Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 13:50 1 673 30

МВР купува 20 камери за скорост за 2 млн.лв.

  • камери-
  • скорост-
  • мвр

Поръчката е публикувана на 14 ноември, а крайният срок за подаване на оферти е 9 декември

МВР купува 20 камери за скорост за 2 млн.лв. - 1

Министерството на вътрешните работи иска да закупи 20 броя стационарно-преносими устройства за контрол на скоростта за 2 млн. лева без ДДС, показва справка в регистъра за обществени поръчки, пише БТА.

Поръчката е публикувана на 14 ноември, а крайният срок за подаване на оферти е 9 декември. Тя включва доставка, инсталация, настройване, конфигуриране, тестване и пускане в действие на цялото оборудване и софтуер, интегриране с автоматизирани информационни системи на МВР и предаване на данни за генериране на електронен фиш, обучение на работещите с устройствата служители на МВР, техническа поддръжка и гаранционно обслужване на устройствата.

Машините за контрол на скоростта трябва да обхващат поне три пътни ленти, както и да извършват валидно измерване на скорост, заснемане, документиране и разпознаване на регистрационните номера на не по-малко от 95% от всички МПС, извършили нарушения.

От МВР искат устройствата да засичат нарушения на скоростта на превозни средства в диапазона от 30 до 300 км/ч по всяко време на денонощието.

Камерите ще трябва да могат да засичат нарушителите при смяна на пътната лента, шофиране в близост (паралелно или един зад друг), както и в случаите на разминаване (изпреварване), а също и при движение в лента за принудително спиране на автомагистрала.

Друго условие в обществената поръчка е машините да съхраняват минимум 40 000 заснети нарушения, както и да работят поне осем часа със собствена батерия.

Устройствата за контрол на скоростта трябва да съхраняват данните на всички преминали превозни средства, включително и тези без установени нарушения -в т.ч. регистрационен номер, дата, час, място и посока на движение. МВР посочва, че изтриване на файлове не може да става от оператор през потребителския интерфейс, без да са прехвърлени всички данни в автоматизираната информационна система на ведомството.

За последните две години това е втора обществена поръчка за устройства, които да следят за нарушители на скоростта. Справка на сайта на агенцията за обществени поръчки показа, че през август 2021 г., когато министър на вътрешните работи е Бойко Рашков, е обявена процедура за 2 566 666,67 лева без ДДС за доставка на 56 стационарно-преносими уреди за контрол на скоростта. Те са с подобни спецификации като в настоящата обществена поръчка.

По обществената поръчка от миналата година вече има сключен договор с фирма Сектрон ООД на 30 септември 2021 г. за 2 560 320 лева без ДДС, а посоченият срок за доставка е изтекъл през март тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    18 1 Отговор
    20 камери за скорост? Абе,от къде ви кОпат такива умни?
  • 2 Последния Софиянец

    34 1 Отговор
    120 000 лв за преносима камера не е ли много??

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Българин

    21 0 Отговор
    Бир парче бая пара!
  • 4 До МВР

    18 3 Отговор
    Мога да ви направя такава камера за 1200 лева с елементи американско и японско производство!

    Коментиран от #6, #8, #17

  • 5 оня с магарето

    15 0 Отговор
    Ако тези 20 камери струват 1милион пак ли 2 ще платят?

    Коментиран от #10

  • 6 оня с магарето

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "До МВР":

    Направи какво чакаш
  • 7 Знаещ

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Екстра е
    Това е без ДДС

    Коментиран от #12

  • 8 Баба Вуна

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "До МВР":

    Я го правя за 200лв с чипове от перални Беко и кутии от чушкопек.
  • 9 МВР

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тука така работим!
  • 10 Пенчо

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с магарето":

    Явно не си наясно как се прави обществена поръчка. Ако ги намериш за 1000 лв всичките 20 камери другите пари са ти чиста печалба до 2 млн
  • 11 Много прост народ има

    8 0 Отговор
    в тази територия!
  • 12 Гълъб Радев

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Знаещ":

    При покупка от производител от ЕС ДДС не се плаща. Наш човек обаче ще ги внесе и ще ни ги продаде на завишена цена плюс ДДС.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    И за глЮпости требе и за глЮпости❗
    Колко глобени има за обратен завой на НЕразрешено за това място ❓
    А кой да глобява НЕкадърниците регулиращи светофари и знаци, като младежи поставящи дамска превръзка на приятелката си ❗
  • 14 ЗЛАТНИТЕ КАМЕРИ

    13 1 Отговор
    Това е една приказка за златните камери. Те правят златни снимки и освен това трупат златни кюлчета в чекмеджетата на определени хора.

    За тази цена можеше совалка да си вземем....КАКВИ СА ТЕЗ КАМЕРИ БЕ?!?
  • 15 Шофьор

    3 0 Отговор
    Аз купих средство за противодействие, дванайсти к-р с консуматив 13/0
  • 16 шампиона

    3 0 Отговор
    Купувайте няма проблем, ние си купихме анти-радари, та можете да ни хванете за шлирефа :)
  • 17 Едва ли

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "До МВР":

    Има доста допълнителни условия като и спецификации за работа, интегриране с електронната система на МВР, обучение и т.н. Дори са се ползват камери/китове по около 1000 лв. разработването на необходимия софтуер и краен продукт ще излезе доста по скъпо. Не на последно място крайният продукт е сравнително специфичен изисква сериозно тестване, лицензиране и т.н.
  • 18 Дедовия

    6 1 Отговор
    Браво бе тъпи милиционери 20 ка мери на цената на 20 чисто нови автомобил

    Коментиран от #20, #23

  • 19 Бъдеще

    8 0 Отговор
    Тия камери са некакви ментета... Я купете 2 камери за 20милиона, тогава че ви признаем....
  • 20 Пипи

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дедовия":

    Я ми сметни колко мотора и колела са това, че не умем да сметам.
  • 21 Опа

    3 1 Отговор
    Waze e без пари!
  • 22 1944

    5 1 Отговор
    читава камера струва 40 хиляди ама болшевишкото мевере ги плаща по 100. и нема мафия в държавата нали? както викаше оня граничар с двата бона рушвет : ние така работим.
  • 23 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дедовия":

    ма тея разбойници кия сиид купиха за 95 бона парчето. базов модел при тва.
  • 24 как може такова разхищение та това си е

    0 0 Отговор
    1/3 нова лимузина за НСО
  • 25 Реалност

    7 0 Отговор
    Ако тези пари ги бяхте вкарали в изследване на причините за катастрофи, щяха да са полезно изхарчени! Сега са дадени, за печелбарство! А това не решава проблемите!
  • 26 ...

    2 0 Отговор
    Ша си ги избият за 10 дена.
  • 27 лекувам наркозависимост

    3 0 Отговор
    20 камери 2,5 млн. ..... за трепане сте
  • 28 дядото

    3 0 Отговор
    купувайте камери за милиони,за да глобявате водачите.а на някой да му пука,че пътищата са в окаяно състояние,че са обсипани с задължителни знаци,понякога през няколко метра,че разрешената скорост се променя,често през няколко десетки метра и водачите просто не са в състояние да следят пътя,знаците и скоростта.за невъзможния трафик-да не говорим.само камери и глоби,и растящ брой на тежките катастрофи.ум ви липсва,не само образованост.
  • 29 незнайко

    1 0 Отговор
    120 000 лева за камера говори за голяма кражба !!! Сигурно всички крачета на елементи и пътечки в нея са ЗЛАТНИ !!!
  • 30 гост

    1 1 Отговор
    Американската патрулка се оборудва за 4х.долара с радиостанция, поставка за лаптоп, камера, булбар и осветление. Освен това струва 32х.долара, с оборудването става 36х.долара, кола с 300кс. А у нас купуват Киа Сийд за 100х.лв при цена от 25х.лв за колата на свободне пазар, като се оказва, че камерите вътре не снимат адекватно заради отблясъка на стъклото. След това излизаха герберите и обясняваха, че бмв били най-изгодни, 10 автовоза бяха засечени с поръчката на мвр. След това отказаха да купуват Грейт Уол, евтини и здрави коли, няма един недоволен собственик, питал съм и полицаи които от години обикалят с Н6. Сега излизат с оферта от 100х.лв за камера и то без ддс. Златна ли е? Нима не могат да зададат поръчка на БАН, на Технически Университет и те да направят 1000 камери за същата цена и то родно производство? Нима няма хора ли? Чиста герберска корупция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове