Last news in Fakti

27 Юни, 2023 09:12 1 007 33

Бойко Ноев: Пореден взрив в склад за боеприпаси и ние пак не знаем кой стои зад това

  • взрив-
  • склад за боеприпаси

Има два интереса, които движат тези събития в областта на отбранителната индустрия и в енергетиката-на задкулисието и на Русия, смята бившият министър на отбраната

Бойко Ноев: Пореден взрив в склад за боеприпаси и ние пак не знаем кой стои зад това - 1

Експлозията в склада за боеприпаси на Емилиян Гебрев е пореден случай за последното десетилетие. Общото е, че обществеността така и не знае кой стои зад тях. Това коментира в студиото на БНТ Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат.

"Има два интереса, които движат тези събития в областта на отбранителната индустрия и в енергетиката. От една страна това са интересите на организираната престъпност и мафията или задкулисието, както го наричаме в България, от друга страна са интересите на онези, които извършват агресията срещу Украйна. В оръжейната област тези два интереса се проследяват много ясно от, бих казал, 2009-2010 г. насам", отбеляза Ноев.

Той посочи, че тези два интереса не са влизали в конфликт, а по правило вървят успоредно.

"В последните десетина години те се преплитат в една симбиоза, която им дава допълнителна сила", коментира Ноев.

На въпроса защо обществеността не вижда резултати от разследванията, Ноев отговори:

"Защото тези два интереса са инструментализирани през българските органи, които са призвани да ни защитават от такива посегателства. Те са инструментализирани най-вече през прокуратурата, през ДАНС и в някаква степен през МВР".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 1 Отговор
    Не знаете, само щото чакате Посолството да ви каже.
  • 2 Професора

    26 3 Отговор
    На тоя ламугер пак му се привиждат руснаци
  • 3 ХАХАХА

    22 2 Отговор
    Путин бе Путин, Русия, ГРУ ,ФСБ,а може и НКВД ако да не съществува вече да стоят. Не заспивам докато на гербито не му спретнат я взрив ,я пожар!

    Коментиран от #21

  • 4 от посолството

    17 1 Отговор
    е как така пак ви бъркат отзад, а вие не знаете Нойко Боев ?
  • 5 Абе

    9 0 Отговор
    Ние знаем, ама не искаме да кажем.
  • 6 Епааа

    11 1 Отговор
    Откъде да знаете ?! Секогаш сте били прости !
  • 7 Така така

    10 2 Отговор
    С демокрацията започнаха и взривовете. Явно нещо не се спазва както трябва. Взривове имаше и преди войната в Украйна.
  • 8 тото

    6 1 Отговор
    кой стои зеления гущер.....
  • 9 пацо

    8 0 Отговор
    Гебревия да не се стиска да плаща и да дискуват 5метра около складовете
  • 10 СЛОНА

    11 4 Отговор
    БРАТУШКИТЕ ОТ ВАГНЕР СА ВИНОВНИ,ЧЕ НЕ ПОЕХА НА САМ,А ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ШЕ ДА ЗАПЕЕШ -разцветали яблани и грруши....
  • 11 Тоя пом..р

    9 3 Отговор
    пак задълба - причината за взривовете е че не се спазват никакви правила за безопасна работа с опасни материали, а това е заради алчността на собственика, който не ги осигурява и не влага инвестиции в тая посока, важно е да се бълва продукция
  • 12 мдаааа

    14 1 Отговор
    Абе чудам се тоя ПЕЗЕВЕНК на заплата ли е, на хонорар ли е при Гюбреф та всеки ден плаче за складовете....
  • 13 Параной Патологин

    6 0 Отговор
    Кой име интерес да подклажда паника и параноя? А така!
  • 14 на тоя

    9 1 Отговор
    Посолството ли му ги нашепва тия мисли...
  • 15 ХАХАХАХА

    9 1 Отговор
    ТОЗИ ДЪРТОФЕЛНИК БЕШЕ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ПРЕДИ 20Г. И ГОЛЯМ СПЕЦ СТАНА НЕЩАТА МНОГО СЕ ПРОМЕНИХА ОТТОГАВА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не знаете, защото сте прости,

    14 1 Отговор
    типични краварски подлоги! Тагарев е същият тъпак!
  • 18 Хорейшио

    11 0 Отговор
    Другарят Гебрев сам си ги пали, не е ли ясно?! Вече трябва той да каже защо и каква му е далаверата - дали заради застраховка или заради нещо друга. Ама втори такъв негов склад да гори случайно...айде бе
  • 19 Мнение

    5 10 Отговор
    Когато 33 години обвиняваш демокрацията и възхваляваш една прогнила държава. Когато фаворитизираш едно ченге, няма как да имаш нормална европейска държава. Ние сме продъдени от руска пропаганда. Останалите държави от източна Европа скъсаха с Русия и за това са богати и много по-добре от нас. Една Румъния, която гледахме надменно, сега е много пред нас. Но там копейки няма.

    Коментиран от #25

  • 20 Българин

    10 3 Отговор
    Умньо, така се прави когато искаш да заличиш следите на кой и какво си пращаш. Ходи доказвай колко барут е изгорел и колко данъци трябва да платиш. Гебрев е за затвора за незаконна търговия с оръжия
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаха

    7 1 Отговор
    Абе капацитет много добре се знае, че оръжейната ни индустрия вече не е наша и гербев пречи на нашите партньори. От 5 години на входа на предприятията е Русия защото от там взимаме изделия за направата на оръжията, а на изхода са американците, които ги продават. И от тогава главните пари са за тях, а при нас остават само заплатите и осигуровките на персонала. А гербев още се прави на самостоятелен играч и трябва да му се подреждат крилата.
  • 23 Перо

    6 0 Отговор
    Само за тоя олигофрен е виновен лично Путин! Трябваше отдавна да бъде съден за унищожаването на архивите за агентурното му минало в РУГЩ, а сега ще ми се прави на отявлен евроатлантик! П-к Радион Попов ще се хване за главата, къде и как се изявява това недоразумение!
  • 24 Когато руските ракети

    7 3 Отговор
    започнат да унищожават военните ни заводи и складове,тогава ще разберете,слуги на сатаната!Не са построили руснаците военните ни заводи,за да изпращаме боеприпаси срещу тях!
  • 25 Димитър Георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Много точен коментар!След разпада на комунистическия блок, държавите, които успяха да се откъснат от Руско влияние се развиха по-добре икономически! Всичко в руска орбита е бедно! Това е! Защото целта на такива режими като руския е да богатее олигархията, а не народа. Айде копейките да почват с минусите и да си стоят бедни!

    Коментиран от #27

  • 26 без имена

    2 0 Отговор
    не вярвам. гешев и компания не са фактор в прокуратурата.
  • 27 Радо

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Димитър Георгиев":

    Чета ви и не вярвам на „ ушите си “ типично по български , все някой друг е виновен за дереджето ни , е ....сега е модерно да е Русия ! А че ни управляват откровенни национални предатели това не е важно , важното е че ние не сме виновни , виновни са тия от изток и от запад ! Кой , ...Америка , Европа , или Русия е виновна ,че подкупните ни политици не могат да защитят националните ни интереси ?
  • 28 дядото

    3 0 Отговор
    ние,народа може и да не знаем,но вие,горе определено сте наясно,само се правите на ударени с мокър парцал
  • 29 единен

    0 0 Отговор
    Феномена Кики.
  • 30 да да

    1 0 Отговор
    гръмна и излитяха Нищото ,което го нямаше ...Даже накой да бием табани !А документи-Вар,ама менте за фасон....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Как бе Ноев да не знаем? Ти винаги си ни информирал,че са старите ти господари. Кой по добре от теб да ги познава. Все пак те са те изучили нали? И тебе ли те учиха на диверсии та познаваш почерка?
  • 33 пенко

    1 0 Отговор
    ОООООООО - ИЗМЪЧЕНИЙ БОЙКО --- НИЕ ЗНАЕМ -КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА И ГО АПЛОДИРАМЕ С : " БРАВО ПИЧ " !!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове