Last news in Fakti

8 Май, 2022 15:17 1 930 32

Новият шеф на Пощите призова пенсионерите да не правят опашки

  • български пощи-
  • богдан теофанидис-
  • влак-
  • пенсии

Той обясни, че изплащането на пенсиите ще стане по постоянен адрес, подаден в НОИ, за да не рискуваме човек да получи няколко пъти пенсията си

Новият шеф на Пощите призова пенсионерите да не правят опашки - 1
Снимка: БГНЕС

Назначеният през миналата седмица временен шеф на "Български пощи" Богдан Теофанидис призова пенсионерите да не се струпват на опашки да получат пенсиите си за май, когато изплащането ще бъде по стария начин - с хартиени списъци.

"Още веднъж искам дълбоко да се извиня на всички клиенти на "Български пощи", но установихме, че няма как да направим изплащането електронно", каза Теофанидис пред БНР.

Той обясни, че изплащането на пенсиите ще стане по постоянен адрес, подаден в НОИ, за да не рискуваме човек да получи няколко пъти пенсията си. Призоваваме всички - когато е възможно да избягват ранните сутрешни часове, ако е възможно да не се струпват в първите няколко дни, за да работи максимално добре организацията, отбеляза Теофанидис.

Според Теофанидис много от другите услуги на пощите вече работят, всичко се възстановява. "За радост няма нищо фатално - добави той. Разпоредихме на страницата на "Български пощи", както и на телефона, да има най-актуалната информация за дадена услуга и тя да бъде оповестявана, когато тя бъде възстановена. Хиляди компютри трябва да бъдат върнати в мрежата и е трудно да се ангажираме с конкретен срок".

Временният шеф на дружеството повтори тезата си от тези дни, че най-вероятно многото имоти на пощите са една от причините те да бъдат бутани към фалит в предишните години. Вътрешният одит е показал, например, че "има смущаващи неща. Например, че е заплатен софтуер за управлението на имотите, но въпреки това те са управлявани до голяма степен с екселски таблици".

Теофанидис не посочи какви са задълженията на "Български пощи", само каза че са за десетки милиони и добави: "само лихвите и неустойките по нашите задължения надвишават 5 млн. лв.".

Той обеща заплатите на служителите в пощите, които за последния месец са били изплатени на 70% заради хакерската атака, да бъдат доизплатени и, ако няма нова атака или проблем, вече ще бъдат изплащани редовно.

На два пъти Теофанидис благодари лично на вицепремиера Калина Константинова, която била осигурила 100 млн. лв. капиталова инвестиция за пощите от Плана за възстановяване и развитие. "Това е уникален шанс да се усети истинска промяна в "Български пощи" - каза той. - Преди това дружеството е оперирало с няколкостотин хиляди лева на година."


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    38 1 Отговор
    Още по Злокобно Падение и Гаври в ГЕНОЦИДА!
  • 2 ТОЯ СИ Е ЖИВ..

    51 1 Отговор
    Непукист-екстремист! Хората са гладни. Нямат храна. Той иска да не правят опашки! Диктатура 🚀

    Коментиран от #25

  • 3 нема такава държава

    34 1 Отговор
    поредната шегичка...още ли сте живи ,щот ми пречите вече (сарказъм)
  • 4 При всеки нов Кабинет

    29 1 Отговор
    Ставаме свидетели я на "хакване" на НАП, Пощи, и др. За мен си е точене на данни на българите и предоставянето им на чужди държави. А кой има интерес от "цифрови концлагери" знаем. Сагата "ковид" изобщо не е завършила, гръцката азбука също. Днес чета в Британия странен случай на поданик с маймунска шарка. Кви са тези щамове, какви са тези чудеса?
  • 5 мангъров

    30 1 Отговор
    абе тоя ковид верно ли остави живи пенсионери? плана беше да не останат живи
  • 6 Пощальон

    36 2 Отговор
    Нищо по хубаво няма от грък шеф на български пощи
  • 7 Asdfg

    36 1 Отговор
    Майкатидаебапросттъпанар! Хартиени списъци! 🤦‍♂️ Заедно със Събев този веднага оставка!
  • 8 XA XA XA

    18 0 Отговор
    пенсиите ще хванат крака за Украйна накрая..
  • 9 Българка

    5 22 Отговор
    Cамо ПП ще оправи България и ще ограмоти пенсионерите да не си хвърлят парите от балконите!!!
  • 10 Днес

    34 0 Отговор
    Как да не правят опашка като не са си взели пенсиите? Да чакат у тях да им ги занесат! Ама, че нахалство.

    Коментиран от #15

  • 11 Тошо

    27 0 Отговор
    Този си е пълно говедо, какви глупости е надробил за нашите скромни пенсии?
  • 12 Павел пенев

    31 0 Отговор
    Министър Събев от Еконт направи мизерията в пощите и поставиха това византийско плашило да дава указания на българските пенсионери. Целта е да се контролира точно тази услуга на паричния поток. Гнусни нищожества на дебила Киро.
  • 13 Нона

    35 0 Отговор
    Тия Идиоти от ПП вместо да решат проблемните с пощите вече половин месец, съветват пенсионерите как да не си вземат мизерните пари, за които са работили цял живот!
  • 14 Красимир Петров

    30 0 Отговор
    Как няма да правят опашки след като не им стигат мизерните 370лв.
  • 15 Лост

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Днес":

    По интересно е друго. Докато си седят къщи, някои можело да получат по няколко пъти пенсията 🙄.
  • 16 Орел

    18 0 Отговор
    Ако може въобще да не идват.
  • 17 az #Контрапропаганда

    20 0 Отговор
    А най-добре за Просто Киро ще е, ако изобщо се откажат от пенсиите, нали?
    🤣🤣🤣

    Оставка, кръгом и бегом марш в Канада!
  • 18 Аз имам превод

    20 0 Отговор
    От 10 април и още не мога да си го получа…не можело - държавата мълчи , хакерите се смеят…. Тези от промяната се славиха с какво ли не ни омайваха , че знаят , че могат !!!???
    Че са най добрите ???!!!!
    А такова нещо не се е случвало никога в Български пощи.
    Мисля си дали това не е умишлено…
    Министъра е в конфликт, защото бг пощи са му конкурент!?
    Каква ли изненада ни е приготвил !!!!????
  • 19 Нов шеф

    16 0 Отговор
    Не бързайте за пенсиите! Можете да се нахраните и след седмица. Или две...
  • 20 ГЕРБ-Младежи

    7 3 Отговор
    Ах, тези алчни пенсионериии... Как ламтят за пари... По времето на Бойко имаше по 50 лв. за всички... А сега!?
  • 21 црррр

    10 0 Отговор
    Новият шеф на Пощите призова пенсионерите да не правят опашки,а да си зашият опашки,на които да сядат,докато чакат в Пощата.
  • 22 Пилота

    9 0 Отговор
    Айде на линията София Скопие еднопосочно, ако обичате - и пощите, и цялата паплач.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    БОГДАН и цялото правителство ОСТАВКА
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ е направил така защото РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да заприлича на бананова РЕПУБЛИКА
  • 25 не се коси

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТОЯ СИ Е ЖИВ..":

    от август пенсиите в еконт и всичко ще е точно
  • 26 ХА ХА ХА

    13 0 Отговор
    НЯМА СТРАШНО ДРУГАРЮ НАЧАЛНИК НА ПОЩИТЕ ! НЯМА СТРАШНО , ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ НЯКОЛКО ПЪТИ ПЕНСИИКАТА СИ ОТ ТРИСТА ЛЕВА !!!!!
    ВИЖ КАК ЩЕДРО КИРО - ПРОСТОТО ДАВА НА УКРАЙНЦИТЕ ПО 1200ЛВ. НА МЕСЕЦ ......А ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ МНОГО ВИ СЕ СВИДИ ......ЩО ТЪЙ ??????
  • 27 ОСА

    16 0 Отговор
    Този шеф на пощите дали би могъл да живее с 400 лв месечно и хич да не бърза за получаване на следваката пенсия !!???? Да не говорим,.че има пенсионери , които още не са си взели и 70 те лева за Великден ! Сит на гладен вяра няма !!!
  • 28 Да,бе

    8 0 Отговор
    Опашки се разрешават само пред траурните агенции,а?
  • 29 Варна

    6 0 Отговор
    Определението "временен" е много точно! - Да назначаваш, някой който вчера е опознал първичните си полови белези да управлява подобна голяма структура е меко казано недалновидно и определено говори за липсата на каквато и компетентност и опит на онзи, който го е избрал. - В случая "оная" министърка без портфейл, чиято първа работа след като е завършила образованието си е министерствата. Това разбира се не е само нелепа, а трагично!
    "А отборът" се оказа самодеен кръжок на гастрольори в инфантилна възраст и с поведение.
    Сменихме паразитите с дилетанти!- Това няма как да е печеливш ход за страната и народът ни.
  • 30 Бивш българин

    7 0 Отговор
    Боклуци мръсни. Добре, че съм навън от години. Срам ме е от такива управляващи. Срам и позор. Направиха ни за смях пред света. Боклуци
  • 31 маляката

    4 0 Отговор
    ли е най-големия капацитет, че го направихте шеф на пощите?
    За вас българи няма ли?
    Да си хващате пътя докато още можете...!!!
  • 32 Им бе цилус

    0 0 Отговор
    А ти, Българино Теофанидис, получи ли си заплатата навреме? А?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове