Last news in Fakti

19 Септември, 2023 16:26 1 832 18

Гьоков от протеста на енергетиците: Ножът е опрял до кокала. Питайте премиера защо не изпълнява решенията на НС

  • георги гьоков-
  • протест-
  • енергетици-
  • премиер-
  • среща-
  • решения-
  • нс

Народното събрание прие, под натиска и на БСП, няколко отговорни решения за въглищната ни енергетика. На 12 януари задължихме Министерски съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и да премахне убийственото изискване за намаляване на 40 % от емисиите спрямо 2019 г. За съжаление, нито служебното правителство, нито сегашното си мръднаха пръста“, коментира бившият социален министър

Гьоков от протеста на енергетиците: Ножът е опрял до кокала. Питайте премиера защо не изпълнява решенията на НС - 1
Снимка: БГНЕС

„Народното събрание прие, под натиска и на БСП, няколко отговорни решения за въглищната ни енергетика. На 12 януари задължихме Министерски съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и да премахне убийственото изискване за намаляване на 40 % от емисиите спрямо 2019 г. За съжаление, нито служебното правителство, нито сегашното си мръднаха пръста“.

Това заяви пред протестиращите енергетици народният представител от „БСП за България“ и бивш социален министър Георги Гьоков, цитиран от "Епицентър"

Социалистът се обърна към хората на площада: „Разбрах, че ще имате среща с министър-председателя – питайте го защо не изпълнява решенията на Народното събрание, защото ние от БСП няколко пъти сме го питали. Отговорът е, че другите не са направили нищо, но това правителство ще направи. Не знам за кога обаче, защото ножът е опрял до кокала“, заяви Георги Гьоков.

Той заяви, че се присъединява към всяка дума от протестната декларация на енергетиците и ги увери, че в лицето на БСП имат съмишленици и политици, които са защитили с решенията си бъдещето на въглищната ни енергетика и работните места на близо 200 хиляди души. Георги Гьоков пожела на протестиращите сили и успех в това да се постигне решение за сектора и хората, работещи в него.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    17 3 Отговор
    Премиерина е на буквата г пред посолството.

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    29 5 Отговор
    Вчера тайно Сглобката гласува от нова година да минем на свободния пазар за ток.Сметките ще се удвоят.

    Коментиран от #11

  • 3 Последния Софиянец

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    В случая пред Брюксел.
  • 4 Галя от посолствоТО

    19 2 Отговор
    Ще прави ,каквото му наредим на килимчето в EmbassyTO на Козяк.
  • 5 Муньо

    22 3 Отговор
    Ама те разбират само от крадене не и от енергетика.Там в правителството се говори само как да се краде а не да се изгражда държавата.Денков е един сламен човек който разбира само от сапун.

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "Муньо":

    Вчера докато ни залъгваха с постановки в Тюленово в Народното събрание гласуваха от Нова година да минем на свободния пазар за ток.Сметките ще са двойни и стоките също.

    Коментиран от #9

  • 7 Закриваййй

    7 1 Отговор
    БОЕЦ !
  • 8 ИНЖ

    2 11 Отговор
    Защо цената на тока от фотоволтаиците е в пъти по-евтина??? Денков е виновен!!! Да дотира ТЕЦ-овете от заплатата си!!!
  • 9 Ветеран от Протеста

    4 15 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Пак са блокирали Дондуков някви протестиращи Терористи...Един пистолет ли имат тези полицаи бе..Ми раздайте оръжие и да разчистват терена!!!Обикаляме като луди София да се измъкнем от задръстване...

    Коментиран от #17

  • 10 Българин

    7 15 Отговор
    Няма по мръсно животно от русофила!
  • 11 Тук вече яко ще сбъркат!

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пуснат ли ни на свободния пазар , народът ще отиде на гости в министерския съвет.
  • 12 Българин

    0 4 Отговор
    Търся двама роми с големи патки да им вадя хайвера!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Артилерист

    9 0 Отговор
    Вчера прочетох, че след като американците са освободили Европа от зависимостта от руски газ, то цената на газа става 3000 за хиляда кубика, което било СЕДЕМ ПЪТИ ПОВЕЧЕ отколкото в американско. А токът в Германия е станал ДЕСЕТ ПЪТИ по-скъп отколкото в САЩ. Бодряшкият тон на Урсула няма нищо общо с реалността. В друг материал се съобщаваше, че Франция е "купувала"-по-точно е да се каже крадяла- уран от Нигер за 0,8€ за килограм, при цена 200 € на пазара, което някои са пресметнали, че е 250 ПЪТИ ПО-МАЛКО от пазарната цена. Блинкен и Нюланд точно затова първи изтичаха при "превратаджиите", за да се опитат да ги убедят, това което са давали на французите да го насочат към тях и в никакъв случай към руснаците. А за вярващите на американската и западняшка пропаганда, това е още едно дебело доказателство, защо те са богати и развити, а африканците тънат в глад и нищета. Затова на американците не им пука, колко милиони ще дадат за подкупи на всевъзможните властници в други държави, щото да ги славят за най-големите благодетели. Шулц и Макарон ходиха на крака при американците да им кажат, че този закон, дето изведнъж го приеха за преференциите на техните фирми, е некоректен за европейските, ама им отговориха, че това си е тяхна работа. Също както на нас ни казаха, че сме победени в Студената война и да сме послушни...
  • 15 Червен боклук!

    5 1 Отговор
    Това ви е наследството от тройната коалиция и от Падишаха на Гроб!
  • 16 Хайл 14/88

    0 0 Отговор
    Денков се пързаля към народен съд
  • 17 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ветеран от Протеста":

    Ветеран си значи.от тези платените си,защо сега не идеш? Защото няма да ти платят.продажно ме.ке.ре
  • 18 Социален антрополог

    2 0 Отговор
    Травестита на снимката до Гьоков беше първото предложение на Денков за социален министър. Гьоков за какво е взел с него? Кога БСП ще изчисти предателите! Или го води, за да има кой да обслужи орално премиера и да глътне. Щото тоя стреснатия службогонец явно лапа и гълта без колебания.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол