Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 17:57 1 751 32

Радан Кънев: Позицията на Бойко Борисов е комплексарска

  • радан кънев-
  • сглобка-
  • външен министър

Евентуални предсрочни избори биха били голяма трагедия, защото компромисът за съставянето на кабинета е постигнат много трудно

Радан Кънев: Позицията на Бойко Борисов е комплексарска - 1
Снимка: бТВ

Ние сме единствената държава в Европейския съюз, в която един човек съвместява постовете на външен министър и министър по европейските въпроси.

Комплексарска позиция. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ евродепутатът Радан Кънев по повод поставения по-рано днес ултиматум от Бойко Борисов към "Продължаваме промяната - Демократична България" - или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предсрочни парламентарни избори.

Това не е толкова важно. Не разбирам политическата логика, че излазът навън е основната част от политиката. Аз смятам, че основната политика се кове в Народното събрание, заяви Кънев.

В Европа във всички държави имат министър на европейските въпроси, който е много по-важен от външния министър. Европейската политика не е представителство, а вземане на решения, които се отразяват изключително силно върху нашето ежедневие. Не прави впечатление в България да се осъзнава, че европейската политика не е външна политика, посочи евродепутатът.

Както каза преди 20 г. Иван Костов, Европейският съюз и НАТО няма да ни решат проблемите. Те са гарант да живеем по-сигурно и стабилно, но не могат да решат личните ни проблеми. Европейският съюз е място, където отиваш и се сбиваш за интереса си. Там сме сред равни, не сме там някой да ни благославя. Ние сме там да изкарваме повече пари, а не някой да изкарва и да ни ги дава, отбеляза Радан Кънев.

Той коментира още, че разкритията около убийството на Мартин Божанов – Нотариуса доказват, че в България има правосъдна мафия.

В отговор на въпрос Кънев каза, че би се радвал да участва в обединена листа на "Продължаваме промяната - Демократична България" за евроизборите, независимо на кое място е поставен в нея.

Този спор поставя под риск мнозинството, ротацията, чрез която управлението в България може да остане стабилно, добави той.

По думите му евентуални предсрочни избори биха били голяма трагедия, защото компромисът за съставянето на кабинета е постигнат много трудно, а сблъсъкът за поста външен министър не е по тема, която би било оправдано да доведе до разпадане на управляващото мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р гйй

    6 6 Отговор
    Йййуук

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БЛИЖИ СИ СЛАДОЛЕДА

    28 5 Отговор
    Не се пени бе раданчо, ще се гушнете със Пинокио, кирето, дребния генерал и ще си спечелите ЕДНО УБАВО МНОЗИНСТВО У ПАРЛАМЕНТО. Пък ако не спечелите козяците пак ще ви назначат да си управлявате.
  • 4 Мууууууу

    8 3 Отговор
    Когато муча като крава , не ми забраняват да коментирам.
    Муууууу
  • 5 Комплексар

    18 6 Отговор
    и страхливец ! И в Парламента охранителят му върви като кутре по него !
  • 6 1520

    21 4 Отговор
    време е тази паянтова сглобка да се разпада
  • 7 Коко

    29 4 Отговор
    Наближиха евро-изборите и Раданчо изскочи като клоун от кутийка
  • 8 Йеронимус БОШ

    12 13 Отговор
    Явно Радан не е разбрал , че бат Бойко е един ПОЛУбог , който скоро ще се превърне и в ЦЯЛ Бог ! Но пък Бойко май си вярва , че вече е станал ИСТИНСКО Божество ! Какво още можемда очакваме от ПРОСТАКА от Банкя ? Ще видим скоро , само търпение !
  • 9 Ироничен

    18 1 Отговор
    Най-важната постъпка в живота на този.... "политик" е да нарече ББ Бай Фуй.
    Нищо полезно, умно или героично.
  • 10 среднощен

    7 3 Отговор
    "...Както каза преди 20 г. Иван Костов, Европейският съюз и НАТО няма да ни решат проблемите. Те са гарант да живеем по-сигурно и стабилно, но не могат да решат личните ни проблеми...";

    Да, пак Иван Костов ни е "виновен", че не е разпознал преди двадесет години "феномена Мартин Божанов/НОТАРИУСА/"...
  • 11 зрител

    17 0 Отговор
    Нотариуса е бил информатор на службите ....те са го покровителствали да няма проблеми със закона....Знаете ли колко такива гашници има по градове и паланки...? Там е заровено кучето....
  • 12 Българин

    17 2 Отговор
    айде давайте нови избори че вече няма да има ППета и ДБ-та от ДС-та (дърти пардачи) с розови ду..та в следващия парламент.
  • 13 МОЛЯ НЯКОЙ ДА КАЖЕ

    22 4 Отговор
    ТОЗИ НА СНИМКАТА -РАДАН,КАКВО ПОЛЕЗНО Е НАПРАВИЛ ЗА РОДИНАТА ИЛИ СЪРБА ЧОРБА НА ГЪРБА НА НАРОДА

    Коментиран от #15

  • 14 Майора

    13 2 Отговор
    "Браво" Радане , идеален отговор , но не за други , а за такива като теб и твоята партия! Ти и без това заедно с Йончева гласувате срещу България в ЕС , но не знам защо мислите че външния министър не е на България , а на ПП/ДБ! Жалко , на вас за нищо не може да се вярва , вие нито спазвате закони , нито споразумения!
  • 15 Нищоправеца

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "МОЛЯ НЯКОЙ ДА КАЖЕ":

    Рада дълбоката не само за народа не е направил нищо. Той/тя даже и себе си не е направил нищо, НИЩИЧКО полезно в безсмисления си живот
  • 16 Варна

    11 1 Отговор
    Аз съм се виждял на живо с този Радан и у мен остана огорчението от разговор с лицемер и манипулатор. Това че казва че в България има съдебна мафия не го прави борец срещу съдебната мафия. Общо взето ненужен елемент в политическия живот на България. Ненужен както и Румен Радев
  • 17 Така

    3 8 Отговор
    Може да се дръвчи само престъпника Бойко Борисов.Мястото му е в затвора.Хайде ПП-ДБ да ходим на избори и да изметем завинаги Тиквата мутра и да го пратим,където му е мястото.
  • 18 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 1 Отговор
    Ейй й й . Добре че се появи, че те бяхме забравили и взехме да се замисляме партийния патрон да не би да се е отказал от схемата с приватизацията на ЛУКОЙЛ. Една партия трябва да има лидери, те трябва да са представителни , да се хранят добре и да знаят думата "темане" И шум, шум, шум , пардон изяви на вътрешно и международно поле После е лесно, лошото е когато за един кокал има много кучета. Има да гледаме гладни помияри, дето и медийните изяви ще ги държат на диета
  • 19 Какъв

    1 9 Отговор
    Какъв идиот е Тиквата.Да вкара държавата в хаос само да стане на неговото.Софиянци организирайте митинги против Банкянеца,който клати винаги държавата и не е направил нищо за гражданите и .Работи само против демокрацията .Всички мафиотски схеми са негово дело.
  • 20 РОС

    0 2 Отговор
    Абе бай ... такоз
    Ко са прайш ве суджук исъхнал!
  • 21 Сега

    1 1 Отговор
    Дъртия мафиот мисли нови схеми за управление.Да се комбинира с Възраждане вероятно и ИТН и да продължава геноцида над българите.Политиците и магистратите мафиоти убиват слугите си като Мартин Божанов и Пепи Еврото.Дявола убива децата си.Кога тоя дявол ще си плати?
  • 22 Сега

    1 0 Отговор
    Дъртия мафиот мисли нови схеми за управление.Да се комбинира с Възраждане вероятно и ИТН и да продължава геноцида над българите.Политиците и магистратите мафиоти убиват слугите си като Мартин Божанов и Пепи Еврото.Дявола убива децата си.Кога тоя дявол ще си плати?
  • 23 Не е важно как се върши една работа... А

    0 0 Отговор
    Не е важно как се върши една работа... А колко качествено се върши? Но дали е ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС или друг няма никакво значение! Тези просто не се интересуват от това! Техния интерес е да има какво да усвояват Олигарсите! И ТЕ!
  • 24 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Рада Дилбоката пак се обажда.
  • 25 Мирослав

    2 0 Отговор
    ПП и ДБ са съучастници на бандитите от ГЕРБ и ДПС и даже ги реабилитираха, разбирам на Радан какъв му е проблемът и защо джавка , за да маскира новата тройна коалиция на българските държавни изменници. Те са едно цяло , което продава България на парче , за да бъде държавата изцяло овладяна и превърната в плацдарм срещу Русия на мястото на загубената вече Украйна.
  • 26 Мъжката любов

    2 1 Отговор
    Радан излъчва толкова нежност с тези големи кафеви очи, дали си има приятел в момента?
  • 27 Радкееее,

    3 1 Отговор
    Боко ви върти както си иска, каквито сте нещастници.
  • 28 хххх

    2 0 Отговор
    Той си е жив комплексар и нарцисист, а също и отявлен фашист!
  • 29 СТАМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Акула,Нури,А дано се оправи човека Валентин
  • 30 Джоко

    3 0 Отговор
    Байо Зайо, правите така, че да се радваме на Тулупио и Шишири, че ги има! Оказахте се слаби и наведени, опищяхте ефира като моми със съдрани поли! А, бяхте аслани, сега сте остани!
  • 31 Сопола

    0 0 Отговор
    Тиквата и Прасето трябва да са в затвора и там да си правят ротации - ту при Бай Ставри, ту при бат Пецо Цумиста!
  • 32 Ние сме там да изкарваме повече пари,

    0 0 Отговор
    а не някой да изкарва и да ни ги дава, отбеляза Радан Кънев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове