Last news in Fakti

19 Януари, 2024 19:17 1 628 25

Хекимян: Васил Терзиев прекопира бюджета на Йорданка Фандъкова

  • антон хекимян-
  • бойко димитров-
  • софия-
  • бюджет-
  • васил терзиев

Има много смущаващи теми в бюджета

Ние ще преживеем неуважението на кмета, който ни бе поканил, да стане и да си тръгне. Той трябва да разбере, че вече не е управител на търговско дружество. Може днес да си е изпуснал нервите. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Това беше работна среща, на която изрично бе помолено да не се снима, добави колегата му Бойко Димитров от Продължаваме промяната-Демократична България и „Спаси София“ (ПП-ДБ-СС).

„В началото на срещата кметът Терзиев каза, че не може да се снима. Ние обаче искаме тази среща да е открита и хората да чуят как се разпределят средствата“, обясни Хекимян.

„Винаги в предишни години, когато се разглежда бюджета, той се обсъжда в групите и не е било публично. Аз се учудвам, че сега от ГЕРБ държат да се излъчва. Явно срещата ще трябва да се извършва с всяка една група поотделно“, не скри изумлението си от казаното представителят на ПП-ДБ-СС.

„Имаше и друго притеснително нещо – днес до кмета имаше един външен човек, който не е ясно дали ще бъде заместник кмет, който имаше вътрешна информация. Той ли е създал този бюджет?“, каза представителят на ГЕРБ-СДС.

Това е експерт с граждански договор, отговори му Димитров.

По думите на Хекимян проблемът е, че липсва прозрачност.

Дебатът продължи в посока разпределение на средствата на столицата.

„Средствата за градския транспорт ще дойдат от повечето продадени карти и билети и помощ от държавата“, каза Бойко Димитров.

Тук Антон Хекимян избухна: Значи признавате, че средствата ги няма? Как прогнозирате колко ще са бъдещите купувачи на карти и билети. Кажете дали ще се увеличат цените на карти и билети?“, попита той.

„Пътуващите се увеличават, таксуванията също. Това носи сериозни приходи в градския транспорт“, отговори му общинският съветник.

„Има много смущаващи теми в бюджета. В него говорим за почти 90% припокриване с програмата на г-жа Фандъкова. Затова беше добре и кмета и човека, на който не разбрахме функцията, да обяснят дали има предвидени средства за нови детски градини. Нито едно ново нещо не е планирано да бъде изградено в София“, посочи представителят на ГЕРБ-СДС.

„За детските градини парите, които са заложени са много повече от миналата година. Да, има и проекти, които ще завършим. Ще се започнат 12 нови детски градини през 2024 г. Двойно се увеличават средствата за чистотата в кварталите. Вдигат се и парите в сфера „Култура“, обясни му Бойко Димитров.

„Смущаващото е, че виждаме, че София остава на две скорости от заложеното. Другото много важно е, че кметът Терзиев обясняваше как ще включи в бюджета 380 милиона от несъбрани данъци и такси, които не видяхме в бюджета“, обобщи Антон Хекимян.

„Няма ги, но сме предвидили увеличение на по-добра събираемост от данъци и наеми“, отвърна Димитров.

Разговорът продължи в посока изборът на председател на Столичен общински съвет (СОС).

„Водим разговори с останалите групи за председател на СОС. Ротацията беше отхвърлена като неприемлива. В момента се върви към временен председател“, съобщи представителят на ПП-ДБ-СС.

„Това е новина. С кого сте се разбрали? Временен председател означава затъване в блатото на плаващите мнозинства. Вие обричате София“, реагира Хекимян.

„Мисля, че е по-добре да се намери решение за стартиране на работата на СОС. На мен ще ми е много трудно да се изправя след два месеца пред избирателите и да им обясня защо трябва да се ходи на нови избори, предполагам и вие“, предупреди го Димитров.

Хекимян му отговори, че се върви натам заради упорството на г-н Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кикиморчо

    26 4 Отговор
    Що не те избраха за кмет бе? Та ти да го прекопираш цървул.
  • 2 дом

    9 15 Отговор
    Не мога да си намеря място от яд. Мръсни предатели ППДБ. Продажници долни. Измет мръсна.

    Коментиран от #8, #14

  • 3 ОТ ПА ДЪК

    21 1 Отговор
    ТОЗИ Е ОГЛЕДАЛО И "ПРИМЕР" ЗА ........"ПОЧТЕНОСТ" В ДЖУРНАЛИСТИКАТА РОДНА...........!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един

    21 3 Отговор
    Васил го избраха за кмет,а тия некадърници като не могат друго да правят продължават да плюят!
  • 6 Пипи

    14 1 Отговор
    Кво прай Моамед, бе Антоанетке?
  • 7 замислен

    7 11 Отговор
    То сега Герб ще копират поведението на Бонев от предни години. Лошото е, че Хекимян е с класи над мис Бони... яко плюене ще падне!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ей! Драскач!

    2 1 Отговор
    Ей! Драскач! Като не ги разбираш тези рботи... Не се Обаждай!
  • 10 Този Циганин

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "замислен":

    Този Циганин! И за Драскач не става!
  • 11 Миризерници сте до един

    9 1 Отговор
    Всичките сте за при Луканов!
    А що не направите ревизия за по времето на ГЕРБ ?
  • 12 Бай той Толстой

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "къща":

    Няма страшно,в Белене всички ще чукат камъни поравно.ще ги пуснем на криминалните и на содомитите да ги възпитат.
  • 13 Некой си

    8 3 Отговор
    Сериала- Гейски войни,продължава .
  • 14 домоуправител

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "дом":

    Пий един чай от мента и си лятай!
  • 15 Герберастки

    7 1 Отговор
    Мерзавец! И Амбриаж!
  • 16 АЙ СТИГА БЕ

    5 1 Отговор
    Тоя столичанин в повече да иде да се окъпе в река Бедечка и да си се прибира на село.
  • 17 Коркомян

    8 0 Отговор
    Винаги е бил интригант. Руснак, арменец все тая.
  • 18 Абе мисирке и аз гледах предаването

    4 1 Отговор
    Ето как се манипулира обществото, чиста демагогия. Това ли трябваше да се изведе за заглавие?
  • 19 Анонимен

    7 2 Отговор
    Т.е. Фънди не е изпълнила нищо от бюджет 2023, щом може да бъде копирано в 2024. Герберите стават смешни…..
  • 20 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Терзиев прекопира бюджета на Фъндъкова ... Честото ти Промяна Ганчо Сифиянски!
  • 21 Тази

    5 1 Отговор
    Тиква Хекимян какво разбира от бюджет?Ей,отврат стига с ченгеджийските номера на голямата Тиква!.Повръща ни се от корупционери.
  • 22 БониБоНБОнев

    3 0 Отговор
    Абе КиКи ти пасивен ли си или активен
    Турското актьорче как та обича

    Коментиран от #23

  • 23 Турското актьорче

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "БониБоНБОнев":

    Всякак го обичам да му го пода..м на моето Тони.
  • 24 Ха ха

    3 1 Отговор
    Ная убавица Хекимян си заработва и тя парите. Омръзна му да е зад екран и сега обикаля медиите. Деса 2
  • 25 Йовчев

    2 0 Отговор
    Как беше лафа: “Кога стана циганин, кога му почерне г....” Ама много хубави поговорки имат българите. Сигурно и арменците имат...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове