4 Декември, 2023 18:09 1 886 36

Марейд Макгинес: Ясно е, че България ще се присъедини към Еврозоната

  • марейд макгинес-
  • еврозона-
  • дерогация

Изключително силно приветстваме желанието ви да премахнете дерогацията за вноса на руски петрол. Това говори за желанието на България да се изпълняват стриктно санкциите срещу Русия

Марейд Макгинес: Ясно е, че България ще се присъедини към Еврозоната - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Изключително силно приветстваме желанието ви да премахнете дерогацията за вноса на руски петрол. Това говори за желанието на България да се изпълняват стриктно санкциите срещу Русия, заяви Марейд Макгинес, еврокомисар по по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, която по-рано днес се срещна в Министерския съвет с министър-председателя Николай Денков.

Това е първото ми посещение в България и страхотна възможност да се срещна с премиера Денков, както и с министъра на финансите, каза комисар Макгинес. Тя каза, че дискусиите на срещата днес са били много полезни. Имаме страхотно сътрудничество с България, подчерта еврокомисарят.

Комисар Макгинес заяви, че "е ясно, че България ще се присъедини към Еврозоната, но това изисква да се покрият дадени критерии".

"Това е моето първо посещение в България. Утре ще посетим пункта "Капитан Андреево". Дискусиите днес бяха изключително полезни. Имах възможност да посетя и да се разходя из страната, за да мога да представя информация на моите колеги", каза комисар Макгинес.

Тя заяви още, че работят по проект за пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 4 Отговор
    Въобще не е ясно ще има ли евро догодина. Бих ви препоръчал да обръщате в злато, или сребро, или като мен в рубли, както през февруари 2022.

    Коментиран от #23

  • 2 Я неща у европата

    4 1 Отговор
    Я искам у саш пък на вас тука създраве останете
  • 3 ПОСЛЕДНИЯТ КОЗЛОДУЕЦ

    14 1 Отговор
    Да ама на деня на женската подга щна издутина.Къпят ни с ладка вода. Ще фалират 90 процента от транспортните фирми на запад от дъмпинга на нас и румънците.
  • 4 бобо

    31 3 Отговор
    Какви са тез европейски лелки, дето идват тук да дават акъли? Тя цяла Европа внася петрол от Русия и ще продължи да внася, че зимата се очертава студеничка,тази говории за дерогация и санкции?

    Коментиран от #32

  • 5 Редник

    30 4 Отговор
    Тази еврокомисарка иска да влезем в еврозоната. Да ама това ще е много глупаво, ако го направим. Аз не искам да ме правят на глупак разни евро чиновници.
  • 6 Сатана Z

    21 4 Отговор
    А за мое голямо удоволствие,на финансовите пазари Ойрото стремително пада спрямо Долара и Британския паунд.
    България е на една ръка разстояние от въвеждане на купонна система или вероятно ще приеме цифровото Ойро ,което ще бъде изпробвано първо у нас.Еврозоната не означава шарени хартийки ,а цифрички €
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван от Троян

    24 3 Отговор
    БОГАТАШке ,1000-495ЕВРО-СРЕДНА ЗАПЛАТА.400вл пенсия -195евро.Как се живее с такива пари този.Не всички сме с 10 хил лв или над това.Нашата държава не е готова за това ще е готова като мин заплата е 3000 лв -1495евро.В софия само поршета и ферарита , нови коли по над 40 хил лв.АЛООО не всички имат такива финанси ,по новините всяка вечер дават как пребили дядо с 300 лв пенсия който едва живеее представи си тия стари хора който са създали държавата над 70 г как ще се оправят с пенсия делена на 2.НИКАКВО ЕВРО .
  • 9 Гориил

    15 1 Отговор
    Това говори за неоправданите жертви и отстъпки, които България прави в ущърб на своята икономика, финанси и търговия. Страната няма да усети ефекта от подобна политика веднага, а в средносрочен план. Това ще бъде трагедия от пропуснати възможности и занижена стойност на България в очите на Запада.Както виждаме, никой не е упълномощил еврокомисаря да носи добри новини на България. Изчакайте: десет, петнадесет, двадесет години, може би тридесет или четиридесет. Основната причина, разбира се, е липсата на стопроцентово промиване на мозъци и дуализмът на София в източната политика.
  • 10 леле майко!

    21 1 Отговор
    Като й гледам изражението, очите, злобно стиснатите устни и ме обзема един оптимизъм за общото ни европейско бъдеще.... плаша се.
  • 11 Коментар

    17 3 Отговор
    Първо българският народ да се изкаже на референдума за записване на българския лев, пък тогава ще видим за ойрото
  • 12 Тази лелка гледа мноо лошо

    14 0 Отговор
    С толкова евро шума, никой не ще да я чеши.
  • 13 Кольо,

    12 3 Отговор
    Ако сегашните продажни политици се подведат по акъла на тази грозн@ застаряваща лелка нас обикновените граждани и селяни на територията България голям hyi ни чака..!
  • 14 Ццц

    9 1 Отговор
    Така казаха и на хал Дрого, когато влезе през прозореца и изненада натовците на срещата им по тема Израел. Като победиш Русия - казаха те - ела да ти дадем допълнителни насоки. И Дрого продължи да побеждава Русия. Пускаше го, друсаше пак и продължаваше с победите. А всички знаем, че Украйна в НАТО е нещо, което не зависи нито от натовците, нито фантазиите на паляка.
  • 15 ха ха

    12 1 Отговор
    е как няма да приветства премахването на дерогацията щом има възможност да ни внасят горива от ес , верно ще са по скъпи с лев два но така че се чувстваме правоверни европейци , даже може да откажем храната за да има повече средства за крадене от евро бандитите и атлантическите клептократи
  • 16 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    14 1 Отговор
    На снимката се вижда типична физиономия на чиновник: безизразна, безволева и безидейна.
    У нас тризнаци на тази персона са Денков и Габриел.
  • 17 Българин Русофил

    11 1 Отговор
    Вън България от фашисткия ес
  • 18 Здрасти

    12 1 Отговор
    Аре изчезвайте ма парцал! Тръгнала да ми обяснява как всичко е наред и в същото време работи с мафията впита в управлението на България
  • 19 Гориил

    8 3 Отговор
    Защо България има нужда от НАТО и много скъпи американски оръжия? Руските оръжия са се доказали като несравнимо по-ефективни на бойното поле. И така, чие поражение ще видим в близко бъдеще?
  • 20 Раданч Татлъту

    2 1 Отговор
    Марейд съмгаибал когато работих каго сервитьор в Брюксел.💋👧👳‍♂️🥳🤡👍
  • 21 Зелка без кочан

    7 2 Отговор
    Зора е за да не се присъедини към БХХХС. Защото пред реалната икономика бързо гасне пропагандата и моментално изчезват експертите тролове, защото трябва всеки ден нещо да се слага на масата!? А тя истината рано или късно излиза наяве и никой не иска да е употребен, защото след това следва изхвъ...не и забвение. Изводите всеки за себе си да си прави, защото никой няма да свърши неговата работа в този ЕС от мед и масло...
  • 22 Агронома

    6 2 Отговор
    Когато затворите Козлодуй и избиете всички животни във фермите под предлог, че са болни ще ви приемем където поискате.
  • 23 Хъхъ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ще има ще има, рубли обаче няма да има в обозримо бъдеще

    Коментиран от #28

  • 24 Така е

    0 0 Отговор
    ама един хубав ден !
  • 25 дъртата

    2 0 Отговор
    да го натаковат на два ката...Да вади барбаронки с клечка....
  • 26 крис

    4 0 Отговор
    Дъртите еврокомисарки не излизат ли в пенсия....
  • 27 мани беги

    2 0 Отговор
    гастербайтерята реват та се късат хаха ня веке да могат да умножават х2 хахахахха гадно ли ви е ве хахахахах
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хъхъ":

    Помниш ли кога Мадам "Йес" затвори реакторите в АЕЦ-а ❓
    От тогава все аха да влезем , а то вече стана далечно минало , пък още сме на ... аха ‼️
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ком

    6 1 Отговор
    Разбира се в пирамидата евро-зона трябва да има полезните идиоти да плащат сметката.
  • 31 Пъпеша

    1 0 Отговор
    Коги?
  • 32 Шопо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "бобо":

    Не ви щем еврото.
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Марейд Макгинес!! Тази Брюкселска

    1 0 Отговор
    Чиновничка е "яде Злобата от вътре!!На Зло куче, Зъл прът е казал Народа!?
  • 35 Против Еврото

    1 0 Отговор
    Не на въвеждането на Еврото в България Да на България лев защото той си наша национална валута
  • 36 бягай бе

    1 0 Отговор
    Мереджейке не такована....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове