Last news in Fakti

5 Май, 2022 21:10 1 938 68

Стефан Янев: В политиката е важна последователността

  • стефан янев-
  • български възход-
  • политика

Той допълни още, че България не уплътнява членството си чрез активно поведение

Стефан Янев: В политиката е важна последователността - 1
Кадър БНТ

Сега е моментът, в който аз и съмишлениците, с които заедно подготвяме проекта, решихме, че е време да отговорим на поне два важни въпроса. На първо място това е необходимостта в реалното правене на политика, да има яснота накъде вървим, за да имаме някаква предвидимост за утрешния ден. Новото ще бъде съобразено с желанието на хората, които искат да участват. Втората мотивационна причина, която е движещата ни сила, това е нашата мотивация, че ние трябва да се опитаме да запълним тази празнота между гражданското общество и партиите. Нашата амбиция е точно тази, гражданите ежедневно да бъдат в състояние да комуникират със своите представители във властта. Това каза Стефан Янев - лидер на партия "Български възход" и бивш служебен премиер, в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Това, което е нашата амбиция, тръгвайки с политически проект е, че както аз в лично качество, както и екипът, с който работихме, стигнахме до извода, че в политиката е важна последователността в говоренето и в действието. Нашата убеденост идва от факта, че това, което сме обещали, сме направили, и смятаме така и да е занапред", разясни още Стефан Янев.

"В момента има възел от проблеми и тяхното решаване по един системен път най-малкото е предизвикателство. Това, което трябва да се направи, без да давам съвет, е във всичките си действия да се търси националният и обществен интерес, и те да се защитават по най-добрия начин", каза лидерът на партия "Български възход".

Стефан Янев коментира, че референдумът е доказан инструмент за взимане на важни решения за държавата, като поясни, че при необходимост и при съгласие и от гражданското общество и от партиите, би подкрепил подобна идея.

Янев коментира и подписването на анексите от шефа на "Булгаргаз" по време на служебното правителство, начело на което беше той, и които не дават възможност България в момента до получава по-евтин азерски газ.

"Тази тема не е била обсъждана на Министерски съвет, нито е била обсъждана в конкретика. Тогава в онзи момент вероятно е било правилно, вероятно решенията са били правилно обосновани по логиката на онзи ден. Той тези решения предполагам не ги е взимал сам. Този въпрос не е поставян на моето внимание", обясни Янев.

Стефан Янев коментира и решението на парламента да бъде ремонтирано украинско въоръжение в България.

"Това решение показа едно неумение за политически диалог с гражданското общество. От самото начало на войната се наложиха различни типове говорене под въздействие на емоциите. В крайна сметка решението е такова, каквото е, и за съжаление най-големият ефект от него е, че българското общество е разделено. Всичко това на фона на изнервеността на българина, на фона на страха от войната и нейните последствия, мисля, че е с доста негативен оттенък в обществото", каза Янев.

Стефан Янев каза още, че е важно как стои България в геополитически план. "България е член на ЕС и в НАТО. Когато българският национален интерес е защитен, той става още по-защитен чрез членството в тези организации. Така че ние трябва да се стремим към това", обясни Стефан Янев. Той допълни още, че България не уплътнява членството си чрез активно поведение, като поясни, че нашите представители в двете организации не са били активни от самото начало на даден процес.

Янев коментира и идеята на Кирил Петков за отместване във времето на ветото на Северна Македония.

„Това за пореден път демонстрира, че премиерът не познава механизмите на действие на ЕС. Няма начин да се започне процесът за присъединяване и след това да се налага вето. Самата процедура е направена така, че може да се бави, но не и да се спре", заяви Стефан Янев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАНГРА ПРЕС

    42 11 Отговор
    Гледайте видеото на Йоло Денев във Фейсбук.
    Лъжа е, че е сред учредителите на партията. Бай Йоло е отишъл чисто информативно, разобличава лъжите на Янев и фалшивата му партия.

    Коментиран от #28

  • 2 ТаУмВзе

    38 13 Отговор
    Ейго новия Пациент на мустафата бре! Десертно генералче за декор, след кире вноснота а. НАРОДЕ!
  • 3 нерусороб

    26 22 Отговор
    за това руско петоколонниче е нормална да е последователен!
  • 4 ГЕРБ

    26 22 Отговор
    Никога повече комуняги

    Коментиран от #10

  • 5 ЯНЕВ

    28 6 Отговор
    В МОМЕНТА Е АКТУАЛНА ДИРЕКТНОСТ ВЪВ ДЕЙСТВИЯТА ...ПРИ ТЕБ ЛИПСВА..НЯКАК МЕЖДИНЕН СИ...ТОВА В БЪЛГАРИЯ НЕ ВЪРВИ...
  • 6 Абсурдистан

    31 5 Отговор
    Да си диот и да си последователен не е много добре!
  • 7 Бесен _Язовец

    42 11 Отговор
    Резервния вариант на Козяк е Стефчо Янев не му се връзвайте.
  • 8 Грульо

    30 3 Отговор
    "Нашата убеденост идва от факта, че това, което сме обещали, сме направили, и смятаме така и да е занапред", разясни още Стефан Янев."

    А какво сте направили от туй, дето сте обещали? Зелен сертификат и заявяване на проатлантическа позиция. С приказки за участие на обикновените хора в управлението не може да ловите маймуни. Никой няма да ви чака да види дали ще си изпълните обещанията.

    Коментиран от #55

  • 9 Очевидец

    12 32 Отговор
    Успех господин Янев!Дано сте наясно, как Орбан работи за интересите на Унгария!Българите имаме нужда,от наш,български Орбан!Погрижете се за народа си!

    Коментиран от #50

  • 10 шемет

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    искаш да кажеш без гербави,нали?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да бе да

    13 13 Отговор
    " В политиката е важна последователността"

    Напълно съгласен , ти беше министър 2 месеца и ти биха шута! Пожелавам ти последователно да те изритат и от политиката по същия начин! 😅

    Но пък можеш да започнеш работа при путлер по всяко време

    Коментиран от #19

  • 13 Сатана Z

    22 4 Отговор
    И бай Стефан е погален по главата лично по от Мемсахиб Мустафа ,обитателката в бункера на Козяк Щрасе 16
    НАТО е България и България е НАТО,зелените чорапи нямат никакъв финес.Работят като кукувичката на часовник навит на пружина…..Ку Ку Ку …..синергия…..Ку Ку Ку ….промяна ….Ку…Ку…..последователност..


    Z
  • 14 Пловдив 1912

    9 27 Отговор
    Много достоен човек...Абсолютно чист и искрен според мен ! Много балансиран , без излишни емоции и обяснения ! Има място в българския парламент , при положение , че има такива като ИТН и ДБ в управлението на страната...Даже е задължително да влезне на следващите избори ! Аз лично ви пожелавам успех генерал Янев !
  • 15 Луноход

    17 2 Отговор
    "български луноход" и те пари ще къртят на наш гръб .... Не се наядоха ... Да им приседне дано !
  • 16 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    4 10 Отговор
    А ЙОЛУ ДЕНЕВ ЩЕ БЪДЕ АДЮТАНТ НА СТ.ЯН ВЕЧНИЯ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР👍
  • 17 Нов проект

    18 8 Отговор
    на Козяк за отклоняване на гласове от Възраждане. Няма да мине номера
  • 18 Помак

    9 14 Отговор
    Броико беше помашка мафия , Итн =Дпс , ПП...обикновени неудачници , търсещи 5 те лева комисиона..обшто зето -ач кьопеци....генерал Янев !...България няма време до есента...потъваме, цените са в небесата , българите са бедни...газа е с комисион...ген.Янев , чакаме ви , до седмица две като Премиер-Министър
  • 19 Спецназ

    8 14 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе да":

    Стефан Янев ще разреши ловът на нацисти в София.

    Коментиран от #60

  • 20 Размисли

    21 4 Отговор
    То и БСП твърдяха, че са колективни и последователни ама...какво стана...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 И тоя е

    26 5 Отговор
    Последователен натовски пocерко номер 2. Какви "русофилски" схеми ви върти мустаката от козяк не е истина и как само кълвете на марионетките ѝ!
  • 23 Да и е ми

    4 2 Отговор
    тъй като трият линка ето го пак , гледайте и си правете заключение: www.vbox7.com/play:35e5cc3542
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 последните

    10 13 Отговор
    Последователни в навеждането пред путлер. То не бяха БСП, не беше израждане... Сега и бастуните.
  • 26 Импийчмънт

    17 3 Отговор
    Боже, боже, тия фуражки не пускат властта. Разбиват и унищожават държавата. С тоя още по-голям глад ще дойде.
  • 27 Импийчмънт

    14 6 Отговор
    Боже, боже, тия фуражки не пускат властта. Разбиват и унищожават държавата. С тоя още по-голям глад ще дойде.
  • 28 Браво на бай Йоло Делев

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТАНГРА ПРЕС":

    Бачо Йоло - президент!
  • 29 Пловдив

    10 19 Отговор
    Дано влезеш във властта скоро ! България има нужда от такива хора , обеден съм ! Янев е класа над Манолова , Бабикяни, Хаджигеновци, защото той не търси лична изгода като Христо Иванов или Слави Трифонов

    Коментиран от #35, #36, #38

  • 30 ерго

    20 4 Отговор
    Много приказки , с които нищо не каза . НАТОвец и няма да ни извади от тази фашистка организация . ...няма да гласувам за него. Прави са тези , които писаха тук в коментарите , че е втория проект на Козяк . Отказвам се от него .
  • 31 Копанаров

    9 17 Отговор
    Да кажеш ,че войната е специална операция си е кощунство без значение дали си комунист или фащист .Видя ли ,че правителството не падна без мурджо
  • 32 Боже

    3 4 Отговор
    Руската или европейската?
  • 33 време за анкета

    6 12 Отговор
    Отговор с ДА /+/, с НЕ /-/, така сега питанката : - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ЕЛЕКТОРАТЪТ НА ВЪЗРАЖДАНЕ ДА Е НАЙ-ПРОСТАТА И ЗАБЛУДЕНА ПРОСЛОЙКА ОТ НАРОДА ? Питам тук защото виждам, че свърталището на тази шайка е във Факти.бг. и така ще разбера колко им е бройката !

    Коментиран от #41

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Не си от Пловдив..

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив":

    ОБЕДЕН...каква неграмотност!
  • 36 емигрант

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив":

    Какъв "възроден" интелект : - "Обеден съм"....дали не е по-правилно "Убеден съм" ?
  • 37 Дика

    12 2 Отговор
    Български вгъзвход...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Орт

    5 10 Отговор
    И верността към Москва.
  • 40 Българка

    16 5 Отговор
    Айде и тоя фатмак взеха да го лансират отдалече като Киро тъпото и Асена дърбокото гърло!
  • 41 ТъпакКозяшки

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "време за анкета":

    Гласувах ти с / ! / докласване до м а р о д е р а т о р
  • 42 Стойко

    10 14 Отговор
    Харесва ми квиченето на копейките! Основния донор за партията на Янев ще бъдат Възраждане и част от електората на БСП. Затова Костя днес стигна до отчаян ход да наема кранове да смъква Украинско знаме от сгради. Но Костя го чак обвинение за тероризъм и държавна измяна.

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Bai Stavri

    6 6 Отговор
    Янев е твърд, но е обърнат към Радев и Путина.
    С толкова партии никои нема да видим властта еднолично. Ще има и петорна коалиция.
  • 45 САТЪРА НА ХАНА

    4 4 Отговор
    ДОКАТО ГЕНЕРАЛИТЕ СА БИЛИ КАПИТАНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И СА СЛУЖЕЛИ В АРМИЯТА В ЬАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ
    .....
    ..... КИРЯК МУСТАФАПЕТКОВ Е ДИГАЛ КРАКАТА НА ЛИНДА ВЪВ ВАНКУВЪРСКАТА ГОРА:)
  • 46 имам собстена идея но друт път

    8 2 Отговор
    Па те сите са последователни били до сега , неотменно ни водят към пропастта , всеки според възможностите на собствената си последователност..
  • 47 българина

    6 4 Отговор
    ако не си кажеш прогрмата точно нямаш шанс, наблегни на референдуми за нато ес и ез, както и силно местно самоуправление по примера на германия и швейцария
  • 48 Ако обещаеш да върнеш 2 милиарда

    4 1 Отговор
    за недостсвените Фки и с тях купиш Грипени и танкове плюс Байрактари ще гласувам за вас! Иначе абсурд!
  • 49 Още една

    7 4 Отговор
    се пръкна партия. Безидейна и без визия за бъдещето. Референдумите са подходящи за утвърдени демокрации, където може да се разчита на медии, институции и експерти за информация, а тук да разчиташ на дезориентирано стадо да решава е безумно. Стадото търпя 12 години доказана мутра и щеше да търпи и още, ако не бяха настъпили Радев, на който пък не му дремеше докато не го настъпиха. Така че - в киреча Янев.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Fenasi Kerim

    6 2 Отговор
    5 милиона народ от които над 3 милиона команчи и пенсионери и един милион полицаи и други "работещи" които "помагат" климатиците да не спират (държавни служители - администрация) в най забутаната община има по 60-80 човека със средно образование и ВИСШО изкарано ей така и 1000 партии готови да "оправят" един милион работници които реално произвеждат нещо за икономиката. И този шапкар изкарал живота си на държавна заплата ще оправя. Не се знае дали е на служба на Мустафа или на Мутрофанова - строгата лелка с очилата но на единия милион работещи с бруто 900 лева и чисти 700 лева не е служител това е сигурно. Но вие си гласувайте за него няма лошо. Така като си гласувате за такива "националисти" и "патриоти" и мутри от СИК населението ще намалява всяка година с по 70-80 хиляди.

    Коментиран от #58, #65

  • 52 Генчо Петров

    11 3 Отговор
    Политическо балон, в който няма въздух. Докато мълчеше изглеждаше умен и разумен. Отккато все да говори се чуват само надути глупости.
  • 53 Грогу

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "Стойко":

    Това е във ваш стил , да подкрепяте укронацисти и да преследвате тези , които са против нацизма . За това е истерията срещу Русия . След 4 г . може да му създадете малък проблем на Костадинов , но Русия ще ви разтури нацистката банда по-рано .
  • 54 Гранта ви говори

    12 4 Отговор
    Янев е един от поредните национални предатели работещ за чужди интереси, праволинеен американски генерал. Играе определена политика-не сме с НАТО, но не сме и против тях.
    Янев е спечелил много от НАТО. Работил е като офицер за анализ към Департамента по планиране и програмиране в Белгия (1998 – 2000). След това завършва Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 – 2005). В периода 2005 – 2007 г. е началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара. А от 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. Но когато трябва да бъде истински натовец, Янев си спомня, че всъщност е русофил и руските интереси са му най-мили. Не на нас тия- американската марионетка си личи и от самолет!

    Новата партия на Янев е американски демагогски проект - да разцепи Възраждане, или поне да дръпне гласоподаватели с антинатовски виждания.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 СС086

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Гранта ви говори":

    Алена, ти ли си?
  • 57 Каманяги

    7 3 Отговор
    Боклуци гнусни.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дон Кихот

    9 3 Отговор
    Това, като че ли е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ на фашингтонците, с който целят да ЗАОБИКОЛЯТ партия "Възраждане", която може да обере негативния вот на всички останали "компрометирали" се пред БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ партии.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Алооо

    2 8 Отговор
    Янев е новият Премиер, аман Аматьори...
  • 62 мдда

    9 1 Отговор
    Стефчо с тоя поглед направо ви казва : "Вижте как ви лъжа. Добър съм а?"
  • 63 Проект на

    8 1 Отговор
    Мустафата и евреите! За отклоняване на гласове!няма да гласувам за него!същият проект беше на републиканци против България на Цецо асансьора. Спонсорирани от сящисаните и не успя 😮
  • 64 Анита

    0 0 Отговор
    Единствения референдум които е бил изпълнен е този за идването на БКП на власт
  • 65 Жеката

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Fenasi Kerim":

    Това е демокрацията ти избираш дали да си съгласен с мизерията или да си съгласен с мизерията! На последните избори са гласували 40.5% значи управляващата 4 на коалиция има 51% от тия 40.5% което е 21 % от Всички изборатели! 80% Неодобрение и кво от това важното е, че са легетимирани с Изборите и служат на Интереса на САЩ и ЕС
  • 66 Мишок

    2 2 Отговор
    Руска мишка снижена
  • 67 Предателите

    1 1 Отговор
    Кой каза че в Украйна има война Няма такова нещо Крим също е руски
  • 68 AлабалаковБ

    0 0 Отговор
    Хайде в Кремъл.Куп стари чанти,
    минали през Партията и други партии сте на взели. Мечтатели и мечтателки за министерски кресла
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове