Last news in Fakti

13 Септември, 2023 15:54 1 129 23

Георги Киряков: При лош резултат на местните избори може да се стигне до счупване на сглобката в самата коалиция ПП-ДБ

  • георги киряков-
  • лош резултат-
  • избори-
  • счупване-
  • сглобка-
  • пп-дб

Според социолога Елена Дариева явяването с една листа на двама кандидати за местния вот в Бургас е прецедент. „Динамиката за кампанията на местния вот е много по-различна от динамиката за всяка друга кампания за избори – парламентарни или европейски.  На първия период се изчистват номинациите по места”, каза тя

Георги Киряков: При лош резултат на местните избори може да се стигне до счупване на сглобката в самата коалиция ПП-ДБ  - 1
Снимка: bTV

Местните избори навсякъде са отплата за местните активисти. Това на места поражда напрежение, например в Бургас. Там местният активист, който е мандатоносител на ПП, си иска своето. Това е неговата кауза, лична цел, например – да стане кмет на Бургас. Всяка една партия трябва да следи да види дали ще има отплата за местните активисти. Често активисти, които не са получили съответната отплата, започват да играят срещу партията. Това ще се случи на много места при т.нар. коалиционни формати, както е ПП-ДБ – там има няколко партии, които трябва да постигнат споразумение. Ще има сърдити, обидени. Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” по Nova News.
Според политолога при лош изборен резултат, може да се стигне до счупване на сглобката в самата коалиция ПП-ДБ. Той прогнозира, че има някакви споразумения между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „Ако в Бургас се яви сегашният кмет на ГЕРБ, той ще спечели с огромно мнозинство”, допълни Киряков.

Според социолога Елена Дариева явяването с една листа на двама кандидати за местния вот в Бургас е прецедент. „Динамиката за кампанията на местния вот е много по-различна от динамиката за всяка друга кампания за избори – парламентарни или европейски. На първия период се изчистват номинациите по места”, каза тя.

В другата голяма морска община – Варна, може би ще се стигне до един кандидат за кмет, но нищо чудно да видим две листи, обясни Дариева. „Големите общини повтарят логиката и на национални избори по места, с изключение на Кърджали, Разград. Много специфично е какво се случва в по-малките общини”, допълни тя.

Относно думите на земеделския министър, че не е включен в разговорите за вдигането на ембаргото върху украинското зърно, Киряков каза, че това е комуникационен проблем. Министърът може да подаде оставката, може да има извинение от премиера, че обсъждането е било на първоначален етап и официалните разговори предстоят. Според него е въпрос на комуникация.

Дариева каза, че при обсъждане на значими решения в секторните политики, е редно ресорният министър да отстоява интересите на бранша. "Трябва да се търсят балансите, за да не пострада браншът", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    10 0 Отговор
    При лош резултат на местните избори почват локдауните, декларациите, КПП-тата
  • 3 майстор

    7 0 Отговор
    При счупване на сглобката,ще я лепим със секундно лепило.
  • 4 Баа

    2 0 Отговор
    Снощи пих студена ракия с вода от хладилника и сега ме боли гърлото.....
  • 5 Ами

    8 0 Отговор
    то за тях "добрите" резултати вече свършиха.
  • 6 провинциалист

    3 0 Отговор
    Какъв е този лош резултат? Да си припомним един от любимите вицове за Борисов, на когото му носят добра и лоша новина. Добрата - че са спечелили изборите и лошата - че отново не им достигат гласове.

    Коментиран от #10

  • 7 Алоо

    1 0 Отговор
    Миришат ми копитата,как да се справя с миризмата?
  • 8 да де

    6 0 Отговор
    Сглобката я крепят от посолствоТО и мерака за едни милиарди от ЕС всичко друго е ала бала.
  • 9 ПП са

    9 0 Отговор
    7%,другото е "ала-бала".На изборите ще са тотал щета измамниците.
  • 10 Оо7

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "провинциалист":

    Ха-ха-ха,така не се бях смял от малък по забавен виц не бях чувал. Трябва да си малоумен,че да се разсмееш на такава глупост
  • 11 Кочо

    3 1 Отговор
    Всички вече разбраха, че след така наречените избори правителството приключва! Това е желанието на самата ПП! И не защото са притеснени от Герб, а защото се разочаровани от ДБ! Дали ще има друга сглобка в този парламент, Кочо на този етап няма достоверно информация!

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гого

    4 0 Отговор
    няма ,споко нали имаше брак по сметка между тях !!!и едните доволни че са булки и другите че пак са на власт !!!!!!после чакйте демокрация последните 30 год дпс честито балами сега дпс с дб и пп и герб
  • 14 хихи

    5 0 Отговор
    Гласувай!

    Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!

    Спаси..... България
  • 15 Хе-Хе

    3 0 Отговор
    Вие, ако планирате да се занимавате с политика повече от един мандат, ще наречете ли партията си ,,продължаваме промяната" или ще търсите по трайно във времето наименование? Добре - вземаш властта,правиш промяна и тогава какво, пак ще сменяш името с ,,надграждаме промяната" ли? Самото име подсказва, че тези хора се събират за кратко, за да изпълнят пъклен план и да се разбягат по евроатлантиески дестинации!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Извод

    4 0 Отговор
    Значи, Сглобката ТРЯБВА да има лош резултат.
  • 18 ИНЖ

    1 1 Отговор
    Аман от тия "говорещи глави"!!! Парламентът е избран от кой??? Бг трябва да има работещо Правителство.
  • 19 Никой

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо":

    Факт е, че ДБ влязоха във властта(не за първи път) на гърба на ПП. И консумират яко.
    Факт е, че ГЕРБ и ДПС са пирамидални организации, а ПП-ДБ са сбирщайн от гладни и амбициозни либерасти, инфлуенсъри, реститутки и всякаква безполезна, но амбициозна сган.
    Сещайте се кой тип организация има по-стабилни резултати.

    Коментиран от #20

  • 20 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Никой":

    Точно това ми каза и жалващия се човек от ПП за ДБ! Второто ви изречение, че ги интересува само личните им консумации! Никакви заблуди, идеали, цели и декларирани намерения! Вие сте информиран потребител!

    Коментиран от #22

  • 21 Пръц

    5 0 Отговор
    Пък аз ще гласувам за оня с бронирания влак.Поне не е п...а а мъжкар
  • 22 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кочо":

    Факт е и че Козяк определя правилата на играта, в т.ч. и решенията на ПП. Така, че разочаровани или не, съмнявам се да посегнат към самостоятелни ходове.
    По-скоро ще са свидетели на действията на ГЕРБ и ДПС, а не инициатори.
  • 23 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    Ще гласуваме твърдо против тази мафиотска соалиция
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол