Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 10:03 790 14

ДПС: Премиерът и ПП да видят, че България чрез "Лукойл" финансира режима на Путин

  • лукойл-
  • дерогация-
  • руски петрол-
  • дпс-
  • делян пеевски

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България

ДПС: Премиерът и ПП да видят, че България чрез "Лукойл" финансира режима на Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага. Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Той говори преди днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде обсъждана предложената отмяна на дерогацията за руския нефт.

Пеевски припомни, че внесеното предложение предвижда дерогацията да отпадне в тридневен срок.

„Надяваме се, че ще има разум в министър-председателя и в „Продължаваме Промяната“, за да бъде видяно, че финансират Путин“, допълни той.

БТА припомня, че министър-председателят акад. Николай Денков свика за днес извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия. Доклади по темата ще представят компетентните органи - Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.

За участие в заседанието са поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, както и председателите на комисиите в парламента по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, както и по икономическа политика и иновации - Хамид Хамид. Поканени са още председателите на парламентарните групи, подкрепили предложението за отмяна на дерогацията за три дни – Десислава Атанасова - ГЕРБ и Делян Пеевски – ДПС.

В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази антибългарска партия

    20 0 Отговор
    трябва да се закрие
  • 2 Невърленд

    18 0 Отговор
    Еха , делянчо, предните 15 години щото Лукойл друг режим финансираше, а? Къде бяхте тогава, изстрадалия месия. Или друг беше интереса тогава.
  • 3 Петко Лилов от ОССЕ америк. под-га

    8 2 Отговор
    Тази антибългарска партия си играе нейната игра и на фона на сегашното разделение в България си плете нейната кошница . Както казват , двама се карат а третия печели , всъщност същата е ситуацията в украинския сценарий а ако трябва да бъда още по конкретен към Авдеевка има интерес семейство Байдън (защо ли ?)
  • 4 Хмммм

    11 1 Отговор
    Ако махнат дерогацията, цените се вдигат. Герб искат да се пишат първи евроатлантици, а ппдб да операт пешкира по време на техния мандат. Синковците от ппдб пък искат да отложат премахването за след ротацията. Хвани единия удари другия, българския интерес ще го гони филанкишията.

    Коментиран от #7

  • 5 койчо от койнаре

    8 1 Отговор
    Делян сви-та борец за "права и свободи ". Направо новия Фидел Кастро !
  • 6 ДъПъСъ

    11 0 Отговор
    вашият мафиот Делян Пеевски чрез свой човек в Лукойл е насочвал горива към САЩ и други държави, и яко е печелил, а сега уж правителството. Лъжете като дърти ци г а н и. Всички сте за затвора от върхушката- Доган, Данчо ментата, Аталай и т.н.
  • 7 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хмммм":

    "Ако махнат дерогацията, цените се вдигат."

    Поредния руски фейк, който ще лъсне, когато и крайния срок за дерогацията отмине и рафинерията се принуди от ЕС да мине на неруски петрол. Точно както с всички руски фейкове, чиято "сила" е в това, че лъжат за неща, които са в бъдещето и няма как да се разбере, че са пълна измислица.

    Помните ли как шефа на Газпром "прогнозираше" цени на 1000 кубически метра газ през зимата от 5000 долара? Цените не мръднаха от 500 и малко за това количество, а сега са дори много по-ниски.

    Ето такива са всички руски фейкове.

    Коментиран от #10

  • 8 Иво

    4 0 Отговор
    Явно от ДПС са хвърлили око да купят рафинерията

    Коментиран от #9

  • 9 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    В България Турция и Русия винаги са работили срещу българските интереси и в зависнимост коя държава от двете е в по-изгодна позиция да "командва", се опитва да "избута" другата от контрола над България, и тъй като в момента Русия прогресивно отслабва, а Турция прогресивно става все по-силна и агресивна, ДПС се опитва да отхапе парче от руската баница (разбирай, контрол върху България). Това е част от общата им политика на заробване на българите, и затова всичките руско-турски проекти включващи България си вървят даже много добре. Руснаците знаят, че не могат да продължат директно да дърпат конците поради санкциите на ЕС и "отстъпват" на турските си партньори контрола.

    Няма нищо кой знае колко сложно. Така е от "освобождението". Още със Санстефанския предварителен мирен договор тази тактика е напълно разкрита, когато двете империи се разбират как да си поделят България, така че тя да не стане независима държава.
  • 10 А колко струваше

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    газът преди да се откажем от руски тръбен газ? Май вие сте тези с фейковете.
  • 11 Този пък има мнение?

    3 0 Отговор
    Цял живот живял от нарушаване на всякакви закони, сега решил да е много "честен"?
    А защо тогава да финансираме в САЩ? Даваме пари, а не получаваме нищо от тях?
    То самолети, то джипки, то безплатни бази им даваме... Това не е ли финансиране в една вредна за света и опасна държава? Те ни обявиха за "преден фронт в една тяхна война..." Дали в Путин или САЩ ще финансираме и двете са грешка! А защо не ви хрумне най-после, че би трябвало САМО В БЪЛГАРИЯ И В НАШИЯ НАРОД ДА СЕ ИНВЕСТИРА? Е ясно е такива, като този ако решават, НИКОГА няма да сме нормална страна!
  • 12 Аноним

    0 0 Отговор
    Има нещо анормслно в истерията на ДПС и ГЕРБ по дерогацията. Прилича ми на ситуцията с КТБ.. Съ дигурност за българите им жизнено по-важни въороси. Таьи обсесия на тези политици е много, много странна и рано или късно ще се разбере. Дано само не почнем да плащаме по 5лв за литър гориво.
  • 13 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Ще отпадне от първи януари
  • 14 Не щем обаче скъп бензин

    1 0 Отговор
    Да не сме милионери... и без това хранителните продукти по скъпи от западните
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове