Last news in Fakti

31 Януари, 2023 22:30 1 258 4

Важните новини във ФАКТИ на 31.01.2023 г.

  • пловдивски панаир-
  • изоставени коли-
  • пеканов-
  •  ангел ангелов-
  • георг георгиев-
  • промени в нпк-
  • подписки-
  • нексо-
  • проф. георги рачев

Тези, които трябва да дават отговори ги няма, заяви Иван Петков от БСП и припомни, че общинските съветници в Пловдив се отцепиха от левицата

Важните новини във ФАКТИ на 31.01.2023 г. - 1

Борисов, Станишев и Гергов бойкотираха заседанието на комисията за Пловдивския панаир

Бивши министри, експремиери и кметове бойкотираха изслушването на временната комисия в Народното събрание за панаира. Бизнесменът Георги Гергов също не се яви. Те не присъстват на заседанието, но са изпратили писма със своето становище, съобщи БНР.

Над 5 хил. изоставени коли задръстват София

5412 излезли от употреба моторни превозни средства са установени от Столичен инспекторат през миналата година. На паркираните на общински терени изоставени автомобили са поставени стикери. В рамките на 3 месеца собствениците имат възможност да преминат годишен технически преглед на автомобилите си, да ги преместят на частни терени или сами да ги предадат за рециклиране, съобщиха от общината.

Най-много стикирани коли за миналата година има в районите „Младост“, „Красно село“ и „Надежда“.

Собствениците на 1300 автомобили са ги преместили доброволно от общински площи, намиращи се в „Изгрев“, „Младост“, „Сердика“, „Подуяне“ и „Илинден“, а близо 300 коли са преминали преглед и за тях не е в сила предписанието. Репатрирани на площадки за разкомплектоване са повече от 600 негодни автомобила.

Работата по установяване на излезли от употреба превозни средства продължава, както и тяхното премахване.

По време на ежедневния контрол инспекторите съветват собствениците на изоставени автомобили да ги предадат за скрап или да ги преместят от общинските терени.

Атанас Пеканов обяви, че е отчаян и ядосан от липсата на воля да се разследва главният прокурор

Аз съм отчаян и ядосан заради спънките пред Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Парламентът няма мнозинство и желание да придвижи въпросите, които най-много ни спъват. Корупцията е нещо страшно, тя спира развитието ни. От години има редица реформи, които се спират. Това заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Посланикът ни в Северна Македония се върна в Скопие

Министерството на външните работи информира, че посланикът на България в РС Македония Ангел Ангелов беше част от официалната делегация на вицепремиера по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, която на 30 януари 2023 г. осъществи посещение в Скопие.

Целта на визитата беше провеждане на разговори с компетентните власти на Република Северна Македония по отношение осигуряване на безопасна среда за организиране и провеждане на чествания на общи за двете държави исторически събития и личности, насочени към укрепване на добросъседските отношения.

В този контекст и като израз на желанието на българската страна за намиране на подход за деескалация на напрежението в двустранните отношения, към настоящия момент Ангел Ангелов е в Република Северна Македония и изпълнява функциите си на извънреден и пълномощен посланик на Република България в съседната държава.

Георг Георгиев: ПП и ДБ пишат текстове, които противоречат на Конституцията

По темата евроатлантическа позиция „Продължаваме Промяната“ имат пробойни. „Демократична България“ гласуваха с нас важни законопроекти, а впоследствие се разграничиха от това да проведем диалог. Тези хора имат пропуски в политическото си поведение. Надявам се да успеят да се поправят в новия парламент, защото от това зависи работата при сформиране на следващото правителство. Това каза депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Окончателно: Без реформа в НПК и механизъм за разследване на главния прокурор

ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС, "Български възход" и "Възраждане" нямаха волята да приемат механизъм за контрол на главния прокурор. Това заяви в декларация от името на парламентарна група Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" (ПП),съобщи БТА.

Експерт за референдумите: Не е разписано как се събират и съхраняват личните данни

В момента вървят четири подписки в подкрепа на различни въпроси, две от които са на „Възраждане“ и на „Има такъв народ“. Има проблеми при събирането на подписите и те са свързани с това, че трябва да бъдат по-добре защитени данните на хората. В закона не е разписано по какъв начин информацията трябва да се събира и съхранява. Това каза Ива Лазарова, изпълнителен директор на Института за развитие на публичната среда, в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

КФН за Nexo: Крипто активите не са признати за финансов инструмент на европейско ниво

Народните представители от Временната комисия Nexo изслушаха Бойко Атанасов, председател на КФН и Борис Михайлов, изпълнителен директор на НАП. От изслушването им стана ясно, че през последните три години са получени 6 сигнала за фирми, свързани с компанията Nexo. Три от тях са препратени за компетентност и евентуални проверки на БНБ, а един от тях е изпратен към НАП.

Проф. Георги Рачев обясни какво време да очакваме през февруари

„Изключително динамично време ни очаква в първата половина на февруари“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я Я Я Я ДА

    0 2 Отговор
    ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ / ЩЕ ВИ ТИКНЕМ В ЗАТВОРА ДО ДНИ - ГЕРБ - ЗА ПЛОВДИВ .
  • 2 КРОКОДИЛА

    5 1 Отговор
    ДОЛО КОМУНИСТА ГЕРГОВ - ЗАТВОР - ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР - В ИЗОЛАТОРА ДА ЛЕЖИ .
  • 3 Я Я Я Я ДА

    2 2 Отговор
    ЗА ПЕТИ ПЪТ КОМУНИСТИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ НО ПРОПАДАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ..............ДОЛО БЕСЕПЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РАДЕВ .........................................МИРЕЗЛИВИЯ ЧОРАП ..................................................................................................
  • 4 Успех!

    2 1 Отговор
    Победа за Силите на Доброто!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол