Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 20:22 1 628 31

Вътрешният министър: Не е важно къде съм бил по време на протестите пред БФС

  • мвр-
  • министър-
  • полицейско насилие-
  • калин стоянов

Калин Стоянов в понеделник разговаря с Николай Денков и Мария Габриел

Вътрешният министър: Не е важно къде съм бил по време на протестите пред БФС - 1
Снимка: Нова телевизия

„Не е важно къде съм бил по време на протестите. Важно е, че бях в непрекъснат контакт с отговорните служители, които ръководят операцията на терен”. Това заяви в предаването „На фокус” вътрешният министър Калин Стоянов.

„А някой наясно ли е къде е бил кметът на район Средец в този момент. Беше на няколко метра от мен”, коментира още той.

„Аз съм политическата фигура в министерството, нямам задължения да присъствам на терен. Никога министър в миналото не е присъствал на такова произшествие, мероприятие или събитие”, коментира още вътрешният министър.

Стоянов каза, че е подал на премиера Денков информация, която самият той е получил от ръководителите, които са били на терен. Те се чули рано сутринта на следващия ден. „Според тях МВР се справи. Това казах и на Денков. В последствие видяхме клипчетата, които се появиха за евентуално превишаване на правата на полицейски служители. До момента имаме установени петима служители на МВР, които признават, че евентуално са превишили своите права”, каза Калин Стоянов.

Той каза, че не толерира такъв тип поведение на полицейски служители. Извършва се проверка на цялото мероприятие. Тя се прави от Инспектората и Главна дирекция „Национална полиция”. Ако се налага, ще се сезира и прокуратурата.

Той благодари на служителите на МВР, че не са допуснали да се стигне до човешки жертви.

Според Калин Стоянов премиерът е прибързал с исканата оставка на заместник-министъра. „Това е прибързано решение към онзи момент. Много разчитах на този човек. Аз съм се доверил на тези хора и те бяха на терен”, каза Стоянов.

Министърът смята, че колективно МВР се е справило със ситуацията в четвъртък вечер. „Не е редно да получаваме оценка от хора, някои от които не знаят какво означава абревиатурата МВР. Не визирам премиера категорично”, заяви Стоянов.

Вътрешният министър каза, че утре ще има среща между него, премиера и вицепремиера Мария Габриел.

„До този момент оставката ми от премиера не е искана. Поиска я г-н Кирил Петков – човекът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи. Многократно отказвах и се двоумях на това предложение. С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС - Петър Петров. След като приех предложението на Кирил Петков, му казах, че не искам никой да се меси в работата на МВР”, каза Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Спеца

    23 7 Отговор
    Ами ще си я подава,и да изчезва човека.Трябваше да е там на първа линия да ръководи.Той е шефа.Нема място за мъдрене,чесане по главата и протакане.Което си е така,си е така.Сори за момчето,ма това е положението.
  • 3 Тино

    7 36 Отговор
    МВР се справи със сложната ситуация.
    Никаква оставка.
    Лумпени и недоволни ще има винаги.
  • 4 Димитър Георгиев

    45 4 Отговор
    Калин Стоянов е човек на Делян Пеевски! Дано успеят да го разкарат! Поста е важен заради провеждането на изборите,МВР работи изцяло в услуга на мафията ДПС -Герб. Обикновено бездейства и така помага купувачите на гласове да осигурят вот за ДПС ГЕРБ! Това е !
  • 5 филма

    26 1 Отговор
    добър ли беше ?
  • 6 ТОА МИСЛИ ЧИ СА ОБЯСНЯВА НА

    29 3 Отговор
    ГАДЖЕТО СИ.....Я ПО СЕРИОЗНО БЕЕЕЕЕ ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ СИИИИ ША КАЗВАШ ДЕ СЕ БИЛ И ОЩЕ КАК
  • 7 Димитър Георгиев

    30 3 Отговор
    Натиска към Калин Стоянов всъщност е бил да си свърши МВР работата по време и преди изборите, да работи активно против купения и контролиран вот! Защото те бездействаха съвсем умишлено в полза на ГЕРБ -ДПС!
  • 8 Хорхе Сантер

    27 1 Отговор
    "Не е важно къде съм бил по време на протестите."
    ==========
    Ами, според мен е важно къде си бил. Един български вътрешен министър си подаде оставката и след това се самоуби, защото по време на важна полицейска акция е бил с при проститутките на Калканджиева. Та, ти къде беше? Пак ли там?
  • 9 АГАТа Кристи

    21 1 Отговор
    ДА !!!
    "Не е важно къде съм бил! "
    ВАЖНОТО е, че АЗ съм НАГЪЛ и не пускам КОКОЛА !!!
    А вие си джафкайте, колкото си щете !!!
  • 10 Красимир Петров

    19 1 Отговор
    Човека си е бил на кино и му дреме за протеста

    Коментиран от #11, #26

  • 11 .....

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Красимир Петров":

    Естествено е комунягите , не дай си Боже, пък да сте от ДС, се поддържате до девето коляно....

    Коментиран от #15

  • 12 вижда се

    18 1 Отговор
    Този върви по пътя на каскета !!!
  • 13 Мда

    13 1 Отговор
    Много странно. Защо този не иска да каже къде е бил по време на протестите срещу БФС? По-скоро с кого е бил тогава. Ето едно предположение: бил е Банкянския зайчарник...
  • 14 Да, бе

    13 1 Отговор
    Разбира се, че не е важно къде е бил министърчето, жалкото То, важното е Кой го е инсталирал и защо още стои там... МВР не се бори с проституцията, щото ще е евтаназия някаква си.
  • 15 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от ".....":

    Така е ще се поддържаме имаме кмет на София, цялото Дай България е ДС както и спонсора Прокопи, 90 % от Герб и 100 % Депъсъ а слуги са ни Киро 8000дника и Ококорения да живей .......
  • 16 Да бе

    11 1 Отговор
    Цитат: "Министърът смята, че колективно МВР се е справило със ситуацията в четвъртък вечер.". Това е предостатъчно, за да се разбере тоталната подкрепа към корумпетата от БФС и погрома, организиран от този на снимката.
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 1 Отговор
    Трябваше да разкаже филма, за да докаже че не е знаел какво става. В такива екстрени ситуации, дори да не е на терен, би трябвало да държи постоянно връзка с колеги и ще пречи на другите зрители. Нещо не се връзва, дебела лъжа! Пълен мишок!
  • 18 Емигрант

    11 1 Отговор
    Тоя е "БАШ АГЕНТ ПОД ПРИКРИТИЕ" не можеш да го принудиш да си признае къде е бил защото НЕ Е ВАЖНО ! Клоуни и палячовци станали политици в държава ЦИРК !
  • 19 ха ха

    5 1 Отговор
    цялата сговорна дружина на кино , да не са пуснали нови серии на дон корлеоне ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Боже господи

    8 1 Отговор
    Тоя цървул бил политическа фигура!?
  • 23 Абе

    3 1 Отговор
    А къде е бил??
  • 24 така така

    4 0 Отговор
    Така ще кажеш... защото си бил на кино!! Това вече стана ясно. Хубав ли беше филмът?
  • 25 Българин

    4 1 Отговор
    Тоя избран от ДПС, за да служи на ДПС. И само от сарая, както са го назначили, така могат да го махнат. Но никой друг. Нека кирчо се обади на галя от козяк, да и поплачИ на нея. Може нещо да измоли!
  • 26 мдаа

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Красимир Петров":

    А може да е бил на място, за което не трябва да говори...
  • 27 Станчо

    5 0 Отговор
    Два дни молби)))). А дали е така, кой, кой ще ни каже, вярваме си така и усмихваме се даже.
  • 28 Готин

    5 0 Отговор
    МВР и ДАНС не се ли сещат, че това може да е пледоария към нови и още по съществени безредици и протести, още повече след неадекватното поведение на този нагъл министър. Вярно, че глупавите действия на терен не са пряко негава вина но, щом е бил в пряк контакт с подчинените си, кой е издал разпореждането " "бий" !?
  • 29 Готин

    1 1 Отговор
    В последно време управляващите "зорлем" вдигат рейтинга на "Възраждане". Ако продължават така, основните играчи на следващите (неизбежни) избори ще бъдат ДПС и Възраждане. Хайде честито! Пеевски премиер!?
  • 30 Вече е досадно.

    0 0 Отговор
    Министърът е политическа фигура и той не управлява силите на терен.Това е работа в случая на заместник директор на СДВР по охранителна и такъв от ГДНП който по скоро координира дирекциите да се осигури необходимото.При важни операции министърът на здравеопазването дали присъства и да ва нареждания на опериращия екип.Същото е и тук Има заповед за провеждане на операцията план и конкретен инструктаж като всеки си полага подписа.Кой каквото е нарушил ще отговаря независимо дали е фен и полицай.Обша отговорност няма.Тази глупост ръководителите някой от които нищо не разбират е наложи заради ПР ефект един човек с джип.Многобройби са примерите в които точно това пречи на работата която е разписана в законите и правилата Щом се налага да ходи най големия нещата не са добре. Ако има проблем се установява къдее и се решава ,а не се търси виновен.Победителите търсят начин
  • 31 Бай Златан

    1 1 Отговор
    Много лесно да критикуваш отстрани,ама я застани на мястото на полицаите да ти мятат павета отгоре!Какво ще направиш?Сигурно има и обикновенни хора станали потърпевши,ама какво е виновен министъра?Бил на филмова прожекция,това ли е провинението му?Който е превишил правомощията си,да си поеме отговорност!Има си компетентни органи те трябва да кажат:Кой е крив,Кой е прав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове