Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 14:05 1 587 25

Иванов: ГЕРБ изпитват панически страх да не загубят местните избори

  • йордан иванов-
  • герб-
  • избори-
  • машинно гласуване

Депутатът каза, че ще се върнат в залата когато изборния кодекс отново влезе в зала

Иванов: ГЕРБ изпитват панически страх да не загубят местните избори - 1

„Всичко, което се прави е защото ГЕРБ изпитват панически страх от това, че ще изгубят местните избори от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, каза депутатът Йордан Иванов от „Демократична България“ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„ГЕРБ стават все по-арогантни в съюза си с ДПС и БСП“, бе категоричен той.

Иванов заяви, че ще се върнат в залата тогава, когато изборния кодекс влезе отново в зала и допълни, че това зависи от т.нар. „хартиена коалиция“ - ГЕРБ,БСП и ДПС.

Връщането на хартиената бюлетина е връщане на всички порочни практики, отменя се машинното гласуване, с което закупените за 80 млн.лв. машини стават принтери за бюлетини, каза Иванов.

„Ще си позволя в пленарен ден от трибуната на Народното събрание да пусна видеозаписа на това как лидера на ГЕРБ в Пловдив дава указания към структурите си да се правят невалидни бюлетини. Това се случи преди няколко години и хората трябва да го чуят пак. Това дава отговор на всичко, което се случи тази нощ“, каза депутатът.

Иванов каза, че друго притеснително е увеличения брой заявления за разкриване на секции в чужбина - от 40 на 100. Това прегражда избирателното право на българите в чужбина, каза той.

БСП допускат грешка като смятат, че връщането на хартиената бюлетина ще им помогне, каза политикът.

Депутатът обясни, че ако има съмнение в истинността на машинното гласуване, то поне в една от 12 000 секции в държавата щеше да има разминаване между броя разписки и машинен протокол, а такова разминаване няма.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 40 Отговор
    Вярно,идват местните избори и хартиените бюлетини им трябват на мафията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Танас

    37 14 Отговор
    Местните избори ще ги вземат и без хартиената бюлетина господине !!! Помни ми думата. Никога повече не бих гласувал за Вас !
  • 4 развеселен

    36 17 Отговор
    По голямо доказателство за факта , че машинния вот е манипулиран в полза на ПП/ДБ от неистовият им вой - няма !

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    10 38 Отговор

    До коментар #4 от "развеселен":

    Няма как.Бележките от машината в урната се броят и сравняват с отчета на машината.
  • 6 Смятай ,

    9 30 Отговор
    че са ги загубили и всеки хуква да се спасява поединично !!!
  • 7 зачуден

    33 10 Отговор
    Представител на партия джудже /досущ,като единият и съ-председател/ тръгнал да плаши ГЕРБ с избори???!!! Абе , д-р Ишльо ,я ни кажи на последните избори с какво се гласуваше? Не беше ли с машини?! С машини беше! И ... кой спечели?! Не бяха ли ГЕРБ?! Прочее ,вие на кое място се класирахте???
  • 8 поучително

    32 7 Отговор
    На снимката (по горе) можем да видим как изглежда разциврен @лиг@френ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Крадливите келемета на Прокопа

    37 6 Отговор
    Вият на линейка, че не могат през мадуровките да узурпират и местната власт.
  • 11 Йорданеее (Иванов) ....

    31 3 Отговор
    .. човек с толкова идиотски фейс не трябва да позволява да го снимат. А ти си позволил!
  • 12 Ялчин

    12 38 Отговор
    Българи стига спахте, на следващите избори да отидем всички да гласуваме за да неутрализираме купения ХАРТИЕН вот от Герб-ДПС-БСП. Не заради нас самите а заради децата и внуците ни.
  • 13 Нека

    28 11 Отговор
    Карадаи да блокира цялата жълтопаветан гмеж в София и да стане гражданска война, за да се ичизстим от мекеретата на УСА!
  • 14 Го4о

    32 8 Отговор
    П П изпитва панически страх, че без "мадуровките" ще изпаднат под 4-те% на следващите избори! Киро и Кокорчо са най-мразените! .... Да се вдигне и прага на 10% за влизане в парламента и да се освободим от тези еднодневки като ДъБъ и най-вече ДСБ!
  • 15 Верно ли

    27 3 Отговор
    Хахахаха. Я па го тоя! С 200000 гласа за вашата партийка в цяла България и чужбина, как сметате да ги спечелите местните при 2ву милионна София, че не рабрах...

    Коментиран от #18

  • 16 8976597598

    9 34 Отговор
    герб винаги са били арогантни и нагли , дпс все повече , ПП хубаво ги почна , ама Банкянското борче и Доан пак оцеляха.
  • 17 Мдаа

    4 30 Отговор
    А така разминаване няма между разписките и машините, после кой манипулира нали ?
    Много честни станаха изборите и не ги кефи това ГЕРБ-ДПС-БСП ... много пари трябва да дават за избори и ще фалират ако продължаваме така на всеки 3 месеца ХАХАХА
  • 18 Как,как

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "Верно ли":

    Готвеха се да се присламчат към ПП,ама сега се правят на изненадани,че ГЕРБ не са в изолация.В тази връзка,чакам нова опорка,или мантра,или там каквото и да е,да говорят от сутрин до вечер.
  • 19 Герб

    20 4 Отговор
    се бил страхувал от ДБ на местните избори!?Къде точно има кмет от ДБ, освен в някой квартал? Този чува ли се какви ги приказва!
  • 20 ИнтересниДружки

    6 1 Отговор
    Тази комбинация на ш.пски софкопе..та и ПП ПП-тайфата на п..ки с патки патки с п..ки могат само полективно да се иза..ат на масата, трибуната, площада, къдети и да е за да ги разберат.
  • 21 Вида

    8 3 Отговор
    Стига се ревали бе! Демократичния избор да се гласува с машини плюс хартия (за тези, Кито желаят) е най-демократичния подход! Вместо самите вие да го поискате, това направи БСП! Вижте се колко сте се фащисиризирали!!!!
  • 22 Фактъ

    4 6 Отговор
    Много герберастия е налазила тук !
  • 23 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 1 Отговор
    Ало "промяната", гласуването в чужбина направо ТРЯБВА да се забрани, също и двойното гражданство.

    Продължавайте да сте все така алчни и нагли ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ ... да не въвеждате НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ и ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ. И да запазвате НИСЪК КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК, така щото от данък върху доходите и ДДС, държават да събира много повече пъти, отколкот от корпоративен данък. Освен това нестига, че почти не плаща данъци бизнеса, ами и му раздавате и енергийни помощи и грантове. Продължавайте все така и аз ще престана да ходя да гласувам. Защото никой не се грижи за обикновения човек в България.
  • 24 Артилерист

    2 0 Отговор
    Гледал съм записа с указанията на пловдивския шеф на ГЕРБ. С картина и звук е документирано как да се направят и колко недействителни бюлетини им трябват на гербаджии, за да им е сигурна победата. Това е драстично извращение на изборите и на демокрацията, ако щете. Ето така печелят изборите шайкаджиите, крадците и мутрите на Борисов. Пита се: къде е Гешев? Има време да щурмува президентството за някакви мними нарушения на някакъв служител там, а за това документирано престъпление никакъв го няма. Защото става дума за високо поставен човек от шайката на ГЕРБ, към която и той се числи, нали?
  • 25 Възмутен

    1 0 Отговор
    Борбата за власт е жестока!!! Дори с цената на фалшификации, с промени на закони и правилници, които са удобни на някои хартиени партии, вместо да се грижат за добруването и достойния живот на хо.ата в България!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове