4 Декември, 2023 17:10 5 122 29

Асен Василев: Има сериозна активизация на вноса и на износа на стоки с двойна употреба от и до Русия

  • асен василев-
  • внос-
  • износ-
  • стоки-
  • русия

Затова по този въпрос България е започнала много активна работа с Европейската комисия, за да се идентифицират компаниите, каналите и те да бъдат пресечени

Асен Василев: Има сериозна активизация на вноса и на износа на стоки с двойна употреба от и до Русия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В момента се вижда доста сериозна активизация на вноса и на износа на стоки с двойна употреба от и до Русия, които минават през българо-турската граница и оттам към Армения, Азербайджан и други държава. Това каза министърът на финансите Асен Василев на брифинг пред журналисти в Министерски съвет след края на срещата на министър-председателя акад. Николай Денков с европейския комисар по финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Марейд Макгинес.

По думите му крайната дестинация на тези стоки е ясно, че е Русия. Затова по този въпрос България е започнала много активна работа с Европейската комисия, за да се идентифицират компаниите, каналите и те да бъдат пресечени.

"Това ще бъде основен фокус на работата ни заедно с Комисията на Капитан Андреево", изтъкна Асен Василев.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 абсолют

    43 3 Отговор
    ЩОМ НЕ ТИ ХАРЕСВА, ОЙ У КАНАДА!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 3 Отговор
    Уф КуКурчо, ми те и краставици и банани също са стоки с двойно предназначение бе‼️‼️‼️
  • 4 обективен

    50 2 Отговор
    Ама Русия в момента захранва целият ЕС. с горива , желязо ,торове и въглища ,а само бие се правите на най-най ,а всъщност сте абсолютни мижитурки , и се състезавате , кой ще си свали .ащите по бързи и по надолу !
  • 5 И правилно

    24 2 Отговор
    Стига с тези тарикатлъци , заобикалящи закони , България и разбира се обществото !
  • 6 морски

    26 1 Отговор
    Василе само ако напише-Марине трафик ,и там ще види ,че танкери и химикаловози карат горивата от Русия за Европа , без дори да си крият курса !!!
  • 7 Хаха

    30 1 Отговор
    Да каже каката от Европа те какво внадят и изнасят.
    То ни писна все да ни нареждат уж партньори .
    Да каже нещо за Испания, Белгия за газта.
    А ти асеня си покажи дипломата и адресната регистрация.
    Лъжлив и крадлив слумайник
  • 8 Мим

    22 2 Отговор
    Този няма ли друга работа,ами се занимава с глупости.Що не ги пресекат примерно от Турция,а не нашите лакардици да се подлагат ду.....то.
  • 9 спеца

    22 2 Отговор
    тоя хептен е изКОКОригал
  • 10 ПОСЛЕДНИЯТ КОЗЛОДУЕЦ

    27 2 Отговор
    Ооооо,Пресвети Кокорий брат на Пресвети Кирил! С удоволствие и наслада слушам твоите опияняващи обещания. Как ще вземеш парите на мафията. Ще изсветлиш сивата икономика. Ще построиш 7 моста на Дунав да съдираме румънските тираджии от такси. Как ще пробиеш тунел под Шипка за да не се бием 3 дни с Турците а да завардим тунела и да не ги пускаме. Просълзих се от умиление,когато каза ,че България няма да вземе нито цент повече заеми.Как пламенно се зарече да посечеш трибунът Тиквоний! И да нямаш нищо общо с Римската му секта ГЕРБ! - Слава тебе великий повелителю на мъглата!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ха ха

    12 1 Отговор
    натегат се да ги вземат в шенген , може да го уредят и за борсата на ел енергия , я какъв капацитет е
  • 13 М да

    4 14 Отговор
    Такъв добър министър на финансите от времето на Иван Костов не сме имали. Хем дига пенсиите и майчинството хем удари Газпром , но и видя трафика за Русия, който трябва да бъде спрян.

    Коментиран от #20

  • 14 фен на ПП

    14 1 Отговор
    Окръглилса, разхубавилса на държавната софра !
  • 15 Гай Турий

    19 1 Отговор
    Абемухльо, вместо да се търгува пряко без посредници и обиколни пътища, вие вредите на българската икономика. Долно и продажна антибългарско правителство. Какъв ни е интереса на нас, да си оскъпяваме всичко, кажи бе кокрочо?! Само и само да се напънете пред продажен проамерикански Брюксел и Козяк. Ама това потупване по рамото на нас българите ни носи само щети и загуби, оскъпяване,инфлация. Вие сте вредни за България. Изчезвайте веднага намайната си, да ни ходите в Белене! Отворете преки канали за търговия с Русия. Какво ни интересува нас, че Украйна се подложила на САЩ да вредят на РФ??! Да си ги трепят руснаците, заслужават си го. Много да не се бутаме в руските атове, да не изядем ние къчовете им. Нито НАТО ни САЩ няма да ни помогнат и защитят. Да нпарвим така че Русия да не ни бие, защото никой не може да им се опре, ако го поискат. Стига ни толкова. 2-3 искандера във Варна, Ново село и Графа и сме насранидогуша.
  • 16 Леля Асена Спецова - шарлатанката

    12 1 Отговор
    Асено спри да крадеш и вземи та се разкарай
  • 17 шут на този

    10 1 Отговор
    изрод и тяхната банда...
  • 18 максим

    13 1 Отговор
    момчето,не е в час с нещата.неговите командири,са му промили мозъка.и той не мой да мисли .русия, сигурно внася драг метали,перални и печки.или манджа.ама, на асеня не му е ясно,че с печки и перални и хладилници не се правят ракети.не знае,че русия има аналози на една камара интегрални схеми от хиляди фирми по- цял свят.асеня,не знае,нищо за руските радио лампи,за които цял свят умира.най-качествените в света.и още много неща, не знае- завалията.русия има земеделие.а ние нямаме.щото,такива юнаци,кат асеня,разбиха всичко от което можеше да се печели яко,сега.историята ги знае.както и по- старите хора,които са с още трезв ум.но,ке има разплата.рано или късно! възмездие има!!!
  • 19 боко

    9 2 Отговор
    Кокорест пр--т шарлатанин
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кукорестия

    12 1 Отговор
    За девет дни девет милиарда се изпариха чак Бойко му завижда

    Коментиран от #22

  • 22 перничанин

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кукорестия":

    Гоем е фокустник !
  • 23 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    Кокорчо чак сега ли разбра
  • 24 Кандидат Милионер

    3 1 Отговор
    Изходихте ли се по темата...И тва ли беше?? Само толкова ли можете???
  • 25 666

    4 1 Отговор
    има една хубава българска дума "глупак "- без дави лъжа още несам срещал човек който е гласувал за тия изроди
    как стигнаха до властта не ми ясно

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Толуп BG

    2 1 Отговор
    Недоносче, че то и газа идва от там, и то руски, обогатен като азерски през турски поток.
  • 27 Мартинчо

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "666":

    Аз за тях хвърлил, но само първият път, трижди проклет да съм! Много пъти съм се самобичувал като си жоках ръката с коприва за назидание, за да си изкупя греха! Още не мога да си простя как можах да се подведа!
  • 28 Лесно

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "666":

    Чрез измами на ниво избори. ЦИК се занимава сачо с това. Всички са зависими. Освен това някакво си Електронно министерство.....
  • 29 Българин, а не Асан

    0 1 Отговор
    УкокоренияПедраз Асен Спецов, ако не бъде премахнат ще ни измисли хиляди данъци. ТазиИзмет е достойна само за въжето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове