Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 21:17 1 148 4

Важните новини във ФАКТИ на 11.11.2023 г.

  • вдигане-
  • атанас зафиров-
  • вили лилков-
  • илия илиев-
  • загинали-
  • лукойл-
  • бойко борисов-
  • десислава атанасова

Пенсионният таван за догодина остава 3 400 лева.

Важните новини във ФАКТИ на 11.11.2023 г. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Вдигането на максималния осигурителен доход ще засегне стотици хиляди българи

bTV разполага с проектобюджета на Държавното обществено осигуряване, според който максималният осигурителен доход се увеличава.

Зафиров: БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.

Това правителство ще съществува дотогава докато е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов и кръга около него. Докато не бъдат разпределени всички пари и средства по фонда за възстановяване. Докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладени службите и докато не бъде овладяна съдебната система. Това каза в студиото на "Офанзива с Люббо Огнянов" заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Той заяви, че по отношение на бюджета БСП има много принципна и няма как да подкрепят вдигане на данъци, закона „бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства. Зафиров посочи, че нямат против да бъдат увеличаване средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове.
Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят бюджета, а БСП ще гласуват против.

Вили Лилков: Имаше критика, че помагам на Бойко Борисов, дори измислиха и цената

"При моето кандидатиране беше отправена критика, че помагам на ГЕРБ и Бойко Борисов, дори измислиха и цената. Нашето явяване имаше друг смисъл - да даде алтернатива, но и вдигнахме нивото на политическия разговор за София". Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Вили Лилков от „Синя София”. По думите му другите кандидати не са били толкова подготвени и са бягали от дебати.

Илия Илиев: Борисов е "амортизиран", но успява да прикрие някои неща, тъй като е "умел"

Ниската избирателна активност е страшен удар върху политическата класа. Това заяви в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS д-р Илия Илиев, психологът на Държавна сигурност, подготвял агентите на външното разузнаване.

Трима загинаха, а двама са в тежко състояние след катастрофа край Ловеч

Трима души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя Ловеч – Плевен преди разклона за село Слатина, потвърдиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Ловеч. Пътят е затворен и се преминава през обходен маршрут през селата Горан и Слатина.

"ЛУКОЙЛ" ще окаже съдействие за провеждане на разследване

"ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД обави, че ще окаже всякакво съдействие за провеждане на професионално и безпристрастно разследване, защото то ще опровергае всички неверни твърдения срещу Дружеството. Изявлението е подадено по повод информацията за сезиране на прокуратурата от страна на депутати.

Икономист: Трудно ще се докаже дали „Лукойл“ нарушава санкциите

Проблемите с налагането и прилагането на икономически санкции не са нещо ново за света. Такива дебати имаше още, когато започнаха първите пакети за санкции през 2014г., че част от тях могат да бъдат заобиколени. Рано или късно винаги стигаме до въпроса за приложението на тези санкции, просто защото компаниите винаги се опитват да намерят вратичка, така че да заобиколят ограниченията. Не е стигнато до някакво крайно решение. Не сме изненадани. Рано или късно винаги се стига до тази ситуация.“

Борисов: Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението

Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията по време на националния съвет във Велико Търново, съобщи БНТ.

Атанасова: Ако ПП-ДБ не се съобразяват с приоритетите на ГЕРБ, ще предложа „разглобка“

Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската програма цели. Това е оценката на ПГ на ГЕРБ при прегледа на управлението на некоалицията. Това каза Десислава Атанасова на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

На съвещанието присъстват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и областните координатори на партията, съобщи БГНЕС.

От сряда няколко дни подред парламентарната група и Изпълнителната комисия на формацията анализираха изборните резултати от изминалия местен вот и как се изпълняват управленската и законодателната програма, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

В началото на управлението ни беше представена една ЕКСЕЛ-ска таблица, която пращах за забавление на останалите колеги, защото беше неприемлива да бъде основа за програма. След много срещи, включително и със заплахи, че ще счупят сглобката, стигнахме до тази управленска програма, под която стоят подписите на Денков и Габриел. Тя е подкрепена и от пълното доверие на ГЕРБ-СДС и от 69-те ни депутати.

Оценката на нашата ПГ не само че не е добра, но трябва да сме и по-критични. Има неизпълнение на цели сектори от тази програма, плюс огромен финансов дефицит. Както и странните мерки за повишение на данъчните приходи без да са обсъдени с ПГ на ГЕРБ-СДС, които не заслужават подкрепа. Моля Борисов нашето събрание да ни даде мандат не само да сме критични, а и да не даваме никаква подкрепа на тази полицейщина в публичните финанси. Говоря за облагането на гъбарите, бакшишите, за отнемането на автомобили и жилища, за доносничеството!, допълни Атанасова.

Кратката равносметка на представения по късни доби Бюджет сочи: очертава се най-лошото финансовото управление от 25 г. насам. Това е голям шлем от провали - това ни очаква! 30 месеца, в които Василев е шеф на финансите, а Спецов - на НАП, - искам да попитам къде са тези 8 милиарда, за които обвиняваха ГЕРБ, че са откраднати, сега защо не ги намериха, попита още Атанасова.

Смятам, че това нашата ПГ не може да подкрепи, затова, без да говоря за останалите сектори, които определят икономическия подем на страната - икономика, здравеопазване, наука, образование, култура. Средствата за тези сектори в следващия бюджет са много малки! Затова нашата ПГ реши да не приемаме нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с ГЕРБ-СДС, да не участваме и в пленарни заседания, в които министрите на ПП-ДБ предлагат законопроекти, които не са съгласувани предварително с нас. Това е предупреждение към колегите ни да прочетат управленската програма. И ако нашите приоритети не се случат и реализират в Бюджета за 2024 г., ще предложа разглобка, завърши Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Двуличие

    7 1 Отговор
    Значи ще плащам повече осигуровки, но максималната пенсия е същата. Асенчо пак наказва редовните.
  • 2 Иво

    4 1 Отговор
    Кои са пенсионерите получаващи пенсии 3.500 лв.,разбира се новите богоизбрани !
  • 3 патето Яки

    4 1 Отговор
    ала бала изборите минаха, Кокорчо е на ред да увеличи млеконадоя на стадото
  • 4 Значи

    4 0 Отговор
    за които е имало, пак ще има и то благодарение на това, че АВ ще вземе от най– бедните. Потрес!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол