Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 09:55 1 032 12

Адв. Марковски: Няма констатирани пропуски в лечебния процес на Даная

  • димитър марковски-
  • пирогов-
  • смърт-
  • даная

„Има образувана проверка от СГП за лекарска небрежност. В рамките на нея ще бъдат разпитани множество от докторите и персонала, който се е занимавал с починалото дете“, добави той

Адв. Марковски: Няма констатирани пропуски в лечебния процес на Даная - 1

Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на 15-годишната Даная Кулева в болница „Пирогов“, съобщиха от прокуратурата.

От Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ съобщиха преди дни, че са констатирали нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт по случая с починалата Даная.

След заседание лекарите в „Пирогов“ потвърдиха готовността си за стачка и заявиха, че не са съгласни да бъде упражняван натиск върху екипите и администрацията на болницата.

„Представлявам директора и голяма част от самите служители и лекари в болницата, които се чувстват засегнати от нападките“, обясни в „Тази сутрин“ Димитър Марковски, адвокат на УМБАЛСМ „Пирогов“.

„Има образувана проверка от СГП за лекарска небрежност. В рамките на нея ще бъдат разпитани множество от докторите и персонала, който се е занимавал с починалото дете“, добави той.

„Запознах се с един огромен обем от медицинска документация, свързан с казуса „Даная“. Уверявам ви, че в „Пирогов“ са правени и проверки на проверките. Няма констатирани категорично никакви пропуски от страна на болницата в диагностичния и лечебния процес. За да сме коректни към фактите, единственото нарушение, което е на вниманието, е, че не е спазена бюрократичната процедура по изписването на лекарство за нейните хематологични заболявания, но това нарушение е направено в интерес на детето. Своевременното доставяне на препарата е било важно“, посочи Марковски.

„След прегледа на документация аз не открих нарушение. Това е изключително нещастно събитие - майката е останала без най-скъпото си, но по цял свят загиват пациенти заради това, че са стигнали до тежки здравословни проблеми“, допълни адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    10 3 Отговор
    "Лечебният процес" е протокол с медикаменти в изпитателен етап спуснат от НПО-то СЗО и българските й слуги в Министерстовто на Здравеопазването. Очаквате сами да наденат карираните ризи ли за опитите, които извършват над нищо и неподозиращия българин и при това безплатно?
  • 2 Този наедрял

    12 2 Отговор
    адвокат не прави разлика между мениджмънт и лечение. Даная е получила лечение на не навреме, поради липса на персонал! А това се дължи на недостатъчно специалисти, на фаворизиране на едни от тях и бариери за кариерно развитие на по голямата част от лекарите. Превръщане на държавното заведение в "частна практика" за определени хора, които ни плашат с оставки! Да ги подават, така ще се отвори възможност за развитие на потисканите от тях колеги! Марковси не компетентентен! Компетентен е министъра!
  • 3 Стига

    4 1 Отговор
    с тоя Валентин Димитров, той е освободен и трябва да се изсели от директорския кабинет! Това е всичко!
  • 4 Само рогата му липсват

    7 1 Отговор
    На тоя на снимката.
  • 5 Перо

    11 0 Отговор
    Баща му беше адвокат на всички мафиоти, той му предаде адвокатската практика и контакти, което ме кара да си мисля лоши работи за директора на Пирогов и обкръжението му!
  • 6 Аз съм веган

    6 0 Отговор
    Де се чуло и видяло, доктор да свидетелства срещу друг доктор
  • 7 Този шопар и от медицина ли разбира?

    6 1 Отговор
    Не се наядоха, добре се угояват!?
  • 8 Роза

    2 0 Отговор
    Молете се да не ви се налага сериозно лечение!Ако си нямате лекар,който да ви е личен приятел,и ако нямате много пари-спукана ви е работата!А що се отнася до адв.Марковски-той никога няма да стигне капацитета на покойния си баща,който беше един от най-добрите юристи в БГ!Но морала и на двамата е еднакъв!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван Вазов

    5 0 Отговор
    Не знам дали бих искал да видя т. нар. адвокат Марковски в същата ситуация, в такова и "изключително нещастно събитие"....
    Много нечист човек.....

    Коментиран от #12

  • 11 Пропуски има!

    3 0 Отговор
    Пропуски има! И това са и двете! И некомпетентния Медицински състав! И противозаконните Нормативни Документи и Закони! След като тези си противоречат и противоречат на Основния Закон за Здравето и Конституцията на Република България. И Частния интерес на НЗОК и Лекарското съсловие не зачитат постановеното в Закона за Здравето.
  • 12 Проблема е

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Вазов":

    Проблема е Че въпросния Адвокат е лице с ниска Компетентност! Явно не познава закона! И Кашата в него! След като същия се позовава на аргументи от Противозаконен и Противоконституционен Закон! Но ... Адвокати! Хора с изключително ниска компетентност и Въображение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове