Last news in Fakti

26 Август, 2022 11:29 1 535 34

Делян Добрев твърди, че от началото на войната ни мамят с лев на литър гориво

  • делян добрев-
  • герб-
  • горива-
  • нефт

Той заяви, че ГЕРБ предлагат две решения, с които пазарната цена на горивата да се нормализира и да падне до 2,50 лева на литър

Делян Добрев твърди, че от началото на войната ни мамят с лев на литър гориво - 1
Снимка: БГНЕС

От началото на войната ни мамят с 1 лев на литър гориво, защото “Лукойл Нефтохим” преработва уралски нефт, а не Брент”. Това обяви Делян Добрев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

Той заяви, че ГЕРБ предлагат две решения, с които пазарната цена на горивата да се нормализира и да падне до 2,50 лева на литър.

Първото решение е държавата да конкурира дъщерната фирма на "Лукойл" "Литаско" чрез Български Енергиен Холдинг.

"Искаме държавата в лицето на БЕХ, например, да конкурира "Литаско" като купува същия уралски евтин нефт, преработва на същата цена, която "Литаско" го преработва в "Нефтохим" и получава горивото. Но ще получи горивото на 2 лева и ще го даде на бензиностанциите, които да го продават на 2,50", обяви Добрев.

Вторият вариант, предлаган от ГЕРБ е да се сложи акциз в рамките на 1 лев преди преработката на горивото.

Общо 320 милиона лева са влезли в България, договорени от мен за границата, за техника, за всичко, което е необходимо, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който закъсня за брифинга. Той побутна с лакът Делян Добрев и шеговито попита събралите се журналисти дали може да започнат записа отначало.

"320 милиона съм им оставил аз, ако не им стигат, отиват, ще им дадат колкото искат за външната граница", допълни лидерът на ГЕРБ.

"При нас често съм го казвал, дори с малък упрек, че вие забравихте, че по време на миграционната криза, България имаше 0 мигрантски поток. Всичко минаваше през Гърция и Македония. Балканският път през България беше затворен", заяви Борисов.

"По самата тактика на задържане може да се говори много, но в такъв ден на траур, не искам да влизам в тази риторика", допълни Борисов по темата със смъртта на двамата полицаи, загинали при гонка с автобус, пълен с мигранти.

"Каквато и ограда да се направи, защото когато ти дойдат 40-50 хиляди на оградата с жени и деца, няма граничар, който да стреля или да използва сила срещу тях. Оградата просто ще ги смаже. Тя е помощно съоръжение. И тогава с президента Ердоган направихме така, че вътрешните ни министри и след това пост по пост от българската страна караула с турската страна караула по име се знаеха, всяка седмица се събираха или на Малко Търново или на Одрин и спирахме още на територията на Турция миграционната вълна. На базата на споразумението и на парите, които Европейския съюз дава", заяви Борисов.

"Първата среща на Асен Василев и Кирил Петков е била с "Лукойл", така твърдят наши източници", каза Борисов. Той допълни, че 3,5 млрд. лв. изтичат от България.

Следващата седмица ще дадем брифинг и ще ви докажем, че най-изгодното за Русия правителство е правителството на Кирил и Асен, обяви лидерът на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем смех

    40 5 Отговор
    Ти ли бе, Джука? А вие с батя си Бочко с колко измамихте клетия народец?
  • 2 Лицемерие

    37 4 Отговор
    Всичко остава в Лукой на най добрия приятел на Борисов Вальо Златев.Крадеца вика дръжте крадеца.
  • 3 12340

    22 5 Отговор
    Боко кво крие с тефтерчето на снимката ? :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Беше ясно

    16 4 Отговор
    Не може в Германия литър бензин да е 2.70 лв, тук да е 3.30.

    По левче на всеки литър и стрижат милиони левове от овцете дето летят за Гърция и по курортите :)

    Коментиран от #12, #13, #30

  • 6 Реалист

    19 3 Отговор
    И аз твърдя че той ако не цеше изваден от делото с Симеон Дянков и Трайчо Трайков трябваше да е в затвора. Той, Горанов и Борисов няма кой да им повдигне обвинения за нанесени щети в особено големи размери, стотици милиони . Той да спре с тези драсканици по дъската. Той и Божков с картинки им показа схемата но какво от това.
  • 7 мой

    20 5 Отговор
    А крадливото селянче от банкя лъже откакто се е родила ама това не ти прави впечатление, нали корумпирано политиче мъничко?!
  • 8 Цялото Правителство Промяната

    9 17 Отговор
    и четирите партии, които го държаха на власт и които заедно съсипаха държавата веднага в затвора при Бай Ставри! Само така ще можем да им спасим живота от побеснелият народ, търсещ възмездие за тоталното си обедняване!
  • 9 Тоя

    15 3 Отговор
    всичко може да твърди и да драска , но фактите са съвсем други ! Така , че е все тая !
  • 10 Пак лъжете

    19 2 Отговор
    Ще обясня защо. През 2008 г. започнах работа в Лукойл София база Илиянци. Тогава себестойността на бензина, излизащ от рафинерията беше около 50 ст. Лукойл го продаваха по около 1 лв, на Шел го даваха по-евтино, най-скъпо го даваха на Петрол - по 1.20-1.30 лв. , останалото беше ДДС, акциз, печалба. Тогава петрола беше около 70-80 долра на барел, падаше и до 60. За сравнение, големия скок на петрола през лятото на 2008 г. стигна до около 100 долара. Следп 1-2 години горивото започна да идва по тръба от Бурлгас и себестойността му за Лукойл падна с още 20-30%. През повечето от това време Лукойл вземаше огромни печалби и правеше фирмички за да генерира допълнителни разходи и да не плаща данъци. ГЕРБ нямаше нищо против, защото всички ремонти на базите му ги праваше фирма Джи Пи Груп, на 2-3 пъти завишена стойност, а 70% от парите се връщаха на ГЕРБ. Мога да кажа, че в София Лукойл в онзи период продаваше по около 1 млн. л. дизел и около 150 000 л. бензин на ден. Така си направете сметка за печалбата му.
  • 11 Хе, Деляне !

    22 3 Отговор
    Де да беше от началота на войната ! Винаги измамата с горивата е била налице и всички "управляващи" си затваряха очите. Защо ли !? :)) И когато цените са поносими, то пък качеството е отвратително. Тия които карате знаете какво се случва с горивните системи на колите ви. Та Делянчо сега "открива" топлата вода.
    Абе със Златев кой играеше карти ? За един приятел питам ! :))
  • 12 мкл

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Беше ясно":

    Уважаеми господин руски трол, явно нямате никаква информация за цените на бензина в Германия. Нормално е да бъркаш евро с лева, когато в главата ти превалутираш през рубла.

    Коментиран от #14

  • 13 БББ

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Беше ясно":

    Иди в Германия зареди и пак пиши или само да се намираш да пишеш ей тъй на...
  • 14 За да не си ги "мерите"

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "мкл":

    Германия eu 3,60 лв. +0.00 3,93 лв. +0.00 1,92 лв. +0.00
    Това са съответно бензин дизел газ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От Предното Правителство на Промяната

    5 7 Отговор
    при една щателна проверка на съответните органи, могат да се напълни едно цяло крило на СЦЗ, както и на тоя в Сливен! Гешев да не спи, ами да действа иначе, вън! Трябват ни честни прокурори които да се борят смело с кражбите и корупцията на Промяната!
  • 17 А парното

    8 1 Отговор
    Средно при новите цени, ползваш, не ползваш СТО лева сградна. 600 лева прахосани за 6 месеца отоплителен сезон. Така не може да продължава, това е данък триене на зъби. Още повече,че има абонати през чиито апартаменти не минават вертикални тръби. А други са ги усвоили в жилищата си. Щото бензин можеш да пестиш, но от сградна не можеш. Било "колективна услуга", било е, когато парното е било на ниски цени. Индивидуален отказ от сградна, богаташите, които искат парно могат да си позволят и 2000 лева за мегават. Става така, че отново бедният плаща на "богатият".
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да кажа на Жълтопаветната

    3 5 Отговор
    Промяната, че отдавна се изтърка тоя номер: Крадем отвсякъде и от всеки, на секунда с милион, но когато ни хванат, викаме: "А-а-а-а-а, а на Бойко Борисов чекмеджетата, дето ние ГИ ИЗМИСЛИХМЕ, СКАЛЪПИХМЕ, ДОКАРАХМЕ, СНИМАХМЕ И РАЗПРОСТРАНИХМЕ, ПРИ ТОВА НАПЪЛНО НЕЗАКОННО И ПО НАЙ-ПРЕСТЪПЕН НАЧИН, КОГА ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТЕ?" Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Крадливи и Лъжливи ей!
  • 22 време е троловете на промяната

    4 5 Отговор
    да бъдат провесени по дърветата, да се поизпекът и поизсушът!
  • 23 Съсипаха ни тия от Промяната

    4 7 Отговор
    къде спи Гешев, докога ще ги пази? Вече душа не му остана на народа от тия мошенници!
  • 24 Иван

    10 1 Отговор
    Ти по добре от обясни защо 20 години Лукойл не плаща данъци в България и все е бил на загуба виждаме че ги разбираш нещата

    Коментиран от #27

  • 25 така е

    8 2 Отговор
    крадецът най-добре знае схемите за кражба
  • 26 Трябва гласуването да бъде явно и който

    5 7 Отговор
    е гласувал за промяната под страх от затвор да плаща сметките на всички останали български граждани негласували за тях! Цената на газа се вдигна от 26 лв/мгвчас при Борисов, до 300 лв/мгвчас при Киро Папура, което прави повишение от 1100-1200 % , 11-12 пъти по високи цени, а това направо катастрофа! Храните се вдигнаха от 2 до 5 пъти, да не говорим за горивата и за новите цени на парно, ток и вода, които следват от генерираната от Промяната Върхова Инфлация! От къде на къде целият народ ще страда, ще обеднява, и ще плаща космически сметки за да живее, само защото шепа жълтопаветници са набутали с измама във властта някакви некадърници и престъпници на Промяната! Който е виновен той да плаща!

    Коментиран от #28

  • 27 Как защо?

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    Защото същите схеми ги прави от както Иван Костов им го продаде! А къде са наследниците на Командира, ами в ДБ и в ПП! Кой защити интересите на Лукойл да внася още две години само руски петрол, за да печели по 40% отгоре и пак да не плаща данъци? Киро и Асен го направиха, като буквално изнасилиха буля Фон Дер Лайен да кандиса, милата! .Кой плаща 30% повече на Газпром за руския газ отколкото преди това? Ами Киро и Асен от Промяната, при това еднолично! А какви бяха цените на горивата преди Промяната и какви са сега, когато Правитеството на Промяната до оня ден работеше за Газпром и Лукойл? Е не е ли ясно кой трябва да влезе в затвора за дълго време? Промяната и Коалиция, тяхно е мястото при бай Ставри!
  • 28 Вината е на ГЕРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Трябва гласуването да бъде явно и който":

    Герб ни вкараха в Обща енергийна политика на ЕС, забрана да ползваме евтиният ток на Козлодуй-да го изнасят, и да купуваме скъп Зелена енергия ВЕИ-та на лобитата на политиците и обръча им от фирми.
    ГЕРБ ни пратиха на борсата за ГАЗ-Теменужка. ПП продължиха тази политика-лишиха от евтин газ и транзит доходи.
    ГЕРБ, тогава Борисов като кмет дари водата на София на Концесия, от 5 ст. става 3.60 кубиклишаване евтина вода
    ГЕРБ затриха Белене,ЮП, Бургас александрополус -евтин ток, газ, нефт от Кавказ и Русия.
    Подпис на зам. мин. на ГЕРБ стои под документ затриване, Орешарски го "замрази", но търсеше варианти за 3-ти пакет ЕС, чрез други фирми.
    Лукойл години наред не плащаше данъци, и все беше на загуба.
  • 29 дедо

    4 1 Отговор
    Не бе, Деляне, откак Бацето ти е на власт ни мамят. Не знаеш ли, той каква роля изпълняваше в Лукойл!
  • 30 666

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Беше ясно":

    Дай локация къде в Германия продават бензина на 2.7 лв.,. Ще заредя цяла цистерна.
    Аман от тролски изцепки. Не знам кой ви пише опорките, но поне да бяха близо до реалността.
  • 31 Забравих ГЕРБ Парно

    2 1 Отговор
    Парното от 12 г. е на ГЕРБ, нищо не направиха да намалят загуби по трасе и сградна, нищо. Санираха щот ЕС даде пари, ама те като не спрат загубите по трасато и сградна, комбинирани производсва, няма смисъл от боички по фасади и еднокамерни дограмички, в държава, в която 6 месеца има зима.
  • 32 Анонимен

    2 1 Отговор
    И ти Добрев много лъжеш. Казват го Старите хасковлии. Добре, че Радев да пусне немски автобуси, но улици не отговарят на тия пътища. Заключени жилища. Стари хора. Скъпотия до шия. Лъжеиграчи. Жалват се стари хора от Село Славяново. Имам къща, но там не се живее на село и на квартира в града. Бил прав Калоян агронома старият ерген преди 20 години. Иде друг народ. Продават купуват делянчо.
  • 33 Хайде

    2 0 Отговор
    Деляне, търсят учител в село Узунджово,Хасковско.
  • 34 Факт

    2 0 Отговор
    Добре да не знам! А знам и от кого започна това - ей от този до тебе!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове