Last news in Fakti

11 Януари, 2023 12:09 1 317 27

Магдалена Малеева: Липсата на сняг през зимата означава липса на вода през лятото

  • магдалена малеева-
  • промени в климата-
  • сняг

В момента да се задържи сняг в София е нещо абсолютно нестандартно, казва известната ни тенисистка

“Заслужава си да се борим за всичко, което е все още е живо и трябва да бъде спасено. Безспорно не можем да спрем промените с климата, но може да ги смекчим и да се адаптираме към тях“, казва в ефира на БНР Магдалена Малеева, основател на платформа “Горичка“:

Всеки от нас може нещо да направи, но е много важно да не забравяме големите замърсители, истинските отговорници за това, което се случва. Всеки от нас има право на два тона емисии на година, може би е добре всеки да си ги изчисли и да види от какво трябва да се лиши. Няма как да продължим да живеем в същия комфорт. Ще трябва да има някои мънички лишения. Нещата са много сериозни и човечеството трябва много бързо да действа в следващите десет години.

Никак не е трудно София да стане град, в който можем да се придвижваме с колела, а не с коли. Всеки от нас може нещо да направи, но все пак да не забравяме, че много трудно се излиза от матрицата и трябва да внимаваме за кого гласуваме“.

“Нашето семейство много обичаме да караме ски и всички са много разочаровани. Постоянно гледаме кога ще завали сняг, това е една абсолютно ненормална зима. Хората се радват, че времето е топло, за съжаление много ваши колеги все още се радват на топлото време, но липсата на сняг означава липса на вода през лятото. Това е една ненормалност, която ще има своите последствия. Моята майка ми е разказвала, че зимно време в София са се придвижвали с кънки. Тя е живеела в центъра до “Орлов мост“ и зимата е имало сняг. В момента да се задържи сняг в София е нещо абсолютно нестандартно“, казва още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 3 Отговор
    защо повишавате ЦЕНАТА на ВОДАТА питам МОЛЯ

    Коментиран от #20

  • 2 А дъжд

    18 1 Отговор
    Нали ще вали и зимата и лятото.
  • 3 Сняг

    10 2 Отговор
    вали в пустините .
  • 4 То и Сахара ,

    14 1 Отговор
    Не е била пустиня и не е имало замърсяване, но сега е пустиня. А познай, Малеева, защо сега Сахара е пустиня и защо климатът се променя

    Коментиран от #12

  • 5 Истината съм аз

    27 1 Отговор
    Тая и майка и освен в скандални сделки с община софия почнаха и от времето да разбират.

    Коментиран от #7

  • 6 ха ха

    10 1 Отговор
    Ше си назначим министър по опазване на климата като германците и готово!
  • 7 ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината съм аз":

    ЗАЩО роми НЕ ПЛАЩАТ вода СМЕТКИТЕ СИ
  • 8 Ммм дааа

    9 1 Отговор
    гениално !!!

    Коментиран от #9

  • 9 Браво

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ммм дааа":

    МЪДЪРКА. Някои хора по-добре да замълчат, вместо да ръсят "мъдрости".
  • 10 А слънцето

    15 0 Отговор
    изгрява от изток и залязва на запад
  • 11 бла бла

    20 0 Отговор
    Опааа, да си дойдем на думата. "всеки има право на 2 тона емисии". Тая тъпотия преди време се завъртя набързо в медийното пространство и бързо изчезна, понеже кво прайм като си изразходиш нормата - седиш си у вас и не мърдаш никъде, не пътуваш, не работиш, не ядеш месо и т.н. Явно пак е време да завъртим същата глупост по медиите. Много ми е любопитно на тая тенесистка какво и отбира главата от "климатични промени", че точно тя трябва да ни поучава от какво трябва да се лишаваме?
  • 12 Голям праз

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "То и Сахара ,":

    То и един немски учен се чудеше, защо Гренландия се казва така.
  • 13 Стоян Александров

    22 0 Отговор
    Такова глупаво изказване може да направи само такова глупаво същество като тази. Позор за Майка България
  • 14 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ЛАПАМ МЕЧОВЕ
  • 15 Магнитните полюси

    11 0 Отговор
    На земята, доказано, се движат, променят и оттам климата! Но от това няма как политиците да усвоят едни пари и измислят замърсяването
  • 16 ЕдинОтМногото

    9 1 Отговор
    Сняг където трябва да има, има, ти не бери грижа за водата
  • 17 ЗиленБелеф

    3 5 Отговор
    Мариците ще донесът на Бг суша и глад !!
  • 18 Бамби

    5 0 Отговор
    А нещо за влиянието на химтрейлърса и влиянието му върху климата да кажеш, кифли?
  • 19 Циркаджии

    11 0 Отговор
    Продължават да излислят нови нАуки! Дъжд не вали ли бе, моме? Къде я видя тая липса още отсега? Ами ако почне да вали всяка седмица напролет, както често се случва?
  • 20 Кой питаш,бе?

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Малеева,ли?
  • 21 мнение

    10 1 Отговор
    истински еколог.

    семейството и срещу няколко панелни гарсониери отхапа част от парка.
    Хвала на такива еколози
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Я го знам ...

    6 1 Отговор
    Дебел сняг-дебел комат.Като измръзнат посевите,ще рупате радиоактивна пшеница от Украйна.
  • 24 без имена

    7 0 Отговор
    важното е , че за 15 апартамента взехте голям терен в софия. другото е ала-бала.
  • 25 мани мани

    5 0 Отговор
    що не се занимава с нещо свързано с тенис, а се занимава с неща дето не разбира? типично за българинът - да учи, тренира за едно, а да се занимава със съвсем друго ... аз съм си кодер и спасител, и съм учил за тия неща, имам си кетапите ... години практика ... специалист съм си ... де да бяхте всички тъй, но не ... вие учите за едно, работите друго било то у нас или навънка ... срамота! сега вали, ще напълни водоемите и ще има вода лятото чак :) големи спец. станаха всички за тая вода ... голямо крадене пада с водата ... заграбиха тецовете с тва еко-мекане и кво ли още не, ся си грабят водата ... увеличават й все цената ... вдигат тока ... грабят ни ресурсите ... отбиват я за тецове и др. заводи ... после с нямане на сняг се гъбаркат ... при наличието на толкова много реки, язовири ние жадни ще стоим ... и все ще се намират хидроинженеря да ни баламосват ... защото има едни ей такива спецове крадливи ... ще се оправдават с природата - ми то такоа ва, м сняг нямаше зимта ба ... и ще вдигат рамене жално ... и ние ко? да ги жалим ли?
  • 26 Гошо

    2 0 Отговор
    Не е ли далеч по важно че Путин му е кофти Там в Москва студено а при нас топло Скоро ще му върнем газта и да ни плаща за сладирането
  • 27 муцунка

    2 0 Отговор
    Магдалена Малеева-основателка на платформата “Триъгълна Горичка“:
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове