Last news in Fakti

8 Май, 2022 06:38 2 584 39

Карадайъ: Защитаваме демокрацията, честта и достойнството си

  • мустафа карадайъ-
  • дпс-
  • крепча-
  • събор

В село Крепча на търговищката община Опака се състоя възпоменателен митинг-събор за отбелязване на Майските събития през 1989 г.

Карадайъ: Защитаваме демокрацията, честта и достойнството си - 1
Снимка: ДПС

"Тук сме, за да почетем героите на демокрацията на Република България. Ние се гордеем с тях".

С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към множеството на площада в село Крепча на търговищката община Опака, където се състоя възпоменателен митинг-събор за отбелязване на Майските събития през 1989 г., дали старта на демокрацията в България. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ предаде специалните поздрави на създателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Събираме се всяка година по тези площади, за да си говорим да онези събития в България. Защото днес, след 30 години демокрация, виждаме как се отричат някои вече осъдени от българския парламент процеси, каза Карадайъ. И продължи: „Виждаме и как тези осъдени процеси се повтарят след 30 години. Едни хора, които са възпитани в онзи режим, днес след 30 години се опитаха да ни ги припомнят с незаконното влизане в нашите домове.”.

Тази година сме повече - дали заради COVID-пандемията, в която 2 години имахме ограничения да провеждахме тези мероприятия или пък заради онези събития, които се случиха миналата година по време на изборите. Тепърва ще анализираме. Но погледнете този площад. Той е пълен, както беше преди 37 години, заяви Карадайъ.

Както тогава, така и днес сме се събрали, за да защитаваме демокрацията в България, да защитаваме своята чест и достойнство, подчерта лидерът на ДПС.

Няма да позволим на никого да се гаври с нашите чест и достойнство. Ние донесохме демокрацията в нашата Родина през 89-та и 90-та година. Ние сме хора, които всеки ден и час, всяка секунда ще пазим демокрацията. Ние сме платили много скъпа и висока цена за нея, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Някои хора днес се възползват наготово от демокрацията и се опитват да ни припомнят онези грозни времена. Но не! Ние сме на поста си! Ние знаем, че демокрацията не е даденост. Ние знаем, че демокрацията иска всеки миг да бъде опазвана и ние всички заедно ще пазим демокрацията, каза още Карадайъ.

Живеем в кризисни времена: Ковид - криза, и икономическа криза вследствие на пандемията. А сега и комшията гори. Тежко е. От там идва и допълнителна криза, затова сме може би и повече на площада, защото знаем, че когато има проблем при комшията, ние трябва да се мобилизираме, да бъдем единни, да помагаме на комшията, за да може проблемите на комшията да не се прехвърлят при нас, подчерта Мустафа Карадайъ.

Време е за тежки решения, но заедно, когато сме единни и обединени, и това ще преодолеем. Въпросът е да имаме единството и силата на единството, да имаме ясната мисъл и цел и заедно да извървим пътя си. Това е най-важното днес. Защото този площад, ако събира минало, настояще и бъдеще, то за бъдещите поколения трябва да направим така като политици, че днешните ни действия да рефлектират за утрешните поколения, подчерта още Мустафа Карадайъ. И призова: „Да бъдем на висотата на онези герои, които докараха демокрацията за нашето поколение. И ние да оставим онази сигурност и стабилност за бъдещите поколения с нашите политически действия днес.”.

От площада в село Крепча лидерът на ДПС се обърна към всички в България. „Виждаме една власт, която оценихме като най-слабата, откакто е паднал комунистическия режим. Те сами, възползвайки се от инструментите на демокрацията, отказвайки се от всякакви ценности, се докопаха до властта. Но сами днес свалят себе си, да бъдем готови и на висотата на онези наши герои, които докараха демокрацията, защото и тези ще си отидат, защото ние сме призвани да защитаваме целостта на нашата Родина България, да защитаваме демокрацията, да бъдем гарант за свободата в нашата Родина България и да оставим сигурност и стабилност за нашите деца и внуци, в тези тежки и трудни времена.”, призова лидерът на ДПС.

На възпоменателния митинг-събор присъстваха зам.-председателят на ДПС Ахмедов Ахмедов, народните представители Джейхан Ибрямов, Имрен Мехмедова и Байрам Байрам, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, областните председатели на ДПС Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Русе и Велико Търново - Хамди Илиязов, Айсел Руфад, Мехмед Салим, Сезгин Галиб, Дауд Ибрям и Гюнай Далоглу, общински кметове общинските председатели на ДПС от областта и съседните области.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво

    38 2 Отговор
    се гордееш 33 години мизерия, бедните все по бедни, богатите все по богати. Ама разбирам те за кво се радваш като си крал като разпран диван...
  • 2 И сега

    44 3 Отговор
    след 33г. се вижда какъв тумор сте и колко правилно са действали тогава! Трябвало е да ви изринат! Ограбихте България!
  • 3 Учуден

    21 6 Отговор
    Не знам кого ми е по-трудно да разбера,
    Карата или Кирчо - да разбирам че и на двамата Бг им е втори език, но..?!
  • 4 Някой лъже

    28 2 Отговор
    тъпите му вярват
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чочо

    36 3 Отговор
    Пази боже от такива демократи,като ДПС.....
  • 7 Зззз

    30 3 Отговор
    Жалко ,че един процес не беше започнал по рано от 89 година! Нямаше да ви има и вас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АЛФА КЕНТАВЪР

    26 1 Отговор
    лъжете на поразия народа по зле живее но сит на гладен не вярва
  • 10 Това добре

    30 4 Отговор
    Я обяснете след като е недемократично да се преименуват сънародниците ни с различни от българските имена, защо подкрепихте Украйна в Народното Събрание, сменяща задължително имената на българите там.Защо бе джанъм? 2-рото малцинство след руснаците? Кое е истинското, или сменяме имената, или не ги сменяме. Или за България не може, за Украйна и САЩ може. Ако утре САЩ ви сменят имената, Хасан на Джон, Осман на Уесли, демокрация ли е. Може и Хасан на Володимир, и Айше на Олесандра. не ви е там мястото в Парламента, и дано по-бързо го разберат българските граждани гласуващи за Вас. Няма да ги защитите, а ще бягате по колесниците на самолетите за Вашингтон и Лондон, в краен случай Отава с Кирчо и Василев.
  • 11 ДъПъСъ

    27 2 Отговор
    Съмнявам се, че знаете значението на думите Демокрация, Чест и Достойнство. Иначе си отбелязвайте там, лошо няма.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 соломон напасания

    24 0 Отговор
    Аз лично да 89 г имах приятели , колеги турскоговорящи но никога не съм ги чувствал по различни , дори и не съм се замислял върху това . Да не говорим че някой от тях говореха моя език по чисто и от мен но за съжаление тези събития ни разделиха , повечето отидоха в Турция и не се върнаха . За мене тези събития повече ни разделиха от колкото да ни сближат и честно , тази дума демокрация стана нарицателно за нещо пошло за нещо лошо защото е използвана 99% от политици за трупане на активи пред избирателите си .

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кой вярва

    14 1 Отговор
    Защитавате чалмата.
  • 17 Имам много приятели

    22 3 Отговор

    До коментар #14 от "соломон напасания":

    И турци, и евреи, и арменци, и роми, будисти, руснаци, немци, украинци. Никога не сме се делили. Но някои партии паразитират върху разделението между българските граждани, те нямат причина да присъстват политически в НС. Това е истината. Паразити на гърба на народа, независимо от етнос и религия. Всички сме потърпевши. Тези са милионери в зелено.
  • 18 Възраждане =ДПС

    12 6 Отговор
    Дпс няма място в управлението на държавата
  • 19 Селяк

    18 1 Отговор
    Аз не съм живял в демокрация в България… започнаха да наричат всичко демокрация а такава реално няма. Има едно изкривено мислене и насаждане, че живеем в демокрация но всъщност такава няма. Да излиза от устата на тоя такива думи е нагло. Излязал на площада на селото, организирал скара и бира на пенсионерите и си говори някакви си негови неща да се чувства по-добре! ДПС създадена от бивши агенти на Държавна сигурност! Не трябваше да ви има, но корумпирания съд отмени искането на част от депутатите повдигнали делото срещу ДПС за искане че е противоконституционна, и въпреки, че си го пише в конституцията - съда не прие искането на депутатите и ДПС си остана партия! Но кои бивши агенти на Държавна сигурност - не създадоха партии през последните 33г?! Та то във всяка партия има такива, във всяко управление, във всяка администрация… няма оправия в България до като не се измете целия парламент и не се смени цялата администрация! Това трябва да ви е ясно!
  • 20 ха ха

    14 1 Отговор
    тия са чисти демократи , сложили са финансови окови на населението и говорят от негово име как се борят за нови ценности , за личните чекмеджета
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Факти

    4 15 Отговор
    Браво на демокрацията,и на ДПС че опазиха етническия мир в България.А не раздора наследен от Тодор Живков,и умниците от ДС.Браво и на НАТО,че Турция не ни е враг,иначе лошо.
  • 23 Дано не ме изтрият пак

    13 5 Отговор
    З А Щ О не се отбелязват Батак , Перущица , гара Буново , Сливен , Варна .

    Коментиран от #28

  • 24 Гост

    7 1 Отговор
    каръдая, по ще ви отива - Защитаваме кражбата, лъжата и далаверата
  • 25 То е ясно

    11 2 Отговор
    Цялата разруха почна със смяната на имената на турците в България. Това беше най голямата грешка на диктатора. Не може да сменяш насилствено имената на гражданите си и после да очакваш същите да са ти верни. Такава стъпка не са правили и в Русия. А обикновените хора в България, българи и турци винаги са се разбрали. Само върхушката разделя хората на етноси, защото за тях е добре да има напрежение долу,за да ги има тях горе
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Върти опашка

    10 2 Отговор
    Бе нали на тоя родината му бе турция, сега приказва друго??
  • 28 Трият защото няма отговор

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "Дано не ме изтрият пак":

    Ние даже не отбелязваме и много по големи трагедии като Старозагорското к,л,а,н,е, Геноцида над тракийските българи, Турското робство като цяло...
    От 30 години ми се чини-пак не сме свободни
  • 29 Стършел

    4 5 Отговор
    Щом от дпс пищите, значи ви отнемат възможността да крадете, както правехте до сега! А че сте символ на най-наглата корупция в България и, че сте ченгеджийска партия, няма никакъв спор!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 карадаичката

    7 1 Отговор
    всички сте депесе!
  • 33 Наглецо

    4 2 Отговор
    Какво си донесъл бе,чалма ! Добре,че Горбачов се продаде на Запада за една пица,иначе сега нямаше да лаеш в България !
  • 34 Onix

    3 2 Отговор
    Хайде сега Каръдая да осъди и 500 години геноцид над българския народ, клането в Батак и Стара Загора, кръвния данък, без правната рая която ограбва трудолюбивия български народ по време на турското робство и много други. Само забрави да спомене, че има подписан договор между България и Турция тогава за обмен на населението от двете държави. Стига с тези опорки лъгахте българските граждани от турски произход!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Турцитe никoй нe ги e гoнил oт Бългaрия. "Гoлямaтa eкcкурзия"-1989 г., cтaнa 5 /ПEТ/ гoдини cлeд прeимeнувaнeтo им-1985 г. Зa дa нe ce пoлучи труc в държaвaтa oт внeзaпнoтo caмoвoлнo нaпуcкaнe нa рaбoтнитe мecтa oт турцитe, бяхa прeкрaтeни вcички oтпуcки нa Бългaритe пo ceлaтa и дoри учитeлки влязoхa в крaвeфeрмитe, зaщoтo живoтнитe измирaхa. Турcкитe cъгрaждaни, пo тoвa врeмe, ca грoзнo мaнипулирaни; уж ca гoнeни, a oщe прeз първитe мeceци някoи oт тях взeхa дa миcлят зa връщaнe. Нe минaлa и eднa гoдинa и ce върнaли в нeпoкътнaтитe cи къщи oт кoитo били "изгoнeни". Зa тoвa, кaквo cтaвa c къщитe нa изгoнeнитe, мoжe дa пoпитaтe cърбитe в Кocoвo. В Кърджaли, пo грaдoуcтрoйcтвeния плaн, cъбoрихa 10-тинa прoдaдeни oт изceлницитe къщи и пo тaзи причинa, пo-къcнo, ce вдигнa вoй дo нeбecaтa. И oщe нeщo. Пacпoртнитe oтдeли нa милициятa, рaбoтeхa в тoзи пeриoд caмo зa турцитe, зa дa им ce издaдaт мeждунaрoдни пacпoрти. Кaк звучи caмo: ИЗГOНEН C МEЖДУНAРOДEН ПACПOРТ, ХA-ХA. Бългaрин, прeз тoзи пeриoд, нe мoжeшe дa ce врeди дa пoлучи тaкъв пacпoрт. Турцитe нe ca гoнeни oт Бългaри или Бългaрcкaтa държaвa, a изигрaхa прeдaтeлcкa рoля към Рoдинaтa cи Бългaрия, пoдтиквaни oт Aнкaрa, чрeз турcкaтa aгeнтурa в Бългaрия. Пo въпрoca, дoкoлкo прeимeнувaнитe Бългaрcки „Турци” ca турци, нaй-дoбрe мoгaт дa ви кaжaт eфeндитaтa в Турция. Причинитe зa тoвa ГЛУПAВO, НACИЛCТВEНO, ПРEИМEНУВAНE зaпoвядaнo oт кoмуниcтичecкoтo ПOЛИТ-БЮРO, нaчeлo c „кръcтникa” бaй Тoшo, нeoбяcнимo зaщо вce

    Коментиран от #37

  • 37 Българските турци

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Всички тук си въобразяват че са умници ,ама пишат и говорят като паранояци а с всеки напън за измъкване от блатото "Възродителен процес" затъват на по дълбоко...Защо се ровите в "кенефите" на бългаския тоталитаризъм?...Какво бленувате да откриете сред мръсотията - извор с бисерна амнистия ли ?...
    Оставете историята на мира...тя и без вашите нелепости е нелепа...Живейте си кротко живота...дръжте затворени устните си за да не ви мирише дъха...запушете уши за да ви е мирно и тихо ...в деня когато ще се затворят и очите...ще дойде "амнистията" и за вас и за нас !

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Стъни

    2 1 Отговор
    А бе човек, първо се научи да говориш български , тогава се опитвай да разсъждаваш. По едно време на турски беше казал че родината -майка ти е Турция. Бегай там като не ти харасва ТУК.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове