Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 04:52 1 059 13

Емил Радев: Мигрантите с отказан статут на бежанци, ще бъдат връщани, откъдето са дошли

  • емил радев-
  • евродепутат-
  • мигранти

Фалшива новина е, че ще приемаме хиляди мигранти от Австрия

Емил Радев: Мигрантите с отказан статут на бежанци, ще бъдат връщани, откъдето са дошли - 1
Снимка: Евронюз България

„Покрай приемането на България и Румъния в Шенген се натрупаха много фалшиви новини, как едва ли не и българското и румънското правителство са се съгласили да приемат от Австрия хиляди мигранти. И това е една абсолютно фалшива новина.“

Това заяви в интервю за Euronews Bulgaria евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев.

В споразумението за Шенген ясно е написано, че ние трябва да прилагаме Дъблинския регламент, което по думите на евродепутата означава, че просто се съгласяваме да прилагаме действащия закон.

„Ние виждаме, че статистиката за миналата година е 213 човека, върнати от Австрия на България съгласно този регламент. Някой ще каже – да, но сега едва ли не ще ни върнат всички, които са влизали в България през последните 10 години. Това не е така. В същия този Дъблински регламент пише, че обратно връщане може да се изисква в рамките на 12 месеца“, обясни Радев.

Няма абсолютно никакво утежнение спрямо досега действащите условия за приемане на мигранти обратно. Напротив, ще изпълняваме действащото законодателство, което означава 213 върнати човека за миналата година. Аз не мисля, че тази година те ще са повече.

„Въпреки всичко, хубавата новина е, че тук в последните дни на предходната година Съветът на ЕС и парламентът успяха да се споразумеят по пакта за миграция, което включва пет законодателни акта, които бяха предложени още от есента на 2020 година от Европейската комисия и които дават много по-големи правомощия и много по-добри механизми за справяне с нелегалната миграция“, посочи евродепутатът.

„От сега нататък примерно икономически мигранти, идващи от Пакистан, Индия, Тунис и други държави, които нямат право на статут на бежанци, ще се спират още на границата, ще бъдат настанявани в центрове от затворен тип. Ще има нова бърза процедура в рамките на 12 седмици и тези хора, ако им бъде отказан статут на бежанец, няма да могат да се движат свободно в съответната държава членка и въобще в целия Европейски съюз“, добави още той.

„Ще бъдат задържани и ще бъдат много бързо връщани в третите държави, от които идват. Ще се дават още пари за охраната на външните граници, ще се събират пълни биометрични данни, така че, ако в една държава членка е отказано на дадения мигрант статут на бежанец, да не може да отиде в следваща държава членка и оттам наново да иска такъв“, обясни Радев.

Според него външните европейски граници трябва да бъдат непропускливи за нелегална имиграция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евронегър

    14 1 Отговор
    Как ще бъдат връщани? Може би някой тлъст евродепутат, като този, може лично да ги придружи до централна Африка и там от радост канибалите да организират банкет в негова чест.
  • 2 коментар

    14 0 Отговор
    Фалшивите новини ги тиражират такива като теб охранен евро нищоправецо! И къде викаш, че ще ги връщат, като тия прилагат изпитаната тактика, че нямат документи, даже и мамят с произход и държавна принадлежност. Ставаме сметище за всевъзможна иьмен и не го ли осъзнаем сега, след време ще бъде необратимо късно. Но вие предатели и подлоги, заради един Шенген сте готови да набутате в страната и 100 000 нашественици ако ви наложат. И не, не е пресилено числото което споменавам, защото тук подвеждащо г-н евро нищоправеца говори само за Австрия, но всяка стра членка може да предяви претенции да ни връща нашественици, ако същите са проблем за съответната държава от съюза.
  • 3 Анонимен

    11 0 Отговор
    Тоя охранен тип лъже та се къса. Прави Народа на будали. Как ще върне в третата страна примерно мигрантите идващи от Сирия, Ирак и Афганистан. Ердоган ще му разреши ли да минат обратно пътя през Турция? Говори хуморески.
  • 4 Командир на застава

    13 0 Отговор
    Външни европейски граници, които да бъдат непропускливи за нелегална имиграция може да стане само при изпълнено едно единствено условие. Връщане на гранични войски, заставите, граничари въоръжени с автомати, граничарски кучета и телена мрежа с пуснат по нея ток плюс монтаж на съвременна видеоакустична сигнализационна система. Така както беше по времето на социализма. Другото е приказки, като бизнесът с прекарване на нелегални имигранти до държавите от ЕС, ще работи като часовник. Никакви центрове от затворен тип. Кьорав емигрант не трябва да бъде допуснат да стъпи на българска земя. Да мигрират в богатите арабски държави, една вяра са , а не в християнска Европа.Така се прави , а не само да се приказва.

    Коментиран от #9

  • 5 хаберих

    1 0 Отговор
    Бременна жена влиза при доктора. Той си пише нещо и не поглежда към нея.
    - Докторе, бременна съм.
    - Честито! Следващият.
  • 6 Фен

    6 0 Отговор
    Ами тя, София, вече почерня! И как точно, тоя атлантически гений, ще ги върне в Афганистан, на талибаните? Дето САЩ им разсипаха държавата?
  • 7 Перо

    6 0 Отговор
    До сега няма депортация на осъждани и продължаващи да се занимават с престъпна дейност мигранти! Джендърията от сглобката не допуска за нищо на света изгонването на нелегални престъпници, преминали незаконно държавната граница! Има политически чадър над корумпираните гранични служители!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Командир на застава":

    Прав си, но идеологията и разбирането на джендърията е различна. Плащат се огромни суми, чрез НПО, ВУЗ държавни власти и партии за разложение на държавата! Издържаме с парите на данъкоплатците хиляди мигранти, заедно с чаветата, които не се санкционират за извършеното престъплени за незаконно преминаване на държавната граница! А за украинците не ми се говори! Там теча на излишни пари не спира!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 абе

    4 0 Отговор
    на тоя, има ли кой да му вярва.
    Предлагам да започнем с връщането на украинците - тия са голям разход за бедната ни държава - не искат да работят, но някой да им плаща престоя по скъпите хотели.

    Коментиран от #13

  • 11 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Перо, тъй както си написал нещата тогава к"во правим? Докъде ще я докараме. Гербераста с дебелата гуша ще се спаси на някой слънчев остров, ама ние с гайдата?
  • 12 Ами разликата е,

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    че украинските бежанци бягат наистина от война. Минават легално границата през КПП където се записват имена, адреси и др.подробности. Повечето са жени, деца и старци над 60г. Има и млади мъже част от които са съпрузи на украинки, но не са украинци, има и млади мъже НГВС и такива които са си платили да ги пуснат. Голяма част си намират работа и/или отиват в други държави. Афганистанците, сирийците, иракчаните са по неписано правило мъже 20-40г. 90% и са икономически мигранти. Минават нелегално границата, без документи за самоличност, а в техните държави вече няма война - в Сирия има още, но само около Идлиб. Не работят, закачат жените, искат джамии, халал , правят атентати, не се интегрират. Те това е разликата, но много хора не я разбират и ги слагат под общ знаменател.
  • 13 Не се заблуждавайте,

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "абе":

    90% от тези които смятате за украинци у нас са ... руснаци. Руснаците в България имат 400 000 закупени жилища по морето. Как различавате руснаците от украинците, по цвета на кожата или по езика който говорят(руски)? Естествено руснаците ще твърдят, че са украинци за да получат съчувствие и да не си създават излишни проблеми. Не ви ли прави впечатление, че и помежду си говорят на руски, просто не знаят украински. Истинските украинци са малко, с нас говорят на руски защото техният не се разбира, някои говорят на английски, но пък малко българи, особено по-възрастните го знаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове