Last news in Fakti

4 Декември, 2023 17:31 1 741 20

Радостин Василев: Очаквам при ротацията сглобката да се разглоби

  • радостин василев-
  • сглобка-
  • ротация-
  • правителство

Според Василев в България управлява правителство, което няма обществената подкрепа, за да бъде легитимно, но разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество

Радостин Василев: Очаквам при ротацията сглобката да се разглоби - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Очаквам при ротацията сглобката да се разглоби, защото след промяната на Конституцията и премахването на служебните правителства, участниците в нея ще изгубят страха си от президента и ще управляват до провеждането на следващите избори. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен независимият депутат Радостин Василев, който изгражда структури на партия "МЕЧ - морал, единство, чест" в страната.

Според Василев в България управлява правителство, което няма обществената подкрепа, за да бъде легитимно, но разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество.

По повод готвените конституционните промени Василев изтъкна, че няма да подкрепи възможността за двойно гражданство на народни представители, а от там на министри и премиер, "именно заради лошия опит, който имаме с един от създателите на сглобката Кирил Петков".

Василев коментира и предложението за отпадане на служебните правителства на президента, като според него режимът, който се предлага за управление до новите избори, е абсурден и ще създаде хаос.

"Заедно с "Възраждане" сме подали искане до Конституционния съд за тълкувателно решение по въпроса с квалифицираното мнозинство и трите четения, защото има един пропуск, една неяснота в Българската Конституция колко точно гласа ти трябват на първо, второ и трето четене. Считам, че те нямат необходимите гласове и не могат да правят промяна в Конституцията в този момент. Надявам се Конституционният съд да излезе с решение преди промените", каза още Василев.

По повод партията, която създава, той каза, че МЕЧ ще бъде силна структура. "Това е центристки, умерено-консервативен модел, ясно разграничен от влияния на чужди посолства, нито е проруски, нито е прозападен, той е пробългарски", подчерта Василев. Той допълни, че има сериозна подкрепа в областите на България, където се организират срещи за създаване на структури на партията като обединяващата сила на хората, които искат да се включат в тях е разочарованието.

Василев съобщи, че в средата на януари ще подаде документи за регистрация на МЕЧ в Софийски градски съд. "Не очаквам да има усложнения относно регистрацията, бързо набираме членска маса с надежда да се разглоби сглобката и да участваме на национални избори като алтернатива на всичко, което се случва", подчерта той.

По думите му финансирането на партията към момента е с лични негови средства и на още "един – двама мои приятели". "На следващ етап ще търсим възможност за модел, който да ни направи независими, да може български граждани да ни подкрепят със суми", допълни депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ром

    16 8 Отговор
    А ти няма да си депитатин вече.
  • 3 флипп

    17 8 Отговор
    "в България управлява правителство, което няма обществената подкрепа, за да бъде легитимно, но разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество" - точно, не може да се каже по ясно, ПъПъ при един нов вот, може и да не влезе в парламента, традиционно съдбата на сикаджийските патерици
  • 4 истина е

    18 12 Отговор
    Само като си помисля колко партии смени и предаде ,кладата щеше да ти е награда преди 100 год. !
  • 5 Смях

    14 7 Отговор
    Тоя ли е алтернативата хихихи.
  • 6 ДЪРТ

    10 1 Отговор
    ако ще да потънат в марианската падина на 11000м в океана и да няма как да ги извадят ще е най добре и да не ги псувате по никакъв случай макя що се размножават и пак лошо
  • 7 Българин

    8 6 Отговор
    От твоите уста ,в Божиите уши,предателю.
  • 8 браво бе

    7 2 Отговор
    да ге и ти си сложил вече тигана вече на котлона и чакаш
  • 9 Някакъв

    10 5 Отговор
    си бацил , чакал ред ? Нооо , всичко е ваксинирано !
  • 10 Бай хой

    8 10 Отговор
    Тоя паляк ни го бута управляващата хунта само за да видим че има и по големи гнусори от тях.
  • 11 мдаа

    11 8 Отговор
    Тоя милиционерски наемник толкова ги разбира нещата, че си прецака цялата политическа кариера, преди да е започнала. Първо милиционерите го взеха в новата си партийка ИТН, след това го пратиха да шпионира в ПП-ДБ и накрая... разбраха, че пичът е прекалено вдлъбнат дори за милиционер. И така, на Радостин Василев май му е време да се пенсионира - за нищо не става вече. Какво нещо е животът а?

    Коментиран от #18

  • 12 БРАВО ВАСИЛЕВ

    9 4 Отговор
    КАКВОТО И ДА СГЛОБИШ ОТ ОТ ПАДЪЦИ ВИНАГИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ОТ ПАДЪЧЕН ПРОДУКТ...................
  • 13 гилфаджията

    1 2 Отговор
    да очаква sтрапон
  • 14 Сексуален кзирог

    2 2 Отговор
    Ходи в Индия ве!
  • 15 Гражданин

    2 2 Отговор
    То и кучето очаква нещо да му подхвърлят, но не би. Боко ясно ти обясни, че малцинството не може нищо да направи!
  • 16 Не става

    8 3 Отговор
    Гела се мъчи някой да му обърне внимание ама не се получава.
  • 17 прав е

    2 0 Отговор
    че правителството няма обществената подкрепа, за да бъде легитимно. Не е прав, че сглобката ще се разглоби, тъй като тия ламтят за власт, а решенията ги взема ПОСОЛСТВОТО.
    В момента тия са много удобни за целите на САЩ - не са им поискали жългарско пушечно месо, не са го предоставили. Никой друг няма да се подложи толкова безапелационно, че чак да те е гнус.
  • 18 да не би

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "мдаа":

    да е по-достойно да си подлога на други мишоци и временни политици.
    Човека поне има достоинство - като видя за какви сделки и перални става дума, веднаха се махна. Може и да не разбирам идеите му, но поне той си държи на вижданията, а не като бившите си дружки да казва едно, но да прави друго. По-добре без политическа кариера, но с гордо вдигната глава, отколкото срам за цял живот.
  • 19 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Като желание някому или просто пожелание......го има.
    Няма да се случи !! Липсата на ИДЕОЛОГИЯ оставя у нашите брилянтни политици само няколко прозаични неща :КАРИЕРАТА, ВЛАСТТА, ДАЛАВЕРАТА, ПАРАТА !! Дреме им за народа и страната !! Нима не виждат / достатъчно са умни/ кое, какво , що става наоколо !? Огромна част от всичко, кието вършат и говорят е просто МИМИКРИЯ
    !! Защо не прогласуват МАНДАТНОСТ на всички държавни служители, политици, депутати? Защо Хр.Иванов, че и Шиши, искат толкова много да ремонтират Конституцията в една доста деликатна област – контрол над всички бюджетници ?? Например : Румен В. Гечев ще ли напусне НЯКОГА тъй нареченото НАРОДНО събрание ,? Кой и къде ще му нарива десетина хилядарки на месец за нищо-правене ??
  • 20 Никой

    3 0 Отговор
    не обича издайниците и предателите. Дори руснаци и араби. Особено ако има ламтеж за власт, съчетано с голяма доза инфантилност и егоцентризъм. Все пак гела му стои добре на това момче!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове