Last news in Fakti

5 Април, 2023 04:12 4 193 33

Проф. Асен Балтов се отказа от депутатското си място

  • асен балтов-
  • депутат-
  • ортопед-
  • герб-сдс

Бившият директор на "Пирогов" предпочете да остане ортопед

Проф. Асен Балтов се отказа от депутатското си място - 1
Снимка: БНТ

Още преди да бъде обявен официалният списък с депутатите в 49-ото Народно събрание, един от кандидатите се отказа от мястото си. Това е бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов от ГЕРБ-СДС.

Във Фейсбук страницата си Балтов благодари на всички, които са го подкрепили и заявява, че е избрал професията си на ортопед пред депутатския пост.

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 49 НС. Поради нормативни ограничения, обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар- ортопед травматолог", написа той.

Окончателният списък с депутатите в следващия парламент ще бъде обявен до 9 април, неделя.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    23 30 Отговор
    Нормална реякция на Качествен човек - сато Лекар печели много повече отколкото Депутат,но по-важното - едно продължително влизане в Политиката и излизане от Медицината със сигурност ще го извади "от форма",може би завинаги.

    Коментиран от #26

  • 2 хихи®

    38 6 Отговор
    В България няма професионалист, който да иска де политик.

    Коментиран от #4

  • 3 Задкулисие

    44 8 Отговор
    Боко тиквата ще го назначи директор някъде.
  • 4 Да бе да...?!

    68 10 Отговор

    До коментар #2 от "хихи®":

    А когато Буци бе на власт,същият тоя лекар,вместо да се отдаде на професията си и да е в болницата,обикаляше като гламав ,с джипката на Буци по магистралите, обаждайки се натегачески от задната седалка..!
  • 5 Явно е

    41 8 Отговор
    че депутатската заплата му изглежда мижава пред това което взима в Пирогов.

    Коментиран от #31

  • 6 Лост

    63 4 Отговор
    Чак сега ли разбра за нормативните ограничения?Това си е истинска мушенгия както казва шефът му.Явяват се едни, избират ги ,а после други в Н.Събрание.След това се сгодяват с тези които са плюли преди изборите,а после хората им били виновни,че нямало доверие към Н.Събрание.

    Коментиран от #7

  • 7 среднощен

    48 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    "Ето това е отговорът"... Все по-тъжна история става българската политическа действителност... Интересното е - кой влиза на негово място?
  • 8 Защо въобще

    58 3 Отговор
    е бил в листата на кандидат депутатите, след като предварително по закон се знае, че няма право като депутат да упражнява лекарската си професия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Наглецо

    58 2 Отговор
    Това го знае много добре и преди да се кандидатира за депутат.Тия номера от селски вечеринки ги има само в кочината.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    8 29 Отговор
    Позиция на един достоен човек и лекар. Бавно и полека се оттърсва от калта на ГРОБ.

    Коментиран от #14

  • 13 Клона

    33 3 Отговор
    Що бре Проф. Не щеш ли да те возят на дЗипката?
  • 14 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    38 1 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Това са НЕумности!
    ББ му е платил да се включи в депутатските листи, за да привлече избиратели
    и после се отказва, за да стане депутат някоя мишка, която ще гласува, както ѝ кажат...
  • 15 избирателен закон

    32 1 Отговор
    Циркът пак почва! Нареждат ги на по две места, а после едни се отказват, други влизат без да са участвали в изборите! Партийна мафия! А народът го лъжат, че той ги избира....
  • 16 Ивайло

    26 2 Отговор
    Знаем те отлично какъв "лекар", от онези дето гледат на пациента като на касичка с пари!
  • 17 Мразя

    14 6 Отговор
    Гербавата шайка крадлива.Но ,господине прави ви чест ,че сте се отказали от тази недостойна говорилня,която нищо добро не прави за ,България.Поне ще сте полезен за хората,НС с нищо няма да ви обогати,напротив ще ви омерзи.

    Коментиран от #24, #28

  • 18 Ххх

    30 1 Отговор
    За такива к....ски номера трябва да им вземат депутатското място, нека бъдат 239.
  • 19 Питащ

    24 1 Отговор
    Добре, но това е лъжа. Защо се кандидатира, а после се отказва? Подлъгва хората и те гласуват за професора, а после в Парламента сяда друг, за който, ако беше основен кандидат, хората нямаше да гласуват.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    15 4 Отговор
    От потъвщия кораб ,,ГЕРБ,, плъховете бегат първи!!!!!!!!!
  • 22 Освен трудов

    7 0 Отговор
    Има и граждански договор.Искаме депуутати да има повече
  • 23 И това

    11 0 Отговор
    Сега ли го разбра?
  • 24 СПОКО!

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мразя":

    Професора не е глупав...!Той си е направил сметката...!Не мисли,че се е отказал ей така...!Боко ще му е обещал я директорски пост,я нещо друго,мислейки,че сега ще е отново на власт...
  • 25 Хрис

    21 1 Отговор
    Морално ли е това деяние професоре? Хората гласуват за вас, за вашите качества, за вашата извесност, а не за тези на човека, който ще седне на вашия стол. По същество Вие ги излъгахте.
  • 26 един

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    А като е нормална реакция защо въобще се кандидатира за депутат?Или да привлечем народ и после "аз имам друга работа"!Нима преди това не знаеше, че му е по-добре да работи като ортопед?Комунистически мурафети!
  • 27 БОЧКО

    4 3 Отговор
    Малко по-достоен човек спрямо всички останали от шайката на толупа. То да не е за нормални хора да те свързват с такава престъпна групировка?

    Коментиран от #29

  • 28 Ще му

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мразя":

    правили ли чест ако след няколко месеца пак участва в изборите и пак се откаже. Неговия шеф е шампион. От времето на царя участва в два района, печели, печели две места и се отказва и от двете.
  • 29 Е добре де...?!

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "БОЧКО":

    До вчера Балтов като вися по разни билбордове на ГЕРБ,нима не ги знаеше какви са...!Чак сега ли ги разбра и прозря...!Другаде е заровено кучето...!Направил си е сметката,че като доктор,ще влиза повече в касичката му...!Кой каквото и да ти говори,знай че става дума за...пари ..!
  • 30 един

    7 1 Отговор
    Въпрос към всички тролове които оправдават със възторг постъпката на Асен Балтов!Какво би станало ако 240-те избрани току-що народни представители, се откажат от депутатското си място под предлога че имат друга по-добра работа?Чакам отговор!
  • 31 ТАКА Е!

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Явно е":

    Но чак сега ли го разбра...?!Или ГЕРБ го използва,като ракета-носител,за да влезе на негово място някоя гербава калинка...!В тоя ред на мисли,ще ми е много интересно да видя кой влиза на неговото място...!
  • 32 За протокола

    3 0 Отговор
    Крайно време е всеки да се занимава с това, което знае и може.
    Както не искам инженер да ме оперира или банкер да ме вози на реактивен самолет, така и не искам лекари и бизнесмени да се занимават с политика. Всяка жаба да си знае гьола. Политиката е сложна материя и има голяма разлика от това да я бистриш в кръчмата или сред приятели на ракия и салатка и да я вършиш наистина и както трябва. Което се и доказа от "политиците" в последните години. Парламента и МС не са детски градини и начални училища за отглеждане на прохождащи политици. Нека постажуват някъде другаде, да се покажат и докажат, да понатрупат знания и опит и тогава да идват да управляват държавата и народа. От хора, излезли вчера от училище, работили само за себе си и несвършили нищо полезно за обществото през живота си, някои не отгледали дори едно коте, не може да се очаква да знаят и да могат да управляват държавата. Колкото и дипломи да имат и откъдето и да са те.
  • 33 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    3 0 Отговор
    Лекаря си е лекар, и най-голямата му грешка е случайно да стане депутат.
    ПРОФЕСОРЕ, ПАРЛАМЕНТА Е РАБОТНО МЯСТО ЗА НЕ УСПЕЛИ И КОМПЛЕКСИРАНИ ИНДИВИДИ НА КОИТО И ЕГОТО ИМ Е МАЛКО.
    ТЕЗИ НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ НИЩО И ТАМ В ПАРЛАМЕНТА Е ТИХО ПРИСТАНИЩЕ ЗА НЕКАДЪРНИЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове