Last news in Fakti

20 Септември, 2022 23:11 2 615 27

Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2022 г.

  • екзакта рисърч груп-
  • бургас-
  • избухване-
  • христина христова

В оставащите дни до вота може да се очаква силна конкуренция за спечелване на третото място, както и усилия от страна на ПП да тегли електорат от всички възможни посоки.

Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2022 г. - 1
Снимка: Екзакта

"Екзакта": 7 партии влизат в следващото НС, ако изборите са днес. ГЕРБ води пред ПП с 8%

От началото на кампанията до момента, делът на желаещите да гласуват леко се свива. Към 17 септември данните на "Екзакта рисърч груп" показват, че е възможно да гласуват около 47% от интервюираните, около или малко под 2,5 млн. избиратели живеещи в България. 30% от българите към момента заявяват, че е по-вероятно да не гласуват, а около една четвърт се колебаят как да постъпят и кого да изберат. От тези данни е видно, че улягането на електоралните пластове ще продължи буквално да самия изборен ден.
Това сочат данни от проучването, направено в периода от 10 до 17 септември 2022 г. чрез интервюта „лице в лице” на 1050 пълнолетни българи в 100 гнезда в 71 населени места на страната. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основни социално демографски параметри. Изследването е реализирано със средства на "Екзакта".

Задържаха ръководителя на канала за мигранти, свързан със смъртта на полицаите в Бургас?

Задържан е мъж, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас. При сблъсъка загинаха двама полицаи. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Кабината на благоевградски тир избухна, докато шофьорът е вътре

Кабина на тир с благоевградска регистрация избухна в пламъци. Водачът на камиона е бил в превозното средство в момента на инцидента.

2/3 от пенсионерите няма да получат увеличения при преизчислението

Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат разочаровани, но няма да са ощетени. 2/3 няма да получат увеличения, целта беше сравнително добра - да се изчисти разликата и несправедливостта между старите и нови пенсии. При новото преизчисление 340 000 пенсионери ще останат под линията на бедност. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият социален министър Христина Христова.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахах

    8 23 Отговор
    Кой сега е номер 1

    Коментиран от #16

  • 2 хихи

    16 12 Отговор
    ПП ППодмяната могат да са втори, само ако за 6месеца са откраднали повече отклокото ГЕРБ могат да боядисат за 6години.
    Иначе 5 или 6 ти
  • 3 абвгддгвба

    17 4 Отговор
    Цветна соросоидна дъга в Парламента за ужас на гласоподавателя, който отива за гъби

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роналд Рейгън

    28 6 Отговор
    "Няма по-справедливо наказание за глупостта на един народ от неговата бедност". Ако тази предизборна манипулация се превърне в реалност на изборите, то това ще бъде още едно доказателство, че сме мърша и напълно заслужаваме съдбата си!
  • 6 Тази екзакта

    12 10 Отговор
    Е спонсорирана от Доган чрез пълномощника му Слави Трифонов.5.4 процента ИТН ще вземат само ако всички други партии се откажат от изборите.Нали не смятате хората за толкова наивни?

    Коментиран от #9

  • 7 Глупав народ

    22 4 Отговор
    Да те крадат и лъжат 30 години и ти отново да избираш това, трябва да имаш сериозна липса в междуушието си! Първите места крадци, лъжци, турска партия! Народе! Ти си заслужаваш да си беден и краден, защото си глупав!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 И що да не вземат

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Тази екзакта":

    Щото не лъжат като киро простото и не ти продават страната или не крадат като боко простото? Така е! Само лъжец и крадец трябва да се избира! Какво по хубаво от това да си глупак, да те лъжат и крадат! Ех мечтииии!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факуракис

    8 4 Отговор
    Цъки, Русия и нейните партньори са над 5 милярда със над 60% от световния брутен продукт. Гоуфък йор селф бич
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хохо секса

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Факуракис":

    Бъркаш - руснаците са над десет милиарда
    :))
  • 20 Никола Малимов

    12 1 Отговор
    Битката вече няма да е леви и десни тя ще бъде бедни и богати и кой остане

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коментар

    0 4 Отговор
    Славчо няма как да мине и 4%. Мая Манолова много помогна на мой роднина за дело срещу Топлофикация. Тя има лоша слава, но е добър човек.
  • 24 Тошко

    5 1 Отговор
    П.П. ще "тегли електорат" най-много от фалшификациите с машините за гласуване!
  • 25 шоп

    4 1 Отговор
    След всички свинщини , безумно гепене и поголовни золуми и съсипии , които надробиха ПП и ортаци - ако баш те са на второ място - това ще е сигурно доказателство за манипулиране на изборите и абсолютно основание за касирането им !!!
  • 26 Селянин

    1 1 Отговор
    Маркетинговата стратегия в действие.
    Миналата седмица беше Сова Харис със 700 интервюта, тази седмица е Екзакта с 1000 интервюта. Другата седмица ще е още една такава статия на друга неизвестна агенция пак с толкова интервюта и подобни резултати.
    Идеята е да се насади в главите на хората, че няма да има никаква промяна и колебаещите се да не отидат да гласуват за да може да спечелят крадците с твърдите електорати.
    И като познавам колко е прост МаТряла, най-вероятно ще успеят.
  • 27 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Малимов":

    До 20 ком - бе се пе олигарсите приватизатори от коя страна са - да не сбъркаме в гласуването - защото Бойко имал само къща в Барселона а олигарсите от бе се пе откраднаха всички заводи струващи милиарди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол