Last news in Fakti

18 Август, 2022 23:15 2 123 11

Важните новини във ФАКТИ на 18.08.2022 г.

  • продължаваме промяната-
  • водоподаване-
  • николай хаджигенов-
  • наталия киселова-
  • владислав панев-
  • арест-
  • 3 октомври-
  • абв-
  • цик-
  • дете-
  • проф. петко салчев-
  • 19-годишен-
  • томислав дончев-
  • теменужка петкова-
  • слави трифонов-
  • камелия нейкова-
  • влак

Източници на bTV потвърдиха информацията

Важните новини във ФАКТИ на 18.08.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и ДБ отиват самостоятелно на изборите на 2 октомври

Източници на bTV потвърдиха, че коалицията „Продължаваме промяната“ ще се яви на изборите самостоятелно и няма да влиза в коалиция с „Демократична България“.
Също така формацията „Продължаваме Промяната“ вече е вписана в Софийския градски съд като партия и се очаква да се присъедини към вече регистрираната коалиция.

Водоподаването в Искрец почти напълно е възстановено- ето как изглежда реката тази вечер (ВИДЕО)

Почти напълно е възстановено водоподаването в Искрец. Близо 90 литра вода в секунда излизат от извор "Пеща", който в началото на седмицата пресъхна и причини водната криза в Своге и околните населени места. Това съобщават от БНТ.
Очаква се до края на денонощието дебитът на извора да надхвърли 100 литра в секунда и да започне постепенно пълнене на магистралния водопровод, който захранва водопреносната мрежа на Своге.
За нормално водоподаване са необходими над 130 литра в секунда.

Хаджигенов предупреди: Ако след изборите "Промяната" се съберат с ГЕРБ ще има нечувани протести

Аз искам две неща - демокрация и правосъдие. За да се постигнат тези цели имаме нужда от инструмент. Вместо това направихме една коалиция, която учтиво наричахме "орел, рак и щука". Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от движение "Ние идваме" в предаването "Още от деня" по БНТ.

Доц. Киселова: Поне четирима ще бъдат народните представители от вота в чужбина

Миграцията на значителна част от българските граждани е причината да има все по-голям брой секции в чужбина. Това заяви доц. д-р Наталия Киселова, експерт по конституционно право в предаването "Лице в лице" по bTV.

Владислав Панев: Нашата работа е ДБ да се представи силно, мачът продължава

Не очаквам отделна партия от коалицията „Демократична България“ да се присъедини към „Продължаваме промяната“. Не очаквам партия по партия да се присъединяваме. Възможен вариант е всички партии, но нека не спекулираме“. Това заяви в „Лице в лице“ Владислав Панев от „Демократична България“.

Оставиха в ареста шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на „Тракия"

Съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40-годишния сръбски шофьор, обвинен за тежката катастрофа със сръбски автобус на магистрала „Тракия“, предаде БГНЕС.
Защитникът ще обжалва определението. Той поиска "подписка" или "парична гаранция", но съдът отказа.

На 3 октомври излизат резултатите от преброяването

Резултатите от Преброяване 2021 ще бъдат обявени на 3 октомври 2022 г., съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

АБВ ще подкрепи "Български възход" на изборите

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта коректността на партията в партньорството ѝ с „БСП за България“, но също така акцентира и върху различията в съвместната работа в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов.

24 партии и 7 коалиции се борят за гласа ни

До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии и коалиции за предсрочния вот на 2 октомври, обявиха на брифинг пред медиите от Централната избирателна комисия. Дотогава тече срокът за тези, които са регистрирани вече за изборите, но имат желанието сами да бъдат заличени, уточни БНР.

3-годишно дете падна от терасата на заведение до Банско

Дете на 3 години падна от тераса на втория етаж в питейно заведение в местността "Платото" в планината над Банско и оцеля без сериозни травми. Инцидентът стана вчера около 13.30 часа, предаде struma.com.

Управителят на НЗОК със 17 хил. лева заплата

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев е най-високоплатеният ръководител на здравна институция. Чистият годишен доход на шефа на здравния фонд възлиза на 204 118, което предполага 17 000 лв. месечна заплата. Това показват цифрите в данъчните декларации за имущество и интереси, публикувани от КПКОНПИ, съобщи offnews.bg.

19-годишен се вряза в мантинела с току-що регистриран автомобил (ВИДЕО)

Зрелищна катастрофа на един от най-натоварените булеварди във Видин и то посред бял ден. 19-годишен младеж изгубва контрол над колата, преминава през мантинела и се удря в автомобил, управляван от 55-годишна жена. Оказва се, че само минути преди инцидента младежът е регистрирал автомобила си в КАТ. На задната седалка е имало две деца.

Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция

"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще се опитаме да направим правителство с партиите, с които сме си идеологически близки, каза той. С ПП коалиция засега не е възможна поради "абсолютната немощ", която са показали в управлението. Но това може да се промени, ако се изменят. "За да е възможно партньорство, е необходима еволюция в управленския потенциал при тях", посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

Петкова: Това ръководство на „Булгаргаз” трябваше да бъде сменено

"Това ръководство на „Булгаргаз” трябваше наистина да бъде сменено. Сега с кой ще бъде сменено е въпрос на управленско решение. Така е преценено, така е подходено. Аз наистина пожелавам успех на г-жа Златева, защото моментът е много тежък и много отговорен". Така коментира смените в ръководството на предприятието бившият енергиен министър в кабинета "Борисов" Теменужка Петкова.

Слави Трифонов: Вярвате ли, че Василев, Борисов, Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с нов статус във фейсбук на тема имуществената му декларация и парите, с които разполага партията.

Камелия Нейкова: Няма да се купуват нови машини за изборите

Не е необходимо закупуване на нови машини - те са толкова, колкото бяха и през ноември на последните избори. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя уточни, че общият им брой е 12 837 и се намират в склада, в който са от самото начало.

Пенсионирани машинисти спасяват графика в БДЖ

Пенсионирани машинисти спасяват графика на БДЖ и в скоро време може да няма кой да кара влаковете у нас, алармират от синдикалните организации в превозвача.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цццц

    12 1 Отговор
    Двамата глупаци ,само зеления липсва .Уникални крадци ....Защо президента мълчи и дума не казва срещу тия измамници .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е.Б.Караманска

    1 1 Отговор
    "Хаджигенов предупреди: Ако след изборите "Промяната" се съберат с ГЕРБ ще има нечувани протести" 🤣 не става стола е един и много тесен за двамата. Иначе див уестърн ще изглежда управлението
  • 4 възрожденец

    0 2 Отговор
    Хаджигенов и ДБ ще се явят на изборите за едно по-добро..
  • 5 Ммм дааа

    4 0 Отговор
    отбор глупаци.
  • 6 Баджанак

    6 0 Отговор
    Тези са единствените които не мога да открия кой е техният електорат, ако някой знае моля да ми помогне.
  • 7 Няма такава държава

    3 0 Отговор
    ПП продължаваме подмяната ... Видяхме ви ... Кокорчи Размерът на минималната заплата ще се запаси на 710 лв. в периода 2023-2025 г. Това е записано в средносрочната бюджетна прогноза на Министерството на финансите, която беше пусната за обществено обсъждане. От КНСБ поискаха минималната заплата от 1 юли 2022 г. да стане 760 лв., но засега от министерството на Асен Василев не планират такава промяна... Предател
  • 8 Харвардските

    3 0 Отговор
    Предатели и крадци в затвора
  • 9 Дългия

    2 0 Отговор
    Тия двамата с кака курнелка съсипаха държавата както никой до сега!!! Само от посредници за газта на месец ни ощетяваха с 150 000 000 ! Пак гласувайте за тях!
  • 10 стига пропаганда

    2 0 Отговор
    Пак ли тези дебили ще гледаме по новините? Три телевизии и плеяда вестници проглушават ушите на българския избирател. Тенденциозни интервюта. Лъскане на имиджа. Но като погледне човек цените и разбира че не трябва да има доверие на медиите. Когато има изобилие, сиреч увеличение на производството, цените падат. А фактически наблюдаваме увеличение на цените. Няма нужда човек да слуша какво му приказват. Достатъчно е да гледа какво става.
  • 11 Даааа

    0 0 Отговор
    Не ходете на избори,Дадохме им шанс,
    правят ни на балами докато си разпределят ,,баницата,,
    Партиите дават това с което може да се пълни хазната на държавата на свои приближени.
    ограбват ни под маската на демокрацията.
    АЕЦ е на хората,въглищата и те.Да я караме по старому,вижте какво правят вече германците.
    Купуват нашите въглища.
    Спрете износа на ток,дърва и въглища докато не е станало късно.
    Само ги правим по богати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол