Last news in Fakti

20 Септември, 2023 03:49 1 462 30

Земеделците излизат в центъра на София, ако днес не бъде разписано договореното с властта

  • протест-
  • земеделци-
  • власт-
  • меморандум

Машините и хората още са на паркинга в Долни Богров

Земеделците излизат в центъра на София, ако днес не бъде разписано договореното с властта  - 1
Снимка: Agri.bg

Инициативният комитет на общонационалния земеделски протест взе решение протестиращите да останат в протестна готовност с машини и хора на паркинга на Долни Богров до подписването на меморандум с властта за договорените вчера параметри.

В случай, че днес не бъде разписан меморандум с властта, протестиращите ще излязат отново на ефективни протестни действия в центъра на София, съобщиха от ИК.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23787

    21 5 Отговор
    Hито крачка назад!
    Днес земеделците,утре и животновъдите, лекари учители, полицаи
    Да се добави и икането за провеждане на референдум за въвеждане на еврото(изискванията са изпълнени), референдум за мажоритарна избирателна система,
    Започване на строежа на АЕЦ - в срок от 2-3години - има проведен референдум.
    Приемане на необходимите закони и разпускане на това НС.

    Коментиран от #13

  • 2 Нагли спекуланти.

    11 15 Отговор
    Няма как да ме задължат да им купувам скъпия хляб или олио, защото иначе щели да фалират. Все едно Елдом да ме притиска да купувам само техни бойлери, или пък Хотелиерите да ме задължат само в българия да почивам. Ако искам ще си поръчам жито от Аржентина, ако ми излиза по-евтино.
  • 3 Никакъв фъндък.

    10 9 Отговор
    Скъпа им била продукцията. Еми ще продадат една година на загуба. Има си застраховки, ако има градушки, наводнения, суша и т.н. Субсидии вземат. Какво скимтят на умряло. Така е в бизнеса някой път си напред, друг-назад. Като не щат, да отиват да бачкат друго. Някъде на заплата.
  • 4 Добре де,

    9 3 Отговор
    Ако нашите производители на дрехи вземат да стачкуват да не внасяме от Турция и Китай евтини , защото ще фалират, не е ли същото. И те могат да кажат(без доказателства) че са от опасни материи и с лошо качество. Кво правим тогава? Че то така всички могат да наскачат да протестират. Или да те задължават да летиш само с България Еър. Миньори, Производители на обивки, на какво ли не. Кви са тея глупости. Пазарбата икономика е това. Конкурентност, за да се регулира пазара. Те дефакто искат да имат монопол, картени споразумения, което си е чист вид спекула и ограбване на народа.
  • 5 Уса

    5 4 Отговор
    Ще ядете по малко гмо хляб,но протести трябва да има

    Коментиран от #8

  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 2 Отговор
    Европейските субсидии за селското стопанство са направени, за да помогнат на малките и средни производители, НО в България голямата част от тази крупна сума отива при няколко едри „зърнарски“ семейства (2 МИЛИАРДА ЛЕВА субсидии ВСЯКА ГОДИНА).

    От 2015 г. един производител може да взима да 300 хил. евро субсидия. Българските „зърнари“, обаче се адаптираха и раздробиха „бизнеса“ след 2015 г. .

    Това значи Организирана престъпна група . За да се вмести в тавана от 300 хил. евро, "зърнара" прави 100 фирми с мними собственици, счетоводители и т.н. От 2015 г. анти-бандити поставят тази тема на даващите парите, но си цари тишина.

    БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ИМ ВРЪЩА АКЦИЗА ЗА ГОРИВОТО.

    Не плащат ДДС.

    Получават компенсации за електроенергия.

    Продават с надценка и печалба, независимо, че държавата веднъж вече им е платила с нашите пари.

    Изнасят и продават и в чужбина с печалба.

    И КАТО ИЗНАСЯТ ПЛАТЕНОТО ИМ С НАШИТЕ СУБСИДИИ ЗЪРНО В ЧУЖБИНА, ТАКА СЕ ОКАЗВА ЧЕ НАШИТЕ ПАРИ ОТИВАТ НАВЪН , ЗА ДА СПОНСОРИРАТ ЧУЖДИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ , а би било по-добре тези пари да се дават не на зърнарите, а на сиромасите –пенсионери , та с тези наши пари те да гласуват, какво да купуват – скъпото зърното на зърнарите ли ни , или млякото и лекарствата си .

    НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ОБЛЕКЧЕНИЯ И МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ПОМОЩИ хлябът в България не поевтинява, даже в началото на 2023 г. е с 34% по-скъп в сравнение с година по-рано.

    Кой плаща всичко това? Българският народ .

    Коментиран от #11

  • 7 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    6 3 Отговор
    Абе, путинопитечни рашисти . Нуждите не Б-я от хлебна и фуражна пшеница са общо не повече от един и половина милиона тона годишно . Производството у нас е 6,5 милиона тона пшеница . Т.е. пет милиона се изнася на световните парази по борсовата им цена , която не се определя от правителства, а от световния пазар .

    И как точно Украйна ще продаде на нашия пазар 40 милиона тона при това положение ?

    И как точно ще спрете животновъдите и хлебарите у нас, ако се залетят да купуват от тези пазари евтино като украинското зърно , което обаче не е от Украйна, а от други производители – от Франция, Испания , Аржентина или от САЩ, например, за които няма забрана да внасят зърно у нас на борсовата му цена ? –Никак .

    Та , който иска да си купува евтино зърно у нас, няма никакъв проблем да си го внесе от посочените страни .

    Коментиран от #29

  • 8 Имаш ГМО

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Уса":

    Главно Мозъчно Объркване.
    Всичко е ГМО. И у нас и ориза във Филипините, и в Щатите.и В Русия, И в Германия. Иначе нямаше да вирее нищо при тая промяна на климата. Дори доматите на бабкте по селата и картофите са ГМО. Едните за да не се развалят, а другите заради колорадският бръмбар. Всички семена са генномодифицирани. Абсолютно всички.
  • 9 среднощен

    1 5 Отговор
    "..В случай, че днес не бъде разписан меморандум с властта, протестиращите ще излязат отново на ефективни протестни действия в центъра на София, съобщиха от ИК..";

    "Ето така се прави" - когато политиците не пазят интересите на собствените си производители. Нека украинските зърнопроизводители бъдат поставени при същите "базови условия" като нашите - "тогава ще е правилно да се конкурират"... Еднакви цени на горивата, торовете, акцизите и изискванията за качество - чак тогава да има "конкуренция с външни производители".... Същото важи за всички сфери на производствата ни...

    Коментиран от #10

  • 10 А Китайските стоки

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    при същите условия ли са произвеждани? А Турските? А Корейските?
    Не си смучи от пръстите глупости, пишейки пълни простотии. За внос от страни извън ЕС си има мито, начислява се ДДС, Качествен контрол, Сертификати и т.н. Дори се начислява ДДС на транспортните разходи с които е внесен. Така, че опорките ти са НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

    Коментиран от #12

  • 11 Факт

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Това са терористи в България.

    Коментиран от #30

  • 12 среднощен

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "А Китайските стоки":

    "Производството на жито е въпрос на национална сигурност" - когато внасяме - "губим суверенитет"... Не може да се сравнява житото с "китайските боксерки"... Всичките данъци, акцизи и мита, за които говорите не могат да върнат този "суверенитет"... Също така "тези мита" могат да бъдат "заобиколени" - факт!

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Общо взето, за протестите им плащат от

    4 5 Отговор
    Кремъл.
    Обяснявам. Откривам офшорка за 600- 700 паунда. Купувам Украинско зърно-евтино. Купувам и малко щатско. Вкарвам в България Украинско и го пиша щатско. Как ще разберат. Или внасям евтино украинското в ЕС, в страна която няма забрана. Примерно Германия. Меля го и го внасям като евтино германско брашно в България.
    Цялата работа е натиск от Кремъл да не купуваме от Украйна, за да им намалят възможностите да купуват амуниции. Не забравяйте, че с парите които получат за зърното, ги дават на нашите заводи за снаряди, патрони, мини и т.н.
  • 15 Факт

    2 1 Отговор
    От както протестират феодалите и крепостните намаляха шофьорите употребили алкохол и наркотици.Протести всеки ден и спокойни пътища в България.
  • 16 Какъв суверенитет те гони бе?

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "среднощен":

    Резерва ни е пълен. Има излишък милиони тонове на частни производители. Спекуланти. Някои ще ти вземе или отрови земята ли? Няма да можеш да произвеждаш повече никога нищо ли? Който не издържи-фалира и толкова. Друг ще му обработва земята или ще плаща рента на собствениците на които фалиралия е плащал. Това е пазара. Можеш- бачкаш и печелиш. Не можеш, значи не ставаш. Ще бачка който може.

    Коментиран от #17

  • 17 среднощен

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Какъв суверенитет те гони бе?":

    Дано да си вярвате... Има една фраза запазила се от "френската революция" до днес - "Като няма хляб, да ядат пасти"... Успешен ден на протестите!
  • 18 ЗърнОто

    2 3 Отговор
    Беларуските трактори са много по-капествени и икономични от американските но ЕС ни задължава да купуваме западни машини.

    Коментиран от #20

  • 19 Значи ако намеря евтино 20 милиона тона

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "среднощен":

    зърно произведено в Китай, може да го внеса, но от Украйна не? Едното е застрашава суверенитета, другото не? Вноса на месо(протеини)от страни нечленки на ЕС не застрашава ли суверенитета? Или само ако е от Украйна?
    Много сте плоски, русофилите. Никой не можете да заблудите какви са ви истинските цели и притеснения.

    Коментиран от #21

  • 20 Да, ама не.

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ЗърнОто":

    Пълни глупости. Я сравни характеристиките!
    Русофила пак хвърли малко прах в очите на лаиците.
  • 21 среднощен

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Значи ако намеря евтино 20 милиона тона":

    Прочетете 17... Спокоен ден!

    Коментиран от #23

  • 22 Илияна Йотова

    0 5 Отговор
    Правителството обрича българския народ да яде хляб ГМО .Навремето Жан Виденов внесе ГМО жито от Украйна но тогава то бе още братско зърнО .

    Коментиран от #24

  • 23 Прочетох ти русофилските постове

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "среднощен":

    Ми.......не хванаха декиш. Празнословия. Може би в някой пенсионерски клуб би имал шанс да ти ръкопляскат, и то при условие, че случиш на бивши членове на БКП, като аудитория.

    Коментиран от #25

  • 24 Пак ти казвам, нищо че пишеш

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Илияна Йотова":

    под различни никове.
    НЯМА НА ПАЗАРА ЗЪРНО, ПОСЕВ ИЛИ КУЛТУРА, КОЯТО НЕ Е В НЯКАКВА СТЕПЕН ГЕННОМОДИФИЦИРАНА.
    Никъде по света!!!!!
  • 25 среднощен

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Прочетох ти русофилските постове":

    По въпроса за "русофили и фоби" - Полша защо забрани вноса на украинско зърно? Полша е най "русофобска" в ЕС...?

    Коментиран от #27

  • 26 Българин

    3 0 Отговор
    1987 ме осъдиха за някво дребно и ме пратиха в Голям Чардак да помагам на ТКЗСто . Бригадира вика отиваш на балите . Трактора върви бавно две турчета в ремаркето а аз с една вила ги бода и вдигам .Жегааа пот някъв прах пада от който сърби а аз вдигам ли дигам . Вече с пълно ремарке двата ми се смеят а аз отдолу ги питам кой от вас първо ще изям .Не слезнаха трактора тръгна към склада а аз се мих в някъв канал .
  • 27 Да русофобска е,

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "среднощен":

    обаче е бандитска. И там са същите "зърнари" като нашите. Дърпат субсидии и спекулират. И пак имат повече право от нашите. Там климата е много по-студен, реколтата от декар по-ниска, заплатите и рентите по-големи(доста), горивото им е поскъпо, стандарта на живот също. Тоест разходите им са повече, добива им е по-малък.
    Или пак не е истина?
  • 28 666

    4 1 Отговор
    Полша удобно забрани всички земеделски продукти на Азов-ците още през Април с претекст, че подбивали цените. Това стана веднага щом режимът в САЩ и Англия започна да разтоварва бомби с обеднен уран в Украйна.
    На вас яде ли ви се еврейски обеднен уран от Украйна?
  • 29 Шпек не може да има за всички.

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Бре много умен си бре ,българино,много станахте умните в България ,че взехте да си пречите.Но за ей такива като теб българския народ има хубаво определение и то е "УМ ЦАРУВА,УМ РОБУВА,УМ ПАТКИ ПАСЕ."Може да си я качиш на телефона,компа на стената и винаги да ти е пред очите.
  • 30 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Абсолютно си прав - терористи са тези зърнари - назначени милионери . Даже класическите терористи са по -жалостиви . Утрепат бързо хората , а тези са перфидни - преди да ги уморят жертвите си от глад и болести, ги окрадат .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове