Last news in Fakti

19 Януари, 2024 06:50 2 022 18

Кабинетът обсъжда промени в Закона за движението по пътищата

  • правителство-
  • заседание-
  • закон за движение по пътищата

Редовното заседание на правителството ще започне в 9.30 часа

Кабинетът обсъжда промени в Закона за движението по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС
Правителството ще проведе от 09:30 часа редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, предаде dariknews.bg.

В дневния ред е включено обсъждане на два законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата и Закона за автомобилните превози. Вносител е министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Кабинетът предстои също да определи състав на правителствената делегация на България за участие в Тринадесетата министерска конференция на Световната търговска организация, която ще се проведе от 26 до 29 февруари в Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Проект на решение за приемане на списък със защитените детски градини и защитените училища в България също е част от дневния ред на заседанието. То бе отложено в сряда, тъй като премиерът Николай Денков се включи в Световния икономически форум в Давос.

По-късно през деня акад. Николай Денков ще посети Аграрния университет в Пловдив.

В 14:30 часа министър-председателят ще участва в дискусия на тема „Нови акценти на изискванията за акредитация на висшите училища“. След това той ще проведе среща с ръководството на Аграрния университет.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То само това липсва

    31 1 Отговор
    Тагаренко ще обяви война на Русия и с това всичко ще се свърши.

    Коментиран от #3

  • 2 Оставка

    31 2 Отговор
    Оставка! Референдум за запазване на Левът! Докога ще се гаврите с Конституцията и волята на българския народ!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдааааааа

    31 1 Отговор
    "Кабинетът обсъжда промени в Закона за движението по пътищата"....Тия щом решиха, че хора с двойно гражданство могат да ни стават премиери и президенти, то като нищо могат да решат, че на светофара може да се преминава на две светлини. На зелена ако си българин, на зелена и на червена ако си с двойно гражданство. А ако се казваш Киро или Асен, или Боко, то можеш да минаваш на всички светлини.
  • 5 ха ха

    21 0 Отговор
    тия беляджии се чудят каква глупост да измислят
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Първо

    20 0 Отговор
    Оправете пътищата
  • 8 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    19 0 Отговор
    ПАК ЩЕ О СЕ РА Т НЯКОИ ЗАКОН
  • 9 Сглобката

    17 1 Отговор
    е вредна за България !
  • 10 Абе...

    17 0 Отговор
    Щом ще,, ОБМИСЛЯТ" смятайте че вече са измислили поредната тъпотия с която ще тормозят българският народ.
  • 11 НОВОТОНОРМАЛНО

    4 0 Отговор
    В понеделник ще се движат политиците
    Вторник нарада.
    А в останалото време от седмицата гостите от приятелска Европа.
  • 12 Фен

    2 0 Отговор
    Геоздейков ще се пробва да си пробита идеята с полигоните. Неговият, в Твърдица, не е лош.
  • 13 Перо

    3 1 Отговор
    ЗДП има повече поправки от основния текст и резултатът е плачевен! На пияния и дрогиран шофьор го питат, дали желае да бъде проверен и да даде биологичен материал. Срам и позор! Нужен е нов закон, създаден от грамотни юристи! Кога ще има някои задължителни кадрови изисквания при подбора на кандидат депутатите за листата на партиите, да не се избират на база плащане и шуробаджанащина!
  • 14 Експерт

    2 4 Отговор
    ДА СЕ ЗАХВАЩАТ СЪС ЗАКОНА ЗА БНБ, ЗАЩОТО ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕВРОЗОНАТА Е ПО-ВАЖНО ДАЖЕ ОТ ШЕНГЕН! РУБЛАДЖИИТЕ-ПОПУЛИСТИ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ И БСП ЩЕ ПРЕЧАТ, НО НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ПРИЕМАНЕТО!
  • 15 Ибряяяя

    7 0 Отговор
    То закон си има и стига са го променяли! Да вземат да го спазват и да не ни пазят дрогирани полицаи. По добре да се захванат и да оправят пътищата! От 40 години само закони оправяме и нито един като хората! Кой ти гледа закона. Той е само за бедните и онеправданите! Да стоят няколко шкембелии под сянката и да ми правят фиш че не съм си светнал фаровете в най големия пек!
  • 16 ЧОЧО

    5 0 Отговор
    Първо оправете пътищата и тогава изисквайте от водачите на МПС.Не може на главен път да има ограничение 60 км.през км.
  • 17 Стефан

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Оставка":

    Референдум за ЕС и НАТО
  • 18 сноу

    1 0 Отговор
    Въй,въй ...доколенко са го водили чак на давос ..какъв позор за нашата клета държавица да видят тоя полуфарикат...Впрочем те едва ли са му обърнали по голямо внимание отколкото на мивката в банята..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове