Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 09:30 1 582 31

Стефан Янев: Единствената цел, която управляващите постигнаха, е президентът Радев да не е на власт, както се изразиха

  • стефан янев-
  • цел-
  • управляващи-
  • румен радев-
  • власт

"Не знам какво правят тези хора (Весела Лечева, Петър Витанов - б.р.), защо се занимават с тази работа и защо има такъв тип говорене, при положение, че няма факти - няма подадени документи това движение да стане партия", коментира проекта "Трети март" бившият служебен премиер

Стефан Янев:  Единствената цел, която управляващите постигнаха, е президентът Радев да не е на власт, както се изразиха - 1
Снимка: БНТ

Сегашното управляващо мнозинство търси конфликт с президента, защото целите, които заявиха при сглобяването на кабинета, не са изпълнени. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" бившият служебен премиер Стефан Янев.

"Нито имаме грандиозен успех в темата Шенген, нито в темата еврозона, нито по отношение на изпълнението на Плана за възстановяване и парите, които очакваме от европейските данъкоплатци. Единствената цел, която постигнаха, е президентът Радев да не е на власт, както те се изразиха".

За да потвърдят тази цел, те промениха Конституцията и то специално с акцент със служебните кабинети, защото те били големият проблем, коментира Янев.

"Генното инженерство и конституционните задължения на президента да излъчи служебно правителство, когато няма редовна власт, са две отделни неща и свързването им отговаря на политическия наратив за търсене на вина у президента".

През 2021 г. минахме през няколко кризи: Ковид, енергийната криза, цените - решихме ги с екипа, излъчен от президента - бяхме хора, които преди това не се познавахме, коментира бившият служебен премиер.

Стефан Янев, заяви, че няма нищо общо с проект "Трети март", а единствено се занимава с развитието на собствената си партия - "Български възход".

"Не знам какво правят тези хора (Весела Лечева, Петър Витанов - б.р.), защо се занимават с тази работа и защо има такъв тип говорене, при положение, че няма факти - няма подадени документи това движение да стане партия".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    15 7 Отговор
    "Ковид, енергийната криза, цените - решихме ги с екипа"
    И как по-точно ги решихте, като още са си налице?! Хайде, с измамата за грипа иди-дойди, то цял свят разбра за нея, ами другите?
  • 2 Майора

    14 16 Отговор
    Ясное че бивш служебен премиер ще защитава президента , но трябвадастане ясно че президентската институция не е идеална , в нея има корупция , която трябва да серазследва , а не прикрива! Ида се види зсщитата му на Крим и Русия!
  • 3 Верно ли бе ?

    13 14 Отговор
    Генерала в кома ли е бил до сега?? Че отстраниха радев е верно Ама за късмет отстраниха и кремълските партии от властта Че и свършиха маса полезна работа за държавата след радевия застой само за 9 месеца
  • 4 Теб

    18 9 Отговор
    кой те накара партия да правиш , бе другарю казармен ?
  • 5 Андропов

    6 1 Отговор
    дори това е достатъчно! И хората го заявяват категорично, а и в Конституцията така пише!
  • 6 ТаУмВзе

    17 6 Отговор
    Абе палавник, ква Власт на Президента при положение, че има Представителни функции по Конституция. Само при Война е Главнокомандващ.
  • 7 Този рус0роб

    10 8 Отговор
    Помня президента още в първия мандат,каза на депутатите : Малко ви остана.Но простия (част от) народ го избра,защото е генерал.Но има и прости генерали
  • 8 Последователни са

    13 1 Отговор
    Махнаха и Гешев, нали всички обясняваха как ще заживеем по добре като се махне Гешев...
  • 9 Целта им е и

    5 3 Отговор
    Да ни крадат повече.
  • 10 8976

    12 12 Отговор
    На озлобената руска по длога Радев и сложиха намордника и сега вие от яд, но до там ;)
  • 11 Слави Василев

    10 1 Отговор
    Стефан Янев се скри под влиянието на една млада госпожица в близкото му обкръжение. Тя му каза – ти си авторитет, не трябва да вземаш назаем авторитет от президента Радев, а да основеш политическа формация. Зле прецени ситуацията. Не съзнаваше, че основният капитал в обществото беше Румен Радев, а не Стефан Янев. Понякога мъжете имат завидната склонност да правят глупави грешки заради някое дамско сърце.
  • 12 Импийчмънт

    12 10 Отговор
    на Радев и съд за червените фат маци ,руски бок луци и национални изменници на Дондуков 2!Те вредят на България!!!
  • 13 Сталин

    9 3 Отговор
    Абе зелен чорап.....Или Ти не виждаш или бусолата ти е крива! Къде през нея видя мижавата си партийка и повярва,че от зелен чорап-става политик?! Що не си стоя при бусолата -така нямаше да си толкова жалък и смешен.
  • 14 нато било България и България била нато

    7 2 Отговор
    Този трябва да бъде оставен да говори,защото глупака не бива да бъде прекъсван когато греши !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пешо

    5 7 Отговор
    достатъчно е радев да нее на власт защото дърпа България към путин а от там и назад
  • 17 палестински наблюдател

    6 8 Отговор
    На Радев ще му искат оставката. Поради тъпота допусна да с гаврят с него криминални нищожества.Не е руска подлога,той е натовец и това ще му струва поста. Не е за това място,Няма опит и капацитет за този пост. Той не знае за какво е на това място,Просто човека е в небето.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 911

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "палестински наблюдател":

    радев е руско ме кере и това е неговата родина и майка . Това ,че се е мотал из САЩ и Европа абсолютно нищо не значи.

    Коментиран от #26

  • 20 Алтернативната реалност

    9 3 Отговор
    Янев е най-успешния български премиер ...... за бързите 7 месеца като никой преди него, успя да срине БВП от 148 млрд. на 97 млрд. и от бюджетен излишък 90 млн. да докара 60 млн. дефицит. Един истински талант работещ в една перфектна розова медийна среда !

    Хайко
    Янев е най-успешния български премиер
  • 21 Артилерист

    3 3 Отговор
    Властта беше ръцете ви доста продължително време, колега Янев. Просто избутахте со-кротци и со-благо. Времето не е за "снишаване му е майката, братчета". Трябват решителни действия именно с употребата на властта. Няма как и агнето да е цяло и вълкът да е сит. Виж сега Подмяната как я подкараха-и сглобката оформиха, и каквото си искат правят в парламента, вкл. и конституцията промениха, а Тагарев може и хептен да ни сроди с американците, ако им услужи с български контингент-под формата на наемници- за войната им срещу Русия в Украйна ...

    Коментиран от #24

  • 22 Занев

    4 2 Отговор
    Като гледам какви са ни генералите след 1989....страх ме е да отида на Църква.....
  • 23 хххххххх

    6 5 Отговор
    Дори наистина само това да са постигнали, пак е много добре. Русоробът Радев трябва да е аут от властта.
  • 24 Абе топчията

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Артилерист":

    Ма много т.пи думички ползваш подмяна,сглобка.Знсеш ли в колко държави има сглобки.Германия ,Белгия ,трябва да има правителства и гласоподавателя е решил ,че не може един да е на власт.За да са на власт трябва да се обединят и така да се контролират.А президента и неговите пионки ги видяхме.Уволни всички обладтни ,сложи подлушно него правителство смени ръководството на Булгаргаз то пък сключи такъв договор с Тофаш ,че.........Ти топчийчето какво предлагаш ,кажи.Или си просто едно плювало.
  • 25 българка

    1 1 Отговор
    Повечето неуспели хора, вместо да се опитват да направят нещо полезно и така да издигнат себе си, търсят всяка възможност да атакуват постигнатото от други хора. В повечето случаи го умаловажават и някои стигат до лични нападки и обиди. Голяма е заблудата, че това е някакъв реванш. Питам се с какво ще запомним експремиера Стефан Янев - може би с това, че политиката го изхвърли. А сега вече май е готов да се присламчи към "3 март", смешници!

    Коментиран от #31

  • 26 палестински наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "911":

    Добре,нека да е руско мекере, както го наричате, Ще видим дали след като му образуват производство за оставка, хегемона ще го пожертва или запази. Във всички хипотези обаче е в полза за Руския генерален щаб, генерали ,адмирали и всякакви военни да не са на този пост в тази малка балканска фронтова територия на нато . А хегемона го нарича Стратегически лидер на 21 век. и ще го запази на поста главнокомандващ с оглед това което предстои на територията. Той е официално явно лице ,ангажирано и одобрено от хегемона и няма как да се отклони от тази роля - ангажимент и пряко представлява интересите на проамериканския бивш червен елит господстващ в България,който мисли само и единствено за себе си. / Приказките за мекерето ,устройват РФ ,ако доведат наистина до оставка на Радев ! /., всъщност устройват и интересите на българите като цяло ,доколкото могат да се идентифицират ,като НАРОД.,защото става дума за физическото им оцеляване.!
  • 27 Прожекция нах.й

    4 0 Отговор
    Сега ще видим изявата на президента. Ще гледаме, няма къде да ходим. Както винаги, нали;)
  • 28 Емо

    1 0 Отговор
    Г-н чехльо, скрий се при гаджето, че си смешен вече. Обаче ти препоръчвам поне заради имиджа е добре да си вземеш и по-умна, и по-красива, тая виж докъде те докара.

    Коментиран от #30

  • 29 Отвличане на Вниманието!

    1 0 Отговор
    Отвличане на Вниманието! От Злобосневните проблеми на Деня!
  • 30 Ти...

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Емо":

    Ти Също!
  • 31 То....

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "българка":

    То... като гледаш... Комай Всичките са такива! Резултата им липсва! Освен ония от Присвояването!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол