТЕКС! ДРУГИЯТ ВАРИАНТ - БЕЗПЛАТНО ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПРОТИВ КОМУНДУРСКИЯ Ѝ МОРАЛ И ВЕРУЮ. БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА, КРЕЩИ ЧЕРВЕНАТА ДРУГАРКА И НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ Ѝ ПУКА ЗА РУСКИЯ ГРУЗ 200, РЕАЛИЗИРАН С БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ!
  • 12 Alex

    1 6 Отговор
    Аз не знаех че шеф на Кинтекс / кинкалерия и текстил означава/ трябва 100 пъти да казва къде продаваме оръжие...е много ясно с такъв запазен оръжеен комплекс поне това да правим! Не оръжието убива, а хората!!!!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мим

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Това е":

    Който е неудобен си заминава,а този до сега се криеше като мишка и изпращаше тайно оръжието за Украйна.Сега като го разкриха,започна да ги хлопа врели некипели.Така си беше удобен нали,да лапаш комисионни и никой да не те закача.Да ама не има видовден...
  • 15 Българин 🇧🇬

    3 0 Отговор
    Отдавна (близо 10 години) нямаме нито мощности , нито квалифицирани хора , нито право (лиценз) да пипаме руска техника . Досега братушките си затваряха очите . Сега щатско-турските ни "евроатлантически" подлоги ще изнесат последните ни качествени танкове Т 72 и БТР-и от резерва !

    Коментиран от #17

  • 16 Всъщност

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Alex":

    Добре е да не се чудиш защо Гебрев получава диария и паник атаки , след като е изпратил пратки в складове на някои източноевропейски страни граничещи с Украйна ! 😜
  • 17 ЧЕРВЕНА ПОДЛОГО, ЗА КАКВО

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин 🇧🇬":

    НИ СА Т 72, МИГ 29 И ДРУГИ СЪВЕТСКИ БОКЛУЦИ? В НАТО НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ТЯХ! ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ..... И УКРАИНЦИТЕ СЕ УБЕДИХА ВЕЧЕ!
  • 18 иван

    0 1 Отговор
    Тези заводи да ги преоборудват и да започват производство на дронове. Танкове вече ще се произвеждат по-малко. Руснаците оставиха до сега около 1200 в Украйна, без да се смятат БТР и друга техника. Войните ще се водят повече във въздуха. А пък нашите хора да продавт оръжие, какъв е проблема, като произвеждаш краставици, какво те интересува за какво ще ги ползва клиента, може за таратор, салата, секс, друг за друго.
  • 19 безпартиен

    0 0 Отговор
    Кинтекс-кинкалерия и текстил!
  • 20 Запознат

    1 1 Отговор
    Крайно време беше Кинтекс, да се върне в ръцете на държавата, а този крадец Михайлов да бъде даден на прокурор! Не може държавният оръжеен търговец, да губи пазари и да ги преотстъпва на частната фирма, в която самият Михайлов е работил три седмици преди отново да го назначат за изпълнителен директор на Кинтекс. Явен конфликт на интереси! Браво на Нинова, действа решително и справедливо в ползата на държавата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове