Last news in Fakti

27 Юни, 2023 08:43 953 18

Политолози: Коалиционното споразумение би работило за ПП-ДБ

  • пп-дб-
  • герб-
  • коалиционно споразумение-
  • бойко борисов

Мария Габриел не е факторът, който определя нещата в ГЕРБ, тя изпълнява волята на Борисов, коментира Киряков

Политолози: Коалиционното споразумение би работило за ПП-ДБ - 1

Трябваше да има коалиционно споразумение в Комитета по трудоустрояване. Едно такова управление, в което трябва да се намери мнозинство, зад което да застанат политически сили, трябва да търси такъв тип коалиционно споразумение, но не на базата на постфактум, а на предварително организирани срещи. Това коментира политологът Георги Киряков в студиото на "Денят ON AIR".

Колегата му Емил Соколов също е на мнение, че трябва да има коалиционно споразумение. "Репутационната щета, която "Продължаваме промяната - Демократична България" се опитват да избегнат, се увеличава. Те са в неизяснени отношения, което позволява на ГЕРБ да ги изкарват аматьори, простолюбци - това уронва престижа на целия екип", заяви политологът.

По думите на Киряков има много назначения, при които са питани некоалиционните непартньори от ГЕРБ и затова е изненада, че все още няма коалиционно споразумение.

"Бягат от него заради собствените си избиратели и страха да не претърпят електорални щети. На този етап няма индикации, че едно коалиционно споразумение ще навреди много, че е по-добре да го няма. Важно е предварително да се обсъдят и най-малките детайли на едно сътрудничество за управлението на държавата", допълни още Киряков.

Според събеседника му ГЕРБ разчита на това, че нямат коалиционно споразумение. "Аз бих представил на ГЕРБ коалиционно споразумение, в което всичко ще е разписано до минути, защото това би работило по-добре за "Продължаваме промяната - Демократична България" - ще им освободи организационен капацитет и ще внесе структура в отношенията", каза Соколов пред Bulgaria ON AIR. Той заяви, че има поле за растеж и за връщане на подкрепата, но при условие, че не се губи време в търсене на мнозинства.

7-те точки са ключови и са добра основа, върху която да се гради, настоя Киряков. "Трябва да станат 700, защото тогава една шавлива жена като ГЕРБ ще се кротне. ГЕРБ винаги са играли тази игра. Борисов е такъв. Идеята беше, въпреки това, да се направи правителство", добави гостът.

"Продължаваме промяната - Демократична България" имат всички предпоставки да действат с по-голямо самочувствие, смята Соколов. "Типичен за г-н Борисов блъф, той очаква, че демократичната общност ще продължава да се гнуси и това ще му даде реторична среда да продължава да ги предизвиква. В момента, в който има коалиционно споразумение тонът на ГЕРБ бързо ще се промени", прогнозира той.

Мария Габриел не е факторът, който определя нещата в ГЕРБ, тя изпълнява волята на Борисов, коментира още Киряков. "С това трябва да се съобразяват партньорите им", добави политологът.

Събеседниците прогнозираха, че кабинетът има вероятност да издържи до местния вот.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ Е

    7 0 Отговор
    КАТО ДА ПРЕЛИВАШ КРЪВ НА УМРЕЛ ЧОВЕК.....!

    Коментиран от #13

  • 2 Гого

    15 0 Отговор
    Ето какво ще се случи, ако се подпише коалиционно споразумение между ГЕРБ и ППДъБъ.

    1. Рухва опорката на Кирил Петков и компания, че подкрепата на ГЕРБ не означавало коалиция. Опорка, която удобно се развява още от скандалния запис от Националния съвет на "Промяната".

    2. Лъсва уйдурмата и за избирателите на ППДъБъ. Ако има все още заблудени симпатизанти на Кирил Петков и Христо Ивнаов, които да си мислят, че двамата не управляват заедно с Борисов, с подписването на коалиционно споразумение ще се развенчае и тази лъжа.

    3. Окончателното реабилитиране на Бойко Борисов. Преди година и няколко месеца Кирил Петков и компания арестуваха незаконно Борисов в опит да го унищожат. Сега най-големият им враг, човекът, заради когото "Промянта" съществува, ще им стане официален коалиционен партньор.

    4. Пълното зануляване на "Продължаваме промяната". Партия, която се появи на бял свят с обещанието да свали модела Борисов, да спре кражбите и да потърси отговорност на виновните. По-малко от 2 години след създаването й същата тази партия влиза в коалиция с модела, срещу който се бори.

    5. ГЕРБ се връща в борбата за местните избори. Борисов е човек, който добре разчита социологическите проучвания. А те показват, че дори и да са разколебани избирателите му, липсата на алтернатива ще принуди повечето от тях отново да гласуват за ГЕРБ. Докато пописването на коалиционно споразумение ще доведе до нов сериозен срив за ППДъБъ, които тепърва ще берат плодовете на негати

    Коментиран от #6, #14

  • 3 Това са

    11 1 Отговор
    Безгръбначни некъдърници
  • 4 Гого

    6 1 Отговор
    ...визма от управлението на кабинета на акад. Денков. Тези два фактора пък връщат Борисов в мача за София и Пловдив. При силни кандидати и добра кампания, ГЕРБ може да изненада основния си опонент.
  • 5 Хохохо

    9 0 Отговор
    Киро каза че е обещал и няма как да прави коалиция с ГЕРБ .той е честен човек и нито лъже нито нарушава обещанията си дадени пред цяла България аххаха
  • 6 Българка

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Напълно съм съгласна с вас. Отделно, цялата ситуация показва кой е умния политик и кои са глупавите. Пожарникар, туруп, тиква, а какво излиза, умните харвардци имат още един - два хода и са мат.
  • 7 Киро Острото

    2 2 Отговор
    Бате Бойко дай Здравната каса да изкарам някой лев!Молим те!
  • 8 Кадир

    2 2 Отговор
    А, Киро канадеца. Ужасен е.
  • 9 Кути

    4 2 Отговор
    И мога да Ви гарантирам, че тъпите българи пак ще гласуват за ПП ДБ, дори и след прегръдката с ГЕРБ. Такъв ни е матряла.
  • 10 Българин

    1 1 Отговор
    Късно е либе за китка, преди сватбата кой кого излъгал- това е .После яко търпение и ако съпрузите са несъвместими един към друг- развод.След развода идва ново надлъгване и пак сватба.
  • 11 русенец 2

    2 0 Отговор
    септември ще бъде май
  • 12 Песъка

    4 3 Отговор
    Не верно това! Г-н Кирил Петков обеща пред цяла България, че няма да направят коалиция с герб. А аз вярвам на този млад и почтен човек!
  • 13 да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТОВА СПОРАЗУМЕНИЕ Е":

    направо е за полски комин...
  • 14 Добър анализ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Анализът от 5 точки на 2-Гого е много добър. Към точка 2 за евентуално лъсване на уйдурмата, би трябвало да се има предвид и Пеевски, с когото видният демократ Христо Иванов играеше плътно през цялото време. Разбира се, Делян Пеевски не е от ГЕРБ, но като втора основна фигура от ъндърграунда в парламента, за него е важно дали ще се подпише коалиционно споразумение предвид общото пране в една и съща пералня с Борисов.
  • 15 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ти дай кръв, а да видим дали няма да ви съживи кръв 0 и всякаква. Най ок кръвна група е 0 нулевата. 240 давайте стари и млади кръв. Навремето ни казваха сдс тук не е санаториум младите, а днес са на 53,а ние бяхме по на 45,стари сте на 45,а те надминаха 45.който и да дойде, хората си остават захлупени. И 60 процента не гласуващи.криво дърво се изправя, но не и крив човек.
  • 16 ХХХХ

    1 0 Отговор
    Нс го превърнаха на болни хора и нс санаториум. Веждичката е първа страница
  • 17 Амет

    0 1 Отговор
    Дядо Вежди Борисов следва да е почетен гражданин на НС за вечни времена, докато живота го раздели.
    Честито Коч Байрам. Да сме живи и здрави, а Вежди да дочака 103 свещички светещи в тортата от Всички медии.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове