Last news in Fakti

11 Януари, 2023 13:54 1 655 21

Харалан Александров: Големият грях на ДБ е, че объркаха врага с приятеля и се съюзиха с врага. Врагът е БСП

  • харалан александров-
  • дб-
  • грях-
  • съюз-
  • враг-
  • приятел-
  • бсп

"Ако Христо Иванов формира платформа, това ще е най-възможният вариант да има правителство в рамките на този измъчен парламент", коментира социалният антрополог 

Харалан Александров: Големият грях на ДБ е, че объркаха врага с приятеля и се съюзиха с врага. Врагът е БСП  - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако Христо Иванов формира платформа, това ще е най-възможният вариант да има правителство в рамките на този измъчен парламент. ... Ако Румен Радев тръгне по някаква причина да мисли в посока, подобна на тази, в която мислят Иванов и Бойко Борисов, тогава "Продължаваме промяната" няма да има голям изход, освен да подкрепи едно такова управление, очевидно, легитимирано през належащите задачи, свързани с Плана за възстановяване, влизането в Шенген, еврозоната и всичко, което слушаме от сутрин до вечер. Този разказ, който е разказ за общото благо, разказът за бъдещето на България в един момент може да стане по-силен от разказа за лошото статукво, което трябва да бъде хейтено и оплювано всеотдайно. Христо Иванов се опитва да смени разказа, защото си дава сметка - от позицията на опита си и на интелигентността си, че този разказ е безнадежден. Оставането в полето на ненавистта води до тежък блокаж, от който нищо друго не произтича, освен седенето в това увиснало положение".

Този коментар направи пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и изказа предположение, че президентът няма да връчи третия мандат на "Демократична България".

Според него "офертата на Бойко Борисов към Христо Иванов е автентична".
По думите на Александров връзката между ГЕРБ и ДБ, освен че са в едно европейско семейство - ЕНП, е и ценностна и в много отношения е фундамент на тяхната идентичност:

"Нелогично беше и това е големият грях на ДБ и на цялата общност, която застана зад тях, е, че те в един труден и критичен момент объркаха врага с приятеля и се съюзиха с врага. Врагът е БСП. ... По време на протестите 2020-а те (ДБ) не успяха да хванат голяма риба в мътните води. В момента започва естествен процес на избистряне. Най-тинестите фракции вече са на дъното - "Мутри, вън.Ние идваме", ИТН и сега към дъното тръгват и ПП. В по-бистрите фракции ще останат тези с по-ясни идеологии".

Според него естествено е градската общност на ДБ да започне да се отлепя от ПП.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    20 3 Отговор
    "Големият грях на ДБ е, че" работят срещу националния интерес.
  • 2 Абе мазна бузо

    31 2 Отговор
    Докога ще правиш бля бля на "ветаро"? Ами одърте вече,не ти ли писна?
  • 3 Българка

    38 1 Отговор
    Харалане, продажнико гнусен, спи с клеветите срещу тези, които искат справедливост и осъждане на съучастниците ти грабители от ГЕРБ-ДПС.Стана говорител на мафията и си мислиш, че ще осребриш за пореден път съучастието си с престъпници ли?

    Коментиран от #7

  • 4 Агата Кристи

    14 0 Отговор
    Шаран "риба" хваща ли ?
    Та дори водата да е и мътна ...
  • 5 Много мъдрени слова

    11 0 Отговор
    Ако "врагът" е БСП, то по каква линия? Харландска някаква, защото по орташка, произходна, козяшка са близки като родни братя и сестри.
  • 6 Никола Стефанов

    19 0 Отговор
    Всички партии са враг на българския народ. Партийните лидери мислят за джоба си. Резултата е видим, пълна мъгла на политическа фронт. Не можем да разберем кой е ляв и кой десен, на всички джобовете са пълни.
  • 7 007 /агент/

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Продажна , гнусна изявяваща се бабичка с отвратителни лъжи !
  • 8 Оххххх

    22 1 Отговор
    Ако ДБ направят компромис е ГЕРБ ще отидат в клоаката,като ИТН и те го знаят.
  • 9 патетично

    10 0 Отговор
    и жалко ...
  • 10 Помнещ

    18 1 Отговор
    Бойко не веднъж е лъгал, а Иванов не веднъж е лъган. Смехотворно е ГЕРБ да претендират, че са демократична, прозападна или антируска партия. Така че приятелство между Герб и ДБ няма и не е имало.
  • 11 Унбитх

    11 1 Отговор
    Герберастски по ми яр, няма по голямо зло от сикаджията от Банкя.

    Коментиран от #12

  • 12 По-голямото

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Унбитх":

    зло си ТИ, но нямаш "СИВОТА", за да го разбереш !
  • 13 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    И мазният нищоправец и хрантутник с претенциозната "професия"се е закахърил за политическият живот и за това, че досегашният песвдоелит може да си отиде и той да поогладнее или да се научи нещо да работи. Че гладно не се стои.
  • 14 Харалане къде кой те хване!!

    9 0 Отговор
    Слагаш динена, кора, на всички е ясно, че си на Хранилка на ГЕРБ!!
  • 15 Казуар

    3 0 Отговор
    Харалане, имаш добри данни за гавазин.
  • 16 Кабамилионеров

    3 0 Отговор
    Кой ти пл..аща....ГЕПИ,или направо Таки.....кажи си.Сега е време за яко тру..пане на пач.ки от празни приказ.ки.
  • 17 пенко

    3 0 Отговор
    И ТОЗИ " ГЕРОИК " -СЕ ПРОДАДЕ --- "ЗА НЯКОЛКО ДОЛАРА В ПОВЕЧЕ " !?!?!?!?!?!?
  • 18 защо

    2 0 Отговор
    този човек не е с розова риза и не уточнява нещата от османското присъствие у нас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Те отдавна

    0 0 Отговор
    Крадат заедно в софийския парламент.
  • 21 ХАРДАЛАНЕ , ЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕШ БЕ ПОДЛОГО

    1 0 Отговор
    .................................... ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол