Last news in Fakti

5 Април, 2023 07:21 3 599 20

ЦИК коригира резултатите заради пропуснати данни от 11 секции в чужбина

  • цик-
  • резултати

Очаква се дори да има разминавания в цифрите, но те да са минимални

ЦИК коригира резултатите заради пропуснати данни от 11 секции в чужбина - 1

Заради пропуснати данни от 11 секционни комисии зад граница Централната избирателна комисия ще коригира данните при вече 100% обработените протоколи. Това вероятно ще се отрази и на избирателната активност, съобщи Нова телевизия.

Във вторник изтече крайният срок за предаване на изборните книжа от районните комисии. По процедура ЦИК трябва да извърши повторни сметки и повторно въвеждане на данните. Ще се анализират несъответствията, в резултат на което се актуализират сумарните данни, вече публикувани в сайта на Комисията.

Очаква се дори да има разминавания в цифрите, те да са минимални и да не променят вече оповестените резултати. Официално те ще бъдат обявени утре. А до неделя трябва да стане ясен и поименният списък на депутатите в 49-ия парламент.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Имам опасения

    32 1 Отговор
    Че и при ядрен конфликт мафията в БГ ще оцелее. Страшни глупости, това е все едно в завод за коли да пропуснат да сложат единия фар.
  • 3 додик

    33 0 Отговор
    Няма такива гл..ци.Да изхвърлят всички от централата на цвик.Невежество,некъдърщина и манипулативност.
  • 4 плюс минус

    37 1 Отговор
    Накъдето и да се обърнеш, все некадърници в администрацията.

    Коментиран от #6

  • 5 1234

    25 0 Отговор
    уволнения в ЦИК и яка глоба за ИО
  • 6 Бамби

    30 0 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    Не са некадърници, ами трябва да се нагласят цифрите -според предварителният план
  • 7 Хартиена коалиция

    22 3 Отговор
    В парламента трябва да махнат електронното табло и пултовете за гласуване и да сложат един кашон с дупка, цървулите да гласуват с бюлетини и някой да брои и да смята, с видеонаблюдение в едър план естествено. Да видят хубаво ли е.
  • 8 Колко депутата са това?

    25 0 Отговор
    11 секции къде в чужбина? Мълчанието на ЦИК ми говори, че са в Турция. Това ще е най-голямата уйдурма правена от началото на демокрацията!

    Коментиран от #13

  • 9 Механик

    22 0 Отговор
    10-15 машини за гласуване са пускали празни бюлетини. 30-40 изобщо не тръгнали. Част тия които са заработили се е налагало да се гласува по няколко пъти докато зацепят (случая Асен Василев). Неколко председатели на комисии, били пияни. Неколко такива се оказали тотално неграмотни. Арестувани 5-6 кмета за нарушения на изборния кодекс. ИЗгубени няколко урни с бюлетини. ЦИК 10 пъти си коригира резултатите, щото намквоси. В крайна сметка се оказва, че са гласували малко по-малко от 40%, което е под половината, което пък условие представлява все пак някаква гаранция "че повечето българи" искат именно тия хора на власт.
    Само аз ли си давам сметка, че по-измислени избори в БГ не е имало и при комунистическо? По-измислени и по-фалшиви.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 0 Отговор
    Не им стигнаха 90% ПОДПРАВЕНИ протоколи , ами сега и цели ЕДИНАДЕСЕТ секции ‼️‼️‼️‼️

    Остана ли някой , който да вярва в честните избори и Баба Яга ❓‼️❓
  • 12 Ясно е,

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    че виновните за това са ГЕРБ, Възраждане, ДПС, БСП и ИТН.
  • 13 Информационно обслужване

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Колко депутата са това?":

    Не, няма да е. Изборите тук са манипулирани още от 1990-та, всички без изключение.
  • 14 Димчо

    14 1 Отговор
    Ръководителката на ЦИК, заедно с членовете и трябва да се уволнят поради некадърност и да им се забрани да работят поне 50 г. в тази сфера.
  • 15 Предстои инпийчмънт

    7 2 Отговор
    На Муньо
  • 16 гн88с

    10 2 Отговор
    Изборите трябва да се касират заради:
    1. Видеонаблюдението, което не работеше в 2 000 секции;
    2. Машините, които блокираха заради новата хартия, уж;
    3. Масово невалидни бюлетини. Историята помни как се задраскват и обявяват за невалидни бюлетините за определен кандидат;
    4. Купеният вот.
    Тези факти са предостатъчни.
  • 17 Хахаха

    3 2 Отговор
    Чета коментарите и виждам,че хората все още вярват в изборите. Той изборът е направен много преди изборите, само се чака да минат формално.
  • 18 За протокола

    3 1 Отговор
    До кога ще продължаваме с тази първобитна технология на изборите и броене на гласовете?!?!?
    Дадохме много милиони за някакви измислени венецуелски машинки, които нито работят както трябва, нито могат да ни убедят, че не позволяват манипулиране, нито с тях се избягват "фокусите" при гласуване и броене, а не инвестираме в наши си машини, за което имаме и специалисти и възможности и които могат да бъдат дори изнасяни в бъдеще. Накратко:
    - активна регистрация на избирателите,
    - използване на блокчейн технология
    - гласуване с машина, като:
    --- в момента на гласуването се проверява в реално време дали такъв гласоподавател съществува и дали вече е гласувал,
    --- гласът се отчита, като се регистрира в няколко бази данни - в секцията, в РИК, СИК, ЦИК и някои контролни или наблюдаващи органи.
    --- в края на деня се отваря базата данни и цялата информация е вече налична, като от нея могат да се вадят всякакви статистики, например гласовете за определени партии по време, място и т.н.
    Няма висене по нощите, няма чували с бюлетини, няма грешки при пресмятане и попълване на протоколи, няма забавяне, няма мъртви души, няма изборен туризъм и т.н.

    Коментиран от #19

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "За протокола":

    Още древните са го измислили-
    при истинската Демокрация гласуват
    - грамотни,
    - имотни,
    - постоянно уседнали

    Коментиран от #20

  • 20 За протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За времето си е било правилно, но днес ще има някои неочаквани "ефекти". Като например:
    - много грамотни, днес не са имотни поради случилото се в последните 33г.
    - има много имотни, които не са грамотни, пак по същите причини, Да не говорим как са станали имотни.
    - уседналостта е много разтегливо понятие, защото ти можеш да се водиш на адрес, на който да не стъпваш с години, а има и такива, които дори не знаят къде е този адрес. Ако изобщо съществува. Ще връщаме домовите книги и кварталните ли? Май не е лоша идеята :)

    Мисля, че днес имаме други предизвикателства. Базова грамотност безусловно е необходима, но на първо място трябва да са морала, общественото съзнание, чувството за национална принадлежност, патриотизма. (да не се бърка с патриотарството и разни болни "националисти"). Хората трябва да имат здрава ценностна система и вярна обективна информация за всичко и всички в политическия зверилник. И накрая, трябва да има нещо що-годе качествено, което да бъде избрано. В торба с гнили ябълки, колкото да ровиш, не можеш да избереш хубава, здрава праскова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове