29 Юли, 2022 07:51 2 915 31

Нещата в пътния бранш са отчайващи

  • протест-
  • пътищари-
  • десислава христова

Правителството оставя хаос

Нещата в пътния бранш са отчайващи - 1
Снимка: БГНЕС

"Отговорността се носи от тези, които 8 месеца са във властта. Те не само, че не продължиха пътя на служебното правителство, но и оставят след себе си пълна каша. Специално в регионалното министерство и в пътния бранш нещата са отчайващи", коментира бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в "Денят ON AIR".

Тя поясни, че министърът на регионалното развитие не е пуснал навреме новите процедури за текущ ремонт и поддържане на пътищата. Според нея не е достойно да се прехвърля вината - Гроздан Караджов непрекъснато си измива ръцете. Христова подчерта, че оставят на президента тежко наследство.

"АПИ трябва да си плати задълженията към фирмите. Правителството оставя след себе си абсолютен хаос. Това е безотговорно. Срам и позор за тази коалиция. Не може да чакаш 100 години и топката да се прехвърля. Аз, която съм протестирала за някаква промяна, се чувствам наистина неловко, защото бях изиграна, както и много други хора", каза Христова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че не е искала такава промяна и хора, които погазват закона. По думите ѝ правителството е излъскало имиджа на ГЕРБ.

Бившият директор на "Автомагистрали" смята, че служебният кабинет ще се справи много по-добре от Гроздан Караджов. Христова се надява в министерството да влезе опитен човек, който е наясно с проблемите и тънкостите в този сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    38 16 Отговор
    Търсете си парите в зайчарника .Там са заровени милиардите !!
  • 2 Пак вой до небето

    33 13 Отговор
    Христова се надява в министерството да влезе опитен КРАДЕЦ, който е наясно с проблемите и тънкостите в този сектор. Само така където е текло, пак ще тече.

    Коментиран от #7, #16

  • 3 види се

    33 9 Отговор
    Вярно са отчайващи. На картинката няма нито един, който да е под сто кила.
  • 4 и там

    38 9 Отговор
    Те и пътищата са отчайващи амам пари никой не връща
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 среднощен

    17 4 Отговор
    "...Тя изтъкна, че не е искала такава промяна и хора, които погазват закона. По думите ѝ правителството е излъскало имиджа на ГЕРБ..."; Ти да видиш, какви работи се случват в българската политика... За точно това не се бях сетил. Истината е, че с падането си от власт - ГЕРБ ще се "очисти" от много "кърлежи"...
  • 7 Почакай

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пак вой до небето":

    дупките ще стават все по-големи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Панчо

    22 16 Отговор
    Боковите калинки в действие ... Чекмеджетата трябва да се пълнят!
  • 10 Пътна мафия ЕООД

    34 8 Отговор
    Къде отиват тия милиарди кажете един път една магистрала който е европейски.
    Къде отиват тия пари за снегопочистване като ако валне малко сняг е цяло събитие, а тия обявяват бедствено положение.
  • 11 ВЯРНО Е

    17 10 Отговор
    Киро носи отговорност за гроздан и липсата на реформи. Остаха само празните му приказки че щял да направи ревизия на строеното от ГРОБ. Не се съмнявам че след тах батака е още по-голям от колкото при ГРОБ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРОБ И ДПС ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ!!

    25 14 Отговор
    В ЧЕКМЕДЖЕТАТА и чувалите са парите!
    ТИКВАТА ги прави тези протести
  • 14 Учо

    32 11 Отговор
    БОЙКО раздаде милиарди на фирмите ПРЕДВАРИТЕЛНО , и обясни че били строителство и за закупуване материали на ниски цени . К Ъ Д Е са складирани тези материали , К Ъ Д Е са парите , какво е построено ? ПАРИТЕ са платени но заплати НЯМА защо ?

    Коментиран от #22, #31

  • 15 т-п трол соросоиден

    18 12 Отговор

    До коментар #8 от "КИРО ЖЪРТЪ":

    Ще се изкефя ако паднат договорите за скъп втечнен газ на правителството в оставка. Така ще има възможност да се сключи нов дългосрочен договор с Газпром и цената на газта да падне. А кировите лъжи за евтин газ ги видяхме - 32% увеличение.
  • 16 Българка

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пак вой до небето":

    Пишеш лъжи, задай си въпроса, защо Супермен Рашков НЕ е арестувал никой????

    Коментиран от #19

  • 17 хгфсд

    18 7 Отговор
    Само пътния бранш да беше... кое не е отчайващо след ПП?
    Здравеопазването го закопаха- всичко се плаща, забраниха да се говори пред лекар, сега измислили всяко "насилие" над лекар да отива направо при главния прокурор. Направо да закриват болниците- човек от страх няма да отиде на лекар, щото може да го наклеветят, че упражнява насилие. Болниците приличат на затвор- с дебнещи охранители, с камери навсякъде, прокуратура, която дебне кой влязъл, кой излязъл от болницата, кой минал покрай болницата...
    Пенсионерите излъгаха с големи обещания за актуализация, накрая увеличиха пенсиите с 30-тина лева, а максималната пенсия с 500 лв.

    Държавната администрация вместо да я съкратят, раздуха щата ѝ.
    Рашков, вместо борба с тежката корупция, се занимаваше 100% с кокошкарство. Даже бонус- донос щяха да въвеждат, да се клеветят и самоизядат хората помежду си за някакви жалки бонуси, а МВР да имитира уж борба с корупцията. Докъде са паднали! Провинциалните съдилища на конвейер карат само на дела за дребни, смешни неща, с каквито в Европа изобщо не се занимават. И отчитат бройки разкриваемост и съдимост, а то кокошкарщина. И се издигат и награждават дори за бройки кокошкарство.
  • 18 То се знае

    9 10 Отговор
    Наследството на ГРОБ крад...и номер едно.
  • 19 хгфсд

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Никой в МВР, прокуратура и съд не пипа "големите".
  • 20 шогун

    17 11 Отговор
    Караджов е един от внедрените вредители , както и повечето от ИТН .Без ИТН в следващия парламент ще се работи по-спокойно.
  • 21 ха ха

    9 0 Отговор
    пътища може да нямаме но пък контрол по пътищата имаме за 10 държави , защо кат да пише докладни че пътя не е наред ? щом апи ще сложи едно ограничение от което кат ще си напълнят сметките , това е в интерес на ; държавниците; хем пълни джобове , хем смачкано по закон безропотно население , и шофирайте внимателно , закона не ви пази нито вас нито тия със вас
  • 22 Мучо

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Учо":

    Ами парите НЕ са платени ! Плаща се за свършена работа и се даваха пари за материали. Я разкажи как действаш примерно като ти дойде майстор да ти прави банята.

    Коментиран от #30

  • 23 лоза

    7 3 Отговор
    Кривителството оставя кейос.
  • 24 СЗО

    10 4 Отговор
    А кой изтегли 57 млн. лева от банка, игу изнесе в чували???
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Агата Кристи

    8 4 Отговор
    ПОВЕЧЕ ОТ НАХАЛНО Е,

    Да искат пари за БЕЗОБРАЗНО и НЕКАДЪРНО съвършени дейности!!!

    Ремонт на ремонта на неговия ремонт. Докато се наемат не ниско квалифицирани, а изобщо неразбиращи, на които се заплащат жълти стотинки - ТАКА ЩЕ Е !
    Големите пари отиват в сметките на "АКУЛИТЕ", а ние ще си трошим колите, ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА НА НЕМОЖЕЩИТЕ и АЛЧНОСТТА НА АКУЛИТЕ.
  • 27 Българин

    7 5 Отговор
    Като ви плащахме по 60 мил. на км. за не качествено строителство,мълчахте и лапахте. Нищо ви няма .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Учо

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мучо":

    ПАРИТЕ са ПРЕВЕДЕНИ и част от тях са ИЗТЕГЛЕНИ в брой по 57 милиона за един ден . Това
    е доказано категорично . ДРУГИТЕ къде са . Е така не се плаща и на майстора за баня .
  • 31 До учо

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Учо":

    Парите са преведени по сметките на фирмата на С.п.е.ц.о.в , а той да вземе да я прехвърли на р.о.м ......жалко! Та там са.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове