Last news in Fakti

14 Март, 2023 13:56 1 717 46

Александър Симов, БСП: Джендър идеологията вече е в българските учебници, оставете децата на мира

  • джендър идеология-
  • александър симов-
  • бсп

България спешно се нуждае от таван на цените като помощ на хората, които виждат как заплатата им стига за все по-малко неща

Александър Симов, БСП: Джендър идеологията вече е в българските учебници, оставете децата на мира - 1
Снимка: Нова ТВ

"Ние започваме инициатива за стартиране на референдум срещу джендър идеологията, виждаме какво се посипва в училищата.” Това заяви кандидатът за народен представител от “БСП за България“ Александър Симов в ефира на Нова нюз. А след това Симов зачете от учебник по „Човекът и природата” за 6-ти клас следния цитат: „Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол, някои обаче откриват, че имат предпочитание към собствения си пол или към индивиди от двата пола” прочете с тревога Симов

И продължи, че приоритет на социалистите са децата „Отдавна предупреждаваме за това, все повече и повече пада възрастта, на която децата са подлагани на нещо подобно. Нека да ги оставим на мира, ще дойде времето, когато те сами ще се сблъскат с тези неща и ще направят своя избор”, категоричен беше Симов.

Основен приоритет на БСП е и налагане на таван на цените на стоките от малката потребителска кошница. „ Това трябва да е голямото решение. Много хора казват, това е антипазарна мярка няма да сработи, ние трябва да се отървем от този пазарен „талибанизъм”. В крайна сметка виждаме, че в Гърция и Франция го въведоха като работеща мярка, при това инфлацията там е по-ниска”, обясни той.

По думите му инфлацията у нас при хранителните продукти минава 50%. „България спешно се нуждае от таван на цените като помощ на хората, които виждат как заплатата им стига за все по-малко неща. Те виждат, как миналата седмица са плащали за млечните продукти една цена, а днес вече с 15% по –висока”, посочи той.

На въпрос крие ли риска тавана на цените той отговори с пример: „Спомняте ли си, когато четворната коалиция започна да управлява декември 2021г., една от първите стъпки, която беше предприета е да се сложи таван на цените на тока. Тогава също се говореше, че след като бъде премахнат тавана ще последва увеличение.- оказа се, че не е вярно .Пазарът се беше успокойл.”, каза Симов.

„2020 година, когато дойде Ковид кризата ние бяхме политическата сила, която предложи закон срещу спекулата на храните. Тогава беше отхвърлен, но сега вече всеки вижда, че в България има спекула и с нея трябва да се справим. Ще предложим отново такъв закон”, допълни още той.

А след изборите той заяви че ще говорят с всички. „Но първо ще се допитаме до членовете на партията с кого да се коалираме и подкрепим след вота на 2-ри април”, заяви още той.

На финала Симов призова всички да подкрепят БСП с номер 1 в бюлетината.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гейчо

    3 23 Отговор
    Ало секси мъжле си ама Бойко е по силен

    Коментиран от #28

  • 2 честен ционист

    1 13 Отговор
    Джендър идеологията е за простовати народи и такива от Третия свят. За по-хитроумните, си има окопи.
  • 3 Агата Кристи

    13 27 Отговор
    Тоя ДЖЕНДЪР да говори САМО с маска на устата, щото само лиги и пяна хвърчат около него, отвори ли си устата !
  • 4 Българин

    18 23 Отговор
    Едва ли има нещо по противоестествено и перверзно от любовта към Русия, която практикува и пропагандира БСП!

    Коментиран от #22

  • 5 Истина

    12 18 Отговор
    Абе ти деца имаш ли?Или си женен само за прикритие.Видиш ли някой много да вика срещу джендърите да знаеш че обикновено е прикрит такъв.
  • 6 Соломон Паси

    28 11 Отговор
    Ако синът ви на 8 години търси своята полова идентичност, на 12 години си прави операция за смяна на пола а на 16 прилича на Емили с тротинетката значи сте избирател на ПП и ДБ.

    Коментиран от #9

  • 7 Естет

    10 21 Отговор
    Аз джендър съзрях само на кадъра от телевизията, ама неприятен, мазен и КорнелоПодобен.
  • 8 Гост

    10 20 Отговор
    Рядко неприятни изказвания има този човек.Не знам защо въобще смята,че може да мисли.Направо се чувствам отвратен от политическата партия която представлява.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Светлина

    7 15 Отговор
    Тази партия копае дъното. Срамота.
  • 11 ТаУмВзе

    4 9 Отговор
    Само сашко си мисли, че българските ученици сега си четат Учебниците! Бухахаха
  • 12 Вън от Европейски Райх

    16 4 Отговор
    Каквото и да се прави, рано или късно ще ни го натресат.
    Няма спасение, освен напускане на ЕВРопЕЙСКИЯ Райх.
  • 13 яжте шоколад Клоакер

    11 4 Отговор
    що бе, козяците ще са щастливи, ако децата им станат безполови същества

    Коментиран от #17, #26, #32

  • 14 Всички сме джендъри /имаме пол/

    3 8 Отговор
    В Швеция двойка взе решение да отгледа своето двегодишно дете “без джендър”. Те не казват на никого дали Поп е момче или момиче, с изключение на няколко човека, които сменяха пелените му. Те искат детето да е в състояние да израсне свободно, без да бъде принудено да влиза в специфичния джендър-калъп. Ха сега тези дето пишат за тъй наречената от тях, като пенещия се, джендър идеология.
  • 15 Анонимен

    2 7 Отговор
    Тоя пари има деца няма. Не са джендъри но ако те опънат младите от герб очите ще ти се изцъклят, Ууупулят. Защо лъжете хората. Поне живеят на запад и знаят, че от там по хубаво няма, а това, че българките проституират, забременяват и хващат балък и детето го оставят само в стая, а те бутилки, алкохолици, ако сдетето ти плаче, държавата им ги отнема, не може пред децата да се бият, карат родителите, и ако се карат мястото им е в спалнята, а не да ги стресират малките и на градината по цял ден да плачат и ги успокоявс детския психолог. Ако родотеля не може да докаже, защо плаче, им отнемат детето. Кое е зле, или лошо. И в Бг трябва да бъде. А не да идва 2 вда часа, да пребива жена си пред двете си деца, да я нарича пред децата си на колкото му глас корво. Те са млади, а на старини как биха могли да бъдат. Бай ганю си иска да се бият и пребиват. Александре, родете си и за другите без пари, акуъл имаме повече от вас, защото от 20 г са извън българия, а бяха млади
  • 16 Хмм

    10 7 Отговор
    Джендър не съм виждал и не знам какво е, но този Симов като го гледам определено трябва да го държат по-далече от училищата и децата.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 истина ти казвам

    7 5 Отговор
    Джендъра вика дръжте джендъра! Свиленски тарикато селски! Ако беше ходил на военна комисия щеха да ти видат перфорациите! Бо.......к не земен!
  • 20 Крум Зарков

    7 5 Отговор
    Симов, колкото и да се пенявиш, този път няма да има за теб депутатско кресло?
  • 21 Джендър идеология

    1 5 Отговор
    Преведено значи, полово обучение. И някои не знаещи, Аууу, Баууу, ...и какво ли не.
  • 22 Зевзек

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    "Едва ли има нещо по противоестествено и перверзно от любовта към Русия, която практикува и пропагандира БСП!"

    За платената с рубли любов към МАсква има друга думичка, но ако я напиша ще ме изтрият. За това сетете се сами как се нарича тази любов и как се наричат "жриците" , които осигуряват платена "любов" срещу рубли.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Майстор готвач

    7 2 Отговор
    Не ми е понятно какво точно пишат в българските учебници, но в частност свободата на всеки един човек е да се самоопределя във всяко едно отношение. 99% от случаите на “обратни” се дължат на химически дисбаланс на организма. Отвращават ли ме еднополови връзки, определено да! Пречат ли ми тези еднополови отношения, не! Така че в България трябва да се научим да уважаваме всички хора, дори и “различните”, и най-вече да приемаме самоопределянето на хората, не само сексуалното самоопределение, всяко едно. А това което говори Александър Симов е чист популизъм, и целите са разделение на обществото! Съвсем елементарно е, стратегия на БКП (БСП). Нищо ново под слънцето!

    Коментиран от #30

  • 25 Минева

    3 1 Отговор
    Ако синът на Н доведе от САЩ зет!!!
  • 26 Преведено значи

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "яжте шоколад Клоакер":

    що бе, козяците ще са щастливи, ако децата им станат безджендърови същества.
  • 27 !!!?

    14 3 Отговор
    Що е "джендър идеология" и от кога датира тя !!!?

  • 28 объркАл си рейса

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гейчо":

    Дедовците са слабаци.
  • 29 Доста хора трябва да посетят сексолог

    4 2 Отговор
    А по умните да се логнат в гугъл и да разберат що е джендър.
  • 30 Родител

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Майстор готвач":

    В Испания вече узакониха зоофилията и вече в някои западни страни открито се говори за узаконяване на педофилията.
    Това според теб нормално ли е?
    Джендърията е този учебник е за деца 6-ти клас. Децата на тази възраст нямат изграден светоглед и не разбират какво е пол, камо ли сексуална идентичност. Не трябва да им се бърка в мозъка с идеологии до 18 годишна възраст. После каквото искат да правят.

    Коментиран от #33

  • 31 Елементарно е Уотсъни

    2 2 Отговор
    Джендър значи пол.
  • 32 Джендър не значи безполови същества

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "яжте шоколад Клоакер":

    Джендър значи пол.
  • 33 Гринго

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Родител":

    Педофилията навсякъде, без изключение, се преследва със закон! Изглежда бъркаш някъде, или просто трябва да четеш повече за да разбереш дефиницията за педофилия. И пак подчертавам, няма страна в която педофилията да не е преследвана със закон, или въобще да е толерирана по какъвто и да е начин!

    Коментиран от #43

  • 34 Не, тук не са объркани а са тролчета

    2 1 Отговор
    Безсмислен спор. Пол и джендър са едно и също, но политиците ползват това неразбиране в някои прислойки за пропагандни цели.
  • 35 За афект слюнчещия се

    0 0 Отговор
    Пише джендър идеология а не полова идеология. Не всеки знае английски.
  • 36 За незнаещите английски

    1 1 Отговор
    "джендър идеология" значи "полова идеология"

    Коментиран от #40, #41, #44

  • 37 !!!?

    4 0 Отговор
    БРАТУШКАНЕТО - Джендър идеологията на червената русофилска Мафия !!!?
  • 38 !!!?

    5 1 Отговор
    БРАТУШКАНЕТО - Джендър идеологията на червената русофилска Мафия !!!?

  • 39 Анонимен

    0 0 Отговор
    И за мен е недооустимо първи или втори братовчеди да се женят, но нека. Били се разбирали. Що за пеостотия е. Как няма да се разбират, като са от една кръв и възпитавани по тяхному. Все едно моят да се ожени на брат ми дъщерята или внучката. Та ние сме едно. Но си казвам, щом им е гот, нека раждат. А има мъже билни и това е друго, мекотили, те нямат вина, навремето ми споделяше братовчедка ми лекар, на братовчед му математик ориятел, но жена му си живеела с него. Но днес имаме свобода. И не ме ебя, кой с кого си ляга. Важното е да не пречи на околните. Може би ни разкрепостиха в мислебвто, но и не желая диктатура. Който си е скромен и при свободата няма да се промени, а който си хойкаше и при диктатурата се криеше в колата на известното ченге, мацето лягала в колата на известният тогава, да не му цитирам името, че може да е жив, помакинята е покойница, отишла при сина си на гости в лондон, да види 2 деца, яли тя не пие и пуши и се веселили и на сутринта, глътнала бастуна. Който ходи печели в живота, жените де. Свободата приятели, Алекс Симо, там е истината, а не да си послушник на разни комунистически дейци. Не одобрявам. Лично мнение и ясна гражданска позиция.
  • 40 хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "За незнаещите английски":

    Не значи ли идеология за многообразието на половете? От биологичните 2, та чак до модерните 32.
  • 41 За поназнайващите английски

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "За незнаещите английски":

    Джендър идеология изобщо е измислено словосъчетание, използвано от Кремъл и други пропагандни центрове по света. Джендър е социално обусловена полова идентификация и тая работа не е чернобяла. Но простите не обичат нещата да се усложняват. Един друг умник по-горе (вероятно фен на Възраждане) пък твърди, че в Испания узаконили зоофилията. Никой няма да ви вземе джендъра, пичове, спрете с тая простотия.

    Коментиран от #45

  • 42 Ком

    1 1 Отговор
    Трябваше да мислите за това, когато подкрепите джендерите от ДБ и ПП.
  • 43 Родител

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гринго":

    Не изопачавайте. Не съм казал, че педофилията е узаконена някъде,а се правят опити да се узакони. Както стана с хомосексуализма, който бе психично отклонение преди няколко десетилетия.
  • 44 Родител

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "За незнаещите английски":

    "джендър идеология" е ИДЕОЛОГИЯ, не е НАУКА
    наука е БИОЛОГИЯТА, там има САМО два пола - мъжки,женски
    при идеологията може да си създадеш 100 или 200 пола.
  • 45 Родител

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "За поназнайващите английски":

    Ограмотете се:

    Новият испански „Закон за защита на животните“ предвижда глоба до 200 000 евро за бременност на куче, чийто собственик не е професионален развъдчик, и до 2 години затвор за убийство на плъх, който си е проправил път сам в дома.

    От друга страна, зоофилията, която досега се смяташе за престъпление в кралството, ще престане да бъде такова, ако не наврежда на животното.

    // Belarra despenaliza la zoofilia si no produce lesiones al animal //
  • 46 мдда

    1 0 Отговор
    Къде го видя бе ръб такъв? Измислихте с Корнела какво да говорите преди избори...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове