Last news in Fakti

14 Септември, 2022 07:25 3 358 30

Шефът на СОС: От година алармираме, че бездействието на кабинета "Петков" води до щети за софиянци

  • георги георгиев-
  • кабинета петков-
  • бездействие-
  • щети-
  • софиянци

Георгиев апелира КЕВР да не вдига цената на тока за пореден път от 1 януари, като посочи, че "Г-н Иванов е много разумен мъж с опит", заради което със сигурност ще намери друго решение

Шефът на СОС: От година алармираме, че бездействието на кабинета "Петков" води до щети за софиянци - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Най-важната задача беше да осигурим природен газ за София за целия отоплителен сезон, тъй като имахме договор единствено до края на годината. Свършената до момента работа дава възможност обещанията да се превърнат в нещо конкретно - договор за доставка на природен газ за цялата 2023 г. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му дълговете на "Топлофикация" не са били опростени, а напротив. "От една година алармираме, че бездействието на правителството на Кирил Петков води до щети за софиянци. За една година те се изразяват в 480 млн. лева непокрита разлика в цената - в поскъпването на природния газ, която остава за сметка на софиянци", поясни той, като допълни, че поскъпването на синьото гориво от януари 2021 г. до днес е 1000%.
"За част от тези 1000% държавата дължи компенсация в размер на 340 млн. лева. Вместо да ги плаща на "Топлофикация", а тя на "Булгаргаз" и БЕХ, всъщност се извършва прихващане по силата на едни тристранни договори. Другите 340 млн. лева се дължат на "Топлофикация", защото произвежда екологична електрическа енергия", констатира Георгиев.

Според председателя на СОС задълженията на дружеството към момента са наполовина по-малко.

"40% по-високи сметки наложи КЕВР от 1 юли. Хората тепърва ще усетят новата цена със стартирането на отоплителния сезон. Вторият потърпевш е самото дружество, защото буфера остава там", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Георгиев апелира КЕВР да не вдига цената на тока за пореден път от 1 януари, като посочи, че "Г-н Иванов е много разумен мъж с опит", заради което със сигурност ще намери друго решение.

"Начинът е международна водеща компания да инвестира в "Топлофикация", за да може 30-годишните мощности да бъдат заменени с когенерации", посочи той в отговор на въпрос как би могло да бъде спасено дружеството.

Георгиев коментира и началото на учебната година в София.

Той съобщи, че на 15 септември на 14 000 първокласници ще бъдат раздадени светлоотразителни гривни, така че да бъдат избягвани пътните произшествия.

"Първите реакции са, че искат и по-големите ученици. Ако идеята се приеме добре от училищата, ще го предложа на общинския съвет", обобщи той.

Председателят на СОС припомни още, че на столичния булевард "Черни връх" е монтирано табло за скорост - на метри от мястото на инцидента, в който загинаха две млади момичета.

"От близо 150 000 автомобила по-малко от 3% са нарушителите. За сметка на това обаче те карат с над 90 км/час", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 54 Отговор
    ПЕТКОВ ВАСИЛЕВ не им пука за обикновения ЧОВЕК

    Коментиран от #22

  • 2 СЗО

    81 10 Отговор
    ПП- 7 месеца управление, Герб- 12 години управление. Фадъкова- все още е от Герб. Как точно ПП им е виновна на СОС???? Да си гледат кмета.
  • 3 Вие

    60 8 Отговор
    А ние знаем, че активността на кабинетите "Борисов", причинила цялостно страдание на България!
    Електорате, не прави съдбоносно грешки...
  • 4 КЕВР

    30 4 Отговор
    Георгиев апелира КЕВР да не вдига цената на тока за пореден път от 1 януари. Аууу,ма от къдя накъдя бе,ма от дек на дек,Ганя ше се грее на ток? Тва да не е Швейцария бе,аааааа!
  • 5 хаберих

    27 3 Отговор
    Домакинствата с ниски доходи в Нидерландия, които не могат да плащат нарастващите си сметки за ток и газ, ще могат да разчитат на държавата, която ще покрива тези разходи, сочи предложение на правителството, цитирано от Ройтерс.
  • 6 покруса

    31 4 Отговор
    В НИДЕРЛАНДИЯ МОЖЕ,А В ОШУШКАНАТА И ОГРИЗАНА ДО КОКАЛ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ. В ХОЛАНДИЯ Е КОМУНИЗЪМ,А БЪЛГАРИЯ Е В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.
  • 7 ха ха

    40 7 Отговор
    и как софиянци са ощетени когато цоцкат от цяла българия ?

    Коментиран от #24

  • 8 един

    44 6 Отговор
    А нас от година/и много преди това/ни е известно,че вие от комунистическото статукво,ще саботирате всичко което не е във ваш интерес,и ще представяте нещата точно обратното!Точно вие подарихте на Путин газопровод за 3млрд.лв.,реактори за 1,5 млрд.лв./и това е само част от кражбите/,и сега крещите до небесата,че видите ли ПП били окрали България за няма и 7месеца!Не драги,тия номера този път няма да минат!
  • 9 Само питам

    31 9 Отговор
    От година? Не съм адвокат на Кирчо ама миналата година по това време управляваше Радев. А кабинета на Кирчо почна работа преди Коледа.

    Коментиран от #29

  • 10 На този само МЪЖЕ са му в главата

    30 3 Отговор
    А бе няма ли нормални хора в политиката?
  • 11 КЗП

    42 6 Отговор
    Кабинетът Петков миналата година по това време съществуваше само в кошмарите на Бойко, но за 17 години трагедия в София , щото ББ го избраха за кмет 2005, на ГЕРБ все някой им е виновен. А този когато и да го бутнат в затвора, все ще е късно
  • 12 Лъжата

    39 6 Отговор
    Лъжите и наглостта на Герб нямат край.Само малоумни могат да им се хванат.Как така Петков за 7 месеца съсипа България, а герб за 12 години я направи цъфтяща от корупция,разруха,съсипа държавността .Любимият им вожд е 20 години във властта,член на Бкп се бори с комунизма,гл.секретар на МВР, кмет на София и 12 г.премиер.Трябва да има мярка безочието и лъжата.Това е нетърпимо.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 4 Отговор
    БОРИСОВ не му пука за обикновения ЧОВЕК
  • 14 Иванов

    23 5 Отговор
    Тоя с щандовете за книги за по 30 хилки е за при бай Ставри.
  • 15 Тома

    30 4 Отговор
    А нещо да кажеш за ремонт на ремонта мушморок.Милиони окрадахте от общината в София
  • 16 АРЕС

    28 5 Отговор
    На този герберастки лъжец и крадец най ще му отива раиран костюм,но куките са глухонеми и слепи .
  • 17 ГЕРБ

    19 7 Отговор
    Нагъл - По-нагъл - Най-нагъл - ГЕРБ
  • 18 ммм

    14 6 Отговор
    ОТ ГОДИНА АЛАРМИРАТЕ А КЪДЕ БЯХТЕ ДО ТОГАВА НО ДА ВИЕ КРАДЯХТЕ И ДОВЕДОХТЕ ВСИЧКО ДО ХАОС И РАЗЗРУХА А СЕГА ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН А ФАНДЪЧКА Е ЗА ЗАТВОРА ЗА ТОВА НЕХАЙСТВО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ КАК ДРУГИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СЕ СПРАВЯТ И НЯМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕ А ВИЕ ОТ СОС НЕ -АМИ ТАМ НЕ СЕ КРАДЕ И СЕ СПРАВЯТ РАЗБЕРЕТЕ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ И СТИГА С ТОВА ХЛЕНЧЕНЕ
  • 19 123

    15 5 Отговор
    А ТИ БЕ ДЖОДЖУМ ТОЛКОВА ГОДИНИ ЛАПАШ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА И СИ СТОИШ НА ТОПЛОТО МЕСТЕНЦЕ А СЕГА СИ СЕДНАЛ ДА РЕВЕШ КАТО ВДОВИЦА - ВРЪЩАЙТЕ ОКРАДЕНОТО И ПАРИ ЩЕ ИМА ЗА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ ЗАЩОТО ВИЕ Я ДОВЕДОХТЕ ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ
  • 20 Вампир

    14 5 Отговор
    Правителството на Петков беше 6 месеца, а този от бандата на Винету, от една година притеснен???
    И той се е заразил с "БАНКЯНСКА ИСТИНА".
  • 21 Продължаваме Промяната

    9 6 Отговор
    По-добре щети от бездействие, от колкото отново крадливата Тиква еднокнижник на власт.
  • 22 ЛЕЛЯ ГЕНОВЕВА

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Шо така редакторкини...има ли такова, да му пука?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванчо

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    Ми като изкарват БВП на цяла България....
  • 25 Нькьнькькькьк

    5 7 Отговор
    От както ги няма ПП бензина падна. Преди малко зарвдих на 2.96

    Коментиран от #27

  • 26 Стоянов

    4 5 Отговор
    Още от 12 години апелирам за крадливото и лъжливо управление на ГЕРБ!
  • 27 Стоянов

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Нькьнькькькьк":

    Да, като ги няма ПП, цената на бензина падна в цял свят. Сега разбрахме , че бензинът е поскъпнал в цял святъзаради ПП още преди да дойдат на власт.
    Тъпи гербаджийски опорки, ама хващат дикиш сред "аз съм прост и вие сте прости".

    Коментиран от #30

  • 28 Казуар

    2 2 Отговор
    Този другар месеци вече прави предизборна кампания.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Врачанин

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Стоянов":

    Да,петрола в Европа допреди три четири месеца пак беше по евтин от бг,но тъй като си седя на село и не излизам из Европа съм тъп,я по добре кажи на тъпите драги ми умнико как се продава руска газ през посредници,оръжие на укритие ,минималната заплата с петдесет лева ,как затвориха тиквун с присъда за дълго време,за подобреният ми начин на живот,за дръвцата евтини усигорени от кака кури и за още многото лъжи от про100киро ,ама че тролчета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове