30 Декември, 2022 10:20 1 673 14

Протест пред болницата във Велико Търново заради смъртта на млад мъж

  • болница-
  • протест-
  • лекарска грешка

Според близки и приятели на 31-годишния Димитър Маринов в случая има лекарска грешка

Трагичен случай, свързан със съмнения за лекарска грешка събра близки на починал млад мъж пред Великотърновската болница. Според тях лекарска грешка е довела до фаталния край на 31-годишния мъж, който преди дни починал там от вирусен енцефалит, съобщи БНТ.

Рано тази сутрин близки и приятели на 31-годишния Димитър Маринов се събраха в двора на областната болница на символичен протест. Те твърдят, че причина за смъртта му е лекарска грешка.

Мъжът е бил приет в инфекциозното отделение на 20 декември със симптоми на пневмония. По данни на медицинската документация е бил изписан в добро общо състояние, но няколко часа по-късно той се влошава и е бил приет в реанимация в тежко състояние. Седмица по-късно той умира.

По случая в болницата е започнала вътрешна проверка. Очакват се да станат ясни и резултатите от аутопсията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 28 Отговор
    Хора УМИРАТ винаги и навсякъде ТО АКО всеки ПОЧНЕ ДА прави протести накъде ЩЕ ОТИДЕ този СВЯТ

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Примитивна

    15 3 Отговор
    медицинска апаратура....... Бог да го прости !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    11 25 Отговор
    В БъГъ медицина няма затова и мрът толковя хора зятовя и се живее малко тук.През камунизма се четеше още от съветски учебници а ония бяха по зле и от нас.Масово кадрите ни все още са от комунизма.А познанията по англииски на масовият българин съответстват на първолак в развитите дръжави.А науката идва от Запада а не от Изтока.

    Коментиран от #7

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Мраз 🎅":

    ИЗВИНЯВАЙ ДЯДО МРАЗ че те разгневих и да не ме ЗАБРАВИШ за НОВА ГОДИНА
  • 6 Хора

    1 11 Отговор
    Не подценявай те ковида,взимай те мерки
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А НЕ БЕ.....

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Я се скрий":

    ....едно време....се се учили от учебници с черно бяли фиг.1 фиг.2...а днес по ....интернет....🤔
  • 9 От оня свят

    14 0 Отговор
    Протеста е заради това, че една "лекарка" не е допуснала близките да призоват доктори специалисти от други болници за да прегледат мъжа – доФторката разрешава това два часа преди мъжът да почине.

    Това каза бащата на мъжа сутринта по телевизията, което тази ФЕЙК "медия" факти е премълчала!
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    В "Моргата" както е известна Търновската болница,отдавна над година не се чуваше за Смърт.......Макар такива да е имало....всеки сам си избира как да се лекува.Някой не се доверяват на лекари,макар в семейството си да имат Качествен лекар.Да се допитват-Да....Сега по мое виждане не съм учил за лекар в някой области на медицината знам повече от повечето бастуни изкласили са доктор,та на лекар се ходи само При оператор,ако се стигне до Оператора!В медицината има два вида лекари Оператори и Анестезиолози.Има също и медицински сестри.това ,че сте се доверили .......Според мен не ви дава право да търсите отговорност.Казах ви,учете........както учат студентите.В бг и без това нямат практика,не знам дали и режат трупове,та не е сложно.Счупеното зараства и без лекар.....Ако трябва да се намести вече е за истински Чекръкчия като покойния БАЙ ЙОСКО Шивача или за оператор на големи стави.За мен довериш ли се било на лекар или Бандит Банкер сам си сърбаш!!!Тъща ми тотално я объркаха от Базалиома която бе около 2см....сега след диагноза плостоклетъчен рак базалиомата е 6см...Оказва се ,че жена ми не е трябвало да я води,Както и казах,а лекарите не е трябвало да я облъчват.Сега Със собствени сили спряхме засега тази гадост на 6см и дано така си остане.Специално я гледа и дъщеря ми и стигнахме до извода:Ако се оперира ...Операцията е живото застрашаваща особенно в бг.Ако е успешна какво се прави с пластиката....ако е неуспешна......Ако стои и се подържа това ниво не е оп

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ако стои и се подържа това ниво не е опасно за живота.Лекарите не са това ,което бяха!Разберете го и Мислете!Играйте шах ще ви е от полза!

    Коментиран от #12

  • 12 Това е българия

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ако се погледнат колите на паркинга където спират докторите, жилищата и къщите където живеят, ако се разкрие банковата тайна на влоговете им...... Чувал съм за д-р милионер Г Начев, но изглежда не е единствен.Това е демокрацията, която желаехме. При социализма - периода на застой в развитието на българия сте поздравявали лекарите по радиото и сте им подгрявали уиски и бонбони. Сега защо не го правим?

    Коментиран от #13

  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Това е българия":

    Да ,преди много години подържахме живота на тъст ми,бе тежко ,но не смъртно болен от форма на цироза.Тогава ми направи това с автомобилният парк впечатление.... само един лекар имаше,който да не си........поиска...В плек или да не сме купували от точно указано място......Мисля си,че ако тъст ми ни помагаше в желанието ни да му помогнем,можеше да го държим дълго....както и да е,сега държим тъща ми тя е към 91та си година.Всъщност,ако направя паралел между бг и Германия трябва да кажа:Това,което е като материал там над 88%,да не кажа и повече..Защото синът ни е на друго мнение ,а той е много по точен......И Знаещ,та според мен там около 88%,можеш да им повериш живота си и Тук......Според мен ,под 10% са лекарите ,които можеш да се оставиш в техни ръце!За нас 23г е рокова......Да видим.......кой е прав.......Дали лекарите в Германия или гросмайстор от народна Република България.......Не искам да предизвиквам зли сили,затова ще замълча!шахмата на високо ниво ,който упражнявах дълго време ме научи с един поглед да разгадавам ,човека срещу мен.....затова дори избягвам да гледам,защото имам силен поглед.....разбирам всичко и много рядко мога да сгреша!повечето хора са слаби и обичат други да решават собствената им съдба!
  • 14 МИЛЕН ОТ ПП

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НЕ СИ ПРАВ ВАЗРАЖДАНЕ НЕ ГОВОРИ ТАКА АКО Е ТВОИ БЛИЗЪК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове