Last news in Fakti

12 Септември, 2023 08:24 2 012 46

Димитър Стоянов: Опраскаха МВР, явно е време да опраскат и службите

  • димитър стоянов-
  • мвр-
  • доклади-
  • данс

Той коментира, че не се случва за първи път парламентът да не приеме доклад. И даде пример с 2013 г., когато не е бил приет докладът за състоянието на българската армия, но тогава никой не е подал оставки

Димитър Стоянов: Опраскаха МВР, явно е време да опраскат и службите - 1

„Отново сме свидетели сме на политически спектакъл, чиито сценарий беше написан по време на онзи запис, с мълчаливото участие на премиера Денков. Вървим плътно по този сценарии. Опраскаха МВР, време е да опраскат и службите явно. Дали ще се стигне до смяна на ръководството, няма пряка индикация, има косвена – с неприемането на двата доклада на ДАНС и ДАР”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

Той коментира, че не се случва за първи път парламентът да не приеме доклад. И даде пример с 2013 г., когато не е бил приет докладът за състоянието на българската армия, но тогава никой не е подал оставки.

„Неприемането на двата доклада означава нещо съвсем различно – гласуват вот на недоверие на правителството на Кирил Петков, което имаше ангажимент да постави конкретни задачи на конкретни служби и те да бъдат изпълнени. Такива задачи явно не са били поставени. Този вот на недоверие се отнася и за комисиите за контрол на службите в 47-ото и 48-ото НС”, каза Стоянов.

Относно дали отказът да бъде приет докладът е призив да си подадат оставките, Стоянов каза, че този призив трябва да бъде съпроводен от мотиви, каквито той не е чул.

„Ако бъдат сменени шефовете на службите, дефицитите автоматично ли ще бъдат запълнени. Тези дефицити трябва да бъдат с финансови средства, защото нашите служби са технологично изостанали. Трябва да са в крак с колегите си от партньорските служби, да получават надеждна информация и да я представят и на президент, и на премиер”, каза Стоянов.

Той коментира и двата варианта - за сливане на цивилното и военното разузнаване, или вероятността да бъде заобиколен подписа на президента, да не трябва указ за назначаването им, а да се избират по предложение на правителството от парламента.

„Вторият сценарий е по-вероятен – да се заобиколи подписът на президента. Опити за сливане на двете служби има през 2011, 2015 и 2020 г. Но и в трите случая разумът е надделял”, каза Стоянов.

Той е против сменянето на шефове на служби през 3 месеца. „Просто тези служби престават да работят, това обрича националната сигурност на неуспех”, каза Стоянов.

Промените, които са направени през 2021 от Стефан Янев, Стоянов определи като „обосновани”.

„Тези мотиви бяха ясно разписани, предоставени отф министър-председателя – тогава Стефан Янев, на президентската институция”, каза Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русофили вън

    39 25 Отговор
    Копейките на Радев са предатели и трябва да се извадят от властта!
  • 2 Българин

    40 22 Отговор
    Митко Есемеса брани като орлица руската подлога Радев. И е крайно време радевата шайка да смени опорните точки, че "опраскване", "записи", "посолство" вече се изтъркаха.
  • 3 Ели

    17 10 Отговор
    ТИ ЛИ СЛАЖИ ОПОРКИТЕ В УСТАТА НА ОНАЗИ ЖУРНАЛИСТКА!ЗАМЕТЕ ЛИ СЛЕДИТЕ ЗА ФИНАНСОВИТЕ НАРУШЕНИЯ НА шефа на ВВС? ДА КЕ ПЛАЩА НА ЛЮБОВНИЦИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ Е НОРМАЛНО ЗА КОМУНИСТИТЕ? НО ДА СТЕ МОРАЛНИ СЭДНИЦИ И ДА СКАЛЪПВАТЕ КОМПРОМАТИ СЪЩО Е НОРМАЛНО ЗА КОМУНИСТИТЕ! ЕЕЕ И УБИЙСТВАТА СА ГОРДОСТ ЗА КОМУНИСТИТЕ!
  • 4 хаберих

    12 4 Отговор
    Стои си Адам в рая и ce оплаква на змията:
    - A такова xyбаво peбpo беше...

    Коментиран от #29, #44

  • 5 Перо

    28 5 Отговор
    Прави се от мухата слон! На всички е ясно, че тези специални служби са крайно неефективни и кабинетни. В крайна сметка тези служби работят за “политици”, мафиоти и чужди интереси, прикрити зад секретността. Т.е. сега става въпрос за смяна на слугинажа, не за дълбоки структурни и кадрови промени, преразглеждане на приоритетите и промяна на начина и методите на работа за гарантиране на националната сигурност и патриотично възпитание на кадрите! Изпращане на обучение в чужбина само на отлично кадрово обезпечени и сигурни, доказани кадри. Партньорство ДА, слугинаж и зависимост НЕ! Иначе назначението на началниците трябва да става от тези, които пряко и оперативно отговарят за националната сигурност, без измислени административни шапки!
  • 6 явер

    23 9 Отговор
    Стоянов, малоумник, редовното правителство може да ги сменя когато си иска, не вашето служебно такова.
  • 7 АГАТа Кристи

    25 11 Отговор
    Чорапа "опраска" България , той за службите...

    Коментиран от #31

  • 8 Ко речИ?

    22 10 Отговор
    "Той (Радев) е против сменянето на шефове на служби през 3 месеца"

    Когато за пръв път се докопа до властта чрез служебните си кабинето ПЪРВОТО НЕЩО, което направи руския чорап Радев, беше да смени шефовете на службите, второто, да смени шефовете на МВР, третото, да смени областните управители и т.н.
  • 9 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 5 Отговор
    МИТКО SMS-a ......... ШПИОНИТЕ ЩЕ БЪДАТ .......... "ОПРАСКАНИ" ......... ЯСНО !

    Коментиран от #22

  • 10 Хмм

    20 2 Отговор
    Когато ги сменихте вие можеше
    Сега не може..много интересно
  • 11 Селянин

    7 13 Отговор
    Ала бала ница
    изборна паница.
    В посолствоТо е сътворена
    от Юда осветена,
    кривоусмихната и с цвят на дъгата
    ще се поднася тя на раята.

    Коментиран от #15

  • 12 Жандар-мерист

    14 3 Отговор
    Тоя се гьон няма ли кой да го опраска и него най после?
  • 13 Опраскване до корен трябва

    15 2 Отговор
    Коя е тая служба военното разузнаване?
    Тая служба дето не построи оградата на границата ли е?
    Мен ако ме питаш 5 човека с Интернет могат да разузнават в пъти по добре от един милион чантаджии дето не знаят какво работят
  • 14 Докога

    13 5 Отговор
    ще ни занимавате с този простак!?
  • 15 БОЦ - ко

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Селянин":

    На село копай си с мотиката,
    И не се ври у политиката !!!
  • 16 Трагедия

    13 3 Отговор
    Тез шапкари май много държат да занимават цялата държава с личните си драми
  • 17 Що за

    10 2 Отговор
    мисли и термини , бе , другарю ?
  • 18 Българин

    14 4 Отговор
    Пълната работа на всички служебни правителства на Радев бе да смени областните управители и шефовете на Областните и регионалните дирекции на МВР а след това и на разузнавателните служби. Документално е доказано, че от 2021 година е сменил над 7000 човека на ключови места в държавата и е поставил на тяхно място свои хора. Така, че Митко да не се прави на ударен и да не защитава озверелият за власт президент.

    Коментиран от #30, #33

  • 19 Армейска мъдрост

    15 2 Отговор
    Фуражката деформира главата.
  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    5 2 Отговор
    2 БРОЙКИ ФАБ500 ВЪРХУ
    КОНАЦИТЕ В РОСЕНЕЦ И БАНКЯ
    И ОЩЕ 2 ВЪРХУ
    ЧЕРВЕНИЯ ДОМ И НАРОДА ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ
    ДА СИ ИЗБЕРЕ НОВИ ПАСТИРИ :))

    Коментиран от #24

  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 2 Отговор
    МВР по презумция сте си опраскани.Никога не сте служили на бг-общество.Повечето от вас са мекерета създадени в подземията на кгб!Я,си кажи колко пъти си посещавал ,люблянка......
  • 22 Перо

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Какво да опраскат? Смяна на един боклук с друг! И да го опраскат и да не го опраскат все тая! Всичко е пропито от корупция и разложение! Ефективност 0 !!!
  • 23 Комуняга

    12 3 Отговор
    Стиска копейките та палците му синеят. Знае, че иде края на лесното.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тъпо,много тъпо!

    11 2 Отговор
    Зелен чорап и Кремълска подлога!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Даже закъсняха

    9 0 Отговор
    Честно казано
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 хе хе

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "хаберих":

    А змията отговорила:
    - И на теб не може да ти се угоди с жена. Все се оплакваш!
  • 30 ........

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Само си съчиняваш и пускаш тука платени опорки.Нали ако бяха 7000 човека както твърдиш щеше да се чуе?!Няма такова нещо.За сметка на това сега се чува.Заради някакви си избори съсипват живота и кариерите на хората.Не ви ли е срам?!
    Взегха властта с ала бала,а сега не искат да пуснат кокала като си слагат свои хора.Всеки,който е политически неудобен веднага го обявяват за "комунист","русофил" и какво ли още не.Направо рептили им казвайте и повече не се занимавайте...Жалка картинка!
  • 31 разбира се

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "АГАТа Кристи":

    Кой където го стяга чепика.
  • 32 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор
    Аз за съзнателния си живот не помня някоя тези системи да са работили в полза на народа, така че всяка промяна е за по-добро.
  • 33 БСП на Бунището

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Тази подмяна на ключови места от Служебните на Радев е целенасочена подготовка за Президентска Република по модела на Путин и Орбан...Никой от съветниците му не е очаквал ,че Парламента ще излъчи Правителство след тоталната саморазправа с Проевропейски партии...Сега е момента за допълнение в Закона за обявяване Комунизма за Престъпен режим в което да се включат и Комунистите,осъществили този Режим през Лустрация,Експроприация на имущество и отнемане на Образователен ценз....Да се почисти Държавата от Комунистическите остатъци завинаги!!!
  • 34 Айде

    8 1 Отговор
    Какви служби, какво МВР бе!? Всичко е прогнило там отдавна и трябва основен ремонт и пълна подмяна!
  • 35 да опраскат и бръмбарите и калинките

    3 0 Отговор
    Опраскаха МВР, явно е време да опраскат и службите
  • 36 боко се

    4 1 Отговор
    беше хвалил , колко хора е уволнил . малки пенсии, малки заплати , смешен работлив живот , а има и един боко дето наред по гсм уволнява .
  • 37 МИТКО ЕСЕМЕСА - ПРЕЗИДЕНТ!

    2 3 Отговор
    ПРОМЯНАТА СЕТАНА ЗА НЯКОИ - ОТ УЛИЦАТА В ПАРЛАМЕНТА ИЛИ В МИНИСТЕРСТВАТА И СЕГА СА МИЛИОНЕРИ, А НИЕ ОПРАСКАНИ С 50% ИНФЛАЦИЯ.
  • 38 Aлфа Bълкът

    5 2 Отговор
    Я дайте една статия как Радев се хвали, че ДАНС е получило наградата "Джордж Тенет" от САЩ, че сме им слуги! Дайте, дайте да я видят русофилите хубаво!
  • 39 Иван

    6 1 Отговор
    Крайно време е и тоя да го опраскат
  • 40 Мишка Болшевишка

    5 1 Отговор
    Другия Кремълски мишок
  • 41 Toз пък!

    4 1 Отговор
    Радев опраска МВР с неговите хора .Сеха е ред на законното правителство да работи със свои хора.
  • 42 12345

    3 1 Отговор
    Всички слуги около ПреZидента са жалки
  • 43 Шопо

    4 0 Отговор
    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    Има още каво да се иска, не ги смениха всички.
  • 44 продължението

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "хаберих":

    И тогава Господ се обадил отгоре:
    - Една жена не се научи да управляваш, а искаш да ти дам да управлявяш Райската градина!
  • 45 Е как така

    2 0 Отговор
    Значи, служебното правителство на прецедента може да смени 7000 души от мвр и службите, вкл. шефове, а редовното правителство не може..... Стоянов, сам не си вярваш!!! Стоянов, излагаш се!!!
  • 46 ДааМ

    2 0 Отговор
    Какво стана с ония милиционери, дето обраха бежанеца? Потулиха нещата.
    Радев сложи навсякъде свои хора и разду и без това раздутия щат на държавните хрантутници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове