Last news in Fakti

4 Март, 2023 22:30 1 204 22

Важните новини във ФАКТИ на 04.03.2023 г.

  • магнитски-
  • тец-
  • николай василев-
  • боя-
  • костадин костадинов-
  • русе-
  • инж. георги златев-
  • николай нанков-
  • избори-
  • професор петър стоянович-
  • радостина славкова

И без Вашингтон България знае, че има проблем с корупцията

Важните новини във ФАКТИ на 04.03.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Посланикът ни в САЩ: Белият дом е събрал ясни доказателства по "Магнитски-2"

За да посочат САЩ някого в списъка "Магнитски", то имат неопровержими доказателства за вината на тези хора. Тази подкрепа е много важна за България, защото приятелите си казват истината в очите. Така е най-добре - без заобикалки, без шикалкавения. За да се реши един проблем, той трябва да бъде назован. Това заяви посланикът на България Георги Панайотов, който беше и служебен военен министър, в интервю за БНР.

Тежки последствия за България заради ТЕЦ-овете ни

Резултатите от европейското разследване за парниковите емисии от ТЕЦ-ове и топлофикациии ще имат сериозни последствия за страната ни и предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви пред Bulgaria ON AIR зам-министърът на околната среда и водите Ренета Колева.

Николай Василев предлага ДДС да падне, а магистралите да станат платени

Данък общ доход и данък печалба да слязат от 10 на 9%, като контрапункт на вдигане на данъците. Така можем да имаме балансиран бюджет. В туризма предлагам 5% ДДС, а целият данък да намалее до 18% за всички сектори. Това заяви за "Офанзива" бившият министър на икономиката Николай Василев.

Поляха с боя паметника на граф Игнатиев във Варна

Ден след 3 март поругаха паметника на граф Игнатиев, който се намира в градинката между Драматичния театър "Стоян Бъчваров" и филиала на културната институция.

Костадин Костадинов посочи основния приоритет за „Възраждане“

Основен приоритет за „Възраждане“ е да се запази финансовият суверенитет на България, каза днес лидерът на партията Костадин Костадинов във Варна. Той отчете, че формацията вече е събрала 343 000 подписа за свикване на референдум за запазване на българския лев. По думите му до 10 април ще бъдат внесени между 500 000 и 600 000 подписа, което ще направи допитването задължително, а то може да се проведе заедно с местните избори наесен.

Конно шоу в Русе по повод Тодоровден СНИМКИ

Стотици русенци се събраха на Хиподрума в Русе на днешния Тодоровден. Празникът, отбелязващ предела между зимата и пролетта и още известен като Конски Великден, стана повод клубовете в града да отворят широко вратите си за зрители.

Бивш шеф в АПИ: Лошите практики идват от критерия „най-ниска цена“

Критерият „най-ниска цена" води до изкривяване на дейността на строителния надзор и на работата на строителя. Това каза за Euronews Bulgaria инж. Георги Златев - член на контролния съвет на Българска браншова камара "Пътища" и бивш директор на дирекция "Поддръжка на пътища" към Агенция „Пътна инфраструктура“, относно качеството на пътното строителство у нас.

Николай Нанков: Проблемите с пътищата са от липсата на поддръжката им

Проблемите с пътищата идват от липсата на поддръжката им през последните две години. Не знам дали строителството е „бутафория”, но според мен трябва да се сложи край на приказките под Шишковия храст в следващите седмици. Това заяви в студиото на „Събуди се” кандидат-депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

Кардинална промяна при предстоящото гласуване на 2 април

Вече сме готови за предстоящите избори. Преди дни обявихме за изпълнител стария изпълнител на тези дейности по техническото обслужване на машинното гласуване. За хартиените бюлетини хората са наясно с начина на гласуване. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Проф. Петър Стоянович: При положение, че има над 14 000 заровени руски войници у нас, няма как да не почитаме този ден

Тази Руско-турска война е наречена Освободителна само у нас и в контекст и в Русия, във връзка с тяхното участие. Ние обичаме имаме навика да гледаме на историята като нация и държава, която е уникална и нищо подобно не се е случило на тоя свят на никой друг. Затова смятаме, че Руско-турската война е само една и тя е само нашата.

Радостина Славкова: За ТЕЦ "Брикел" и ТЕЦ "Бобов дол" са публикувани материали още през лятото на 2021 г.

В нашия доклад използвахме изцяло публични данни. Този доклад беше поръчан от "За Земята", изготвен от независим енергиен експерт, като той разгледа какви декларирани данни има в доклади, подадени до няколко български институции за период от 5 години назад в периода 2017-2021 г. Установихме съществени несъответсвия в подаваните данни. До изпълнителната агенция по околна среда са декларирани много по-ниски количества въглеродни газове, а на тази база са заплатени много по-малко средства за въглеродни квоти. Докато към КЕВР, за да се получи по-висока цена на произвежданата енергия, са подавани по-високи данни, които са много по-близо до реалните ", това заяви Радостина Славкова от сдружение "За Земята" пред "ЕвроДикоФ" на "Евроком" след проверки на Европейската прокуратура в български ТЕЦ-ове, свързани с въглеродните емисии.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ненчо

    3 9 Отговор
    Най-важното е че нема никакви доказателства по Магнитски и Магнитски две.
    Това е специално изфабрикувано в подкрепа на ПП и ДБ и в ущърб на партия ГЕРБ
    Но независимо от всичко аз пак ще гласувам за ГЕРБ!;
  • 2 Русороб

    3 8 Отговор
    Шефа на русофилите Малинов избяга в Масква! От там ще води подривна антибългарска дейност!
    Кой български съдия пак го пусна?
  • 3 Копейкин

    3 8 Отговор
    Изчакай моите хора се прибират от провинцията в момента, като дойдат ще пишат за кой трябва да се гласува.
    Само Възраждане! Долу ГЕРБ - Долу ПП - ДБ - Долу БСП ...
    Само БКП и КПСС - гласувайте за мен да не гладувате!!!
  • 4 пиеро

    5 10 Отговор
    Аз ще гласувам за ПП-ДБ това са най-достойните лидери в момента.
    Чисти са не влизат в схеми и нищо на никой не са взели само са си вършили съвестно работата по време на управлението им. Затова си заслужава да се гласува за тях млади и образовани хора а не старците от другите партии

    Коментиран от #6, #20

  • 5 Патето Яки

    3 4 Отговор
    Така Бай Пън помага на "правилните" за изборите. Тоя така наречен посланик е продажник като крадлата.
  • 6 Патето Яки

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "пиеро":

    "На 22 октомври 2021 г. петима служители на Nexo - три жени и двама мъже, правят дарения от по 20 000 лева за партията, оглавявана от Ристю, За лъжливия канадец.......... ...гласувай дето купува скъпо руски газ през посредници и подава оръжие тайно. И Магницки нема да помогне.

    Коментиран от #7

  • 7 опа

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Патето Яки":

    20 000лв не са нищо и 100 000лв са нищо - да видиш некои хора само колите им са за 300 000 - 400 000лв теглили са кредити!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МНОГО ТРИЕТЕ БРЕ

    6 0 Отговор
    щом споменем ТИКВОНТИЙ и КОЗЯК
  • 10 Така е

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "опа":

    Някои хора могат да си теглят от някои банки над половин милиард кредити с пари си купуват фабрики, земя, предприятия, къщи, апартаменти и прочее. И най-улавия да си с толкова пари ще видиш бая зор докато ги загубиш ...
    Така че важно е да се спре тази схема на теглене и правене на бизнес. А обикновения човек за 50 000лв го разследват и връщат години назад и после връща 80 000лв. Да не говорим за мижавите бързи кредити от по 500 -1000лв колкото да закърпиш месеца, после ти съдират кожата от гърба, взимаш 500 - дължиш 4000лв.
    Е тези порочни практики могат да се спрат само от ПП - ДБ

    Коментиран от #21

  • 11 Динко

    2 10 Отговор
    Незнам вие за кой ще гласувате, но Има такъв народ е най-достойната партия! Надявам се да я подкрепят повече хора от предния път

    Коментиран от #12

  • 12 ТрампЛин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Динко":

    🤣🤣🤣🤣🤣сериозно?🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    1 0 Отговор
    Ненчо и другите ти никове, да ми ядеж ху..........

    Коментиран от #16

  • 16 педро

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Гладен че остане горкия
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    Искаш да кажеш от шарлатаните ли?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол