Last news in Fakti

13 Август, 2022 20:59 3 227 12

Важните новини във ФАКТИ за 13 август

  • румен радев-
  • заплата-
  • доходи-
  • служебен кабинет

Криза, но заплатите на президента и служебния кабинет се увеличават ударно, но не и минималната заплата и социалните плащания

Важните новини във ФАКТИ за 13 август - 1
Снимка: БГНЕС

Криза е! Но заплата на Румен Радев вече "скочи" над 11 000 лева на месец

Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се оказа с нови, по-високи заплати. Причината е, че се е вдигнала средната заплата в обществения сектор, от която зависят възнагражденията на държавните мъже и жени, пресмята "Нова телевизия".

Най - сериозно е увеличението на президента Румен Радея, който посочва, че е социален държавен глава по време на двата си мандата.

Убийството в Кладница: Швейцарският бизнесмен е прободен с шило

Убийство в пернишкото село Кладница. Швейцарският бизнесмен Удо Ланге е открит мъртъв в дома му. Първоначалният оглед не е показал следи от насилие, но часове по-късно разследващите тръгват по горещи следи, информира БНТ.

Тялото на Ланге е намерено в гараж от неговата съпруга. Смъртта на 68-годишния мъж е изглеждала естествена и медиците, дошли на място, не са открили следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб. И тук също има спорен момент.

Приближен до ГЕРБ оглави тол системата

За началник на звеното е посочен кадър на ГЕРБ - 39-годишният Георги Темелков, който от дълги години гравитира край партията на Бойко Борисов, пише "Капитал".

Това е първото действие на прясно назначения управител на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов. Той е назначил Темелков в деня, в който оглави АПИ. Самият Иванов бе ръководил тола от времето на служебното правителство с регионален министър Виолета Комитова до около 20 юли, когато е бил отстранен, твърди още изданието.

Превозвачите отново искат отстъпка на километър в тол таксите

Според Камарата на автомобилните превозвачи в България един от начините, по който може да бъде подкрепен българския потребител и превозвач е въвеждането на отстъпки от тол таксите на база месечно изминатите километри. От Камарата вече са били предложили този вариант още на предишното ръководство на министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерство на транспорта и съобщенията (МТС), но тогава това предложение, според тях дори не било обсъдено, става ясно от разпространена официална позиция на Камарата.

Кирил Петков: Втори път няма да правя коалиция с "Троянски кон" в нея

Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и „ама имахме „троянски кон“ вътре“ звучи като оправдание“, заяви бившият премиер Кирил Петков пред "Дарик радио" и призна: „Направих грешки. Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    6 8 Отговор
    Не е редно президентът да получава повече от един плочкаджия.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Не обиждай "плочкаджийте"!

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    На тях им плащаш, за свършена работа, а не, за да закопават България!
  • 3 Песен

    6 5 Отговор
    Бай чекмежан на затвор на затвор, кирю и кокорю и те и те
  • 4 ами

    8 3 Отговор
    Да питам, някой дали знае кой определя заплатата на президента? Той сам ли си я определя???
  • 5 Радев

    9 8 Отговор
    е добре да се оттегли , наложително е ! Създаде твърде мн Изкуствено напрежение в обществото !
  • 6 Името няма значение

    8 0 Отговор
    Заплатата на прзидент, премиер, министри и др. висши държавни служители се определя по конкретна формула, независимо от името на заемащия поста. Като се сложат и добавки за пост " държавен служител", прослужено време и т.н., то всички обявени суми са далеч от реално получаваните от съответните лица. Апропо– депутатите са в същата категория, независимо от партията– допълнително– участие в комисии, представителни и др. под.. Който и да е президент, гладен няма да ходи, който е в " системата"– също! Тежко и горко на работещите бедни, на обикновените пенсионери и на наистина нуждаещите се!
  • 7 Жената на Баш майстора

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    Абе Президентът може да стане плочкаджия ( самолет пилотира, пък плочки да не може да се научи да реди), ама плочкаджиите какви са мошеници( паричките, яденето, пиенето, др. екстри, врътнята, моткането)– да не се броят свестните– те са от категорията " Баш майстор", та плочкаджия за президент не става!
  • 8 меркантилност

    2 0 Отговор
    напишете още 50 статий с това заглавие и 20 още с подобно че му вдигнали
  • 9 Софиянец

    5 3 Отговор
    Добре, че беше Буци ,та да я има АРЕНА АРМЕЕЦ! Сполай ти Бойко!
  • 10 Кочан

    6 2 Отговор
    Радев извърши вече няколко престъпления по служба и е време да подаде оставка.

    Коментиран от #11

  • 11 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кочан":

    Ще го чака някой да подаде оставка пък той никога няма да я подаде ли?В момента в който бат Бойко поеме Властта в БГ и организирането на Импийчмънта в НС е Задействан!
  • 12 Гай Турий

    1 0 Отговор
    Президентът е един и заслужава достойно заплащане. Най-качественият президент в последната ни 30 годишна история след "еволюцията". Тулупите в НС и изпълнителната власт са много. На тях не трябва да им се вдигат заплатите. Даже бройките им трябва да се съкратят наполовина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове