Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 22:49 1 247 81

България почете паметта на жертвите на комунистическия режим

  • комунизъм-
  • жертви-
  • терор-
  • народен съд-
  • присъди

Нека сведем глава пред жертвите на този много черен ден за България - унищожаването на политически, военен, икономически, академичен елит на българската нация

България почете паметта на жертвите на комунистическия режим - 1
Снимка: БГНЕС

Днес е денят, в който трябва да се помолим за душите на жертвите на комунизма, но трябва да отправим своя апел към живите, към бъдещите поколения - да не забравят, да помнят, че доброто винаги побеждава, но битката е трудна, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в София. Желязков напомни, че злото не е оставено в миналото, то дебне отвсякъде и трябва да бъдем много внимателни, защото тътенът на този период се чува и днес, предаде БТА.

Нека сведем глава пред жертвите на този много черен ден за България - унищожаването на политически, военен, икономически, академичен елит на българската нация, призова евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Трябва да предадем паметта за тях на младите поколения. Ако тази памет не се предава, то много лесно младите могат да станат отново жертва на популисти, каза още Ковачев.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов заяви, че днес е една важна и черна дата, дата на памет на грешките на властта, с която хиляди платиха на живота си, а стотици хиляди със своята свобода и достойнство. Трябва да си припомним, че комунистическият режим, като всички режими в продължение на десетилетия оскърбяваше и нарушаваше човешките права, посочи Летифов.

За първи път на почитането в столицата молитви бяха отправени от православен свещеник и от мюсюлмански духовник в памет на жертвите - православни и мюсюлмани, които заедно са осъждани и лежали в концлагерите. Жертвите почетоха президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук, народни представители, общински съветници, репресирани от комунистическия режим и десетки граждани.

Днешното заседание на Народното събрание започна с минута мълчание в памет на жертвите. От „БСП за България" излязоха от залата, а някои депутати от „Възраждане“ не станаха на крака. Декларации бяха прочетени от името на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Възраждане“.

ГЕРБ-СДС

През всичките 34 години на прехода БКП – БСП не се извини, а в случая излезе и не се покая за зверствата на комунизма, за лагерите на смъртта, за погубените животи и съдби, за срамния Възродителен процес, заяви председателят на СДС и депутат Румен Христов. „Продължават опитите за изопачаване, неглижиране и фалшифициране на историята ни в този черен период. Тези опити са позор в държава членка на ЕС, приела ценностите на демократичния свят и осъдила режима като престъпен със закон“, посочи той.

„Продължаваме промяната – Демократична България“

От „Продължаваме промяната - Демократична България“ призоваха за запазване на историческата памет, така че в бъдеще „да не попадаме в същите капани, маскирани под друга опаковка, но с идентична същност“. „Ясната позиция за миналото е ориентир за бъдещето. Важно е да подчертаваме значението за поддържане на спомена за истината жив, тъй като не може да има помирение без истина и памет. Трябва да потвърждаваме своята решителна единна позиция срещу всяка форма на тоталитарно управление, независимо от идеологическия контекст“, заяви зам.-председателят на парламента и депутат Никола Минчев и изтъкна, че всякакви опити за омаловажаване на стореното трябва да срещат непоколебим отпор.

„Възраждане“

На България ѝ е нужен ден на националното помирение - ден, в който всички заедно да станем и да почетем както жертвите на режима преди 1944 г., така и жертвите на режима след 1944 г., посочи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и допълни, че ако има такъв ден, тогава от партията му ще станат на крака в парламента. Според него с едноминутното мълчание са почетени убийци, избили или осъдили на смърт 3055 човека в периода 1941 - 1944 г. „Ако един народ иска да затвори раните от гражданската война, той трябва да почете и едните, и другите жертви“, смята той.

Министри и заместник-министри, представители на местната власт и на общността посетиха за поклонение бившия лагер „Белене“. Инициативата бе на министрите на околната среда и водите Юлиян Попов, на правосъдието Атанас Славов и на културата Кръстю Кръстев. Сред присъстващите бяха още министрите на отбраната Тодор Тагарев, на здравеопазването проф. Христо Хинков, на електронното управление Александър Йоловски, както и заместник-министрите на енергетиката Красимир Ненов, на транспорта и съобщенията Бисер Минчев, на културата арх. Чавдар Георгиев и на правосъдието Емил Дечев. Цветя бяха поднесени и от името на министър-председателя акад. Николай Денков.

Лагерът „Белене“ е най-големият, най-дълго съществувалият и най-добре запазеният от мрежата затвори за въдворяване на инакомислещите след 1944 г. в България. Тази година се навършват 75 години от отварянето му. Заради историческата памет и дълга към бъдещите поколения заслужава да бъде изградено публично достъпно място за възпоменание и признателност към жертвите, посочиха от Министерството на околната среда и водите.

Варна

Артисти от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ поднесоха цветя на Мемориала на жертвите на комунистическия режим във Варна и Варненски окръг. Директорът на Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ) във Варна Даниела Димова припомни, че в последните години в политиката на Варненския театър е осъществяването на нова българска драматургия, посветена на периода след 1944 г. Реализирани са „Поразените“ по романа на Теодора Димова и „Ботушът“ по пиесата на Лило Петров, които разглеждат темата за жертвите и палачите от онова време.

Добрич

С панихида пред Паметния кръст на репресираните от комунистическия режим в Добрич отбелязаха Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Поклонението бе организирано от общинските съветници от коалиция ГЕРБ-СДС. На панихидата присъстваха и общински съветници от „Продължаваме промяната - Демократична България“ и граждани на Добрич. Възпоменанието бе отслужено от отец Велико Великов. Председателят на Общински съвет - Добрич Красимир Николов каза пред медиите, че ще внесе предложение здравите плочки при започването на ремонта в централна градска част да бъдат използвани за облагородяването на района около паметните места.

Перник

Представители на десните партии в Перник и граждани поднесоха цветя и почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите на комунистическия режим от областта пред паметната плоча на загиналите след 9 септември 1944 г. „Първи февруари е дата, която оттук насетне трябва да се почита в българската история. Отново трябва да се отбележи и приносът на двамата демократично избрани президенти Петър Стоянов и Желю Желев за това, че още помним този терор и жертвите му, както и травмата от политическия режим. Тя не може да бъде забравена. Нека си спомняме за хората, които са дали живота си в борбата с мракобесието“, призова областният управител Людмил Веселинов.

Пловдив

С полагане на венци и цветя пред паметника „Свидетелят“ пред сградата да общинската администрация в Пловдив и с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите на комунистическия режим. „Комунистите избиха хиляди, репресираха техните семейства и превърнаха България в концлагер, от който хората не можеха да избягат, не можеха да учат и да се развиват", каза в словото си областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев. По думите му тези жертви не трябва да бъдат забравени и тяхното дело трябва да се учи в учебниците по история. Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия терор в Пловдив Атанас Узунов припомни, че по време на режима само за 40 дни са убити 26 686 души. Членове на съюза призоваха паметникът „Альоша“ да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство.

Плевен

В Плевен пред паметника в Гаровата градина на площад „Иван Миндиликов" бе почетена паметта на жертвите на комунистическия режим. Панихида отслужи отец Венци. Всички присъстващи, сред които представители на десни партии в Плевен, пострадали от режима и техни наследници, поднесоха венци и цветя пред мемориала. Събралите се да почетат паметта на жертвите на комунистическия режим изразиха желание паметникът да бъде обновен, като бъде изработен и монтиран по-голям и внушителен кръст.

Стара Загора

С панихида в катедралния храм „Свети Димитър Мирликлийски" и поднасяне на венци и цветя беше почетена паметта на жертвите на комунистическия режим в Стара Загора. „Днес честваме гибелта на хиляди невинни - представители на интелигенцията, адвокати, учители и т.н. С панихида и поднасяне на цветя искаме да държим пламъчето живо и да напомняме, че има нужда от такива събития, в които да се отдаде почит на тези хора", каза пред журналисти Димитър Митев, председател на Съюза на репресираните в Стара Загора. Той допълни, че няма точни данни колко са жертвите на комунистическия режим в област Стара Загора.

Хасково

С панихида и минута мълчание в Хасково бе отбелязан Денят за почит към жертвите на комунистическия режим. Ритуалът се състоя пред паметната плоча на разстреляните от партизани на 12 септември 1944 г. седем офицери от хасковския гарнизон. Цветя пред монумента поднесоха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител Гинка Райчева, председателят на Общинския съвет Таня Захариева и други официални лица. Заукопойната молитва отслужи отец Никола. Трябва да помним и да не забравяме онези мракобесни времена, за да не се повторят те никога, призова кметът Станислав Дечев. Той припомни, че Народният съд в Хасково е издал присъди на 88 души, десет от които смъртни, а гробовете на убитите са останали неизвестни. Именно Дечев, като областен управител, възстанови поклонението пред паметната плоча на убитите хасковски офицери през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    36 25 Отговор
    Този така наречен,,елит,,е вкарал България в три национални катастрофи.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фудул

    9 12 Отговор
    Е па червен сайт сте ! Факт !

    Коментиран от #67

  • 5 До1

    13 5 Отговор
    Имало още живи АБПФК !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лумпен

    31 17 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Преди комунистите е имало златен лев !
    Не е имало визи за българи! Пътували са свободни по белия свят! Без да искат разрешение от партията !
    Хората са имали собственост и са обичали и обработвали земята която ги е хранила !
    При светлия социализъм ни докараха до просешка тояга !
    За да могат шепа пишман партизани да живеят както и царя не е живял !
    Тъпите и мързеливите отнеха всичко на работливите под претекст че са кулаци !
    А след 10 ноември най големите комунисти станаха най големите капиталисти !
    Ама за тях народен съд няма !
    Тях Господ да ги съди !

    Коментиран от #11, #13, #17, #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лумпен

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар":

    Като го върнат всички комунисти трябва да ги изтрепят за предателство

    Коментиран от #16

  • 11 Последния Софиянец

    10 17 Отговор

    До коментар #8 от "Лумпен":

    В света на Хитлер народ Българи няма.

    Коментиран от #68

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЖЕРТВИТЕ НА КОЛОНИАЛНИЯ РЕЖИМ

    27 9 Отговор
    са вече над 2 МИЛИОНА. От 9 млн станахме 7, а по-вероятно 6. Никой не иска да махне мъртвите души от избиратели фантоми. БЪЛГАРИЯ Я УБИХТЕ с вашата ФЕОДАЛНА КРИМИНАЛНА ДИКТАТУРА
  • 16 Гробар

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "Лумпен":

    Съгласен. Няма по-големи комунета от турците от гербппдбдпс.
  • 17 Ветеран от Протеста

    15 15 Отговор

    До коментар #8 от "Лумпен":

    Бе кво им обясняваш?? За да има Помирение ще има Възмездие!!!Всички слугували на Руския Окупатор и служещи Днес на руските Военнопрестъпници - Възмездие!!

    Коментиран от #21, #27, #51

  • 18 Гробар

    9 1 Отговор
    Ало, чистача? Само Софиянеца и Лумпена ли могат да коментират под тази статия?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СКОРО ЩЕ ИМА НАРОДЕН СЪД 2

    18 7 Отговор
    Да се приготвят ДОГАН, ПЕЕВСКИ, ТИКВАТА, ТАГАРЕВ и СИЕ и хиляди крадливи и алчни седесари, гербаджии, Сглобаджии и цялата криминална сган, като Пепи Еврото и...., и цяла кохорта подкупни магистрати и полицаи
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Полуидиот

    13 7 Отговор

    До коментар #20 от "Предпоследният Софиянец":

    Епа то в България и демократи никога не е имало, само пребоядисани комунета. Единствената константа е Ганю умника, на когото всички се смеят.
  • 25 В.В.П.

    17 9 Отговор
    Много добре са сторили тия комунисти..ликвидирали ,,елит,от алчни неудачници ..Така или иначе ще има отново ,Народен съд,,..Задава се на хоризонта .

    Коментиран от #63

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Техните наследници са в Парламента!

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ветеран от Протеста":

    Техните наследници са в Парламента!
  • 28 Преди комунистите е имало златен лев !

    10 8 Отговор
    Преди комунистите е имало златен лев ! Днес Няма Нищо!

    Коментиран от #49

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 В.В.П.

    16 7 Отговор
    Браво на тия ,комунисти,,!!. Поздравления на хубавата работа ..И България тръгна нагоре ...Сега е жалка трагедия . Пачаври,певачки ,невежи депутати.мутри,нагли и арогантни шопи,циганя и чалга . .. и много борчове .

    Коментиран от #54

  • 31 ФЕОДАЛНА КРИМИНАЛНА ДИКТАТУРА

    7 1 Отговор
    ФЕОДАЛНА КРИМИНАЛНА ДИКТАТУРА
  • 32 Жалко за убитите през социализма!

    4 3 Отговор
    Жалко за убитите през социализма! Загубили са си Живота За Нищо! Ако можеха да видят какво става сега сигурно щяха да съжаляват!

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ВСИЧКИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ

    10 6 Отговор

    До коментар #32 от "Жалко за убитите през социализма!":

    се изкараха борци с режима. Преди се шегуваха хората, че 30 г партизаните все слизат от планините, но сега е направо трагикомична ситуацията. Някой се изплюл на улицата и милиционера му написал глоба и вече пострадал от Народната власт
  • 37 Грантомет

    11 6 Отговор
    А кога ще почетем паметта на жертвите на сорусоидната демокрация?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 В този страна има и много Обратни хора!

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Предпоследният Софиянец":

    В този страна има и много Обратни хора!
  • 40 Като гледам не е имало много почитатели

    7 4 Отговор
    1, 2 венеца от ГЕРБ, ДПС, СДС и толкова
  • 41 Любопитен

    1 1 Отговор
    А бъдещети жертви?
  • 42 Нормално

    4 4 Отговор
    Иде втори февруари другари фашаги недоубити.
  • 43 Алчността винаги е водила до Насилие!

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Един Българин":

    Алчността винаги е водила до Насилие! Дали капитализма! Фашизма! Или иродения социализъм! Това няма никакво значение! Подбудите са едни исъщи! Претекста различен!
  • 44 Гост

    7 6 Отговор
    При комунизма тока струваше 2 стотинки киловата . Билетчето 6 стотинки. Безплатно образование и здравеопазване. А, днес как е?

    Коментиран от #69

  • 45 Хмм

    5 4 Отговор
    А, жертвите на капитализма, кога ще ги почетем?

    Коментиран от #47

  • 46 Малко история

    6 6 Отговор
    Яворов, Смирненски, Гео Милев, Никола Йонков Вапцаров - цветът на нацията! Кой ги изби? Фашаги кръв ще пик.йа.ете

    Коментиран от #50

  • 47 Скоро

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Хмм":

    Новият Народен съд.
  • 48 Предпоследният Софиянец

    11 4 Отговор

    До коментар #34 от "Я ЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ":

    Така наречените партизани са дребни Андрешковци които са обирали мандри, кошари и воденици служейки на Москва са извършвали терористични акции против държавата, а след окупацията от съветската армия избиват десетки хиляди българи от раболепие към кремълският ботуш.

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Животновъд

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ветеран от Протеста":

    Ма нещо за кравите забрави...
  • 52 Митко Палаузов му режат главата

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Предпоследният Софиянец":

    Той няма 12 години.
    После партизаните от Габрово-Севлиевския отряд хващат жандармеристите. Закарват ги по-навътре в гората, връзват ги за по- здрави букове, пъхат им шашка тротил в устата и толкоз.
  • 53 00001

    5 2 Отговор
    Тези които говорят за жертви преди 1944, от 1941 до 9.9. 1944 има издадени 360 смъртни присъди в България. Партизаните в България са 2400, без да се смятат тези разбойници станали партизани на 8 септември. Близо 200 са убитите партизани в земите на Царството, предимно с оръжие в ръка и има около 30 убити ятака. За другите 800 убити преди това са,от подадената от СССР заповед в България да започне въоръжен метеж за сваляне на правителството и установяване на работническо-селска власт в България.Хората убити от комунистите от 9,9,1944 до 28.10.1944 избити без съд и присъда 30 000, и 180 000 общо без съд и присъда до 9 Май 1944

    Коментиран от #56

  • 54 ДемокраД

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "В.В.П.":

    Да, ама парите ги взимаме НИЕ, а ги връщате ВИЕ!
  • 55 Няма да има прошка

    6 4 Отговор
    Вела Пеева. Обкръжават я и тя води бой 5 часа, докато има патрони, след което се самоубива. Командирът на ловната дружина майор Иванов заповядва да донесат главата ѝ в щаба.1617 Божков отрязва главата на Вела Пеева, която доставя за опознаване на командира на жандармеристите, а след опознаването поставя главата на всеобщ показ.18

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Спрете цензурата мисирки бг

    9 4 Отговор
    Ще ходите в Белене за да ви дойде акъла.
  • 58 Сириние и кашкавалъ

    7 4 Отговор
    На всеки шумкарин по тенекия сирине и пита кашкавал а на мандраджията куршум защото е враг на народа и кулак
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Един

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Няма да има прошка":

    А кой я кара терористката да стреля срещу полицията и да става партизанка? Във всяка една държава ще те гръмнат ако се занимаваш с такива неща.

    Коментиран от #70

  • 62 Един

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не позна. Повечето репресирани и убити са интелектуалци, едри собственици и дори обикновени хора, неудобни на режима.

    Коментиран от #66

  • 63 Един

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "В.В.П.":

    Презобил си с бояришник.
  • 64 жертвите на комунистическия режим

    2 5 Отговор
    Са само такива които категорично са си го заслужили. Както впрочем и сега има кандидати за същото ......
  • 65 жертвите на комунистическия режим

    4 5 Отговор
    Са реално жертви на народният гняв ! Действително много му дойде на народа през ВСВ от предатели и нацистки боклуци. Същото е като сега.
  • 66 Пилотът Гошу

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Един":

    Аха, тъй, тъй … Ако сега изринеш боклука по високите етажи след 60-70 години пак за елит ще ти го пробутват …

    Коментиран от #76

  • 67 Аз това

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "фудул":

    го пиша поне от две години насам!!
  • 68 Глупости на търкалета!

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    ТОЧНО в този свят българският народ беше оценен достойно! Ама така е, като се учи " модифицирана" история....
  • 69 Ами то затова

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    фалира държавата! Нали знаеш - няма такова нещо като "безплатен обяд", винаги някой някъде плаща.
  • 70 Ей за това

    2 7 Отговор

    До коментар #61 от "Един":

    Имаше Народен съд в цяла Европа и в Бг беше част от това... да се накажат фашагите!!!

    Коментиран от #75

  • 71 мдаааа

    2 6 Отговор
    Тия "жертви" национални катастрофи сториха, отрязани глави на българи разнасяха по поляни, площади и мегдана... няма жалост за фашаги!!!
    И ако днес има/а то скоро ще има/ пак Народен съд и се накажат днешните оправници от сглобка Шиши, Баце, Гнома, Бойкикиев и т.н., след време пак ще се намери жълтопаветна сган да крекне... ИЗБИХА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА!!!

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дедо ви...

    1 5 Отговор
    Васко ухото се поклони пред жертвите на семейството си от Държавна сигурност

  • 74 Срамния период на история БГ

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "мдаааа":

    Комунистите взривяваха църкви с миряните вътре Убиваха Фабриканти Депутати Кметове обикновенни хора Овчари като грабеха стадото му Мандраджии за сирене и кашкавал Продаваха народа и подаряваха територии на държавата на Руските тирани
  • 75 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ей за това":

    Подобни съдилища в Европа са били много далеч от този фарс, който тук представлява т.нар. народен съд.
  • 76 Един

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Пилотът Гошу":

    Повечето сегашни управници са наследници на комуняги и техни агенти. А под елит тогава нямам предвид само политици и висши чиновници, а и учени, дейци на изкуството и висши духовници.
  • 77 Бай Митко

    1 4 Отговор
    "Признателност и почит" към тези дето са броили по 50 000 лв. за отрязана българска глава - НИКОГА!

    Коментиран от #78

  • 78 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Митко":

    Не е била "българска" главата, а съвеЦка !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Новини

    0 0 Отговор
    Най ощетени са кулаци, николапетковисти, а бяха много състрадателни хора богатите де. Храниха бедните, имаха фурна. Изстрадал човек може да ви съчувства преди 1944,но не и сегашните горе. Времената се промениха и нищо чудно да ви тресне путин по една бомба и да свърши работа хубава за бедните и остави крадливите гарги
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове