Last news in Fakti

28 Юни, 2023 13:13 2 329 40

Корнелия Нинова: Съдебната реформа приключи! Спасиха Бойко Методиев Борисов от правосъдие

  • бсп-
  • конституция-
  • корнелия нинова

Коалицията на имунитетите е най-здрава

Корнелия Нинова: Съдебната реформа приключи! Спасиха Бойко Методиев Борисов от правосъдие - 1
Снимка: БГНЕС

Съдебната реформа приключи. Всичко друго е имитация. Целта на съдебната реформа беше Бойко Методиев Борисов да бъде спасен от правосъдие. Постигнаха го. Сега имитират дейност. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"С гласовете на ПП беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Борисов. Коалицията на имунитетите е най-здрава. Може да се карат, но няма да допуснат срещу Борисов да има справедлив и прозрачен процес. Те сами се самосвалят. Единия ден - единият. Другия ден - другият плаши, че ще подава оставки. Включително премиерът заплаши. Малко е: "бий ме обичам те". ГЕРБ се гаврят с "Продължаваме промяната". Но когато дойде време за имунитетите, "Продължаваме промяната" се хвърлят на врата на Бойко и му викат: "Обичам те!". Не е само брак по сметка. Целта е да няма борба с корупцията, да няма разкриваемост на престъпленията през последните 12 години, моделът ГЕРБ. Цялата държава е заложник на един човек. ПП загубиха образ и достойнство", добави тя.

БСП ще участва в разговори за Конституция, когато те вече официално стигнат до комисия в парламента. "Когато бъде внесен проект в конституционната комисия, там представители на БСП ще участват и ще направим свои предложения. Дотогава няма да участваме в разговори. Това към момента е проформа занимание. Включително управляващите партии имат различни проекти за Конституция. Смятам, че това отново е форма на отклоняване на вниманието и няма да доведе до реален резултат .Конституцията е изключително сериозно нещо, този парламент няма капацитет да се справи с такъв сериозен въпрос", смята лидерът на социалистите.

"Това, което вчера се случи между двете управляващи партии - срещата. След 2 часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат, коалиционно споразумение и управленска програма - няма. Днес Борисов обяви, че тази среща трябва да се забрави по-бързо, защото е срамна и безплодна. След 1 час се събраха да променят Конституцията. Тази треторазрядна постановка с недобри сценаристи и актьори вече започва да омръзва на всички ни, защото истината също лъсна днес. Пред хората се карат, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и прозрачен процес, застават гръб в гръб и започват да се пазят", посочи още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А пък вашата партия

    24 8 Отговор
    се гушкаше с него години наред, гласувахте задно кражбите и си правихте от подялбата - царски банкети, докато пенсионерите минкаха и гладуваха. Всички все на едни и същи козяци Саксонци - Сакско-бург-готи слугувате от 1880-а година нататък! Бай Тошо затова ви изрита крадците в забвение.
  • 2 Умряла овца..

    26 11 Отговор
    Тлъста и неприятна.Това,дето го прави Костадинов,вие трябваше да го правите,мърди смотани! Само полуумрели пенсии гласуват за вас!

    Коментиран от #11, #36, #40

  • 3 Балъка БГ

    30 0 Отговор
    Правосъдие срещу обвинен имащ 4-5 милиарда е неосъществимо в нашите географски ширини .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 !!!?

    12 13 Отговор
    Нинова започна да говори с изкуствен интелект тип Копейкин от времето на Пандемията !!!?
  • 6 мошеничка

    14 8 Отговор
    а тебе кога ще те съдят бе пар-ал със пар-ал.
  • 7 въпросче

    21 5 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че Бойко Методиев Борисов от правосъдие го пазят ония от "Козяк"-а?????
  • 8 Бойко - заложник

    22 4 Отговор
    "Вежди Рашидов: Те пожелаха цялата власт, дадохме им я" - Защо им я дадохте, Вежди? Защото вашият лидер им е заложник? Защото са му обещали да го пазят от правосъдието? Кой ще гласува за ГЕРБ следващия път, след като вие подарихте властта на едни "политически шарлатани", които за 7 месеца управление докараха 26% инфлация и обедняване в страната?
  • 9 Трол

    20 13 Отговор
    Когато е права Корни,е права.
    Колкото и рядко да е...
  • 10 ПиПи

    13 1 Отговор
    В България законът на магнитите не работи,тъй-като има много дърво,което спира магнитните му вълни. Има много дървени глави в парламента ни.
  • 11 псевдо социалисти

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Умряла овца..":

    Не! Вече и те не гласуват! Гласуват онези, на които направиха пенсията 3400лв. на месец!
  • 12 ти да видиш

    8 4 Отговор
    Импексова тебе партията ти не те иска ти на всека манджа мерудия
  • 13 БОЦ - ко

    9 0 Отговор
    Други праща по затвори,
    Но, сякаш за себе си говори ...
  • 14 изкуствен интелект

    7 0 Отговор
    еми да. нали е любимец на гинекложката. тя каза: махнете гешев и го махнаха............
  • 15 Алоу Корни

    5 1 Отговор
    Е може ли да си вкараме националния герой в панделата?
  • 16 Летописец

    7 2 Отговор
    И не само Боко , Ами Гешев опрости и гробаря-енергетик Делян Добрев , дето му висяха обвинения над главата , а той искаше да подарява АЕЦи в България на чужди собственици (инвеститори) .
  • 17 така ли

    2 1 Отговор
    Теляците останаха без работа за сега!...
  • 18 относно правосъдиеето

    1 4 Отговор
    и държавността : липсата на възмездие за боко,води до набъбване на 33г демократичен цирей на бг-то !
  • 19 УРА,,УРА

    5 1 Отговор
    БСП имат голяма заслуга за разделението на хората. Русофилията им, коалиция Магнитски, хартиената бюлетина, неприемането на новия бюджет говорят за тежки негативи, които са проблем на Нинова, но тя упорито критикува всички и мисли, че с 23 депутата някой и обръща внимание. А имунитета на мутрата трябва да падне и той сам да си го даде,ако е мъж.
  • 20 Димо

    8 2 Отговор
    А вие г-жо Нинова,когато комунистите чрез съмнителни приватизационни сделки придобиха стотици предприятия и много от тях доведоха до умишлен фалит,осъдихте ли?Търсихте ли им отгворност?Вкарахте ли някой в затвора?НИЩО ОТ ТОВА!Същите политически мижитурки сте!
  • 21 Милата тя

    7 2 Отговор
    Сладурана, а теб кой те спаси от правосъдието за Техноимпекс? Или ти не си от тях, како Сийке.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тредстоун

    4 1 Отговор
    Бойко Методиев Борисов стоя без имунитет години наред , никой нищо не редно не видя тогава , последните две години които също беше без имунитет дори не беше във власт , другите чагърчащите колеха и бесеха и пак не можаха нищо да извадят , испанците казаха няма престъпление , дамаджаната и дименията инсталирани от куклата на решетников с една единствена цел да удрят по ГЕРБ и Борисов ... , кръгла нула , папагалите дори се пробваха да го арестуват показно , да го унижат и какво , смях в залата и простотии .... , айде по сериозно и да приключи с олигофрениите лансирани от латерните на прецидента и руски подлоги , 10 години простотии , сменете поне малко филма че взе да писва и на рубладжиите , смешници

    Коментиран от #29

  • 24 ЛИЛИ

    4 2 Отговор
    При това гласуване се видяха кои в са тройната коалиция - мутрите, канадските внедрени родоотстъпници и ДПС състоящо се от гяури, като Данчо ментата, Пеевски и др.! Това е коалицията на войната, това са гробокопачите на БЪЛГАРИЯ! Нинова говори истината , а Костадинов действа правилно, хвала и на ИТН!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 0 Отговор
    мафията Овладя Държавата
  • 27 Избирател

    2 1 Отговор
    Нинова права си , НО вие сте същите това се отнася и за вас .Кога ще започните да работите в интерес на нас обикновените граждани . Стига само лозунги и обещания . ГЕРБ са ясни те са деконструктивна еднолична партия 12 год грабеж ,ДъПъСъ също партия на интереса , вие кога ще станете истинска социална партия кога ще се промените ,кога ще признаете за зверствата от миналото на вашата партия и ще поемете отговорност и ще се извините, разграничете се и станете модерна социална партия .Бъдещето в управлението на държавата е в ПП и ДБ независимо от тяхната политическа неопитност ,но са честни почтени търсещи промяна на статуквото
  • 28 дом

    4 0 Отговор
    Факт. ППДБ и ГЕРБ-ДПС са вече един отбор.

    София е следваща жертва на ДС.
  • 29 Статистик

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тредстоун":

    Да, но тогава имунитетът му се казваше Иван Гешев. Сега двамцата си развалиха достлука и песента вече е по други ноти!
  • 30 дядото

    2 1 Отговор
    ето за това си права-да не допуснат разследването на боко мутрата
  • 31 Спасиха Бойко

    2 1 Отговор
    А СЕГА ИДВА ТВОЯТ РЕД, АФЕРАТА ТЕХНОИМПЕКС.
  • 32 Тяникога не е почвала..

    2 1 Отговор
    Да завърши..целта на акцията беше..да се спаси редник раяан...и ред други...
  • 33 пенко

    3 0 Отговор
    ЗАЩО МИСЛИШ ТАКА ??? ЕДИН КОРШУМ ЗА КАЧЕСТВЕН СНАЙПЕР СТРУВА - ЛЕВЧЕ + !!!! НО И ЗА ТЕБ И ЗА ВСЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК --- ВАЖНА Е МОТИВАЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Тома

    4 0 Отговор
    За това хората напускат кочината и отиват да си живеят в бели държави
  • 35 Как

    1 1 Отговор
    И беше прякора на тази. Импексова и Г-жа нито един патрон. Бая се нагуши за шест месеца.
  • 36 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Умряла овца..":

    За визията ли се хващаш бе мафиот? Пълна подкрепа за Корни Нинова. Много точно ви го казва.

    Коментиран от #38

  • 37 ....

    0 1 Отговор
    Тези си мислят че все още са първа политическа сила 🤣 А са пред последна
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 безпартиен

    0 0 Отговор
    Имаше направо "нарисувани" обвинения,но никой не се напъна да поиска тогава имунитет!Касае се за случая с Мишо бирата,и стрелбата с гранатомет по Чакъра!Там всичко беше ясно и единственото което се искаше е да се започне разследване!По втория случай дори България беше осъдена и на роднините на Чакъра се платиха едни пари!Ама кой да търси и още повече кой да мисли!?
  • 40 1221

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Умряла овца..":

    И какво толкова направи Костадинов? С ГЕРБ бутнаха работещото правителство и ни тласнаха към спирала от избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове