Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 22:10 2 464 31

Инж. Богдан Милчев: Да се свалят номерата за три години при употреба на алкохол и наркотици

  • богдан милчев-
  • катастрофи-
  • мвр-
  • кат

Тотален разпад на държавността в МВР

Инж. Богдан Милчев: Да се свалят номерата за три години при употреба на алкохол и наркотици - 1
Снимка: Нова ТВ

"Министър Иван Демерджиев звучи доста убедително в изказите си и когато казва, че някой лети с 200 км/ час и не могат да го стигнат, аз мога да кажа обаче, че не само мигранти летят с такава висока скорост, а и много от българите". Това заяви в ефира на Нова нюз инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

"Имаме нужда МВР да овладее всичко това. Пътна полиция има много организационни проблеми", допълни той.

"Проблемът с мигрантите от МВР го прехвърлят на Закона. А законът няма да спре мигрантите, те трябва да бъдат спрени на границата. Това, което правят от МВР сега, е разпад на държавността", категоричен е той.

"Не може да даваме толкова жертви на полицаите, никак не е нормално това- умират полицаи, раняват се служители на реда, те дори не могат да бъдат обезопасени на пътя, за да свършат работата си. Тотален разпад", уточни още той.

"Тази корупция, която цари в МВР, няма как да я изкореним толкова лесно, трябва да започнем на чисто, от началото, за да си подредим държавата", смята Милчев.

"За да намалим жертвите, трябват организационни промени- в Пътна полиция кипи безсмислен труд и това го показват анализите", каза още той.

"Струма-една година след инцидента там -защо никой не е обърнал внимание на този участък, отговорът какъв е, защото там няма толкова жертви. Трябват инженерни и контролни действия да се предприемат", добави Милчев.

Институтът за пътна безопасност категорично се противопоставя на порочната практика на различните политически ръководства на МВР през последните години да се опитват да решават организационни проблеми чрез промени в законодателството. Настояваме за цялостно преразглеждане на методологията на контрол и поведението на полицейските сили и препоръчваме на министъра на вътрешните работи да възложи изготвяне на SWOT-анализ - широко популярна техника от стратегическото управление.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    23 0 Отговор
    ВАКАРЕЛ ДО ДРАГОМАН ЕДНА КОЛА НЕ МОГАТ ДА СПРАТ!А ТАНК ИЛИ РАКЕТА,КВО ПРАЙМ??
  • 2 Боруна Лом

    20 3 Отговор
    А ТОО НА СНИМКАТА ГО НЕПОНАСЯМ, ОНАЯ КЪДЕ Е?

    Коментиран от #13, #17

  • 3 Юрист

    18 20 Отговор
    Незаконно е сваляне на номера!! Подобна практика няма никъде в нормалния свят!!

    Коментиран от #5

  • 4 Он ончов

    26 2 Отговор
    И на другия ден ще си купи друг таралясник и пак ще лети с 200...

    Коментиран от #8

  • 5 Мммда

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Юрист":

    Ооо им в Германия, ако караш без застраховка, дори след 15-тия ден застрахователя те дава за издирване на властите и където я метнат паркирана ги свалят.
  • 6 Иван

    6 9 Отговор
    В колко европейски страни го практикуват това твое предложение,или да има закон за рошветите за да успокоявате такива като теб и полицията!
    Така не се бори корупция!
  • 7 Питам

    26 0 Отговор
    Този сега ли му дойде тази блестяща идея? Като беше шеф на КАТ не се ли сети за това или като се махна и гениалните идеи взеха да бликат от главата му? Като служител на КАТ, какво му пречеше да даде предложение там където трябва?
  • 8 Костакурта ли е, К0стахUйта ли е...

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Он ончов":

    Зависи. Ако има смъртна присъда за наркотици като във Филипините ще лети ама..към небето.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор
    Какви номера ще сваляш бе. Мали ще си продаде колата и ще си купи друга. Погледнете си тъпия закон. Няма държава с такъв тежък режим. И да в пушил канабис някой , дава положителен резултат след 5дни . Същото е с успокоителните. Съветничката на президента Цветослава Гълъбова, пледираше преди , да се промени закона, а сега мълчи. Взел някой Лексотан , да се успокои и след 5 дни го хващат , че карал дрогиран.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    МАЛКОИМе
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    ВАС никой не ВИ ПИТА
  • 14 Когато нещата са прости

    16 0 Отговор
    тоя е страшен жмелист и не компетентен - какво е виновна колата, че някой наркоман се е качил да я шофира??, наказанията трябва да са насочени и засилени към субекта, а не към обекта, на първо време трябва да се премахнат условните присъди, след това отнемане на право да управляваш мпс, след това глоби събирани с държавен съдебен изпълнител (да имат норма за месеца иначе ще скатават), след това ако се хване някой че шофира без книжка (отнета или не притежаващ такава) и хипотези пиян или дрогиран да нама присъда под 3 години, ако има нанесени сериозни материални шети ако няма застрахова запор и конфискация на имущество, и нещата ще се оправят, но май никой не иска това нали??

    Коментиран от #18

  • 15 лудия

    5 0 Отговор
    Ако държавата прие такъв закон. Всичко ще е законно .Така че да гласуват.Ама как ,като са техни хора
  • 16 Моряка

    12 3 Отговор
    Пандиз,бе Милчев,пандиз,без условна присъда.Колко години ти трябват още,за да го разбереш.Колко избити на пешеходви пътеки.Ходил съм 2 пъти в Сингапур-една от витрините на света.Там и с 2 грама наркотик да те хванат,те бесят.До тогава нямаше нито един помилван.Но нямаше и убити по кръстовищата.Ето това е цивилизация,а не разлагаща се англосаксонска либерастация.В която ни вкараха без да ни питат.Сините бо.....лу..ци.
  • 17 Моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    Ами Оная,дебелата,дето все се кара на хипотетични виновни пред ТВ камерите,аз пък не я понасям.Гооолям експерт от самозван уж институт,дето все първа пристига,след когато са избити хората.Ама този институт май че се състои само от нея.
  • 18 Мамул

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Когато нещата са прости":

    И глобата да е процент от доходите, защо ако въртиш милиони хиляда- двехиляди, не те бърка!
  • 19 нннн

    14 0 Отговор
    Да се свалят номерата, да се пукнат гумите и счупят фаровете! Абе, инжелерино, какво ти е виновна колата? Тя ли е пила и се е друсала?
  • 20 хммм

    6 0 Отговор
    Тотален разпад ще е ако го направите... това е кощунство!! Не могат да се свалпт номера защото на някой му е скимнало така..
  • 21 Ефрейтор от БНА

    5 2 Отговор
    Трябва да сме по любезни,освен лишаване от право да управляваш за определен период една глоба от 10 000лв.
    Като автомобила се задържа за три месеца, след това търг, ако нещо остане се връща на бившият собственик,ако са малко разликата се дава на съда и се блокират заплатата на нарушителя.
    Все пак еворопейци сме.
  • 22 Даскалов

    4 0 Отговор
    Пише се: полицай.
    Трябва да се запишете на курс по български език,раздел членуване.
  • 23 Корумпе, бивш катаджия!! Б Милчев!

    9 0 Отговор
    Тея за нищо не стават, самопрогласилисе за нещо си!! КАТАДЖИИ, Корумпета!!
  • 24 Доганъ

    1 2 Отговор
    Е какво от това като ги свалят ние си караме и без номера, тоя вместо да предложи адекватни мерки като конфискация на автомобил и имущество, глоба и затвор предлага кьорфишеци, поредния балъклия
  • 25 бойко

    5 0 Отговор
    ти като беше директор на кат кво напри ве тъпинар?
  • 26 Борис

    5 0 Отговор
    А ако автомобила е един в семейството ? Другия член който няма вина за постъпката на половинката си защо трябва да бъде наказан ?

    Коментиран от #28

  • 27 генчо

    2 1 Отговор
    в жендърска евроатлантическа дания ти конфискуват колата , режат книжката и 2 години затвор + глоба. тука семержиев и сие внуци на комунисти, политици и чадърчета минават между капките. дачаните не градиха 65 години руски социализъм и не можеш да си купиш ченге с 20 кинта
  • 28 генчо

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "Борис":

    защото е съучастник в престъпление
    да ти поясня- не ти е скрил ключовете на колата като е разбрал че ще ходиш да пиеш
  • 29 Мъка мъка

    3 1 Отговор
    Този нищо не разбира.Излезе преди доста години от МВР а и нивото му е само КАТ София.Далече е от знанията и уменията и за мигрантите.Има много по компетентни хора и по двете теми
  • 30 САМО ПИТАМ

    2 0 Отговор
    От кога Богдан Милчев стана инженер. Той е с НСА. После доктор и после професор. Такова ни е образованието........и всичко.
  • 31 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор
    Този инж. Богдан Милчев, не е никаъв експерт, а глу....пак. Не автомобилите карат пияни, а хората. Трябва да взимат книжките на пияниците и наркоманит за 3 години. Може и номерата на автомобилите, но не за 3 години, а докато се плати глобата. Като глобата трябва да е съобразена с дохода на човек, примерно да е равна на половин месечна заплата. Прив второ трето също наруглобата трябва да е в 3 размер, т.е 1,5 месечна заплата. Като при трети път хващане с алкохол задължително затвор и доживотно отнемане на книжката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове