Last news in Fakti

29 Август, 2022 10:21 2 403 40

Ексминистър: Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията с мигрантите

  • валентин радев-
  • мвр-
  • мигранти

Ние можем да охраняваме границите си, категоричен беше Валентин Радев

Ексминистър: Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията с мигрантите - 1
Кадър БНТ

Преди няколко месеца управляващите е трябвало да вземат мерки срещу засиления трафик на мигранти. Мерките, които взима МВР сега ще имат ефект, посоката е правилна, но моят въпрос е защо не е направено нещо преди това и защо стигнахме дотук. Това заяви в "Денят започва" по БНТ бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Ние можем да охраняваме границите си, категоричен беше той и отбеляза:

“През 2016 година стигнахме нула - говоря за от 2011, когато започва войната в Сирия, ескалация на миграционните процеси и в края на 2016, 2017, 2018 година има нулев натиск. Кои бяха на власт тогава?! Бойко Борисов, Захариева, Нейнска - питайте тези хора, те са справиха. Тоест България има капацитет.”

Според него хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите. Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията и са виновни за ескалацията, подчерта отново Радев.

По думите му нямаме нужда от нова ограда по границата, но е наложително съоръжението, изградено в момента, да се поддържа непрекъснато.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Горно Уйно

    22 3 Отговор
    На тоя яко му хлопа дъската.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ех, пинокио

    20 2 Отговор
    Какво има предвид този като казва, че ония са се били "справили"?
    Може ли да търпиш натиск от хиляди и хиляди мигранти, нарушаващи всеки ден закона и да няма инциденти и напрежение?
    Само един е начинът - да не пречиш на нахлуването, а само си прибираш подкупите.

    Ако това е "справяне" - държавата да работи като ОПГ трафиканти, не мерси!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 по-скоро

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Горно Уйно":

    го сърби джоба.
    Ако останат пак без власт, ще озвереят от абстиненция.
    12 гоидини лапаха по трилион-два на година!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лудница

    12 0 Отговор
    Нищо не може това е бизнес и то сериозен,все едно да спрат тировете с дърва за Гърция и Турция или незаконното избиване на дивеч ,или да спрат бракониерите за бяла мида по цялото Черноморие които разсипаха плажовете.
  • 9 Tърновец

    15 0 Отговор
    Още преди около 15 години трябваше да има строг закон срещу каналджийството и нелегалните мигранти - още когато ни приемаха е ЕС. Отговорността че няма такъв закон е на Соломон Паси, Станишев, Борисов, Цветанов, Каракачанов,Валентин Радев и други. В София има политически чадър пазещ каналджии и миграни

    Коментиран от #17

  • 10 Каналите за мигранти работят и по твое

    17 5 Отговор
    време Валентин Радев!! Не прехвърляй топката на сегашното правителство!! Канали не се създават за 1 месец, работят от времето на гл Секретар Борисов, просто сега стана ЧП!! Работиха си без проблеми от 20 год!!
  • 11 НЕ ПИПАЙТЕ КАНАЛИТЕ НА Б РАШКОВ

    11 7 Отговор
    НЕМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПОДЪРЖА ИМОТИТЕ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Изтървахме коня

    3 1 Отговор
    И то още от преди 15 години.

    Коментиран от #24

  • 14 Казуар

    6 0 Отговор
    Гербер Радев, през 2016 г. беше много по лесно мигрантите да минават през Гърция защото през България по нататък имаше завардени няколко граници. Гърците засилиха контрола и въведоха нови закони и стана много по трудно. В Турция се очаква да бъдат изселвани мигрантите, особено сирийците, и за това те бързат по всякакъв начин да стигнат Европа, България не ги интересува.

    Коментиран от #35

  • 15 Тома

    3 0 Отговор
    Нали има хора на които им се плаща да пазят границата.Имат съвремена техника за наблюдение и ограда направена от релсата която е най скъпа в света.Че това е екс министре
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Даааа

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Tърновец":

    На човек тарифата е между 3 и 11 000 € до Западна Европа , за бебета повече с безплатно приспивателно ! Тъпчат пеликански гуши ненаситни !

    Коментиран от #30

  • 18 Статистик

    5 2 Отговор
    Контрола го изпусна точно герп, неуважаеми! Според НСИ незаконно пресичане на държавната граница се наказва с пет години (не от-до) затвор. Ако бяхте вкарали в кауша стотина амуджи, другите щяха да ни заобикалят чак през Италия!

    Коментиран от #22

  • 19 Което е вярно вярно е!

    5 4 Отговор
    Пълен провал е управлението на Рашков, като шеф на МВР, както и Киро и Асан, като шефове на правителството и финансите по отношение на сигурността на държавността, както и във всички останали сфери на държавното управление. Един лев не е даден за ремонт на ограда от първото правителство на Радев да ден днешен! Гранична полиция спи или играе с каналджиите, а журналистите мълчат "гръмовно", защото има заповед "Нищо лошо за Промяната да не излиза в ефир! нищо лошо за Киро и Асан! Нищо лошо за Рашков!" а то какво лошо, то си е катастрофа! Хората от Бургаско са наясно че вече половин година има огромен натиск на бежанците от Турция. Те виждат емигрантите от зимата вървят открито на тумби по пътищата на Странджа, предлагат пари на всеки, който мине да ги превози навътре в държавата и никой не ги спираше до сега! По улиците на Бургас е абсолютно същото, мургави момчета на тумби обикалят града, спят по пейките по време на туристическия сезон, правят боклук, пречат на гражданите, просят, крадът, нападат, но Другарят Рашков не смяташе, този проблем за важен, а наблягаше само и единствено политическият рекет и преследване на противниците на Промяната. Рашково безвремие и безчинстване траеше 1 година и 3 месеца, а новите се чудят какво да правят при такава катастрофа в областта на сигурността
  • 20 Мнение

    5 6 Отговор
    Замина си Рашков от МВР и изпуснаха контрола. Рашков си вършеше много добре работите. Беше започнал реформа в МВР, беше стегнал редиците. А сега какво, разграден двор.

    Коментиран от #27

  • 21 6нтщ5ж

    6 3 Отговор
    Контролът го изпуснаха служебното правителство на Радев.
  • 22 При ГЕРБ нямаше и 100 човека в Харманли

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Статистик":

    просто защото Бат Бойко беше 1/ разблрал с Ердоган на 4 очи и турската държава не пускаше хора към нашата граница, а освен това Гранична полиция беше стегната, оборудвана и допълнителни пари и беше следена тяхната работа. От както ГЕРБ излезе от влрастта на 11 май 2021 г. контролът от българска страна изчезна, а Турция, престана да спира емигрантите и отпусна каналите, тъй като никой от новите не може да се договори с Реджепчо. Те имат усти, като селска порта, лъжат като брадати цигани, но никой нито знае, нито умее да отиде в Турция и да направи нещо за държавата! Сега берем плодовете на Протестите, на Промяната и на Простащината заливаща ни от 3 години! Дойдоха на властт тия дето ни лъгаха че знаят най-добре как да управляват, дойдоха и съсипаха абсолютно всичко! Сега Радев да се оправя сам, да го видя, как ще стане, че то не е един проблема, а са хиляди забатачени и тотално влошени!

    Коментиран от #26

  • 23 Да се надяваме че БЕЗХАБЕРИЕТО НА РАШКОВ

    4 5 Отговор
    е свършило и сега ще се сложи поне малко ред на границата и МВР ще пипа по-сериозно!
  • 24 Невежеството е престъпно

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Изтървахме коня":

    Преди 15 години нямахме проблем с мигрантите!
  • 25 Мнение

    5 0 Отговор
    Затвор за мигрантите, които влизат по нелегален начин! Само на тези мигранти, които влизат по легален начин и търсят закрила, на тях да се помага! Не е важно бежанец, мигрант, а как влизаш в дадена държава, като престъпник, като нарушаваш законите или като бежанец търсещ закрила!
  • 26 6нтщ5ж

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "При ГЕРБ нямаше и 100 човека в Харманли":

    При Борисов бежанците ги откриваха чак в Германия, т.е. те не са били спирани изопщо.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 политнекоректен

    4 5 Отговор
    Рашков в Затвора, Незабавно!
  • 29 Може да са ги намирали

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "6нтщ5ж":

    в Германия, но не са минавали през границата със Турция, а идваха от Гърция, където е граница на Европейския съюз и контролът е друг. Сега Гърците затегнаха контрола и емигрантите минават през Турската граница, щото Рашков спи с имението със 12 бани и тоалетни и хич ни му пукаше за каналджиите! Какво свърши новият шеф на "Гранична полиция,",който той назначи? Нищо, абсолютно нищо! Имаше даже заповед от Рашков полицаите в Бургас, в града да ги видят 50 мургави момчета, да ги подминават! О пролетта е така.
  • 30 Tърновец

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Даааа":

    България може да спре турските тирове или да дигне тарифите за минаване - както турците дигат тарифите през Босфора. А преди около 20 години по нашата Южна граница имаше надеждна телена ограда - за съжаление Кобурга я махна - сигурно Паси и Доган да си подучили, Паси обикаля Резовска река и обеща: " ... България да приеме 75 млн. турци..."
  • 31 Добре че се махна Рашков че

    5 2 Отговор
    полицията да свърши нещо! По негово време имаше само терор над полицаите, преследване, уволнения, и назначения на наши некадърници и калринки!
  • 32 Анонимен

    2 2 Отговор
    Отърваха се от него
  • 33 Така е! Рашков не издейства и 1 лв.

    5 2 Отговор
    за ремонт на оградата за година и половина министрестване! Ами тогава кой да е виновен!?

    Коментиран от #34

  • 34 политнекоректен

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Така е! Рашков не издейства и 1 лв.":

    А бе остави това, ами Престъпниците от Промяната го турили водач на листа за Парламента! Егати наглостта!
  • 35 политнекоректен

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    Напротив беше по-лесно за тия които си разбират от работата, но обстановката беше 100 пъти по тежка!! За половин година през Балканите минаха 1 милион и половина души, но преминалите през турската граница бяха 1000 пъти по-малко. Защото Борисов отиде до Турция и се разбра с Ердоган на четири очи и турската държава спазваше споразумението с него, но когато дойдоха новите, Ердоган каза: "Ами аз със вас нямам споразумение! Кво искате от мене? Оправяйте се!" Освен това оградата беше нова и се поддържаше .непрекъснато. Опозоциято тогава обикаляше горите и където видеше скъсана ограда пищеше на умряло и ГЕРБ веднага я ремонтираха. Йончева нали с такива писъци стана Евродепутат да взима 30 бона в евро на месец?

    Коментиран от #36

  • 36 така е

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "политнекоректен":

    и друг няма как да го направи. Представяте ли си Радев да отиде да се договори с Ердоган? Да бе да! Или Киро? Абсурд, тоя некадърник да свърши нещо!
  • 37 Казуар

    5 1 Отговор
    Според споразумението с Ердоган, Борисов трябваше да връща противниците му които са в България. Правеше го без да се спазва закона, без решение на съдия.
  • 38 Гробаря

    5 3 Отговор
    Ексминистъра твърди че при Бойко е нямало натиск от мигранти по границите. Сигурно тогава мрежата е била по дебела и здрава, а сега вече е изтъняла прогнила и прокъсана и натиска се е увеличил.
    Браво Радев много си ни умен, затова ни докарахте до това положение 15 годишни да купуват автобуси и да ни избиват и нас които сме останали все още в ограбената ни родина
  • 39 ха ха

    1 1 Отговор
    Кои бяха на власт тогава?! Бойко Борисов, Захариева, Нейнска - питайте тези хора, те са справиха. Тоест България има капацитет.”/ та значи на тях са се отчитали каналджиите ?
  • 40 Ген. Гурко

    1 0 Отговор
    Не се офлянквайте ами питайте Дуда и Качински, как така взеха страха на прииждащите навлеци и не пуснаха НИТО ЕДИН да мине през Полша за Германия. Въпреки че Германия заяви че ги иска и беше твърдо отговорено, че щом ги иска да изпрати самолети и да си ги натовари в Минск. Ако искат и пломбирани влакове да ползват, както са вкарали Ленин пе ПСВ. Те знаят хитреците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове