Last news in Fakti

27 Юни, 2023 07:36 1 684 34

Стефан Янев: На частната армия не може да се има доверие, защото наемниците са мотивирани по друг начин

  • стефан янев-
  • частна армия-
  • вагнер-
  • путин

Възможният сценарий след похода на частната военна групировка "Вагнер" към Москва е консолидация на властта на Кремъл по подобие на консолидацията на властта на Ердоган

Стефан Янев: На частната армия не може да се има доверие, защото наемниците са мотивирани по друг начин - 1

Възможният сценарий след похода на частната военна групировка "Вагнер" към Москва е консолидация на властта на Кремъл по подобие на консолидацията на властта на Ердоган. Това е доста вероятен сценарий, който не би довел до промяна на външната политика на държавата. Това мнение изрази лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR".

"На частната армия не може да се има доверие, защото хората, които са наемници, са мотивирани по друг начин, не както е една армия, изградена от националната държава", обясни Янев.

По думите му Владимир Путин е лидер на Русия от 23 години, през които е видял различи кръгове на влияние и опити да бъде сменен.

"Някак се е справил с това, някак се е справил с позицията си. Ако демонизираме Путин и предричаме неговото бързо залязване, поради наличието на такива кръгове, аз бих задал въпроса - да внимаваме какво си пожелаваме, защото с неговата история на неговата позиция, той е предвидим, но този който дойде на неговото място, може да не бъде предвидим", коментира още той и посочи въпроса с ядрените оръжия на страната.

Стефан Янев обясни, че пряка заплаха за България няма, защото случаят с "Вагнер" е "вътрешен проблем", но в същото време, несигурност би могло да има при успех на подобен преврат, защото не е ясно у кого би попаднал ядреният потенциал на Русия.

Относно поредния транш от помощи за Украйна, който българското правителство предостави, Янев попита защо се прави сега и "по този начин". Той не оспори солидарността на страната ни като член на НАТО и ЕС, но по думите му такава помощ трябва да бъде според възможностите на страната. Той уточни, че в този случай става въпрос за обучение на украинци от български специалисти и това няма да става на територията на Украйна, нито на наша територия.

"Този кабинет като че ли се фокусира по теми, които не са чисто български. Чисто българските теми са свързани с житието и битието на българските граждани. Основната задача на това правителство и този министър на отбраната е да се грижи за боеспособността на българската армия. Намираме се в една поредица от наводнения, хората страдат, няма кой да отиде при тях и да им каже - ето я държавата, тя разполага с тези средства и да се върнете към нормалния си начин на живот. Работата на българските министри е да бъдат между българските граждани и да решават проблемите им сега и веднага", коментира Янев пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че "Български възход" ще участва на предстоящите местни избори, както и на изборите за европейски парламент, а и на парламентарните, ако има такива.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаа

    28 2 Отговор
    И тоя голем разбирач. Я да каже като партията му е ВЪЗХОД , защо залязваме като държава.

    Коментиран от #11

  • 2 Псевдоним

    15 6 Отговор
    По-адекватно разсъждава в сравнение с Шаламанов, който наговори една камара глупости вчера.
  • 3 Боруна Лом

    25 0 Отговор
    ТЕ И НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ СА МОТИВИРАНИ ПО ,,,ДРУГ,,,, НАЧИН !
  • 4 фен

    21 1 Отговор
    Бе то и на такива като теб, дето хапят ръката, която ги храни, не може да се разчита. А за Пригожин, не бързай. Както той каза, всичко е съгласно плана!

    Коментиран от #33

  • 5 Как

    9 8 Отговор
    Всички знаят че русия е нестабилна държава силно агресивна и въоръжена. Всички казват че путин е нормален а всички около него са луди и ако те вземат властта ще стане страшно. И пак викат от възраждане русия е велика. Как като всички наследници на путин са с психически отклонения и веднага ще нападнат съседните страни с ядрени оръжия.
  • 6 политически слуги а те пък чужди слуги

    12 0 Отговор
    Зависи от къде го гледа човек , от моя гледна точка и на редовните армиж не може да се има доверие щом държавите ни са оставени в некадърните ви и престъпни ръчички , а те обслужват вашите идиотски поръчки .
  • 7 Чорба каша

    17 10 Отговор
    Нещо като "украинската армия", която по същество не е дори частна армия, а терористична групировка.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Сякаш на ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ ,
    като тоА може да се разчита‼️
    Що не извадят на един лист имената на всички сегашни натОВЦИ дето са се клели да се бият срещу НАТО ‼️
    А, да - защото няма толкова дълъг лист ‼️
  • 9 Механик

    9 10 Отговор
    Путин отново изпързаля натовците.
    Вместо да му извадят очите, те му изписаха вежди.
    п.п.
    И все пак, аз не мога да повярвам, че някой си е помислил, че с 5000 човека ще превземе Москва.
    Това е нереално. С толкова хора, дори и София не могат да превземат, какво остава за Москва. И то при положение, че тази частна група е въоръжена изцяло с руско оръжие. Кой ще я снабдява тая армия като изпука джепането?

    Коментиран от #22

  • 10 женерал янки дудъл

    9 4 Отговор
    за сефте показва зачатъци на мисъл
  • 11 САНДОКАН

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ехаа":

    Зарязване точно заради такива въртели
  • 12 Голям зор

    1 1 Отговор
    Абсолютно вярно.
  • 13 ТИР

    8 2 Отговор
    А когато армията е редовна а военният министър е наемник как стоят нещата г-н Янки,
  • 14 Аман

    11 0 Отговор
    от военни и военщина ! А иначе говорят за мир !
  • 15 Ахил

    7 3 Отговор
    Редовната армия е местна платена,наемниците са чужди, също платени.Само хайдутите навремето са действали без заплата.

    Коментиран от #18

  • 16 Що бе ?

    4 3 Отговор
    В НАТО какви са ?
  • 17 Красимир Петров

    12 0 Отговор
    Този политически труп от къде се появи

    Коментиран от #23

  • 18 Сами

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ахил":

    са си вземали и делили плячката !
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    АРМИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ......... ЧАСТНА АРМИЯ НА ПУТИН ....... ФАКТ !

    Коментиран от #32

  • 20 Някой си

    7 0 Отговор
    Да, така е. Друго си е патриотизЪма. Нямам търпение да хвана една пушка и да ходя да умирам за пътищата с дупки на Бат Бойко... Войните ги правят едни, а умират други, затова предлагам, тези които вкарват държавите във войни да ги съберат в една стая, да им хвърлят един нож и да се разберат помежду си, а обикновените граждани да си продължават с живота...
  • 21 Абсурдистан

    2 1 Отговор
    Това дори Путлер го вдяна, въпреки че до последно бръщолевеше че са патриоти. Явно и в Русия тази дума девалвира тотално!
  • 22 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Може пък и да може! Вероятно следващият път.
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Красимир Петров":

    ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП ГО ......... Е АКТИВИРАЛ ......... ФАКТ !
  • 24 Ехаааа

    4 0 Отговор
    Добре, че се появи другаря Генерал, че да ни обясни някой неща. Тоя народ, не е толкова тъп другарю генерал. Абе тия генерали, защо избягаха от армията и пожарната и станаха политици. Уж са се клели да пазят Родината ни до последния си дъх, а всички хукнаха за власт.
  • 25 В русия

    3 0 Отговор
    Всичко е частни армии (над 50 на брой) , интриги, предателства, машинации....доста добър пример за българското задкулисие и олигарсите. И те черпят от тези примери! Затова са ни скъпи "братушките"!
  • 26 Реалист

    1 2 Отговор
    На платената говедарска може да се има доверие и както пукне пушка бягат!
  • 27 Професора

    3 0 Отговор
    И тоя селянин от село Поповица стана разбирач.
  • 28 Фридман

    1 2 Отговор
    Не им се вярва на петколониците, че беше постановка от която те загубиха защото не разбраха Руската армия каква маневра направи за трите дни пиеса.
  • 29 КОНТРАТА

    1 2 Отговор
    НАТО е демотивирано с ниска боеспособност и дух.
  • 30 ТАГАР.РЕВ ЛАПА ОТ 3 ДЪРЖАВИ

    4 2 Отговор
    Позволи още 5000 американски военни да се разположат в България на наша издръжка
  • 31 Азз

    5 0 Отговор
    стеФчо разбра се и ти колко си доверен.....за два лева се продаваш,може и да е за повече,ама принципа е същия-като на магистралата.....
  • 32 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Абе този Путин го изкарахте по-велик от Господ.
  • 33 Баща ти

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "фен":

    Кой план,да стане Русия за смях пред целия свят,да губи територии в Украйна ли?Значи наистина е по план!!!
  • 34 АРЕС

    1 0 Отговор
    Тоя прост алкохолик и той специалист хахаааааааааа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове